Κυριακή, Ιουλίου 31

Δρομείς και ΚΕΔΗΚΕ πέτυχαν μια "άριστη" διοργάνωση στον 6ο Λασκαράτειο αγώνα δρόμου

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία σήμερα το απόγευμα στο Ληξούρι ο 6ος  «Λασκαράτειος αγώνας δρόμου 2016». Ένας από τους καλύτερους δρομικούς αγώνες του νησιού με πολύ μεγάλη συμμετοχή αθλητών, τόσο εντός όσο και εκτός νησιού.
Μια διοργάνωση που φέρνει την Ληξουριώτικη σφραγίδα του και ήταν μια συνδιοργάνωση της ΚΕΔΗΚΕ του Δήμου Κεφαλονιάς και του Συλλόγου δρομέων Κεφαλονιάς.
Έτσι γενικότερα άλλος ένας Λασκαράτειος αγώνας δρόμου μπορούμε να πούμε ότι στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, πολύ περισσότερο όταν η ίδια άποψη υπάρχει σε όλους αθλητές και θεατές.
Μικροί και μεγάλοι χάρηκαν με τη συμμετοχή τους. Ιδιαίτερα στις μικρότερες ηλικιακά κατηγορίες με τα παιδάκια να κάνουν την δική τους προσπάθεια και ο κόσμος που είχε κατακλύσει την παραλιακή να τα χειροκροτεί.
Ας περάσουμε στην αγωνιστική πλευρά των αγώνων.
Στην αρχή και λίγο πριν από την εκκίνηση  του αγώνα των των «μεγάλων» και των 7,5 Km προηγήθηκαν αυτοί που αφορούσαν παιδιά με τις παρακάτω κατηγορίες:
Παιδιά έως 6 ετών
Παιδιά 7 έως 9 ετών
Παιδιά 10 έως 12 ετών
Έφηβοι 13 έως 20 ετών
Οι αγώνες αυτοί πραγματοποιήθηκαν στην παραλιακή και από τον χώρο του Λιμεναρχείου μέχρι το σημείο τερματισμού που ήταν και εδώ το άγαλμα του Ανδρέα Λασκαράτου. Συμμετείχαν πάνω από 75 παιδιά!
Στη συνέχεια και στις 7:30, όπως ήταν προγραμματισμένο, δόθηκε η εκκίνηση του αγώνα των 7,5 Km, από το μέλος της οργανωτικής επιτροπής καθηγητή Φ.Α. κ. Κοσμά Μουρελάτο, απέναντι από το άγαλμα του Ανδρέα Λασκαράτου. Σε αυτόν συμμετείχαν 115 περίπου αθλητές!!
Οι συμμετέχοντας αθλητές..... κόντρα στην αφόρητη ζέστη και υγρασία που επικρατούσε στο Ληξούρι, αφού έτρεξαν μια εντυπωσιακή και αρκετά βατή διαδρομή, από την παραλιακή, πέρασαν τον δρόμο έξω από τη Βαλλιάνειο σχολή, στη συνέχεια από τον περιφερειακό και μέσω του Αγίου Αντωνίου κατέληξαν και πάλι στην παραλιακή όπου τερμάτισαν στο ίδιο σημείο που είχε δοθεί η εκκίνηση.
Στη γενική κατάταξη και στην κατηγορία των ανδρών 1ος τερμάτισε ο συνήθης "ύποπτος" Γεράσιμος Γρίβας, 2ος ο Μαρίνος Βαρδαραμάτος και 3ος ο Γεράσιμος Μωραίτης.
Στις γυναίκες 1η η Ελένη Μαυρειδοπούλου, 2η η Ανδριάνα Βασιλάτου και 3η η Βάνια Σαμόλη. 
Αμέσως μετά στον χώρο της κεντρικής πλατείας πραγματοποιήθηκαν και οι καθιερωμένες απονομές.
Στους τρεις πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας δόθηκαν, στον πρώτο κύπελλο και μετάλλιο και στους δεύτερους τρίτους μετάλλια.
Σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκε αναμνηστικό δίπλωμα.
Ξεχωριστές βραβεύσεις αποτελούν αυτές της Νατάσας Τσίκλη για την προσφορά  της στον αθλητισμό. Την πλακέτα και το μετάλλιο παρέλαβε η μητέρα της Χρυσάνθη, αφού η Νατάσα είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις.
Η βράβευση της έγινε από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γιώργο Κατσιβέλη.
Επίσης στο τέλος της εκδήλωσης βραβεύθηκε και η Χαρά Πεφάνη σαν η μικρότερη συμμετοχή στον Λασκαράτειο!
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ κ. Γιώργος Κατσιβέλης ο οποίος μάλιστα ήταν ο παρουσιαστής της εκδήλωσης και θα όπως πάντα ήταν εντυπωσιακός.
Ακόμη τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση ο δημοτικός σύμβουλος κ. Διονύσης Αραβαντινός, ο τέως πρύτανης Ληξουριώτης κ. Νίκος Μαρκάτος, ο πρώην αρσιβαρίστας κ. Σάββας Καππάτος κ.α.
Τέλος να αναφέρουμε ότι συνολικά στον αγώνα συμμετείχαν 190 αθλητές.
Συγκεκριμένα:
Στους μεγάλους συνολικά 115 αθλητές και στα παιδιά σε όλες τις κατηγορίες 75 μικροί αθλητές!
Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και ιδιαίτερα στον αντιπρόεδρο της ΚΕΔΗΚΕ - Δημοτικό σύμβουλο Δήμου Κεφαλονιάς κ. Γιώργο Κατσιβέλη, αλλά και τον Σύλλογο Δρομέων Κεφαλονιάς για την άρτια οργάνωση και την μεγάλη της επιτυχία.
Το παρόν, όπως πάντα έδωσαν και οι Σαμαρείτες.
Όλοι στο τέλος ικανοποιημένοι από την τεράστια επιτυχία της διοργάνωσης ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου και τον 7ο Λασκαράτειο αγώνα δρόμου!
Τα αποτελέσματα και η τελική κατάταξη όλων των αθλητών ανά κατηγορία θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες από τους διοργανωτές.
Θα ακολουθήσει πλούσιο φωτορεπορτάζ σε τρία μέρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου