Τετάρτη, Ιουλίου 27

Ο Αλέξης Παπαδάτος και ο Λευτέρης Τσαουσίδης διδάσκουν μπάσκετ στα καλοκαιρινά τμήματα ταλέντων του ΑΣΚ


Την Πέμπτη 28 Ιουλίου και την Παρασκευή 29 Ιουλίου στο κλειστό «Αντώνης Τρίτσης» στις 7.30 μ.μ., θα διδάξουν δύο σπουδαίοι μπασκετάνθρωποι, ο Αλέξης Παπαδάτος και ο Λευτέρης Τσαουσίδης.

Δεν χρειάζεται να πούμε πόσο σημαντική είναι σε αυτά τα καλοκαιρινά τμήματα, η παρουσία του «ζωντανού θρύλου» της ομάδας μας Αλέξη Παπαδάτου και του πολύ αξιόλογου προπονητή Λευτέρη Τσαουσίδη.
Ο Αλέξης Παπαδάτος, στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής με την Εθνική Εφήβων το 1995,  έκανε σπουδαία καριέρα στην Α1 και αποτελεί τον σημαντικότερο Κεφαλονίτη μπασκετμπολίστα όλων των εποχών.
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΤΣΑΟΥΣΙΔΗΣ
Παίκτης
Ξεκίνησε το μπάσκετ στις υποδομές του Πανελλήνιου Γ.Σ. στην Αθήνα και μεταπήδησα, ως άντρας πλέον, την σεζόν 1994-’95 στον Αρίωνα Παγκρατίου, ταυτόχρονα με την εισαγωγή στα ΤΕΦΑ Αθηνών.
Εκεί έγινε και η πρώτη γνωριμία, ως συμπαίκτης και η αρχή μιας μακράς και δυνατής φιλίας με τον προπονητή  Λεωνίδα Παπαδάτο. Στον Αρίωνα κατέκτησε  τρεις συνεχόμενες ανόδους από την Ά ΕΣΚΑ στην Α2 Εθνική κατηγορία και την σαιζόν 1999-2000 μετακόμισε στην Ολύμπια Λάρισας (Α2 κατηγορία) αρχίζοντας μια σειρά μεταγραφών ανά την Ελλάδα σε Ηλυσιακό, Ρέθυμνο, Ρόδο, Ξυλόκαστρο, Αμύντα κλπ. τελειώνοντας την  καριέρα του ως παίκτης στον Πόλις Καλλιθέας την σαιζόν 2007-‘08.

Προπονητής
Την σεζόν 2012-’13 ανέλαβε βοηθός προπονητή στον Πανελευσινιακό ΑΟΚ  στην Α1 εθνική κατηγορία, συνεχίζοντας στην ίδια θέση και για τις σεζόν 2013-’14 και 2014-’15.
Την επόμενη χρονιά ανέλαβε πρώτος προπονητής, σε μια καινούργια αρχή για την ομάδα της Ελευσίνας στην ΄Β εθνική, τελειώνοντας την σεζόν 2015-’16 στην 5η θέση της κατάταξης.
Ταυτόχρονα με την αντρική ομάδα του Πανελευσινιακού ανέλαβε  και επιλεγμένα τμήματα υποδομών (έφηβους, παίδες, παμπαίδες) σε μια προσπάθεια να αναβαθμιστεί η παραγωγική διαδικασία της ομάδας.
Η εμπιστοσύνη της ομάδας της Ελευσίνας επιβεβαιώθηκε με την συνέχιση της συνεργασίας με τον Λευτέρη Τσαουσίδη και για την ερχόμενη σαιζόν 2016-’17.
Και βέβαια να μην ξεχνάμε την εντατική προετοιμασία του Εφηβικού μας τμήματος που και αυτό εντάχθηκε στο καλοκαιρινό πρόγραμμα ενόψει της νέας σεζόν με προπονητή τον Μανώλη Δούλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου