Σάββατο, Απριλίου 15

Ισόπαλος 1-1 ο αγώνας παλαίμαχων Ανωποταμιακού - Κατωποταμιακού στο Ληξούρι και 6-4 στα πέναλτι οι πρώτοι (Φωτορεπορτάζ)

Όπως κάθε χρόνο τη μεγάλη Παρασκευή, πιστοί στο ραντεβού τους, Πανωποταμιακός – Κατωποταμιακός στο καθιερωμένο παραδοσιακό ποδοσφαιρικό παιγνίδι, έτσι και φέτος συναντήθηκαν στο Δημοτικό Ληξουρίου «Α.Ο. Παλληξουριακός» στον Άγιο Αντώνη για να παίξουν ποδόσφαιρο και να χαρούν τις στιγμές.

Το αποτέλεσμα φυσικά ουδεμία σημασία έχει και μόνο για την ιστορία το αναφέρουμε, ότι ύστερα από ένα όμορφο παιχνίδι, το οποίο όλοι το χάρηκαν σαν έφηβοι, η λήξη του βρήκε ισόπαλες τις δύο ομάδες με σκορ 1-1.

Φάσεις και γκολ

Στο 15’ κόρνερ του Μπερδεμπέ κεφαλιά του Αδηλίνη με την μπάλα άουτ, λίγο πάνω από την εστία του Μαρκαντωνάτου.

Μια ωραία πάσα του Χαρίτου στο 19’ και στο σημείο του πέναλτι, ο Δ. Βλάχος πλασάρει και η μπάλα, λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Π. Βλάχου.

Ο Ανωποταμιακός στο 30’ θα ανοίξει το σκορ στο 1-0 με ένα γκολ «ποίημα».

Ο Σ. Αναλυτής με ωραία κάθετη θα βρει τον Ν. Πρεντάνο, αυτός θα βγάλει τη σέντρα στην περιοχή και ο Παπαϊωάννου με ένα εντυπωσιακό γυριστό αλά Μπενζεμά, θα στείλει την μπάλα στο «Γ» της εστίας του Βλάχου.

Ένα γκολ που χειροκροτήθηκε θερμά από όλους τους ποδοσφαιριστές και την κερκίδα που είχε αρκετό κόσμο!

Και στο 35’, από τα όμορφα του ματς που έφερε αρκετά γέλια, η ακύρωση από τον διαιτητή κ. Μπαζάρογλου ενός γκολ του Ανωποταμιακού που πέτυχε ο Χαρίτος και τον διαιτητή να είναι ανένδοτος ακόμη και όταν ο «Γερμανός» τον παρακαλούσε να εξετάσει το….var. Περιττό να πούμε τι γέλιο έπεσε!

Το ματς είχε και την εύθυμη πλευρά του όπως καταλαβαίνεται.

Έτσι στο 40’ ο Δ. Βλάχος θα πέσει στο κέντρο του γηπέδου (λέγεται ότι ήταν θέμα νηστείας και όχι για να πάρει ανάσες) με τον Ιορ. Μελίδη να πέφτει δίπλα του για συμπαράσταση και τα γέλια από όλους έφεραν μια 3λεπτη διακοπή στο παιχνίδι, αφού όλοι είχαν ξεκαρδιστεί!!

Το ημίχρονο θα ολοκληρωθεί με αυτό το 1-0 υπέρ του Ανωποταμιακού.

Στο 48’ ο Λυμπερόπουλος απέναντι από την εστία του Βλάχου Π. σουτάρει λίγο άουτ.

Την ίδια τύχη θα έχει στο 51’ το δυνατό σουτ του Ζάβαλη έξω από την περιοχή.

Στο επόμενο λεπτό ο Ζερβός θα βρει τον Χ. Πρεντάνο στην περιοχή και αυτός από το σημείο του πέναλτι πλασάρει άουτ.

Ένα πολύ καλό σουτ του Ζερβού στο 55’ θα στείλει την μπάλα να περάσει λίγο έξω από την εστία του Μαρκαντωνάτου.

Και στο 57’ ο Κατωποταμιακός θα βρει δίχτυα και θα ισοφαρίσει σε 1-1.

Συγκεκριμένα ο Μπαζάρογλου που πλέον άφησε τη σφυρίχτρα θα κάνει από δεξιά την σέντρα, η μπάλα θα βρει στα σώματα των αμυντικών, θα φτάσει στον Ζάβαλη και αυτός από το ύψος της μικρής περιοχής θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Μαρκαντωνάτου.

Ο Π. Βλάχος θα διατηρήσει το 1-1 στο παιχνίδι, όταν θα νικήσει στο τετ α τετ τους τον Σάκη Αναλυτή, μετά την ωραία κάθετη του Πανταζάτου.

Στο 60’ ο Θ. Μαρκέτος θα βγάλει μια ωραία κάθετη στον πατέρα του Μάκη, γνωστό και ως Δομάζο, όμως το πλασέ του από κοντά στέλνει την μπάλα άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Π. Βλάχου.

Νέα ευκαιρία για τον Ανωποταμιακό με το πλασέ του Χαρίτου να έχει την ίδια τύχη.

Άτυχος θα σταθεί ο Κατωποταμιακός στο 75’ όταν ο Πρεντάνος πλασάρει πάνω από τον Βλάχο και η μπάλα σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του και στη συνέχεια καταλήγει άουτ.

Στο 80’ ο Μπεκιάρης προλαβαίνει το πλασέ του Διον. Πρεντάνο που κατευθυνόταν στα δίχτυα και πάνω στη γραμμή απομακρύνει την μπάλα και το σώνει από το 1-2.

Ωραία σέντρα από αριστερά στο 85’ του Μπερδεμπέ και η κεφαλιά του Διον. Πρεντάνου στέλνει την μπάλα λίγο έξω από το δεξί «Γ» της εστίας του Μαρκαντωνάτου.

Έτσι, το παιχνίδι θα ολοκληρωθεί ισόπαλο 1-1 και όλοι ανανέωσαν το νέο ραντεβού στον επόμενο αγώνα Ανωποταμιακού – Κατωποταμιακού σε έναν χρόνο από τώρα και στο ίδιο γήπεδο.

Στο τέλος, εκτελέστηκαν πέναλτι για το τυπικό και ο Ανωποταμιακός απόλυτα εύστοχος (Μαρκέτος Γ., Χαρίτος, Καμινάρης, Λυμπερόπουλος Θοδ. και Παπαϊωάννου) θα επικρατήσει του Κατωποταμιακού στη Ρώσσικη ρουλέτα με σκορ 5-3 (Μπερδεμπές, Μαζαράκης -το έστειλε στο δοκάρι- Ζερβός, Μπαζάρογλου αλλά Πανένκα –5ο δεν χρειάστηκε) για τελικό αποτέλεσμα 6-4!

Σύμφωνα με τους διοργανωτές πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης συμμετείχε ποδοσφαιριστής – διαιτητής από το Αργοστόλι, ο Π. Μπαζάρογλου τον οποίο ο Παν. Παπαϊωάννου ή «Πάπι» τον παρουσίασε σαν κοινοτικό!!!!!

Κάποιοι ήθελαν να κάνουν…… ένσταση για αντικανονική συμμετοχή, αφού το διαβατήριο του εν λόγω παίκτη – διαιτητή για Ληξούρι δεν είχε τσεκαριστεί.

Και του χρόνου.

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλους!

Διαιτητής στο α’ μέρος ο κ. Π. Μπαζάρογλου και στο β’ ο κ. Ν. Αντωνιάδης με τον τελευταίο να αγωνίζεται στο πρώτο με τη φανέλα του Κατωποταμιακού.

Οι συνθέσεις

Ανωποταμιακός: Μαρκαντωνάτος, Μαρκέτος Γ., Χαρίτος, Αναλυτής σακ., Καμινάρης, Παπαϊωάννου, Μαρκέτος Θ., Βλάχος Διον., Τσίγγανος, Μαρούλης Δ., Κατσαΐτης Γ., Πρεντάνος Ν., Πανταζάτος, Λυμπερόπουλος Θ., Μπεκιάρης, Λυμπερόπουλος Π., Γαλανός, Σαβράμης.

Κατωποταμιακος: Βλάχος Παν., Μπερδεμπές, Ζερβός, Ζάβαλης, Μαζαράκης, Μελίδης, Αντωνιάδης, Πρεντάνος Διον., Τζουγανάτος, Αδηλίνης Χρ., Αδηλίνης Σπ., Πρεντάνος Χαρ., Μπαζάρογλου, Ιωαννάτος.

Δήλωση των διοργανωτών:

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Ληξουρίου για την παραχώρηση του γηπέδου, τον φροντιστή του γηπέδου Βαγγέλη Σπυράτο που φρόντισε να είναι όλα άψογα στο γήπεδο για τη διεξαγωγή του αγώνα.

Τα αθλητικά σωματεία της πόλης μας Παλληξουριακού Α.Ο. και του Αστέρα Α.Ο. για το υλικοτεχνικό υλικό που μας παραχώρησαν (μπάλες – ρουχισμό κ.λ.π.).

Τον Ε. Λυκούδη (Ψαλίδας) για την προσφορά του σε φρούτα που δόθηκαν στους ποδοσφαιριστές στο τέλος.

Το Sportsthea και τον κ. Ν. Κορσιάνο για το φωτορεπορτάζ και την κάλυψη του αγώνα (πάντα παρόν μόλις του ζητηθεί) και τον ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας.

Τον Στάθη Αναλυτή για την βιντεοσκόπηση του αγώνα που γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης κα τον Π. Παπαϊωάννου να αναφέρει…. «Φίλε σε ευχαριστώ προσωπικά πάρα πολύ για όλα για το χρόνο που αφιέρωσες και το πάθος σου»!!

Τέλος, να ευχαριστήσουμε τον γιατρό αγώνα και αντιδήμαρχο Αθλητισμού κύριο Γαλέμπ Ντιουανί που βρέθηκε δίπλα μας και μας βοήθησε αφιλοκερδώς με την παρουσία του για την ασφάλεια μας.

Και του χρόνου να είμαστε καλά και καλή Ανάσταση σε όλους με υγεία».

Παρακάτω φωτορεπορτάζ από τον χθεσινό αγώνα


















































Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου