Κυριακή, Απριλίου 30

Νίκησε 2-0 τον Α.Ο.Κ.Ι. ο Οδυσσέας και έγινε το πρώτο φαβορί για άνοδο - τίτλο

Μια πολύ σημαντική νίκη θα πετύχει ο Οδυσσέας Ιθάκης επί του γηπεδούχου Α.Ο.Κ.Ι., σήμερα το πρωί στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, στο εξ’ αναβολής παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής.

Μια νίκη που φέρνει την ομάδα του Σπ. Ζερβού πολύ κοντά στο στόχο της επανόδου στην Α’ τοπική κατηγορία.

Νίκη που πανηγυρίστηκε όπως άξιζε από τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο της Θιακιώτικης ομάδας, που από αουτσάιντερ καταφέρνουν να φτάσουν την ομάδα τους, μια ανάσα από την επάνοδο της στη «μεγάλη» κατηγορία.

Οι «κιτρινόμαυροι», εκτός του ότι πέρασαν στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα, διατηρούν το απόλυτο στη σειρά και παράλληλα έχουν και μια διαφορά από τους δεύτερους της τάξης των ενός και τριών βαθμών αντίστοιχα, από τον σημερινό τους αντίπαλο και την Πρόοδο Ιθάκης!

Όσον αφορά τους γηπεδούχους, πλέον μπλέκουν, αφού αρχικά θέλουν νίκη την επόμενη αγωνιστική από το σημερινό τους αντίπαλο και στη συνέχεια πιθανόν να χρειάζονται ακόμη μια ισοπαλία με την άλλη ομάδα της Ιθάκης την Πρόοδο στο φινάλε του πρωταθλήματος.

Αγωνιστικά τώρα σε γενικές γραμμές παρακολουθήσαμε ένα καλό και μοιρασμένο παιχνίδι από τις δυο ομάδες στο πρώτο 45λεπτο, ενώ στο δεύτερο οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι και η νίκη τους απέναντι στους γηπεδούχους είναι δίκαιη.

Στο δεύτερο μισό οι πολλές διακοπές δεν άφησαν το παιχνίδι να έχει ρυθμό με αποτέλεσμα οι καλές στιγμές, εκτός του γκολ και ενός ακόμη δοκαριού των γηπεδούχων, να είναι ελάχιστες.

Φάσεις και γκολ

Στο 6' θα έχουμε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι για τους γηπεδούχους και τον Ρεπούση να αστοχεί από καλή θέση στην πάσα του Πολλάτου.

Ωραία ενέργεια και πάλι του Πολλάτου στο 8' και παράλληλη πάσα στην περιοχή για τον Χαραλαμπέλη, όμως ο τελευταίος αμαρκάριστος αντί να πλασάρει, θα κάνει ένα δυνατό άστοχο σουτ και θα στείλει την μπάλα ψηλά άουτ από την εστία του Πανταζόπουλου.

Σειρά των φιλοξενούμενων στο 15' να χάσουν μια καλή ευκαιρία, όταν ο Κουτσουβέλης μέσα στην περιοχή και αριστερά θα κάνει το πολύ άστοχο σουτ και θα στείλει την μπάλα στην απέναντι πλευρά του γηπέδου πλάγιο άουτ.

Νέα σημαντική ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 28' με τον Τσιλιμιδό απέναντι από τον Πανταζόπουλο, μετά την σέντρα του Ρεπούση, να στέλνει τη μπάλα στο σώμα του τερματοφύλακα του Οδυσσέα, που σε αυτή την φάση θα κρατήσει το "0" στην εστία του.

Στο 32' οι "κιτρινόμαυροι" της Βόρειας Ιθάκης θα ανοίξουν το σκορ. Ο Γ. Προσαλέντης μετά την ψηλοκρεμαστή πάσα του Λεκατσά στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, θα μπει στην περιοχή και με ένα ψύχραιμο πλασέ θα στείλει την μπάλα πρώτα στο δεξί δοκάρι του Αλυσανδράτου και στη συνέχεια στα δίχτυα για το 0-1!

Ο Π. Προσαλέντης στο 35' θα χάσει μοναδική ευκαιρία για το 0-2, όταν θα βγει στην κόντρα απέναντι από τον Αλυσανδράτο, όμως θα πλασάρει δυνατά και θα στείλει την μπάλα άουτ.

Μεγάλη ευκαιρία για τον Α.Ο.Κ.Ι. στο 39' όταν το δυνατό σουτ του Τσιλιμιδού, μέσα από την περιοχή θα στείλει την μπάλα να σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια θα απομακρύνουν οι αμυντικοί.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή για το πρώτο μισό στο παιχνίδι.

Στην επανάληψη πιο ψύχραιμος και έμπειρος ο Οδυσσέας θα είναι καλύτερος και θα πετύχει ακόμη ένα γκολ, παίρνοντας την πιο κρίσιμη νίκη του, την 2η στη σειρά.

Στο 50' μετά την ωραία ομαδική προσπάθεια των γηπεδούχων και την κάθετη πάσα στην περιοχή του Αλιβιζάτου, ο Τσιλιμιδός θα κάνει το σουτ, όμως η μπάλα θα σταματήσει στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Πανταζόπουλου και στη συνέχεια θα καταλήξει άουτ.

Στο 75' οι φιλοξενούμενοι θα πετύχουν το 2-0 με το δυνατό διαγώνιο σουτ του Λεκατσά και τον Αλυσανδράτο να μην μπορεί να μπλοκάρει την μπάλα.

Ένα σουτ από μακριά του Λεκατσά στο 80' θα στείλει με πολύ δύναμη την μπάλα να περάσει λίγο πάνω από την εστία των γηπεδούχων άουτ.

Αυτή ήταν η τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι αφού στη συνέχεια οι πολλές διακοπές και η έλλειψη ρυθμού δεν άφηναν να παιχθεί παιχνίδι.

Ωστόσο σε αυτό το διάστημα θα κυριαρχήσουν τα νεύρα και θα έχουμε τέσσερις κόκκινες κάρτες.

Συγκεκριμένα στο 88' θα αποβληθούν οι Πίρρα από τους γηπεδούχους και ο Βασιλόπουλος των φιλοξενούμενων για μια αψιμαχία που είχαν μεταξύ τους.

Στη συνέχεια και στο 90+1' την ίδια τύχη και για τον ίδιο λόγο θα έχουν οι Πάστρας, Τσιλιμιδός. Ο Πάστρας ήταν στον πάγκο των αναπληρωματικών.

Έτσι, η συνάντηση θα ολοκληρωθεί με μια μεγάλη νίκη των φιλοξενούμενων που πλέον τους χρήζει φαβορί για την άνοδο και τον τίτλο, ενώ και σε αυτό το παιχνίδι έδειξαν ότι μπορούν να διαχειριστούν τα playoffs, έστω και αν έφτασαν σε αυτά χωρίς νίκη στην κανονική διάρκεια και σίγουρα όχι σαν φαβορί.

Οι γηπεδούχοι, έμπλεξαν σε περιπέτειες και πλέον ο επόμενος αγώνας στην έδρα του αντιπάλου στο Σταυρό γίνεται κομβικός.

Διαιτητής ο κ. Π. Μπαζάρογλου με βοηθούς τον κ. Ν. Αντωνιάδη και την κ. Ιρ. Δούλου.

Οι συνθέσεις

Α.Ο.Κ.Ι.:(Δ. Ζησιμάτος), Αλυσανδράτος, Βλάντι, Θεοδωράτος, Πίρρα, Μπούκας, Τσιλιμιδός, Ρεπούσης (75' Στρατιώτης), Χαραλαμπέλης (λ.τ. 46' Πλατανίτης), Πολλάτος Δημ., Αλιβιζάτος (66' λ.τ. Σταθάτος), Καραχρήστος.

Οδυσσέας:(Σπ. Ζερβός), Πανταζόπουλος, Βασιλόπουλος, Plepi, Τσίρος, Προσαλέντης Π., Προσαλέντης Γ. (90+4' Μαλιακρίδας), Λεκατσάς, Βασιλόπουλος Γ. , Κουτσουβέλης (54' Μετσάνι), Προσαλέντης Ν., Cela (78' Plepi).

Αργότερα πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου