Σάββατο, Απριλίου 22

Άλλαξαν τα δεδομένα στα playoffs της Β' κατηγορίας μετά τη νίκη του ΑΟΚΙ 2-1 επί της Προόδου Ιθάκης

Με ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι σήμερα Σάββατο 22/4 το πρωί, στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, ο γηπεδούχος Α.Ο.Κ.Ι. στη δική του πρεμιέρα στα playoffs με αντίπαλο την μέχρι εκείνη την ώρα πρωτοπόρο Πρόοδο Ιθάκης, για το πρωτάθλημα της Β' τοπικής κατηγορίας, θα πάρει μεγάλη όσο και σημαντική νίκη με σκορ 2-1, κάνοντας ποδαρικό με το "δεξί" στη σειρά!

Μία νίκη που τον κάνει φαβορί για άνοδο στην κατηγορία των "μεγάλων», στην επιστροφή του μετά από 8 χρόνια εκτός ποδοσφαιρικής δράσης, αφού θα ανέβει με το καλημέρα στο ρετιρέ του ειδικού βαθμολογικού πίνακα της σειράς των playoffs.

Ο φιλοξενούμενοι, θα δεχθούν και αυτή την φορά την ήττα, η οποία θα είναι η 2η για φέτος στο πρωτάθλημα. Αποτέλεσμα που την φέρει στην τελευταία θέση της ειδικής βαθμολογικής κατάταξης, ισόβαθμη του Οδυσσέα Ιθάκης.

Ένα άσχημο γεγονός που φέρνει αγωνία συνοδευόμενη από το ανάλογο σε τέτοιες περιπτώσεις άγχος για τη συνέχεια, τον στόχο της ανόδου, αλλά και την κατάκτηση του φετινού τίτλου, ενώ έχει και ένα παιχνίδι περισσότερο από τους αντιπάλους τους.

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό μέρος του ντέρμπι, στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου παρακολουθήσαμε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, με δύναμη, πάθος και όμορφο θέαμα.

Οι «μελανόλευκοι» της Κεφαλονιάς, πιο αποτελεσματικοί και με πρόσωπο του αγώνα τον δις σημερινό τους σκόρερ Αλ. Ρεπούση, θα πάρουν ένα κρίσιμο τρίποντο, που τους βάζει οδηγούς στην κούρσα του μίνι πρωταθλήματος, παράλληλα κάνουν ένα σημαντικό βήμα ανόδου και επιπλέον γίνονται το φαβορί ακόμη και για τον φετινό τίτλο του πρωταθλητή 2022-2023.

Όσον αφορά τους φιλοξενούμενους, πλέον, το βάρος τους, ήδη έχει πέσει στα επόμενα δύο παιχνίδια που απομένουν για να ολοκληρωθεί η σειρά, όπου χρειάζονται ισάριθμες νίκες για να αποφύγουν τα δυσάρεστα.

Φάσεις και γκολ

Με ένα σουτ του Βλησμά στο 20' από τα όρια της περιοχής θέλουν να απειλήσουν οι φιλοξενούμενοι, μόνο που η μπάλα θα καταλήξει στην αγκαλιά του Αλυσανδράτου.

Οι γηπεδούχοι, στην πρώτη τους επικίνδυνη επίσκεψη στην εστία του Γ. Τσιντήλα θα πάρουν το προβάδισμα στο σκορ 1-0.

Συγκεκριμένα στο 26’ ο Δημ. Πολλάτος, μετά από ωραία ενέργεια από αριστερά θα βρει τον Ρεπούση στην περιοχή και ο τελευταίος με ένα εξαιρετικό γυριστό σουτ στην κίνηση, μέσα από την περιοχή, θα στείλει την μπάλα στην αριστερή γωνία και στα δίχτυα των «κοκκινόμαυρων» της Ιθάκης.

Ο Β. Ηλιόπουλος στο 32' θα πατήσει την μπάλα στα όρια της περιοχής για τον Μπραχίμι, όμως το δυνατό σουτ του νεαρού ακραίου αμυντικού των φιλοξενούμενων, θα στείλει την μπάλα ψηλά από την εστία του Αλυσαδράτου άουτ.

Στο 35' ο Πλατανίτης εκτελεί το κόρνερ από δεξιά με την μπάλα να φτάνει στην περιοχή στον Θεοδωράτο που θα σουτάρει απ' ευθείας στην κίνηση και η μπάλα θα περάσει άουτ, ψηλά από την εστία του Γ. Τσιντήλα.

Και στο 41' θα έρθει η ισοφάριση για τους φιλοξενούμενους με ένα ωραίο σουτ του Αντ. Παπαδόπουλου, μέσα από την περιοχή, μετά την αμυντική αδράνεια και την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-1.

Έτσι, οι ομάδες θα αποχωρήσουν για τα αποδυτήρια και το ημίχρονο θα ολοκληρωθεί με αυτό το 1-1.

Στην επανάληψη, το θέαμα έγινε ακόμη καλύτερο, αφού θα έχουμε το 2-1 για τους γηπεδούχους και την αγωνία να γίνεται ακόμη μεγαλύτερη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Σημαντική ευκαιρία να πάρουν «κεφάλι» στο σκορ θα χαθεί στο 55’ από τους φιλοξενούμενους, όταν στην σέντρα από δεξιά του Β. Ηλιόπουλου ο Βλησμάς θα πεταχτεί στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων θα προλάβει την έξοδο του Αλυσανδράτου, όμως πιεζόμενος θα κάνει το ψηλοκρεμαστό σουτ στην κίνηση και η μπάλα θα φύγει άουτ, ψηλά από την εστία του Αλυσανδράτου.

Στο 64’ οι γηπεδούχοι θα πάρουν και πάλι προβάδισμα στο σκορ, αφού θα πετύχουν το 2-1 και το δεύτερο προσωπικό του σκόρερ στο παιχνίδι, με κοντινό πλασέ του Ρεπούση στην επαναφορά της μπάλας στο σουτ του Δημ. Πολλάτου από τα όρια της περιοχής και την δύσκολη προσωρινή απομάκρυνση του Γ. Τσιντήλα.

Η ζέστη ήταν αρκετά υψηλή σήμερα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου με αποτέλεσμα στο 68’ να έχουμε και cooling break από τον διαιτητή κ. Σπ. Χρηστάτο, ώστε να πάρουν μια ανάσα και να δροσιστούν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων!

Μεγάλη ευκαιρία να «κλειδώσουν» πρόωρα τη νίκη τους θα χάσουν οι γηπεδούχοι στο 85’.

Ο Δημ. Πολλάτος θα βγάλει καταπληκτική πάσα στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων στον Χαραλαμπέλη, αυτός θα προχωρήσει, θα μπει στην περιοχή και λίγο δεξιά, για να κάνει το σουτ απέναντι από τον Γ. Τσιντήλα και τον έμπειρο τερματοφύλακα της Προόδου να πέφτει στην αριστερή του γωνία και να διώχνει την μπάλα σε κόρνερ.

Έτσι, με τη συμπλήρωση των 90’ ο Πρεβεζιάνος θα σταθεί ο μοιραίος παίκτης της ομάδας του, αφού μόνος απέναντι από τον Αλυσανδράτο, μετά την εξαιρετική κάθετη πάσα του Βλησμά, θα πλασάρει στέλνοντας την μπάλα να περάσει συρτά σύριζα από το αριστερό δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων και στη συνέχεια να καταλήξει άουτ.

Μετά από 5’ καθυστερήσεων δεν θα έχουμε κάτι που πρέπει να αναφερθεί και ο Α.Ο.Κ.Ι. πανηγυρίζει μια πολύ σημαντική νίκη στην πρεμιέρα του στη σειρά.

Μια νίκη που τον φέρνει επικεφαλής στον βαθμολογικό πίνακα του μίνι πρωταθλήματος και φαβορί για άνοδο – τίτλο.

Αντίθετα για τους φιλοξενούμενους ήταν η δεύτερη σερί ήττα τους στη σειρά και πλέον από φαβορί κινδυνεύουν να μείνουν εκτός τίτλου ή ακόμη και ανόδου.

Η συνέχεια αναμένεται αγχώδης για την ομάδα του Κ. Πίππου, η οποία στη συνέχεια θέλει ισάριθμες νίκες στα δύο παιχνίδια της που ακολουθούν στον Σταυρό με Οδυσσέα και Α.Ο.Κ.Ι.

Διαιτητής ο κ. Σπ. Χρηστάτος με βοηθούς την κ. Κ. Χαρίση και τον κ. Π. Κομητόπουλο.

Οι συνθέσεις

Α.Ο.Κ.Ι.:(Δ. Ζησιμάτος), Αλυσανδράτος, Βλάντι, Θεοδωράτος, Μπούκας, Τσιλιμιδός (31' Αλιβιζάτος), Ρεπούσης (75’ Στρατιώτης), Χαραλαμπέλης, Πλατανίτης (61’ Πίρρα), Πολλάτος Δημ., Σπυράτος, Μεσσάρης (46’ Καραχρήστος).

Πρόοδος Ιθάκης:(Κ. Πίππος), Γ. Τσιντήλας, Μπραχίμι, Πάτερης, Μανωλόπουλος, Πίππος Α., Πρεβεζιάνος, Ηλιόπουλος Β. (88’ Τόφαλος), Πολυχρονάκης (88’ Sula), Βλησμάς, Παπαδόπουλος, Ηλιόπουλος Χ. (65’ Totaj).

Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου