Πέμπτη, Απριλίου 27

Σ.Τ. για την έναρξη του τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης ΑΜΕΑ στο Αργοστόλι

Σήμερα το μεσημέρι στο Θέατρο Αργοστολίου δόθηκε συνέντευξη τύπου για το δεύτερο διεθνές ανοιχτό τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης για άτομα με αναπηρία, το οποίο τιτλοφορείται επίσημα ως «Greek PPT 2023». 

Το εν λόγω τουρνουά διοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά υπό την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, την Ελληνική Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς Ιθάκης, τον Δήμο Αργοστολίου και τον ΑΣΕΑ Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν ο αντιπεριφεριάρχης κ. Σταύρος Τραυλός, ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Τσιλιμιδός που εκπροσωπούσε τον δήμαρχο κ. Θεόφιλο Μιχαλάτο, ο οποίος δεν κατέστη εφικτό να παρευρεθεί. Παράλληλα, στη συνέντευξη τύπου βρισκόταν ο κύριος Κωνσταντίνος Σιάχος που  εκπροσωπούσε την Ε.Α.Ο.Μ ΑΜΕΑ, αλλά και ο Βίκτωρας Ρουχωτάς, πρόξενος της Σερβίας στην Ελλάδα και αντιπρόεδρος του σωματείου ΑΣΕΑ Κεφαλονιά και Ιθάκη. 

Επίσης, το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε ο κ, Pablo Perez, ο οποίος είναι επικεφαλής για το Para Table Tennis στην παγκόσμια ομοσπονδία. Πιο συγκεκριμένα, στη συνέντευξη τύπου υπήρξε μια παρουσίαση της διοργάνωσης, αλλά  έγινε και ιδιαίτερη μνεία στη μεγάλη επιτυχία του πρώτου τουρνουά, στοιχείο το οποίο αποτέλεσε καταλυτικό παράγοντα για να φιλοξενηθεί για δεύτερη φορά η σημαντική αυτή διοργάνωση στο νησί του Ιονίου. 

Φέτος θα λάβουν μέρος στο τουρνουά αθλητές και αθλήτριες από 20 χώρες, δηλαδή την Αυστραλία, την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, το Ισραήλ, την Ιταλία, την Ουκρανία (πρώτη συμμετοχή σε τουρνουά από την έναρξη του πολέμου στη χώρα), τη Τσεχία, την Κύπρο, το Χονγκ Κονγκ, την Ιαπωνία, το Καζακστάν, την Κορέα, την Πολωνία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία και την Ουρουγουάη. 

Να σημειωθεί πως από ελληνικής πλευράς θα συμμετάσχουν συνολικά εννιά αθλητές και αθλήτριες στη διοργάνωση. Οι αγώνες θα διεξαχθούν Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή (28-30 Απριλίου) από τις 9:00 το πρωί έως τις 8:00 το βράδυ. 

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 19:00 στο Αργοστόλι, ειδικότερα στο «Κλειστό Γυμναστήριο Αντώνης Τρίτσης», χώρος στον οποίο θα λάβει χώρα και ολόκληρο το τουρνουά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου