Κυριακή, Απριλίου 9

Συνεχίζουν σε υψηλές "πτήσεις" τα Διλινάτα 2-0 την Εικοσιμία

Με το μεγάλο ντέρμπι του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, σήμερα Κυριακή απόγευμα, άνοιξε η αυλαία της 2ης αγωνιστικής των playoffs του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας και την Εικοσιμία να φιλοξενεί τον φετινό κυπελλούχο Α.Ο. Διλινάτων, τον οποίο υποδέχθηκε με ποσίλιπο.

Σε ένα κρίσιμο βαθμολογικά παιχνίδι η ομάδα των Διλινάτων θα πάρει μεγάλη νίκη με σκορ 2-0 και θα συνεχίσει το «κυνήγι» του πρωτοπόρου και αήττητου Παλληξουριακού, σε απόσταση αναπνοής.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι, πρόσεξαν ιδιαίτερα την άμυνα τους και «χτύπησαν» στην κόντρα με έναν καταπληκτικό Λουκάτο να πετυχαίνει δύο παλικαρίσια γκολ.

Η ομάδα του «μεγάλου» χωριού, παρά τα αρκετά προβλήματα απουσιών και την κούραση από τα συνεχόμενα ντέρμπι, τα κατάφερε και πήρε μια πανάξια, όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι νίκη.

Στο πρώτο ημίχρονο το ντέρμπι ήταν αρκετά καλό και τις ομάδες να κοιτάζουν περισσότερο τις άμυνες τους.

Αποτέλεσμα να μην έχουμε σημαντικές στιγμές, ούτε χτυποκάρδια στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.

Στην επανάληψη, η εικόνα άλλαξε και το παιχνίδι έγινε ακόμη καλύτερο με πολλές φάσεις και την μπάλα πάνω – κάτω.

Τελικά, θα επικρατήσει η ομάδα που το ήθελε περισσότερο και αυτή ήταν η ομάδα του «μεγάλου» χωριού, η κυπελλούχος 2022-2023, που συνεχίζει να αρέσει με το γεμάτο ουσία παιχνίδι της. 

Φάσεις και γκολ

Στην πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι και συγκεκριμένα στο 14' ο Κουμαριώτης εκτελεί από αριστερά το φάουλ, η μπάλα στην πλάτη της άμυνας, όπου εκεί θα πεταχτεί ο Διον. Τζωρτζάτος που θα κερδίσει στον αέρα τον Μεσολωρά, όμως η κεφαλιά του θα στείλει την μπάλα να περάσει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας των τυπικά γηπεδούχων άουτ.

Στο 26' ο Καραγιάννης μέσα στην περιοχή και δεξιά, θα κάνει ένα ψηλοκρεμαστό πλασέ, όμως είναι πολύ χλιαρό και ο Μαγδαληνός μπλοκάρει εύκολα την μπάλα.

Ο Φίλιππας στο 34' θα κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή και δεξιά και ο Μαγδαληνός θα πέσει στην αριστερή του γωνία και θα απομακρύνει την μπάλα.

Στην επιστροφή της ο Καραγιάννης θα κάνει ένα κακό πλασέ και έτσι θα χαθεί μια σημαντική ευκαιρία για την Εικοσιμία.

Χωρίς λοιπόν, ιδιαίτερες καλές στιγμές μπροστά στις δύο εστίες και ισόπαλες χωρίς σκορ θα κάνουν ημίχρονο οι αντίπαλες ομάδες.

Στην επανάληψη, όπως είπαμε και παραπάνω η εικόνα άλλαξε και το παιχνίδι έγινε πιο θεαματικό, με πολλές φάσεις και την μπάλα να παίζει πάνω – κάτω.

Την πρώτη καλή ευκαιρία στο διάστημα αυτό θα χάσει στο 49’ ο Ν. Λουκάτος, ο οποίος μετά το λάθος του Ντρεγιάι, θα πλασάρει στην έξοδο του Μεσολωρά ψηλοκρεμαστά, όμως η μπάλα θα φύγει άουτ, λίγο πάνω από την εστία των γηπεδούχων.

Νέα ευκαιρία για τα Διλινάτα στο 55’, όταν στη  παράλληλη σέντρα από δεξιά του Φωκά, ο Λουκάτος στο β’ δοκάρι θα κάνει την προβολή και η μπάλα θα φύγει άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Εντυπωσιακή συνεργασία Μπούσι – Ντ. Ντουκάι στο 60’ με το τελευταίο να παίρνει την μπάλα όμορφα με το στήθος και λίγο πριν πλασάρει στην εστία απέναντι από το Μαγδαληνό, ο Διον. Τζωρτζάτος θα σώσει, στέλνοντας με προβολή την μπάλα κόρνερ.

Μετά από 3’ ο Κοσμετάτος θα βγει μόνος του στην κόντρα και απέναντι από τον Μεσολωρά πλασάρει άουτ και σπαταλάει μια μεγάλη ευκαιρία για το προβάδισμα.

Ο Μαγδαληνός, που και σήμερα ήταν πολύ σταθερός, στο 66’  θα σώσει την εστία του πέφτοντας στην δεξιά γωνία στο δυνατό σουτ του Α. Βαλεντή και θα στείλει την μπάλα κόρνερ.

Το κόρνερ εκτελείται από δεξιά και ο Ντ. Ντουκάι με ένα ανάποδο ψαλίδι θα στείλει την μπάλα άουτ, λίγο πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.

Στο 67’ τα Διλινάτα θα βρουν δίχτυα και θα προηγηθούν 0-1. Ο Καλαφάτης θα κάνει το σουτ μέσα στην περιοχή, ο Τζάκης θα σώσει προσωρινά στην γραμμή τέρματος και στην επιστροφή της, ο Λουκάτος θα την σπρώξει εύκολα στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ για τους κυπελλούχους

Ο Ντουκάι θα απειλήσει στο 72’ με το δυνατό σουτ που επιχειρεί μέσα από την περιοχή, να αποκρούεται με διπλή προσπάθεια από τον Μαγδαληνό.

Στο 74’ νέα μεγάλη ευκαιρία για τα Διλινάτα. Ο Κουράνης στην κόντρα και απέναντι από τον Μεσολωρά που πραγματοποιούσε έξοδο, με ψηλοκρεμαστό πλασέ θα στείλει την μπάλα πάνω από την εστία των γηπεδούχων άουτ.

Ο Αποστολάτος από καλή θέση, μέσα στην περιοχή στο 79’ θα σουτάρει άουτ.

Ο Φίλιππας στο 84’ θα σουτάρει μέσα από την περιοχή και δεξιά, όμως ο Μαγδαληνός σε ετοιμότητα και αυτή την φορά θα πέσει στην αριστερή του γωνία και θα σώσει την εστία του.

Ο Μπαζάρογλου στο 85’ δεν εκμεταλλεύεται το λάθος του Μεσολωρά θα καθυστερήσει και έτσι θα προλάβουν οι αμυντικοί και θα διώξουν την μπάλα.

Και ενώ το παιχνίδι παιζόταν στην κόψη του ξυραφιού, τα Διλινάτα στο 88’ θα «κλειδώσουν τη μεγάλη τους νίκη πετυχαίνοντας το 0-2.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι θα εκμεταλλευθούν το αμυντικό λάθος και θα βγουν σε νέα κόντρα με τον Λουκάτο, οποίος θα βρεθεί τετ α τετ με τον Μεσολωρά και θα πλασάρει έξυπνα, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι.

Στο 90+4’ παραλίγο να χαλάσει το παιχνίδι, φέρνοντας στις μνήμες μας κάτι από τελικό, γεγονός που ξεπεράστηκε με την άμεση επέμβαση των ψυχραιμότερων και των διαιτητών και δεν είχαμε ξανά τα ίδια.

Τελικά, την πλήρωσε ο Γεωργόπουλος των Διλινάτων, ο οποίος θα δεχθεί την κόκκινη κάρτα του διαιτητή κ. Αντωνιάδη, ενώ έπεσαν και κάποιες ακόμη κίτρινες.

Μετά από λίγο, είχαμε τη λήξη του αγώνα και τα Διλινάτα με τη σημερινή τους εμφάνιση να δίνουν υποσχέσεις για το μέλλον.

Από την άλλη η Εικοσιμία, χωρίς νεύρο και καθαρό μυαλό, θα δεχθεί μια καταδικαστική ήττα που εν πολλοίς, δεν της αφήνει πολλά περιθώρια για τη συνέχεια και την διεκδίκηση του τίτλου!

Διαιτητής ο κ. Ν. Αντωνιάδης με βοηθούς τους κ.κ. Απ. Καραΐσκο και Σπ. Χρηστάτο.

Οι συνθέσεις

Εικοσιμία:(Αν. Παπαθεοδωρόπουλος), Μεσολωράς, Τζάκης (85’Veizaj), Κουμαριώτης (80’ Μινέτος Ι.), Αραβαντινός (60’ Αποστολάτος), Ντρεγιάι (60’ Αποστόλου), Βαλεντής Ε., Μπούσι, Κονόμη, Καραγιάννης (60’ Βαλεντής Α.), Ντουκάι Ντ., Φίλιππας.

Α.Ο. Διλινάτα:(Α. Δρόσος), Μαγδαληνός, Φωκάς, Κουμαριώτης, Τζωρτζάτος Διον., Καλαφάτης Ε., Λουκάτος, Κουράνης (82’ Γκορέια), Κοσμετάτος, Σπανός (72’ Στεφανάτος), Τσουραμάνης (46’ Μπαζάρογλου), Γεωργόπουλος.

Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου