Κυριακή, Απριλίου 23

Νίκη τίτλου για τον Παλληξουριακό.... 2-0 στη Σκάλα τα Διλινάτα

Με το μεγάλο ντέρμπι του σημερινού προγράμματος που διεξήχθη το απόγευμα στο ουδέτερο, λόγω τιμωρίας των γηπεδούχων, Δημοτικό Σκάλας στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής των playoffs για την ανάδειξη του φετινού πρωταθλητή, ο Παλληξουριακός θα πάρει μια μεγάλη, όσο και δίκαιη νίκη τίτλου με σκορ 2-0 και παράλληλα μια άτυπη ρεβάνς, της απώλειας του φετινού τοπικού κυπέλλου, από τον σημερινό αντίπαλο του.

Η ομάδα του Ηλία Ζερβού, θα συνεχίσει μετά από 19 παιχνίδια το αήττητο σερί της και φυσικά θα παραμείνει επικεφαλής στον μίνι βαθμολογικό πίνακα, αυξάνοντας μάλιστα τη διαφορά της από τον δεύτερο, σημερινό αντίπαλο της στους +4 βαθμούς και στους +5 από την 3η Εικοσιμία.

Γεγονός που του δίνει "αέρα" τίτλου με την ολοκλήρωση του α' γύρου, αφού το πρόγραμμα στη συνέχεια είναι βατό φιλοξενώντας και τους δύο στον Άγιο Αντώνη  στο Ληξούρι.

Σε γενικές γραμμές, παρακολουθήσαμε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, τους «ερυθρόλευκους» καλύτερους στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ιδιαίτερα στο α’ ημίχρονο, να έχουν την υπεροχή μαζί με την κατοχή μπάλας και να δημιουργούν κάποιες καλές στιγμές απέναντι στην εστία του Α. Μαγδαληνού, πετυχαίνοντας και 2 τέρματα.

Οι τυπικά γηπεδούχοι, δεν μπόρεσαν να φανούν απειλητικοί απέναντι σε έναν αποφασισμένο αντίπαλο, δεν δημιούργησαν ευκαιρίες με αποτέλεσμα η 1η απώλεια και μάλιστα με ήττα στη σειρά, να έρθει φυσιολογικά.

Έτσι, η ομάδα του Ηλία Ζερβού, όπως προαναφέραμε θα συνεχίσει στην κορυφή, αυξάνοντας μάλιστα την διαφορά στους +4 βαθμούς.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι τυπικά γηπεδούχοι του Ανθ. Δρόσου, προσπάθησαν πολύ να φανούν ανταγωνιστικοί και αυτό το κατάφεραν στο δεύτερο μέρος, ακόμη και όταν έμειναν με «10» ή έχασαν κάποιους ποδοσφαιριστές τους από τραυματισμό, χωρίς ωστόσο επαναλαμβάνουμε να είναι απειλητικοί για την εστία του Σκάρπου.

Φάσεις και γκολ

Στο 9’ ο Κουκοβίνος θα κάνει το δυνατό σουτ από τα όρια της περιοχής όμως η μπάλα θα περάσει άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μαγδαληνού που ήλεγχε την φάση.

Στο 23’ οι "ερυθρόλευκοι" θα πάρουν κεφάλι στο σκορ 0-1 με πολύ ωραία κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι του Jarzebak, μετά την εκτέλεση κόρνερ από δεξιά του Λυκούδη.

Στο 32’ ο Σκάρπος δεν κάνει καλή εκτίμηση της φάσης στο φάουλ του Κουμαριώτη, αφού θα χάσει την μπάλα στην προσπάθεια του να την μπλοκάρει, όμως με μια νέα επέμβαση θα την στείλει κόρνερ, μπροστά από τους επιθετικούς των γηπεδούχων και θα προλάβει το.... κακό.

Ο Αντωνάτος στο 45+2’ μετά από πολύ ωραία ατομική ενέργεια θα μπει στην περιοχή από αριστερά, θα κάνει το σουτ για να αποκρούσει τελικά με τα πόδια την μπάλα ο Μαγδαληνός και στη συνέχεια διώχνουν οι αμυντικοί του.

Έτσι, με τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ οι δύο ομάδες θα κάνουν ημίχρονο.

Στο δεύτερο, οι φιλοξενούμενοι θα μπουν και πάλι δυνατά και στο 50’ θα κερδίσουν πέναλτι σε ανατροπή του Αντωνάτου στην περιοχή από τον Διον. Τζωρτζάτο.

Εκτελεί ο Λυκούδης εύστοχα για να σημειώσει έτσι το 0-2 της ομάδας του και να «κλειδώσει» μια πολύ σημαντική νίκη.

Στο 56’ οι τυπικά γηπεδούχοι θα μείνουν με παίκτη λιγότερο στο παιχνίδι, αφού ο Χρ. Φωκάς θα αντικρύσει την κόκκινη (2η κίτρινη) κάρτα του διαιτητή κ. Β. Θωμά.

Ο Λεπενιώτης στο 72’, μετά από την ωραία πάσα από δεξιά του Αντωνάτου θα σουτάρει με δύναμη ψηλά από την εστία του Μαγδαληνού, άουτ.

Στο 82’ ο Μαγδαληνός θα διατηρήσει το 0-2 με μια πολύ ωραία επέμβαση στην δεξιά του γωνία, πετώντας την μπάλα δύσκολα κόρνερ, στο συρτά εκτελεσμένο φάουλ του Ακριστινέι.

Στο 89’ υπήρξαν κάποιες διαμαρτυρίες από τους φιλοξενούμενους για χέρι πάνω στην γραμμή τέρματος των γηπεδούχων, όπου εκεί υπήρχαν πολλοί ποδοσφαιριστές.

Αυτή ήταν η τελευταία φάση στο παιχνίδι και τον Παλληξουριακό να παίρνει μια σημαντική νίκη που τον χρήζει μεγάλο φαβορί για τον φετινό τίτλο της Α’ κατηγορίας.

Για τους φιλοξενούμενους είναι μια ήττα που τους αφαιρεί πολλές από τις πιθανότητες που είχαν πριν από αυτό το παιχνίδι να πετύχουν τα φετινό νταμπλ!

Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς τον κ. Ε. Κατερέλο και την κ. Κ. Χαρίση.

Οι συνθέσεις

Α.Ο. Διλινάτα:(Α. Δρόσος), Μαγδαληνός, Φωκάς, Κουμαριώτης, Τζωρτζάτος Διον., Καλαφάτης Ε., Λουκάτος, Κουράνης, Κοσμετάτος, Σπανός, Χασάη (65’ λ.τ. Κ. Τζωρτζάτος), Παγουλάτος (58’ Κατσούρης – 65’ λ.τ. Μπαζάρογλου).

Παλληξουριακός:(Ηλ. Ζερβός), Σκάρπος, Πολυδωράτος, Jarzebak, Μαλλιώρης, Λυκούδης (79’ Λούλουδας), Κρίστο (89’ Κουμπουλής), Κουκουβίνος, Αντωνάτος, Λεπενιώτης (74’ λ.τ. Ακριστινέι), Βώρος (74’ Συριάτος), Κουλούρης.

Αργότερα πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου