Κυριακή, Απριλίου 9

«Φωτιά» στα playoffs έβαλε ο Οδυσσέας 2-0 την Πρόοδο στο τοπικό

Με ένα αρκετά καλό παιχνίδι σήμερα Κυριακή 9/4 το πρωί, στο Δημοτικό Σταυρού «Νικ. Ραυτόπουλος», έκανε πρεμιέρα στα playoffs, η τυπικά γηπεδούχος Πρόοδος, με αντίπαλο τον Οδυσσέα, στο πρωτάθλημα της Β' τοπικής κατηγορίας.

Ο τυπικά φιλοξενούμενοι, δημιουργώντας μια μίνι έκπληξη, θα πάρουν αυτή την φορά την 1η τους νίκη για φέτος στο πρωτάθλημα, με σκορ 2-0 και εκτός από το τρίποντο, η επιτυχία τους αυτή, τους φέρνει στην κορυφή της ειδικής βαθμολογικής κατάταξης, ισόβαθμους του σημερινού τους αντιπάλου και μια ανάσα 2 βαθμών από τον τρίτο Α.Ο.Κ.Ι., ο οποίος όμως έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο.

Παράλληλα, βρίσκονται πολύ κοντά στη «μεγάλη» κατηγορία, στην οποία αν το κατορθώσουν, επιστρέφουν μετά δυο σεζόν, αλλά έδωσε και ελπίδες για τον τίτλο του πρωταθλητή.

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, στο γήπεδο του Σταυρού της Ιθάκης, οι «κιτρινόμαυροι» με καθαρό μυαλό και πιο αποτελεσματικοί, θα πάρουν ένα κομβικό τρίποντο, που εκτός του ότι βάζουν γερές βάσεις για την άνοδο, ελπίζουν και για τον τίτλο του πρωταθλητή 2022-2023.

Οι «κοκκινόμαυροι» της Βόρειας Ιθάκης, αυτή την φορά δεν τα κατάφεραν, απέναντι στον αντίπαλο τους Οδυσσέα στο τοπικό. Σίγουρα το πάλεψαν, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να αποφύγουν την 1η φετινή τους ήττα με αποτέλεσμα να υπάρξει αγωνία για τη συνέχεια, αφού παρουσιάστηκαν αρκετά νευρικοί και χωρίς καθαρό μυαλό, απέναντι σε έναν αντίπαλο που τα έπαιζε όλα για όλα και τα κατάφερε, ανατρέποντας τα πάντα και βάζοντας «φωτιά» στο πρωτάθλημα, μιας και όλα πλέον είναι πιθανά!

Τώρα, το βάρος τους έχει πέσει στο επόμενο παιχνίδι με αντίπαλο τον Α.Ο.Κ.Ι. και την 2η αγωνιστική στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, όπου εκεί θέλει τη νίκη για να αποφύγει τα απρόοπτα.

Ένα κομβικό παιχνίδι, το οποίο μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες ή να δώσει πρόωρο τέλος στην αγωνία της ανόδου.

Τα γκολ

Η ομάδα του Σταυρού θα προηγηθεί και θα κλείσει το πρώτο ημίχρονο προηγούμενη στο σκορ 0-1.

Συγκεκριμένα στο 36’ ο Π. Κουτσουβέλης θα βγει σε κόντρα επίθεση, θα περάσει ωραία κάθετη στην πλάτη της άμυνας στον Γ. Προσαλέντη και αυτός με ωραίο πλασέ θα ανοίξει το σκορ για τον Οδυσσέα.

Αυτό το 0-1 θα είναι σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο και στο 70’ ο Π. Κουτσουβέλης θα δώσει μεγαλύτερο προβάδισμα στην ομάδα του, αφού θα πετύχει το 0-2, μετά την σέντρα του Γ. Προσαλέντη από δεξιά και την αμυντική αδράνεια με κοντινή κεφαλιά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Γ. Τσιντήλα και θα «κλειδώσει» μια πολύ κομβική νίκη για την ομάδα του.

Αυτό θα είναι και το τελικό αποτέλεσμα στο τοπικό της Ιθάκης με το πρωτάθλημα να παίρνει «φωτιά» στη συνέχεια!

Τελικά, οι «κιτρινόμαυροι» της Ιθάκης θα πάρουν μια πολύ σημαντική νίκη, η οποία τους δίνει μεγάλη αισιοδοξία για άνοδο στην Α’ κατηγορία και ελπίδες ακόμη και για την κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Οι τυπικά γηπεδούχοι, με νίκη θα είχαν εξασφαλίσει την άνοδο τους από τώρα, όμως μετά από αυτή την ήττα όλα έχουν αλλάξει και όλα μπορούν να συμβούν.

Έτσι, η μεγάλη «μάχη» θα δοθεί μετά το Πάσχα, απέναντι στον Α.Ο.Κ.Ι. και στο μεταξύ τους παιχνίδι στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.

Τέλος, να θυμίσουμε εδώ ότι, το πρωτάθλημα διακόπτεται λόγω Πάσχα και θα επαναρχίσει το Σάββατο 22/4 με το ντέρμπι Α.Ο.Κ.Ι. - Προόδου Ιθάκης στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.

Στα πολύ όμορφα της σημερινής συνάντησης η παρουσία στον αγωνιστικό χώρο τριών ποδοσφαιριστών της οικογένειας Προσαλέντη, αφού αγωνίστηκαν στην αρχική 11αδα, ο πατέρας Νίκος με τα δύο παιδιά του Γιώργο και Παναγιώτη!!!! (αύριο θα υπάρχει ειδικό αφιέρωμα).

Διαιτητής ο κ. Π. Κομητόπουλος με βοηθούς την κ. Κ. Χαρίση και τον κ. Β. Περίχαρο (φίλαθλο).

Οι συνθέσεις

Πρόοδος Ιθάκης:(Κ. Πίππος), Γ. Τσιντήλας, Μπραχίμι, Πάτερης, Μανωλόπουλος, Πίππος Α., Πρεβεζιάνος, Πόρτολος, Πολυχρονάκης (78’ Tozaj), Βλησμάς, Αρταβάνης, Ηλιόπουλος Χ. (52’ Lula).

Οδυσσέας:(Σπ. Ζερβός), Πανταζόπουλος, Plepi, Φατούρος, Τσίρος, Προσαλέντης Π., Προσαλέντης Γ., Λεκατσάς (81’ Βασιλόπουλος), Βασιλόπουλος Γ.  (78’ Plepi B.), Κουτσουβέλης, Προσαλέντης Ν., Cela (25’ Μετσάνι).

Καλή Ανάσταση & καλό Πάσχα σε όλους

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου