Παρασκευή, Απριλίου 28

Πολύ όμορφη η τελετή έναρξης του 2ου τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης για άτομα με αναπηρία GreekParaOpen

Σήμερα Παρασκευή 28/4 το απόγευμα, στο Κλειστό Γυμναστήριο Αργοστολίου «Αντώνης Τρίτσης», ξεκίνησε και επίσημα το 2ο τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης για άτομα με αναπηρία το GreekParaOpen 2023 όπως ονομάζεται.

Στο συγκεκριμένο τουρνουά συμμετέχουν 126 αθλητές από 20 χώρες και διοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από, την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, την Ελληνική Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς Ιθάκης, τον Δήμο Αργοστολίου και τον ΑΣΕΑ Κεφαλονιά - Ιθάκη.

Φέτος θα λάβουν μέρος στο τουρνουά αθλητές και αθλήτριες από 20 χώρες, δηλαδή την Αυστραλία, την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, το Ισραήλ, την Ιταλία, την Ουκρανία (πρώτη συμμετοχή σε τουρνουά από την έναρξη του πολέμου στη χώρα), τη Τσεχία, την Κύπρο, το Χονγκ Κονγκ, την Ιαπωνία, το Καζακστάν, την Κορέα, την Πολωνία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία και την Ουρουγουάη. 

Να σημειωθεί πως από ελληνικής πλευράς, θα συμμετάσχουν συνολικά εννιά αθλητές και αθλήτριες στη διοργάνωση.

Οι αγώνες θα συνεχισθούν αύριο Σάββατο και μεθαύριο Κυριακή (29-30 Απριλίου) από τις 9:00 το πρωί έως τις 8:00 το βράδυ.

Επίσης, σήμερα πραγματοποιήθηκε και η τελετή έναρξης. 

Στην αρχή σύντομο χαιρετισμό έκαναν και οι, βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Π. Καππάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης κΣτ. Τραυλός, ο αντιδήμαρχος Δήμου Αργοστολίου κ. Γιώργος Τσιλιμιδός, ο οποίος εκπροσωπούσε τον Δήμαρχο κ. Θεοφ. Μιχαλάτο, ο κ. Κων. Σιάχος από την Ε.Α.Ο.Μ ΑΜΕΑ, καθώς και ο προπονητής του ΑΣΕΑ Κεφαλονιά - Ιθάκη και διευθυντής των αγώνων κ. Χρόνης Πολίτσης.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύθηκε η Κεφαλονίτισα Ιωάννα Γερασιμάτου, πρωταθλήτρια Ελλάδος στην Επιτραπέζια αντισφαίριση με τα χρώματα της Α.Ε.Κ..

Την είσοδο των ομάδων με τις σημαίες των Κρατών τους, συνόδευαν χορευτές και χορεύτριες του Συλλόγου Α.Ο. Φωκάτα, ενώ στη συνέχεια χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς και καταχειροκροτήθηκαν. Ευτυχώς που υπάρχει και αυτός ο δραστήριος Σύλλογος με πρόεδρο τον κ. Νίκο Φωκά και δίνει χρώμα σε αρκετές εκδηλώσεις.

Τίμησαν με την παρουσία τους οι, βουλευτής Κεφαλονιάς - Ιθάκης κ. Παν. Καππάτος, ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης κ. Στ. Τραυλός, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Δήμου Αργοστολίου κ. Νικόλας Βαλλιανάτος, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Σπ. Σαμούρης και Γ. Τσιλιμιδός οι Δ.Σ. κ.κ. Αγγ. Κωνσταντάκης - Διον. Γασπαρινάτος, ο Επίτιμος Πρόξενος της Σερβίας στην Κεφαλονιά κ. Β. Ρουχωτάς, ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου σε κοινωνικά ζητήματα κ. Αντ. Λουβερδής, οι υποψήφιοι Βουλευτές κ.κ. Ναπ. Μαραβέγιας και Δημήτρης Μαντζουράτος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κεφαλονιάς, Χρήστος Ζουναλής, καθώς και ο εφημέριος της Καθολικής Εκκλησίας Αργοστολίου π. Σιμονέλ Μποάνκις.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε με ιδιαίτερη επιτυχία η Βάνια Σαμόλη.

Παρακάτω φωτορεπορτάζ από την τελετή έναρξης


























































































































































































Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου