Δευτέρα, Φεβρουαρίου 19

Άβολη ισοπαλία στη Σκάλα... Α.Ο. Πρόννων - Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς 1-1

Σε ένα μέτριο παιχνίδι, χθες Κυριακή 18/2, το απόγευμα στο Δημοτικό Σκάλας, ο Α.Ο. Πρόννων θα στραβοπατήσει και μαζί θα χάσει τις περισσότερες, αν όχι όλες τις ελπίδες που είχε για την είσοδο του στη τελική 4αδα.

Η ομάδα του Κ. Στάβερη, θα δυσκολευθεί ιδιαίτερα απέναντι στον ουραγό του βαθμολογικού πίνακα Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, θα αστοχήσει σε εκτέλεση πέναλτι στο 90+3' και θα αναδειχθεί τελικά ισόπαλη σε ένα παιχνίδι που ίσως με τρίποντο να κρατούσε "ζωντανό" το όνειρο.

Οι φιλοξενούμενοι, που και αυτοί έπαιζαν τη χρονιά, προσπάθησαν για ένα τρίποντο που θα έδινε ανάσες για τη συνέχεια, πάλεψαν, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν ο ένας βαθμός, για μία άβολη και για τις δύο ομάδες ισοπαλία.

Αγωνιστικά οι γηπεδούχοι είχαν μία ελαφρά, αλλά φλύαρη υπεροχή χωρίς να απειλήσουν ιδιαίτερα, εκτός το τελευταίο 10λεπτο, όταν οι πολύ ανταγωνιστικοί στο χθεσινό παιχνίδι φιλοξενούμενοι, έπαιζαν με δέκα, προσπαθούσαν να χτυπήσουν στην κόντρα για την ανατροπή και έτσι σε αυτό το διάστημα έχασαν κάποιες ευκαιρίες, με σημαντικότερη το χαμένο πέναλτι στις καθυστερήσεις!

Δυστυχώς για τους "πράσινους" άργησαν πολύ και δύσκολα θα αποφύγουν τον υποβιβασμό στα 4 παιχνίδια που απομένουν, αφού υπολείπονται 6 βαθμούς από την 9η θέση παραμονής και την Πρόοδο Ιθάκης και την τελευταία να έχει το πλεονέκτημα, σε περίπτωση μεταξύ τους ισοβαθμίας.

Οι φάσεις και τα γκολ του αγώνα

Μόλις στο 14' ο Παπαστεργίου, που ήταν πολύ εξαιρετικός σήμερα, θα πει το πρώτο "όχι" και θα διατηρήσει ανέπαφη την εστία του, όταν Σιμωτάς - Μπαλάσκας αλλάζουν εξαιρετικά τη μπάλα και ο τελευταίος απέναντι από τον τερματοφύλακα των "πράσινων" θα κάνει το πλασέ που αποκρούεται εντυπωσιακά.

Οι καλές στιγμές στο παιχνίδι ήταν ελάχιστες στο πρώτο 45λεπτο με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες, να οδηγηθούν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς σκορ.

Στο δεύτερο και συγκεκριμένα στο 53', οι γηπεδούχοι θα σταθούν άτυχοι, όταν το δυνατό σουτ του Αλ. Κουρκουμέλη θα στείλει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Παπαστεργίου και στη συνέχεια θα απομακρύνουν οι αμυντικοί του.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, οι γηπεδούχοι θα προηγηθούν στο σκορ 1-0.

Ο Ρώσσης θα βρει ψηλοκρεμαστά στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενουμένων τον Μπαλάσκα και αυτός με ωραία ψηλοκρεμαστή κεφαλιά θα περάσει την μπάλα πάνω από τον Παπαστεργίου, που πραγματοποιούσε έξοδο και θα την στείλει στα δίχτυα.

Οι "πράσινοι" θα ισοφαρίσουν σε 1-1 στο 78' με ωραία, απευθείας εκτέλεση φάουλ του Noakes, εκτός περιοχής και αριστερά που θα στείλει τη μπάλα στο απέναντι "Γ" της εστίας του Καμπίτση.

Στο τελευταίο 10λεπτο οι γηπεδούχοι θα αυξήσουν την πίεση και θα δημιουργήσουν κάποιες καλές φάσεις.

Αρχικά στο 87' ο Παπαστεργίου θα αποκρούσει εντυπωσιακά τη μπάλα σε κόρνερ σε δυνατό σουτ του Χρ. Κουρκουμέλη.

Στη συνέχεια στο 89' και πάλι ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων θα πεταχτεί στο "Γ" της εστίας του, στο δυνατό σουτ του Αλ. Κουρκουμέλη και θα πετάξει τη μπάλα κόρνερ.

Τέλος στο 90+3' οι γηπεδούχοι θα κερδίσουν πέναλτι σε ανατροπή του Χρ. Κουρκουμέλη στην αντίπαλη περιοχή και θα υποδειχθεί το πέναλτι.

Εκτελεί άσχημα ο Αλ. Κουρκουμέλης και θα στείλει τη μπάλα άουτ, ψηλά πάνω από την εστία του Παπαστεργίου.

Η ισοπαλία αυτή για τους Πρόννους, κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό βάζει τέλος στο όνειρο της 4αδας, ενώ για τους "πράσινους" είναι μία μικρή νότα αισιοδοξίας, αφού έτσι κι αλλιώς, η κατάσταση τους είναι αρκετά δύσκολη στην υπόθεση παραμονής.

Διαιτητής ο κ. Α. Καραΐσκος με βοηθούς τους κ.κ. Χρ. Αβάζαρο και Ε. Μενεγάτο.

Οι συνθέσεις

Α.Ο. Πρόννων:(Κ. Στάβερης), Παπαβασιλείου (79' Καμπίτσης, Κουρκουμέλης Χρ., Ρασσιάς, Ρώσσης, Μπαλάσκας (62' Μπάμπης), Κουρκουμέλης Α., Τσοκαναρίδης, Κουρκουμέλης Σ., Δημητράτος (62' Ζαπάντης Ε.), Σιμωτάς (79' Κρασί), Xhelaj (35' Τσάκος).

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς:(Τ. Φωής), Παπαστεργίου, Ποιμενίδης, Βεντουρής (76' Βαρουξής), Σαμπανάι, Μπουγάς, Σαμακοβλής (76' Πανταζής), Μιχαλάκης, Noakes, Κρητικός, Dauti, Πάπα.

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea, όπως και η αφαίρεση του -λογότυπου- από τις φωτογραφίες  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου