Κυριακή, Φεβρουαρίου 25

Άνετα η Εικοσιμία 5-0 τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς και συνεχίζει στην 3η θέση

Με το παιχνίδι που διεξήχθη σήμερα το απόγευμα, Κυριακή 25/2/2024 στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, ολοκληρώθηκε την 15η αγωνιστική του τοπικού πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας, με την Εικοσιμία να επιστρέφει άμεσα στις νίκες, αφού θα επικρατήσει εύκολα του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς με σκορ 5-0!

Έτσι παράλληλα θα επιστρέψει μετά από ένα 24ωρο, στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Μία θέση την οποία θα κυνηγήσει μέχρι το τέλος για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα και το bonus των +1 βαθμών που δίνει, αφού 1η - 2η έχουν καπαρωθεί ήδη από Παλληξουριακό και Πυλαριακό αντίστοιχα.

Από την άλλη οι "πράσινοι", τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε παραμένουν ουραγοί σε απόσταση από την 8η θέση σωτηρίας και την Πρόοδο Ιθάκης στους -6 βαθμούς, γεγονός που δεν δίνει σοβαρές ελπίδες να καταφέρει την αποφυγή του υποβιβασμού της στη Β' τοπική κατηγορία!

Σε ότι έχει να κάνει με το σημερινό, αρκετά καλό παιχνίδι στο πρώτο μισό και μετριότατο το δεύτερο, οι τυπικά γηπεδούχοι καλύτεροι, με την υπεροχή στο μέρος τους και την καλή κυκλοφορία μπάλας, δημιούργησαν αρκετές καλές στιγμές στην εστία του Παπαστεργίου και πέτυχαν συνολικά 1 τέρμα, κατακτώντας τελικά ένα εύκολο τρίποντο που τους κρατάει ζωντανούς στο στόχο τους και 3 αγωνιστικές πριν ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στην α' φάση του πρωταθλήματος Α' κατηγορίας.

Οι φάσεις και τα γκολ του αγώνα

Μόλις στο 4' οι γηπεδούχοι που θα μπουν δυνατά στο παιχνίδι, θα προηγηθούν στο σκορ 1-0.

Μετά από πολύ ωραία ομαδική συνεργασία εκτός περιοχής, τελευταίος παραλήπτης ο Μπούσι που θα βγάλει εξαιρετική πάσα στον Φίλιππα και τον νεαρό επιθετικό της Εικοσιμίας, μέσα από την περιοχή και δεξιά να πλασάρει στην απέναντι γωνία του Παπαστεργίου για το προβάδισμα της ομάδας του.

Στο 13' θα πετύχουν και το 2-0 με καταπληκτικό συρτό σουτ του Καμπανού στη δεξιά γωνία του Παπαστεργίου, από τα όρια της περιοχής.

Εντυπωσιακή επέμβαση του Παπαστεργίου, ο οποίος θα απομακρύνει δύσκολα τη μπάλα στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ, μετά το σουτ του Καμπανού, μέσα από την περιοχή και αριστερά.

Στη συνέχεια και στα επόμενα 2', τα δυνατά σουτ από τα όρια της περιοχής των Καμπανού και Μακρυνώρη, θα έχουν την ίδια τύχη με τη μπάλα να καταλήγει άουτ, πάνω από την εστία των "πράσινων".

Ο Παπαστεργίου στο 31' θα σώσει από το τρίτο γκολ, στο τετ α τετ του με τον Μακρυνώρη.

Το 3-0 θα πετύχει στο 35' ο Ντ. Ντουκάι, όταν ο Φίλιππας θα κερδίσει τις κόντρες εκτός περιοχής και θα πασάρει στον συμπαίκτη, ο οποίος με τεχνικό σουτ θα στείλει τη μπάλα στην αριστερή γωνία και στα δίχτυα.

Μετά από 5' θα έχουμε και το 4-0 για τους τυπικά γηπεδούχους, μετά από νέο εντυπωσιακό ομαδικό συνδυασμό, τον Φίλιππα να βρίσκει παράλληλα στην περιοχή τον Βαλεντή και ο τελευταίος με ψύχραιμο πλασέ, θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Παπαστεργίου.

Με αυτό το αποτέλεσμα θα ολοκληρωθεί το πρώτο 45λεπτο στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.

Στην επανάληψη και το παιχνίδι να έχει ήδη κριθεί, συν τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν, δεν άφησαν το παιχνίδι να έχει τον ίδιο ρυθμό και θέαμα!

Βέβαια, οι γηπεδούχοι θα συνεχίσουν να έχουν τον επιθετικό μονόλογο και θα πετύχουν ακόμη 1 τέρμα, ενώ δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα από τον αντίπαλο τους!

Έτσι, στο 50' οι γηπεδούχοι θα κερδίσουν πέναλτι, σε ανατροπή Μακρυνώρη από τον Σαμπανάι στην περιοχή.

Εκτελεί εύστοχα ο Κόρμαλης και θα πετύχει το 5-0.

Ο Παπαστεργίου στο 83' με εντυπωσιακή εκτίναξη στο σουτ του Ντεργιάι, θα πετάξει τη μπάλα κόρνερ και θα στερήσει να γραφτεί στους σκόρερ το όνομα του αντιπάλου του.

Το παιχνίδι θα ολοκληρωθεί με μία απευθείας κόκκινη κάρτα στον Μιχαλάκη στο 87'!

Με αυτό το 5-0 η Εικοσιμία παίρνει μέτρα για την 3η θέση, ενώ οι φιλοξενούμενοι το δρόμο της Β' τοπικής κατηγορίας, την οποία μόνο με ένα μεγάλο θαύμα θα αποφύγουν.

Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθούς τους κ.κ. Χαρ. Τοττάκη και Χρ. Αβάζαρο.

Οι συνθέσεις

Εικοσιμία:(Λ. Κουμαριώτης - Π. Στεφανάτος), Μεσολωρας, Πίρρα (46' Θεοδωράτος), Κουμαριώτης, Αραβαντινός, Ντρεγιάι, Βαλεντής (61' Πολλάτος Διον.), Καμπανός (46' Κόρμαλης), Μπούσι, Ντουκάι Ντ. (61' Μάθιου), Φίλιππας (46' Χαραλαμπέλης), Μακρυνώρης.

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς:(Τ. Φωής), Παπαστεργίου, Βεντουρής (70' Βαρουξής), Σαμπανάι, Μασουράν, Μιχαλάκης, Πάπα, Noakes, Κότσι (70' Xoxha), Πανταζής (46' Κωτσάκης), Σαμακοβλής, Κρητικός (48'Veizaj).

Αργότερα φωτορεπορτάζ από το σημερινό παιχνίδι

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea, όπως και η αφαίρεση του -λογότυπου- από τις φωτογραφίες 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου