Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16

Η Pre game της 14ης αγωνιστικής του τοπικού πρωταθλήματος Α' κατηγορίας

Αύριο Σάββατο και μεθαύριο Κυριακή 17-18/2 θα διεξαχθεί

η 14η αγωνιστική του τοπικού πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας

Το Σαββατοκύριακο 17-18/2, θα συνεχιστεί το τοπικό πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας με τους πέντε συνολικά αγώνες του προγράμματος της 14ης αγωνιστικής.

Όσο πλησιάζουμε προς την ολοκλήρωση και το φινάλε του πρωταθλήματος, τόσο η αγωνία γίνεται μεγαλύτερη, τόσο στα ψηλά όσο και χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα της Α' κατηγορίας.

Όσον αφορά την 4αδα οι δυο τουλάχιστον θέσεις είναι σίγουρες και εξασφαλισμένες. 

Οι άλλες δύο, θα παιχθούν και θα διεκδικηθούν από μία 5αδα ομάδων, οι οποίες άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο διατηρούν ελπίδες να πετύχουν τον συγκεκριμένο στόχο.

Τώρα, στην ουρά η αγωνία υπάρχει κυρίως μεταξύ των δύο Ιθακήσιων ομάδων Προόδου - Οδυσσέα και λιγότερο στον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, με τον τελευταίο να βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση.

Στους τρεις υπάρχει μία θέση και αναμένεται "σφαγή" μέχρι το φινάλε!

Περισσότερο, την 14η αγωνιστική ξεχωρίζουν οι "μάχες" της Ιθάκης μεταξύ Οδυσσέα - Σάμης στο Σταυρό και Παλληξουριακού - Εικοσιμίας στο Δημοτικό Ληξουρίου στον Άγιο Αντώνη.

Ενδιαφέρον υπάρχει και στο παιχνίδι Οδυσσέα - Σάμης.

Αγωνιστικά τώρα, το Σαββατοκύριακο 17-18/2/2024, θα διεξαχθούν συνολικά 5 παιχνίδια.

Τα 3 το Σάββατο 17/2 σε Αργοστόλι - Ιθάκη - Μακρυώτικα και τα υπόλοιπα 2 την Κυριακή 18/2 σε Ληξούρι -Σκάλα.

Αναλυτικά τα παιχνίδια και οι διαιτητές

α/α

Ημέρα - Ημερομηνία - Ώρα

Διαιτητής

Βοηθοί

1.

Σάββατο 17-2-2024  ώρα:12:00

Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Π.Α.Ο. Εύγερος - Α.Ο. Πρόοδος Ιθ.

Βουτσινάς

Άγγελος

Θωμάς Β.

Μπαζάρογλου Π.

2.

Σάββατο 17-2-2024  ώρα:12:00

Δημοτικό Σταυρού "Ν. Ραυτόπουλος"

Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθ. - Α.Ο. Σάμης

Αντωνιάδης

Νεόφυτος

Χαρίση Κ.

Μπλίκας Αθ.

3.

Σάββατο 17-2-2024  ώρα:15:00

Δημοτικό Μακρυωτίκων

Α.Π.Σ. Πυλαριακός - Α.Ο. Διλινάτων

Κατερέλος

Ελευθέριος

Αβάζαρος Χρ.

Κομητόπουλος Π.

4.

Κυριακή 18-2-2024  ώρα:15:00

Δημοτικό Σκάλας

Α.Ο. Πρόννωνς - Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

Καραΐσκος

Απόστολος

Αβάζαρος Χρ.

Μενεγάτος Ε.


5.

Κυριακή 18-2-2024  ώρα:15:00

Δημοτικό Ληξουρίου "ΑΟ Παλληξουριακός"

Α.Ο. Παλληξουριακός - Α.Ο. Εικοσιμίας

Θωμάς

Βασίλης

Πλαχούρας Στ.

Μπαζάρογλου Π.

         

Αναλυτικά η 14η αγωνιστική

         

Σάββατο  17/2/2024

Συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας, με την 14η αγωνιστική και πολύ ενδιαφέροντα, όσο και κρίσιμα για τις περισσότερες ομάδες παιχνίδια, τόσο στη "μάχη" της παραμονής, όσο και σε αυτά της 4αδα και το καλύτερο πλασάρισμα! 

Το Σάββατο 17/2 και ώρα 12 το μεσημέρι στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για τις δύο ομάδες, η Εύγερος θα φιλοξενήσει την Πρόοδο Ιθάκης και θέλει μόνο νίκη, ώστε να πλησιάσει στην 4αδα, αλλά και να εκμεταλλευθεί κάποια άλλα αποτελεμάτα, σε παιχνίδια που έχει άμεσο ενδιαφέρον.

Όμως και οι φιλοξενούμενοι "καίγονται" για τους τρεις βαθμούς, ή τουλάχιστον να αποφύγουν την ήττα, μιας και βρίσκονται μία θέση πάνω από την "κόκκινη" γραμμή του υποβιβασμού και όσο φτάνουμε προς το τέλος τα πάντα μπορούν να παίξουν το ρόλο τους και κάθε κερδισμένος βαθμός να αποδειχθεί "χρυσός"!

Οι "Οράνιε" των Φαρακλάτων, μέχρι τώρα και στα 13 παιχνίδια που έχουν δώσει, μετρούν 4 νίκες - 4 ισοπαλίες - 5 ήττες (16 βαθμούς - 22-23 τέρματα) και βρίσκονται, πίσω από την 4αδα και τα Διλινάτα που την διατηρούν, με μία διαφορά 5 βαθμών, γεγονός που κάνει το συγκεκριμένο παιχνίδι κομβικό.

Οι "κοκκινόμαυροι" της Ιθάκης με τα ίδια παιχνίδια, βρίσκονται στην 8η θέση με 11 βαθμούς (3-2-8 / 24-45 τέρματα) και μόνο εξασφαλισμένοι δεν είναι σε ότι, έχει να κάνει με την παραμονή τους στη "μεγάλη" κατηγορία.

Οι γηπεδούχοι, προέρχονται από ήττα εντός προγράμματος, αφού την προηγούμενη αγωνιστική, η ομάδα του Θ. Βουκελάτου είχε ηττηθεί στο Ληξούρι, από τον πρωτοπόρο Παλληξουριακό με σκορ 3-0.

Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι πήραν μεγάλη νίκη στην έδρα τους, από τον Α.Ο. Σάμης με σκορ 2-1 και μαζί βαθιά βαθμολογική ανάσα για τη δύσκολη συνέχεια.

Μία νίκη που τους έφερε και πάλι πάνω από την "κόκκινη" γραμμή!

Οι δύο ομάδες θα παίξουν μεταξύ τους για 4η φορά φέτος και περιμένουμε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι.

Συγκεκριμένα δύο φορές στους ομίλους του τοπικού κυπέλλου με μία νίκη για κάθε ομάδα (3-2 στο Σταυρό για την Πρόοδο - 3-0 στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου για την Εύγερο.

Επίσης, στο παιχνίδι του α' γύρου οι γηπεδούχοι είχαν επικρατήσει εύκολα στο Δημοτικό Σταυρού με σκορ 1-6.

Διαιτητής ο κ. Α. Βουτσινάς με βοηθούς τους κ.κ. Β. Θωμά και Π. Μπαζάρογλου.

         

Την ίδια ώρα στο "Ν. Ραυτόπουλος" στο Σταυρό, θα διεξαχθεί ένα επίσης πολύ σημαντικό, από βαθμολογικής άποψης παιχνίδι, με το οποίο και θα ολοκληρωθεί η πρωϊνή αγωνιστική δράση και τον γηπεδούχο Οδυσσέα Ιθάκης ,να φιλοξενεί τον Α.Ο. Σάμης.

Ένα παιχνίδι κομβικό και τις αντίπαλες ομάδες να "καίγονται" για το τρίποντο.

Οι γηπεδούχοι, ώστε σε συνδυασμό επικράτησης των Διλινάτων επί της Προόδου την ίδια ώρα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, να ξεφύγουν από την 9η θέση και την "κόκκινη" γραμμή του υποβιβασμού και τους φιλοξενούμενους να παραμείνουν στο στόχο της τελικής 4αδας.

Οι φιλοξενούμενοι "καίγονται" περισσότερο για να παραμείνουν εντός στόχου και τη διεκδίκηση θέσης 4αδας, αφού με ήττα και την πιθανή διαφορά ακόμη και στο στο -6 στα 4 εναπομείναντα παιχνίδια, μάλλον θα έχει χαθεί το "τρένο"!

Οι "κιτρινόμαυροι" της Βόρειας Ιθάκης, βρίσκονται στην 9η προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με 10 βαθμούς, 1 πίσω από την Πρόοδο και κάτω από την διαχωριστική γραμμή με απολογισμό, 3 νίκες - 1 ισοπαλία και 9 ήττες σε 13 παιχνίδια (15-43 τέρματα) και ο κίνδυνος είναι ορατός.

Με τα ίδια παιχνίδια η Σάμη, βρίσκεται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα -3 βαθμούς από την 4αδα, με απολογισμό,π 6 νίκες - 7 ήττες, 18 βαθμούς και 27-26 τέρματα.

Στο Σταυρό το Σάββατο πρωί, περιμένουμε ένα αμφίρροπο παιχνίδι, στο οποίο οι δύο ομάδες θα δώσουν τη μεγάλη "μάχη" για την πιο σημαντική νίκη της σεζόν, αφού ο χαμένος μπορεί να μείνει εκτός στόχου!

Η ισοπαλία, δεν θα είναι το ιδανικό αποτέλεσμα και δεν εξυπηρετεί τα σχέδια, τόσο του Οδυσσέα όσο και της Σάμης.

Σε αυτό το παιχνίδι οι δύο ομάδες θα παίξουν μεταξύ τους για 2η φορά φέτος. 

Στον α' γύρο οι φιλοξενούμενοι είχαν επιβληθεί στον Καραβόμυλο του Οδυσσέα με σκορ 6-0.

Διαιτητής ο κ. Ν. Αντωνιάδης με βοηθούς την κα Κ. Χαρίση και τον κ. Α. Μπλίκα.

         

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί, το απόγευμα  της ίδιας ημέρας και ώρα 3 μ.μ. στα Μακρυώτικα, με ένα πολύ ενδιαφέρον βαθμολογικά παιχνίδι, ανάμεσα σε Πυλαριακό και Διλινάτα.

Ένα παιχνίδι το οποίο "καίει" περισσότερο τους φιλοξενούμενους, αφού με ήττα τα πράγματα μπλέκουν και σε συνδυασμό άλλων αποτελεσμάτων μορεί να βρεθούν ισόβαθμοι ή πολύ κοντά με κάποιους άλλους διεκδικητές της 4αδας και η συνέχεια να γίνει δύσκολη. Με νίκη, σίγουρα θα βρεθεί πολύ κοντά στο στόχο και της συμμετοχή της στα playoffs!

Ωστόσο και για την ομάδα της Πυλάρου, θα είναι σημαντικοί οι 3 βαθμοί, αφού σε μία τέτοια περίπτωση, ουσιαστικά αλλά και μαθηματικά, αν τα νέα και από το Ληξούρι θα είναι καλά, θα "κλειδώσει" τη 2η προνομοιούχο θέση και το +2 στα playoffs, 4 αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Πολύ σημαντικό από βαθμολογικής άποψης λοιπόν, το παιχνίδι των Μακρυωτίκων και για τις δύο ομάδες. 

Οι δύο αντίπαλοι, προέρχονται από εύκολες νίκες την προηγούμενη αγωνιστική.

Οι μεν "κυανέρυθροι" στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου επί του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς με σκορ 4-1 και οι φιλοξενούμενοι επί του Οδυσσέα Ιθάκης στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου με σκορ 6-3.

Μετά από 13 αγωνιστικές, οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα με απολογισμό 10 νίκες - 1 ισοπαλία - 2 ήττες (31 βαθμούς - 36-18 τέρματα).

Οι φιλοξενούμενοι με τους ίδιους αγώνες, βρίσκονται εντός 4αδας και συγκεκριμένα στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με απολογισμό 6 νίκες - 3 ισοπαλίες - 4 ήττες (21 βαθμούς - 30-25 τέρματα). 

Στα Μακρυώτικα, το απόγευμα του Σαββάτου περιμένουμε ένα δυνατό ντέρμπι και τους γηπεδούχους να έχουν ένα μικρό προβάδισμα για το τρίποντο, εκμεταλλευόμενοι και την πολύ δυνατή τους έδρα. 

Ωστόσο, αν τα Διλινάτα παρουσιαστούν σοβαρά, τοτε όλα μπορεί να γίνουν ανοικτά σε οποιοδήποτε αποτέλεσμα.

Οι δύο ομάδες θα παίξουν μεταξύ τους για 2η φορά φέτος. 

Στον α' γύρο οι γηπεδούχοι, είχαν επιβληθεί στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου των Διλινάτων με σκορ 2-0.

Διαιτητής ο κ. Ε. Κατερέλος με βοηθούς τους κ.κ. Χρ. Αβάζαρο και Π. Κομητόπουλο.

         

Κυριακή  18/2/2024

Η συνέχεια την Κυριακή 18/2. Αυτήν τη φορά στις 3 το απόγευμα στο Δημοτικό Σκάλας, με το παιχνίδι επίσης της 13ης αγωνιστικής και τον τοπικό Α.Ο. Πρόννων, να φιλοξενεί τον ουραγό του βαθμολογικού πίνακα Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα δώσει ανάσες και θα συνεχίσει να διατηρεί, τις όποιες ελπίδες έχει για την 4αδα.

Σίγουρα, οι γηπεδούχοι είναι το φαβορί, όμως και για τους φιλοξενούμενους που παίζουν τα "ρέστα" τους, μιας και όσο υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες παραμονής θέλουν να τις εξαντλήσουν, είτε για να πετύχουν το θαύμα, είτε για να αποχαιρετήσουν την Α' κατηγορία με ψηλά το κεφάλι!

Επίσης και για την ομάδα του Κ. Στάβερη, ο συγκεκριμένος αγώνα αποτελεί το τελευταίο της χαρτί, για να διατηρήσει ακόμη ελπίδες συμμετοχής της στα playoffs, αφου στην περίπτωση διαφορετικού αποτελέσματος το όνειρο χάνεται.

Και για το "τριφύλλι" που έχει μπλέξει σε περιπέτειες και δύσκολα θα τις ξεπεράσει με ήττα, λογικά τότε και εκτός απροόπτου πρέπει να προετοιμάζεται για το επόμενο πρωτάθλημα της Β' κατηγορίας.

Η ομάδα των Πρόννων, μετά από 13 αγωνιστικές έχει 4 νίκες - 3 ισοπαλίες και 6 ήττες και βρίσκεται στη 7η θέση της βαθμολογικής κατάταξης με μόλις 15 βαθμούς (16-29 τέρματα).

Από την άλλη, οι "πράσινοι" με τους ίδιους αγώνες, βρίσκονται ουραγοί στην 10η θέση με 4 βαθμούς, 1 νίκη - 1 ισοπαλία - 11 ήττες (15-63 τέρματα).

Οι γηπεδούχοι, προέρχονται από βαριά ήττα με σκορ 5-1 στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου από τον Α.Ο. Εικοσιμίας, ενώ και οι φιλοξενούμενοι από ήττα, στο ίδιο γήπεδο με αντίπαλο τον Πυλαριακό και σκορ 1-4!

Στο Δημοτικό Σκάλας, την Κυριακή το απόγευμα περιμένουμε ένα επιθετικό παιχνίδι και τους γηπεδούχους να είναι το φαβορί για το 5ο φετινό τρίποντο στη διοργάνωση.

Α.Ο. Πρόννων - Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, θα συναντηθούν για 2η φορά φέτος.

Στο παιχνίδι του α' γύρου του πρωταθλήματος, οι φιλοξενούμενοι είχαν πετύχει τη μοναδική τους νίκη, μέχρι τώρα στη διοργάνωση με σκορ 2-1!

Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθούς τους κ.κ. Χρ. Αβάζαρο και Ε. Μενεγάτο. 

         

Τέλος, την ίδια ώρα στο Δημοτικό Αγίου Αντωνίου στο Ληξούρι, θα πέσει η αυλαία της 14ης αγωνιστικής, με το ενδιαφέρον παιχνίδι μεταξύ του πρωτοπόρου, αήττητου, με το απόλυτο 13Χ13 Παλληξουριακού και της πολύ δυνατής τον τελευταίο καιρό Εικοσιμίας.

Δύο από τις καλύτερες ομάδες του τοπικού ποδοσφαίρου, με αρκετή ποιότητα και καλο ποδόσφαιρο. Μάλιστα μετά τα παιχνίδια της περασμένης Τετάρτης έκλεισαν θέση στον τελικό του τοπικού κυπέλλου, όπου θα είναι οι δυο finalist του.

Οι "ερυθρόλευκοι" και σε αυτό το παιχνίδι είναι το φαβορί για την 14η στα 14 παιχνίδια του νίκη τους, όμως οι "κυανόλευκοι" τον τελευταίο καιρό είναι πολύ βελτιωμένοι, παίζουν όμορφο ποδόσφαιρο και θέλουν ιδιαίτερη προσοχή.

Στο Ληξούρι θα παραταχθούν για το καλύτερο.

Και οι δύ ομάδες προέρχονται από νίκη. Οι γηπεδούχοι 3-0 την Εύγερο και οι φιλοξενούμενοι 5-1 τους Πρόννους.

Οι "ερυθρόλευκοι" μετά από 13 αγωνιστικές, βρίσκονται στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα με το απόλυτο και 39συνολικά βαθμούς.

Επίσης, διαθέτουν με πολύ μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο, την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 75 τέρματα (5,8 ανά αγώνα), όπως και άμυνα με 3 (δέχεται 0,23 ανά αγώνα!

Οι φιλοξενούμενοι με τα ίδια παιχνίδια, έχουν απολογισμό 7 νίκες - 1 ισοπαλία - 5 ήττες και βρίσκονται εντός 4αδας και συγκεκριμένα στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 22 βαθμούς (38-23 τέρματα), +4 από την 5η ομάδα του Α.Ο. Σάμης και ακόμη δεν έχουν εξασφαλίσει θέση στα playoffs.

Στον Άγιο Αντώνη, περιμένουμε ένα ποιοτικό παιχνίδι με θέαμα, τους γηπεδούχους σε ένα ακόμη παιχνίδι και μάλιστα στην έδρα τους, φαβορί και τους φιλοξενούμενους να θέλουν να είναι ανταγωνιστικοί και μετά να παλέψουν για την έκπληξη!

Μένει να δούμε, αν και κατά πόσο θα μπορέσουν οι "κυανόλευκοι" της Λειβαθούς, να ανακόψουν την ξέφρενη πορεία των γηπεδούχων, κάτι που κανείς μέχρι τώρα στις 13 αγωνιστικές που προηγήθηκαν δεν κατάφερε.

Δύσκολο σίγουρα το γεγονός. Όμως γνωρίζοντας την ανωτερότητα του αντιπάλου και το ότι δεν έχουν να χάσουν κάτι, θα παλέψουν για το καλύτερο και θέλουν προσοχή.

Στον α' γύρο, οι γηπεδούχοι είχαν επικρατήσει των αντιπάλων τους, στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου εύκολα με σκορ 4-0.

Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς τους κ.κ. Στ. Πλαχούρα και Π. Μπαζάρογλου.

         

Η βαθμολογία

α/α

Ομάδες

Βαθμ.

Αγών

Ν

Ι

Η

Γκολ

1.

Α.Ο. Παλληξουριακός

39

13

13

00

00

75 - 03

2.

Α.Π.Σ. Πυλαριακός

31

13

10

01

02

36 - 18

3.

Α.Ο. Εικοσιμίας 

22

13

07

01

05

38 - 23

4.

Α.Ο. Διλινάτων

21

13

06

03

04

30 - 25

5.

Α.Ο. Σάμης

18

13

06

00

07

27 - 26

6.

Π.Α.Ο. Εύγερος

16

13

04

04

05

22 - 23

7.

Α.Ο. Πρόννων

15

13

04

03

06

16 - 29

8.

Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης

11

13

03

02

08

24 - 45

9.

Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθ.

10

13

03

01

09

15 - 43

10.

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

04

13

01

01

11

15 - 63

         
Οι σκόρερ

Αναλυτικά ο πίνακας των 10 πρώτων κατά αλφαβητική σειρά 

της κατάταξης στην Α' κατηγορία

α/α

Ποδοσφαιριστής

Σωματείο

Τέρματα

1.

Μπράτι Μέλι

Α.Ο. Παλληξουριακός

21

2.

Αντωνάτος Ηλίας 

Α.Ο. Παλληξουριακός

16

3.

Γιαννάτος Αντώνης

Α.Π.Σ. Πυλαριακός

10

4.

Φίλιππας Γεράσιμος

Α.Ο. Εικοσιμίας

10

5.

Κουμαριώτης Παναγιώτης

       Α.Π.Σ. Πυλαριακός

       09

6.

Χασάι Κέβιν

Α.Ο. Διλινάτων

08

7.

Ηλιόπουλος Χάρης

   Α.Ο. Πρόοδος Ιθ

       06

8.

Καρασαββίδης Γιώργος

Α.Ο. Σάμης

06

9.

Κορσιάνος Αντώνης

Α.Ο. Παλληξουριακός

06

10.

Κουτσουβέλης Παναγιώτης

Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθ.

06

**  Ακολουθούν και άλλοι ποδοσφαιριστές με 5 ή λιγότερα τέρματα

         

Η επόμενη (15η) αγωνιστική
(24-25/2/2024)

α/α

Ομάδες

1.

Α.Ο. Πρόδος Ιθάκης - Α.Ο. Παλληξουριακός

2.

Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης - Π.Α.Ο.Εύγερος

3.

Α.Ο. Διλινάτων - Α.Ο. Πρόννων

4.

Α.Ο. Σάμης - Α.Π.Σ. Πυλαριακός

5.

Α.Ο. Εικοσιμίας - Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea, όπως και η αφαίρεση του -λογότυπου- από τις φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου