Κυριακή, Φεβρουαρίου 18

"Λάμψη" Αστέρα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου 4-1 τον Α.Ο.Κ.Ι. στο ντέρμπι

Ο Αστέρας Ληξουρίου με ένα εκκωφαντικό πέρασμα, θα σταματήσει το νικηφόρο σερί του Α.Ο.Κ.Ι. και θα συνεχίσει στις νίκες, αφού στο σημερινό απογευματινό ντέρμπι του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Β' κατηγορίας, θα επικρατήσει του αντιπάλου του, με σκορ 1-4!!

Μία νίκη που είναι η 3η στη διοργάνωση και τον φέρνει μόνο στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Το παιχνίδι στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, σε γενικές γραμμές ήταν πολύ καλό, είχε ρυθμό, πάθος, δύναμη, δοκάρι, 5 γκολ, καλές στιγμές και τελικά τους "πράσινους" του Ληξουρίου, να πανηγυρίζουν ένα σπουδαίο τρίποντο, που τους χρήζει φαβορί για την πρώτη θέση και το πλεονέκτημα των +4 βαθμών στα playoffs, ενώ ακόμη και στην ισοβαθμία με το σημερινό αντίπαλο της, θα έχει το πλεονέκτημα, αν δεχθεί λιγότερα από 3 τέρματα στο παιχνίδι του β' γύρου στον Άγιο Αντώνη.

Δύο ομάδες πολύ νεανικές που έπαιξαν και ωραίο ποδόσφαιρο.

Οι γηπεδούχοι, εκτός του έμπειρου Αποστόλου είναι παιδιά που ανέβηκαν στη μεγάλη ομάδα από την Κ-16, ενώ στους φιλοξενούμενους συμμετείχαν 6 14-15τετράχρονα, από τις ακαδημίες του Συλλόγου και μάλιστα από αυτούς προήλθαν και τα 4 τέρματα της ομάδας τους!

Και όλα αυτά, είναι δείγμα γραφής της δουλειάς που γίνεται στον Α.Ο.Κ.Ι., από τον Δημ. Ζησιμάτο και τους Σάκη Αναλυτή - Θωμά Μαρκέτο, στον Αστέρα αντίστοιχα.

Τα γκολ του αγώνα

Οι φιλοξενούμενοι, θα είναι αυτοί που θα ανοίξουν το σκορ στο 6' με ένα εντυπωσιακό και πανέξυπνο γκολ από το νεαρό Α. Αλυσανδράτο, ο οποίος θα δει εκτός εστίας τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων Αλεξανδράτο και με μία μακρινή, λίγο κάτω από το κέντρο του γηπέδου, "λόμπα", θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το προβάδισμα και το 0-1.

Αυτό το 0-1 θα είναι και το σκορ για το πρώτο μισό στο ντέρμπι του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι πολύ παραγωγικοί θα πετύχουν τρία ακόμη τέρματα έναντι ενός των γηπεδούχων και θα πάρουν μια μεγάλη νίκη από πολλές απόψεις και αναφέραμε παραπάνω.

Ωστόσο με την έναρξη του β' ημιχρόνου, ο Στρατιώτης από τα όρια της περιοχής θα κάνει το δυνατό σουτ και θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Δ. Αλυσανδράτου για την ισοφάριση και το 1-1.

Οι φιλοξενούμενοι, που ανέβασαν στροφές στο τελευταίο 20λεπτο, θα καταφέρουν να ανακτήσουν το προβάδισμα στο 72', μετά την ωραία ενέργεια του Γ. Αναλυτή μέσα στην περιοχή και δεξιά, την παράλληλη πάσα στη μικρή περιοχή και τον Ζυκάι, απέναντι από τον Αλεξανδράτο, εύκολα με πλασέ να πετυχαίνει το 1-2 για την ομάδα του.

Στο 82' μετά την αλλαγή μπάλας στο φάουλ από αριστερά, μεταξύ Α. Αλυσανδράτου – Τοζάι, ο τελευταίος θα βγάλει τη σέντρα - σουτ στην αντίπαλη περιοχή, η μπάλα θα βρει στο οριζόντιο δοκάρι και ο Ζυκάι στην επαναφορά θα σημειώσει το 1-3 και το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ντέρμπι.

Στο 87' ο Πλατανίτης εκτελεί το φάουλ και η μπάλα θα σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Αλυσανδράτου.

Στο 90' ο Α. Αλυσανδράτος εκτελεί το φάουλ από αριστερά στην περιοχή και εκεί ο νεαρός Δημ. Αναλυτής που είχε περάσει σαν αλλαγή, πριν 1' στο παιχνίδι, με ωραία κεφαλιά θα πετύχει το 1-4 των φιλοξενούμενων!

Αυτό θα είναι και το τελικό αποτέλεσμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, τους φιλοξενούμενους να χαίρονται τη μοναξιά της κορυφής και τους φιλοξενούμενους να δέχονται μία βαριά ήττα, την πρώτη τους στη διοργάνωση!

Διαιτητής ο κ. Α. Βουτσινάς με βοηθούς τον κ. Κ. Κωνσταντέλλο και την κα Κ. Χαρίση.

Οι συνθέσεις

Α.Ο.Κ.Ι.:(Δ. Ζησιμάτος), Αλεξανδράτος, Μπάλλας, Αποστόλου, Πολλάτος Γ., Μεσσάρης (73' Σταθάτος), Ζούκα, Βλάντι, Πλατανίτης (89' Κύργιο), Στρατιώτης (73' Κοσμάτος), Μπεκίρη (69' Μπεκίρη), Μπίντα (46' Νεόφυτος).

Αστέρας Ληξ.:(Σ. Αναλυτής), Αλυσανδράτος Δ., Αλυσανδράτος Α., Διονυσάτος, Λουκέρης (88' Κοντογιαννάτος), Πετεινάτος (15' λ.τ. Συνοδινός), Κούτσης, Μπερδεμπές (46' Τοζάι), Ζυκάι, Μαρούλης (63' Τζωρτζάτος), Βλάχος, Αναλυτής Γ. (88' Αναλυτής Δ.).

Αργότερα μεγάλο φωτορεπορτάζ από το σημερινό παιχνίδι

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea, όπως και η αφαίρεση του -λογότυπου- από τις φωτογραφίες 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου