Σάββατο, Φεβρουαρίου 17

Νίκησε και ελπίζει η Εύγερος... Μείωσε από την 4αδα στους -2

Σημαντική νίκη θα πετύχει η Εύγερος με αντίπαλο την Πρόοδο Ιθάκης, στο σημερινό πρωινό παιχνίδι του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.

Παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α' κατηγορίας.

Οι ομάδα των Φαρακλάτων θα επικρατήσει με σκορ 3-1 και εκτός του ότι θα παραμείνει ζωντανή στο κυνήγι της 4αδας, θα μειώσει και τη διαφορά στους -2 βαθμούς από Διλινάτα – Σάμη, που ισοβαθμούν σε αυτή.

Αντίθετα, η Πρόοδος που θα γνωρίσει την 9η φετινή της ήττα, θα παραμείνει μεν πάνω από την "κόκκινη" γραμμή, κάτι που το οφείλει στη Σάμη, η οποία επικράτησε την ίδια ώρα του Οδυσσέα στο Σταυρό, όμως συνεχίζει να κινδυνεύει και η συνέχεια αναμένεται δύσκολη.

Σε γενικές γραμμές, στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου παρακολουθήσαμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, τους γηπεδούχους να παίρνουν τελικά μία αγχωτική νίκη και συγχρόνως να παραμένουν "ζωντανοί", στην υπόθεση 4αδας, αφού όπως προαναφέραμε πλησίασαν στους -2 βαθμούς.

Οι φιλοξενούμενοι, προσπάθησαν πάρα πολύ, ήταν ανταγωνιστικοί, ίσως στο καλύτερο εκτός έδρας παιχνίδι τους τη φετινή σεζόν και θα μπορούσαν να "κλέψουν" κάτι από το παιχνίδι, αλλά δεν τα κατάφεραν, θα γνωρίσουν την 9η φετινή τους ήττα και έτσι η αγωνία για την παραμονή παίρνει νέα παράταση.

Οι φάσεις και τα γκολ του αγώνα

Μόλις στο 3' ο Ν. Πίππος θα κάνει εντυπωσιακή επέμβαση, αποκρούοντας την μπάλα στο σουτ του Ακριστινέι, μετά την παράλληλη πάσα από δεξιά του Πολλάκη, ενώ στην επαναφορά ο Θεοδωρόπουλος από κοντά στέλνει την μπάλα άουτ και θα διατηρηθεί έτσι το "0' στην εστία του.

Σειρά του Καλαφάτη στο 6' να σώσει την εστία του, όταν θα βγει στα όρια της περιοχής και θα νικήσει τον Τζάγκα, μετά την κάθετη στην πλάτη της άμυνας του Καρανίκα.

Ο Πολλάκης θα απειλήσει στο 22' με ένα δυνατό διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή και δεξιά, όμως η μπάλα θα περάσει λίγο έξω, από το απέναντι δοκάρι του Πίππου.

Ο Πίππος και πάλι στο 25' στο δυνατό σουτ του Ντεντλάλα θα πέσει στη δεξιά του γωνία και θα πετάξει την μπάλα κόρνερ.

Οι φιλοξενούμενοι θα "παγώσουν" το Δ.Α.Κ. στο 28', όταν ο Καρανίκας με εντυπωσιακή ατομική ενέργεια και πλασέ από πολύ δύσκολη θέση, θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Καλαφάτη για το 0-1.

Η ισοφάριση θα έρθει στο 32' μετά το πολύ ωραίο αριστερό γυριστό σουτ του Ακριστινέι που θα νικήσει τον Πίππο και θα σημειώσει το 1-1 για την ομάδα του.

Ένα νέο σουτ του Ακριστινέι στο 36' από τα όρια της περιοχής, θα στείλει την μπάλα να περάσει άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Στο 38' θα έχουμε την ανατροπή και το 2-1 των γηπεδούχων. Ο Πολλάκης εκτελεί το κόρνερ από αριστερά και ο Αδηλίνης με πολύ ωραίο άλμα και κεφαλιά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα, για το προβάδισμα των "Οράνιε".

Στο 42' ο εξαιρετικός σήμερα Πίππος θα πεταχτεί στο δεξί "Γ" της εστίας του και θα διώξει την μπάλα σε κόρνερ, στο αριστερό φαλτσαριστό σουτ του Ακριστινέι.

Αυτό το 2-1 θα μείνει σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, εικόνα στον αγωνιστικό χώρο ήταν η ίδια. Οι γηπεδούχοι είχαν μια μικρή, αλλά φλύαρη πρωτοβουλία, ενώ οι φιλοξενούμενοι χτυπούσαν δυνατά στην κόντρα, στάθηκαν άτυχοι στη φάση του δοκαριού, είχαν κάποιες καλές ευκαιρίες και μέχρι να έρθει η "κακή" στιγμή στο παιχνίδι και το αυτογκόλ, όλα παρέμεναν ανοικτά.

Στο 49' στην κόντρα από αριστερά των φιλοξενούμενων και στο σουτ του Πάτερη, η μπάλα θα σταματήσει στο δεξί δοκάρι του Καλαφάτη και θα περάσει άουτ.

Νέα απειλή για τους φιλοξενούμενους στο 55' και πάλι με νέο σουτ του Πάτερη, μέσα από την περιοχή και αριστερά και την μπάλα να περνάει δίπλα από το απέναντι δοκάρι του Καλαφάτη άουτ.

Στο 56' ο Καλαφάτης θα απομακρύνει δύσκολα τη μπάλα σε κόρνερ, έπειτα από μακρινό απευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Καρανίκα.

Στο 66' ο Ακριστινέι αλλάζει ωραία την μπάλα με τον Πολλάκη στα όρια της περιοχής, ο τελευταίος θα προχωρήσει, θα κάνει το πλασέ αλλά και εδώ ο Πίππος δηλώνει παρόν και θα διώξει τη μπάλα κόρνερ.

Ο Καρανίκας που επιθετικά έκανε πολλά πράγματα, στο 73' θα χάσει σημαντική ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσια, όταν από πολύ κοντά και πλάγια αριστερά θα σουτάρει άουτ.

Ο Μπαζάρογλου μετά την απόκρουση του Πίππου από μακριά θα σουτάρει ψηλοκρεμαστά προς την κενή εστία, όμως θα κάνει κακό τελείωμα και θα στείλει την μπάλα άουτ, ψηλά από την εστία των φιλοξενούμενων.

Στο 85' ο Λασκαράτος σουτάρει από καλή θέση, όμως το σουτ δεν είναι δυνατό και μπλοκάρει ο Πίππος.

Μετά από 2' ένα αυτογκόλ θα δώσει τέλος στην αγωνία των γηπεδούχων, αφού θα πετύχουν το 3-1.

Ο Ντεντλάλα από το χώρο του κέντρου κάνει ένα γέμισμα προς την αντίπαλη περιοχή, Πίππος - Μανωλόπουλος δεν συνεννοούνται και ο τελευταίος στην προσπάθεια του να απομακρύνει τη μπάλα θα την στείλει στα δίχτυα της ομάδας του.

Τελευταία καλή στιγμή στο 90+3' με τον Καρανίκα να σουτάρει μέσα από την περιοχή και δεξιά και να στέλνει τη μπάλα άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι του Καλαφάτη.

Αυτό το 3-1 θα είναι το τελικό στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου. Ένα κρίσιμο τρίποντο για τους γηπεδούχους, που τους διατηρεί "ζωντανούς" στο κυνήγι μιας θέσης στη τελική 4αδα.

Οι φιλοξενούμενοι, θα κρατήσουν την πολύ καλή σημερινή τους παρουσία και στα 4 παιχνίδια που απομένουν, θα πρέπει να βρουν τους βαθμούς που θα τους διατηρήσουν και τη νέα περίοδο στη "μεγάλη" κατηγορία.

Διαιτητής ο κ. Α. Βουτσινάς με βοηθούς τους κ.κ. Β. Θωμά και Π. Μπαζάρογλου.

Οι συνθέσεις

Π.Α.Ο. Εύγερος:(Θ. Βουκελάτος), Καλαφάτης, Αλεξάτος, Αδηλίνης, Φωκάς, Ακριστινέι (70' Μπαζάρογλου), Πολλάκης Γ. (80' Ταβιανάτος), Θεοδωρόπουλος, Dedlala L. (60' Μπούζος), Σταματέλος, Ντεντλάλα Α., Λασκαράτος.

Πρόοδος Ιθάκης:(Κ. Πίππος), Πίππος Ν., Τσιντήλας Τ. (70' λ.τ. Πολυχρονάκης), Χύκα, Μανωλόπουλος, Παπαδόπουλος, Αρταβάνης, Πάτερης, Τζάγκας, Καρανίκας, Πίππος Α., Sula..

Αργότερα μεγάλο φωτορεπορτάζ από το σημερινό παιχνίδι

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea, όπως και η αφαίρεση του -λογότυπου- από τις φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου