Κυριακή, Ιανουαρίου 14

Σε τροχιά 4αδας η Εύγερος..... 5-3 τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς σε ένα χορταστικό παιχνίδι

Στο παιχνίδι που διεξήχθη σήμερα Κυριακή 14/1/2024 στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου για την τελευταία (9η) αγωνιστική του πρώτου γύρου, του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας, η Εύγερος θα συνεχίσει στις επιτυχίες, διατηρώντας παράλληλα το αήττητο για 5 αγωνιστικές, θα πάρει εύκολη νίκη από τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς με σκορ 5-3 και θα βελτιώσει ακόμη περισσότερο τη θέση της στον βαθμολογικό πίνακα, παραμένοντας δυναμικά στο στόχο της 4αδας και στο -2 από αυτή.

Αντίθετα για το "τριφύλλι" αυτή είναι η 8η ήττα του τη φετινή σεζόν (4η συνεχόμενη) και πλέον ευρισκόμενοι στα μισά της περιόδου, τα πράγματα να δυσκολεύουν αρκετά σε ότι έχει να κάνει με την παραμονή στους "μεγάλους", αφού παραμένει ουραγός στο βαθμολογικό πίνακα με 3 μόλις βαθμούς.

Σε ότι αφορά με αυτά που είδαμε στον αγωνιστικό χώρο, σε γενικές γραμμές παρακολουθήσαμε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι τους τυπικά γηπεδούχους καλύτερους, να έχουν την κατοχή, τις ευκαιρίες και τα γκολ και όπως αναμενόταν να παίρνουν τη νίκη σε ένα χορταστικό παιχνίδι.

Από ένα σημείο και μετά, να πούμε ότι οι δύο προπονητές έδωσαν ευκαιρίες σε παιδιά που δεν είχαν μέχρι τώρα αρκετές, μεταξύ αυτών και ο Διον. Κωνσταντάκης που έκανε ντεπούντο με τη φανέλλα της πρώτης ομάδας της Ευγέρου στο σημερινό παιχνίδι.

Φάσεις και γκολ

Με την έναρξη του αγώνα, οι γηπεδούχοι θα δημιουργήσουν την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι με τον Πολλάκη να μπαίνει ανάμεσα στα στόπερ, να κάνει την προβολή και την μπάλα να σταματάει στη συμβολή των δοκαριών της εστίας του Παπαστεργίου και στη συνέχεια να απομακρύνεται.

Σέντρα του Θεοδωρόπουλου από αριστερά στο β' δοκάρι, ο Πολλάκης αστοχεί στο απευθείας σουτ που επιχειρεί.

Απάντηση των "πράσινων" στο 10' με τον Ντότσι από αριστερά να βρίσκει στο β' δοκάρι τον Μπεσάι, όμως ο τελευταίος δεν κάνει καλό πλασέ και η μπάλα φεύγει άουτ σπαταλώντας, μια σημαντική ευκαιρία.

Στο 16' ο Αδηλίνης στο β' δοκάρι δεν προλαβαίνει την μπάλα στην προβολή, ύστερα από το κόρνερ του Πολλάκη από αριστερά.

Ο Αλεξάτος στο 19' από πολύ κοντά στέλνει την μπάλα στα χέρια του Παπαστεργίου.

Μετά από 1' η πίεση των γηπεδούχων θα φέρει αποτέλεσμα, αφού θα προηγηθούν στο σκορ με ένα καταπληκτικό τέρμα του Ακριστινέι, με αριστερό σουτ εκτός περιοχής και την μπάλα να βρίσκει το δοκάρι του Παπαστεργίου και να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-0.

Εντυπωσιακή επέμβαση στο 21' του Παπαστεργίου στο μακρινό σουτ του Κολιγνιάτη.

Στο 25' ο Αδηλίνης στο β' δοκάρι, μετά το φάουλ από αριστερά δεν μπορεί να πλασάρει τον Παπαστεργίου, που λίγο πριν δεν μπόρεσε να απομακρύνει την μπάλα.

Οι "πράσινοι", και ενώ οι "οράνιε" είχαν τις ευκαιρίες, θα ισοφαρίσουν σε 1-1 στο 34'. Ο Ντότσι μετά από ωραία ενέργεια θα βρει στην περιοχή και δεξιά τον Μπεσάι και αυτός με ένα καταπληκτικό πλασέ στην απέναντι γωνία, στην έξοδο του Γαλανόπουλου, θα φέρει το παιχνίδι στα ίσια.

Και στο 36' θα πετύχουν την ανατροπή και το 1-2 με μια εντυπωσιακή κούρσα του Ντότσι από αριστερά, όπου θα μπει στην περιοχή και από την γραμμή περίπου του άουτ, θα πλασάρει παράλληλα στην αντίπαλη εστία, η μπάλα φαίνεται να βρίσκει στο πόδι του Αδηλίνη και στη συνέχεια καταλήγει στα δίχτυα, για να έχουμε έτσι το αυτογκόλ.

Το ημίχρονο θα ολοκληρωθεί ισόπαλο με σκορ 2-2, αφού η Εύγερος στο 42' θα φέρει το παιχνίδι στα ίσια με κοντινό πλασέ του Κολιγνιάτη, σε αμυντική σύγχυση στην αντίπαλη περιοχή.

Στο δεύτερο έπεσε κάπως ο ρυθμός, ωστόσο δεν έλειψαν οι καλές στιγμές και τα γκολ.

Στο 52' οι γηπεδούχοι θα πετύχουν τη δική τους ανατροπή και το 3-2 με τον Κολιγνιάτη και πάλι να εκμεταλλεύεται τις κόντρες και από κοντά να πλασάρει στην κενή εστία και στα δίχτυα.

Ο Γαλανόπουλος στο 60' θα μπλοκάρει την μπάλα στο σουτ του Μπεσάι.

Μετά από 2' ο Μπαζάρογλου θα κερδίσει πέναλτι, σε ένα μαρκάρισμα του Βεντουρή μέσα στην περιοχή. Εκτελεί ο ίδιος εύστοχα και πετυχαίνει το 4-2 για την ομάδα του.

Ο Γαλανόπουλος και πάλι στο 68' θα πει "όχι". Αυτή την φορά με εντυπωσιακή επέμβαση, αφού θα πετάξει την μπάλα κόρνερ, στο δυνατό σουτ του Dauti.

Ο Βαγγελάτος στο 74' θα "κλειδώσει" τη νίκη της ομάδας του με ωραία κεφαλιά στο α' δοκάρι, στο κόρνερ από δεξιά του Μπαζάρογλου για το 5-2.

Ωραία ενέργεια από αριστερά στο 85' του Dauti, όμως το σουτ που επιχειρεί διώχνει την μπάλα ο Γαλανόπουλος με τα πόδια στην κλειστή του γωνία σε κόρνερ.

Το τελικό 5-3 θα διαμορφωθεί στο 90+2' με ωραίο πλασέ από δεξιά στην περιοχή από τον Μπεσάι, στην απέναντι γωνία του Γαλανόπουλου.

Η νίκη αυτή θα είναι η 3η για την ομάδα του Θ. Βουκελάτου και μάλιστα πολύ σημαντική, αφού δίνει σημαντικές ελπίδες και αφήνει ανοικτή πιθανότητα για την είσοδο της στην τελική 4αδα.

Αντίθετα, οι "πράσινοι" μπαίνουν σε περιπέτειες και η κατάσταση για τη συνέχεια γίνεται δύσκολη, αφού ήδη καλύψαμε τον ένα γύρο της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και παραμένουν ουραγοί με μόλις 3 βαθμούς.

Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς τους κ.κ. Στ. Πλαχούρα και Κ. Κωνσταντέλλο.

Οι συνθέσεις

Π.Α.Ο. Εύγερος:(Θ. Βουκελάτος), Γαλανόπουλος, Ζουρνατζής (71' Κωνσταντάκης), Αδηλίνης, Κολιγνιάτης (52' Μπαζάρογλου), Βαγγελάτος, Αλεξάτος, Ακριστνέι (71' Βανδώρος), Πολλάκης Γ. (76' Μάρκου Κ.), Θεοδωρόπουλος, Μπούζος (52 Papa A.), Ντεντλάλα.

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς:(Τ. Φωής), Παπαστεργίου, Μιχαλάκης, Ποιμενίδης (66' Ζέκιο), Σαμπανάι, Πάπα, Ντότσι (66' Xoxhaj), Κότσι, Noakes, Κωτσάκης (53' Dauti), Σαμακοβλής (λ.τ. 44' Βεντουρής), Μπεσάι.

Σε λίγο φωτορεπορτάζ από το σημερινό παιχνίδι

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea, όπως και η αφαίρεση του -λογότυπου- από τις φωτογραφίες 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου