Σάββατο, Φεβρουαρίου 29

Καλό ποδαρικό στα playoffs για τον Ηρακλή 5-1 τον Οδυσσέα


Με το μεγάλο ντέρμπι των playoffs του πρωταθλήματος Β’ κατηγορίας, ανάμεσα σε Ηρακλή Πρόννων και Οδυσσέα Ιθάκης, σήμερα το πρωί στην Σκάλα, ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής.
Μεγάλος νικητής με σκορ 5-1 αναδείχθηκε ο γηπεδούχος Ηρακλής, ο οποίος «σκαρφαλώνει» στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα και συγχρόνως βάζει γερά θεμέλια για την άνοδο του στην Α’ τοπική κατηγορία, μετά από πάρα πολλά χρόνια.
Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι της Σκάλας, παρά τα 6 τέρματα που είδαμε ήταν μέτριο, ιδιαίτερα στο δεύτερο 45λεπτο, τους γηπεδούχους να είναι καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο και πιο παραγωγικούς να πετυχαίνουν 3 τέρματα, ανατρέποντας την «ψυχρολουσία» του 1’ και το 0-1.
Στο δεύτερο, αν και με «10», οι φιλοξενούμενοι θα ανεβάσουν στροφές, θα έχουν την πρωτοβουλία, χωρίς ωστόσο να μπορούν να διασπάσουν την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα των γηπεδούχων και να δημιουργούν καλές φάσεις στην αντίπαλη εστία.
Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι χτυπούσαν στην κόντρα και εκεί με την εμπειρία τους «καθάρισαν» το παιχνίδι, όχι απλά διατηρώντας το 3-1 του ημιχρόνου, αλλά πετυχαίνοντας και ακόμη δύο τέρματα.
Έτσι, κάνοντας καλό ποδαρικό στα playoffs οι γηπεδούχοι βάζουν γερά θεμέλια από την αρχή, για την άνοδο στη «μεγάλη» κατηγορία.
Για τον Οδυσσέα, θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσπάθεια στη συνέχεια αφού κάθε χαμένος βαθμός θα είναι μαχαιριά στα φετινά του όνειρα.
Σίγουρα δεν έχει χαθεί τίποτε, όμως στα επόμενα παιχνίδια θα πρέπει να βρεθούν βαθμοί.
Φάσεις και γκολ
Με τη συμπλήρωση του 1' ο Μετσάνι θα κλέψει την μπάλα στο χώρο του κέντρου, θα προχωρήσει στην περιοχή από δεξιά και θα βρει τον Π. Κουτσουβέλη στο απέναντι δοκάρι, με το πλασέ του αρχικά να αποκρούεται από τον Καμπανό και στην επαναφορά ο ίδιος, με κεφαλιά να σημειώνει το 0-1, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του.
Μετά από 3’, οι γηπεδούχοι θα ισοφαρίσουν σε 1-1 με κοντινό σουτ του Γ. Ρασσιά και αφού η μπάλα θα βρει σε κάποιο σώμα θα καταλήξει στα δίχτυα, μετά την εκτέλεση κόρνερ από δεξιά του Δημητράτου και την αμυντική αδράνεια των φιλοξενούμενων.
Στο 13’ ο Ζ. Κουτσουβέλης θα σώσει την εστία του με την βοήθεια και της οριζόντιας δοκού στο τεχνικό, διαγώνιο σουτ του Κ. Στάβερη.
Ο Θ. Καραντζής στο 17’ θα διώξει την μπάλα πάνω στη γραμμή της εστίας του στο σουτ, μετά από κόντρες του Φούσια. 
Στο επόμενο λεπτό, οι γηπεδούχοι θα σταθούν πιο τυχεροί, αφού θα πετύχουν το 2-1.
Ο Σπ. Ρασσιάς θα βγάλει την σέντρα από αριστερά στην αντίπαλη περιοχή, ο Φούσιας θα κερδίσει τις κόντρες και με κοντινό σουτ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Ζ. Κουτσουβέλη.
Ο Ζ. Κουτσουβέλης στο 32’ θα διώξει δύσκολα την μπάλα κόρνερ στο μακρινό σουτ του Μανέντη.
Στο 43’ οι γηπεδούχοι θα πάρουν προβάδισμα νίκης, αφού θα πετύχουν το 3-1. Εδώ υπήρχαν κάποιες διαμαρτυρίες, οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα την αποβολή του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων Ζ. Κουτσουβέλη και έτσι θα συνεχίσουν με αριθμητικό μειονέκτημα για το υπόλοιπο του αγώνα.
Ο Μανέντης θα βγάλει μια ψηλοκρεμαστή πάσα στην πλάτη της άμυνας του Οδυσσέα για τον Στάβερη, αυτός θα κινηθεί στην αντίπαλη περιοχή, όπου θα αποφύγει τον τερματοφύλακα του Οδυσσέα και με ένα διαγώνιο πλασέ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Στο σημείο αυτό θέση κάτω από τα δοκάρια θα πάρει ο Ντύλια!
Με το προβάδισμα 3-1 για τους γηπεδούχους θα ολοκληρωθεί το πρώτο 45λεπτο του αγώνα.
Στο δεύτερο, ο Οδυσσέας έστω και με παίκτη λιγότερο θα ανέβει αισθητά, θα έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς ωστόσο να πετύχει κάτι. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι που αμυντικά ήταν πολύ καλοί, χτυπούσαν στην κόντρα και πέτυχαν ακόμη δύο τέρματα για το τελικό 5-1.
Στο 64’ ο Μετσάνι θα κυνηγήσει μια μπαλιά που φαινόταν χαμένη, στην αντίπαλη περιοχή, όμως ο Καμπανός θα βγει έγκαιρα, θα πέσει στα πόδια του και θα διώξει την μπάλα, ενώ στη συνέχεια απομακρύνουν οι αμυντικοί της ομάδας του.
Ο Cela στο 72’ με μια ψηλοκρεμαστή  πάσα θα βρει στην περιοχή τον Π. Κουτσουβέλη, όμως η κεφαλιά του επιθετικού του Οδυσσέα θα στείλει την μπάλα άουτ.
Νέα απειλή από τους φιλοξενούμενους στο 74’ με το μακρινό σουτ του Μετσάνι να στέλνει την μπάλα άουτ, λίγο πάνω από την εστία του Καμπανού.
Στο επόμενο λεπτό ο Κ. Στάβερης θα βγει στην κόντρα από τον άξονα και απέναντι από τον Ντύλια θα πλασάρει για να σώσει ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων και στην επαναφορά της μπάλας ο Σπ. Ρασσιάς, αμαρκάριστος θα σουτάρει ψηλά άουτ.
Και ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν ανέβει ψηλά για την μείωση του σκορ, στο 80’ ο Κ. Στάβερης εκτελεί το φάουλ στην περιοχή, όπου στο σουτ του Δημητράτου η μπάλα κοντράρει στα σώματα, παίρνει ύψος και ο Μανέντης από κοντά με κεφαλιά θα την στείλει στα δίχτυα για το 4-1.
Στο 87’ οι φιλοξενούμενοι θα μείνουν με «9» στον αγωνιστικό χώρο, αφού ο Ρενάτο θα δει δεύτερη κίτρινη (κόκκινη) κάρτα για ένα δυνατό μαρκάρισμα και θα αποβληθεί.
Το τελικό 5-1 θα πετύχει στο 90+3’ ο Ν. Στάβερης με πλασέ, μέσα από την περιοχή στην ωραία, παράλληλη πάσα του Γκιάφη, μετά τη συνεργασία του με τον Κ. Στάβερη από δεξιά.
Τέλος, στο 90+5’ ο Γ. Ρασσιάς θα διατηρήσει αυτό το 5-1, αφού θα διώξει την μπάλα σχεδόν πάνω από την γραμμή της εστίας του, στο κοντινό πλασέ του Πατσαλιά, μετά από αμυντική σύγχυση.
Με από αυτό το 5-1, οι γηπεδούχοι θα ανέβουν με το «καλημέρα» στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα και αισιοδοξούν πλέον ότι θα κάνουν δικό τους, το ένα από τα δύο εισιτήρια ανόδου στην Α’ κατηγορία!
Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι θα παραμείνουν στην ουρά του πίνακα με «0» βαθμούς και θα πρέπει στη συνέχεια να διεκδικήσουν βαθμούς, τόσο εντός όσο και εκτός έδρας για να τα καταφέρουν.
Διαιτητής ο Ν. Αντωνιάδης με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Μενεγάτο και Β. Θωμά.
Οι συνθέσεις
Ηρακλής:(Σπ. Τζωρτζάτος), Καμπανός, Σολωμός, Δημητράτος, Τζωρτζάτος (85’ Γκιάφης), Ρασσιάς Γ., Σπαθής Α. (55’ Ρραπάι), Μανέντης, Ρασσιάς Σπ., Σταθάτος Ι. (53’ Ρώσσης), Στάβερης, Φούσιας (83’ Στάβερης Ν.).
Οδυσσέας:(Σπ. Ζερβός), Κουτσουβέλης Ζ., Τσίρος, Cela, Renato, Μετσάνι, Προσαλέντης Γ., Κουτσουβέλης Π., Προσαλέντης Ν., Πατσάλιας, Καραντζής Θ., Ντύλια.
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου