Σάββατο, Φεβρουαρίου 22

Άνετα 5-0 την Πρόοδο οι Πρόννοι που μείωσαν στους 2 από την Εικοσιμία


Με το παιχνίδι ανάμεσα σε Πρόννους και Πρόοδο Ιθάκης, σήμερα το πρωί στο Δημοτικό Σκάλας, άνοιξε η αυλαία της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας.
Οι γηπεδούχοι, όπως αναμενόταν, θα πάρουν μια εύκολη νίκη με σκορ 5-0 και θα παραμείνουν σε τροχιά 4αδας, (στην 4η θέση), ενώ θα εκμεταλλευθούν και το ρεπό της Εικοσιμίας και θα μειώσουν από την 3η στους -2 βαθμούς.
Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι, για ακόμη μία αγωνιστική θα παραμείνουν ουραγοί στον βαθμολογικό πίνακα και σιγά – σιγά το όνειρο της παραμονής αρχίζει να χάνεται.
Η ομάδα του Δημ. Ζησιμάτου, θα μπει από την αρχή δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, θα κυκλοφορήσει μπάλα και θα έχει την κατοχή, με στόχο να πετύχει το γρήγορο γκολ που θα κάνει πιο απλά τα πράγματα στη συνέχεια.
Και τα κατάφερε, αφού μόλις στο 18’ θα ανοίξει το σκορ και στη συνέχεια στο β’ 45λεπτο θα ολοκληρώσει το παιχνίδι με μια άνετη επικράτηση.
Η Πρόοδος, που και στο σημερινό παιχνίδι παρατάχθηκε με αρκετές ελλείψεις, δεν μπόρεσε να κοιτάξει τους αντιπάλους της στα μάτια, ιδιαίτερα στο δεύτερο μισό, παρουσιάστηκε με αμυντικούς προσανατολισμούς,  και κατάφερε να κρατήσει για ένα ημίχρονο τη διαφορά στο ένα γκολ, παρά την πίεση των αντιπάλων τους!
Σε γενικές γραμμές και κάτω από ένα εκνευριστικό ψιλόβροχο, παρακολουθήσαμε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, με τους γηπεδούχους πολύ ανώτερους να συνεχίζουν στις επιτυχίες και να μειώνουν την διαφορά από την 3η Εικοσιμία.
Αναμφισβήτητα, ήταν μια δίκαιη νίκη για τους «κιτρινοπράσινους» από τους Πρόννους.
Φάσεις και γκολ
Στο 14’, μετά το κόρνερ του Σπαθή από δεξιά, ο Κ. Κουρκουμέλης αμαρκάριστος στο β’ δοκάρι δεν βρίσκει την μπάλα, όπως θα ήθελε με το κεφάλι και έτσι χάνεται η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους.
Το 1-0 για την ομάδα του Δημ. Ζησιμάτου θα γραφτεί με αυτογκόλ στο 18’.
Ο Κόμητας από δεξιά, θα βγάλει την σέντρα με τον Αμάραντο να απομακρύνει προσωρινά και στην επαναφορά ο ίδιος ποδοσφαιριστής, θα βγάλει την νέα σέντρα, όπου στην προσπάθεια του ο Χ. Ηλιόπουλος να απομακρύνει την μπάλα με το κεφάλι θα την στείλει στα δίχτυα της ομάδας του, δίνοντας έτσι το προβάδισμα στους γηπεδούχους.
Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι θα έχουν την υπεροχή, πλην όμως δεν δημιουργούσαν ευκαιρίες στην αντίπαλη εστία, ώσπου να φτάσουμε στο τελευταίο 3λεπτο του ημιχρόνου για να καταγράψουμε τρεις καλές φάσεις στο παιχνίδι.
Αρχικά στο 43’ ο Σπαθής εκτελεί το φάουλ από δεξιά και ο Παπαδημητρόπουλος από κοντά, με κεφαλιά στέλνει την μπάλα άουτ, πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων!
Ο Πολυδωράτος στο 44’ με τάκλιν την τελευταία στιγμή προλαβαίνει και απομακρύνει την μπάλα, πριν φτάσει στον αμαρκάριστο Αραπογιάνη, μετά το κακό σουτ έξω από την περιοχή του Βασιλόπουλου, στην πρώτη καλή στιγμή των κοκκινόμαυρων» της Ιθάκης.
Με τη συμπλήρωση 45’ στο παιχνίδι ο Αμάραντος θα πετάξει δύσκολα την μπάλα πάνω από την εστία του κόρνερ, στην κοντινή κεφαλιά του Κόμητα, μετά την σέντρα του Δάρα.
Αυτό το 1-0 και τους γηπεδούχους καλύτερους να έχουν την κατοχή, θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό.
Στην επανάληψη, ο Δη. Ζησιμάτος θα κάνει δύο αλλαγές που θα δώσουν αυτό που έλειπε στην ομάδα του, δηλαδή ρυθμό, δημιουργία φάσεων και γκολ. Και σε αυτό βοήθησαν πάρα πολύ οι Σπ. Κουρκουμέλης και Στ. Μοντεσάντος που πέρασαν στον αγώνα.
Στο 46’ ο Πολυδωράτος θα κάνει το σουτ εκτός περιοχής, όμως η μπάλα θα περάσει ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Αμάραντου.
Στο 60’ ο Σπαθής με σέντρα από δεξιά θα βρει τον Κόμητα στο β’ δοκάρι, ο τελευταίος θα «σπάσει» την μπάλα στον πολύπειρο Στ. Μοντεσάντο, ο οποίος μετά 2’ από την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο με κοντινό πλασέ στην κενή εστία θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0
Ένα γκολ που ουσιαστικά «κλείδωνε» τη νίκη της ομάδας του και έδιωχνε το άγχος για το υπόλοιπο του αγώνα.
Μάλιστα, οι γηπεδούχοι μετά από 3’ θα ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ στο 3-0 με κοντινό πλασέ του Xhelaj, ύστερα από την σέντρα από αριστερά του Αλ. Κουρκουμέλη και την έξυπνη προσποίηση του Κόμητα, που άφησε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του για να φτάσει στον σκόρερ.
Στο 65’ ο Αλ. Κουρκουμέλης από καλή θέση θα κάνει το πλασέ, αλλά η μπάλα θα περάσει άουτ, ψηλά από την εστία του Αμάραντου.
Ο Κόμητας θα είναι ο σκόρερ του 4-0 για τους Πρόννους στο 69’ με ένα αδύναμο σουτ, εκτός περιοχής το οποίο αιφνιδιάζει τον Αμάραντο, που δεν κάνει καλή εκτίμηση της φάσης, με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει για τέταρτη φορά στα δίχτυα του.
Στο 71’ ο Παπαβασιλείου με εντυπωσιακή επέμβαση στην δεξιά του γωνία θα απομακρύνει την μπάλα κόρνερ στο σουτ του Λιβιεράτου, ύστερα από το αμυντικό λάθος και την κατοχή της μπάλας από τον Πρεβεζιάνο που θα πασάρει έξυπνα στον συμπαίκτη του και θα κρατήσει ανέπαφη την εστία του.
Στην τελευταία καλή στιγμή στο γήπεδο της Σκάλας στο 73’, οι γηπεδούχοι θα πετύχουν το 5ο τους τέρμα στο παιχνίδι.
Ο Κόμητας θα μπει στην περιοχή από αριστερά και θα κάνει το διαγώνιο σουτ, ο Αμάραντος με εξαιρετική απόκρουση θα απομακρύνει την μπάλα και στην επαναφορά ο Μοντεσάντος, με πλασέ θα την στείλει στα δίχτυα της Προόδου για το τελικό 5-0.
Μέχρι τη λήξη, δεν θα έχουμε κάτι που μπορεί να καταγραφεί, οι Πρόννοι θα πάρουν τη νίκη και τους 3 βαθμούς, θα παραμείνουν στην 4αδα και παράλληλα θα μειώσουν από την 3η Εικοσιμία, στους -2 βαθμούς και μπορούν να κάνουν πλέον όνειρα για κάτι παραπάνω στην τελική κατάταξη.
Από την άλλη, η ομάδα του Χρ. Μανωλόπουλου, που όντως πάλεψε αρκετά με όλες αυτές τις ελλείψεις, τα πράγματα «σφίγγουν» αρκετά και πλέον το όνειρο της παραμονής γίνεται πολύ δύσκολο.
Πάντως αξίζει συγχαρητήρια μόνο και μόνο η προσπάθεια και ο τρόπος που αγωνίζονται.
Διαιτητής ο κ. Ν. Αντωνιάδης με βοηθούς τον κ. Απ. Καραΐσκο και την κα Ι. Δούλου.
Οι συνθέσεις
Πρόννοι:(Δημ. Ζησιμάτος), Παπαβασιλείου, Πολυδωράτος, Παπαδημητρόπουλος, Ρώσσης, Σπαθής (79’ Ζήσος), Κόμητας, Δάρας (69’ Ρραπάι), Κουρκουμέλης Α., Hhelaj, Λλαγιάι (58’ Μοντεσάντος), Κουρκουμέλης Κ. (46’ Κουρκουμέλης Σπ.).
Πρόοδος Ιθάκης:(Χρ. Μανωλόπουλος), Αμάραντος, Γρίβας Ι., Βρεττός, Ηλιόπουλος, Λαγκαδάς, Πρεβεζιάνος, Βλησμάς, Κωστόπουλος (81’ Μανωλόπουλος), Αραπογιάννης (63’ Λιβιεράτος), Βασιλόπουλος, Πίππος (73’ Βλασσόπουλος).
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου