Παρασκευή, Φεβρουαρίου 21

Η Pre game της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας 2019-2020


Το Σαββατοκύριακο 22-23/2/2020 η 18η αγωνιστική του
τοπικού πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας 2019-2020
Συνέχεια και αυτό το Σαββατοκύριακο 22-23/2 στο τοπικό πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας, με τη διεξαγωγή της 18ης αγωνιστικής και τους 5 συνολικά αγώνες του προγράμματος.
Ο ένας θα διεξαχθεί το Σάββατο 22/2 το πρωί στο Δημοτικό Σκάλας.
Τα υπόλοιπα τέσσερα, με τα οποία θα ολοκληρωθεί η αγωνιστική, θα διεξαχθούν την Κυριακή 23/2 το απόγευμα σε Ληξούρι, Αργοστόλι, Φαρακλάτα και Καραβόμυλο.
Μια αγωνιστική στην οποία υπάρχουν παιχνίδια με μεγάλη σημασία για κάποιες ομάδες που παλεύουν για την είσοδο τους στην τελική 4αδα ή την παραμονή τους στην κατηγορία
Φυσικά, ξεχωρίζει το πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι στο Ληξούρι, ανάμεσα στον γηπεδούχο Παλληξουριακό και τα Φωκάτα, αλλά και το τοπικό μεταξύ Πυλαριακού - Σάμης στον Καραβόμυλο. 
Ο Α.Ο. Εικοσιμίας αυτή την αγωνιστική έχει ρεπό.
Τέλος, εδώ να σημειώσουμε ότι λόγω των Απόκρεω το πρωτάθλημα θα διακοπεί το Σαββατοκύριακο 29/2 - 1/3 και θα ξαναρχίσει κανονικά το μεθεπόμενο 7-8/3/2020.
         
Αήττητες ομάδες: Α.Ο. Παλληξουριακός 0/15 – Α.Ο. Εικοσιμίας 0/16
Περισσότερες νίκες:Α.Ο. Διλινάτα 12/16
Περισσότερες ήττες:Α.Ο. Πρόοδος 13/15
Περισσότερες ισοπαλίες:Α.Ο. Εικοσιμίας 6/16
Καλύτερη επίθεση:Α.Ο. Εικοσιμίας 44 τέρματα
Χειρότερη επίθεση:Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης 7 τέρματα
Καλύτερη άμυνα:Α.Ο. Παλληξουριακός 5 τέρματα
Χειρότερη άμυνα:Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης 46 τέρματα
         
Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Αναλυτικά το πρόγραμμα οι διαιτητές και οι βοηθοί τους
Σάββατο 22-2-2020   ώρα:11:00
Δημοτικό Σκάλας
Α.Ο. Πρόννοι - Α.Ο. Πρόοδος ΙΘ.
Αντωνιάδης
Νεόφυτος
Καραΐσκος Απ.
Δούλου Ι.
Κυριακή  23-2-2020  ώρα:15:00
Δημοτικό Αγίου Αντωνίου
Α.Ο. Παλληξουριακός - Α.Ο. Φωκάτα
Θωμάς
Βασίλης
Καναλλάτος Ν.
-------------------
Κυριακή  23-2-2020   ώρα:15:00
Δ.Α.Κ. Αργοστολίου
Α.Ο. Διλινάτα - Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς
Αντωνιάδης
Νεόφυτος
Γάτσιος Δ.
Κομητόπουλος Π.
Κυριακή  23-2-2020   ώρα:15:00
Ε.Α.Κ./Ε.Π.Σ.Κ.Ι.
Π.Α.Ο. Εύγερος - Εθνικός Κεφ/νιάς
Καραΐσκος
Απόστολος
Κατερέλος Ε.
Καρλής Α.
Κυριακή  23-2-2020   ώρα:15:00
Δημοτικό Καραβόμυλου
Α.Π.Σ. Πυλαριακός - Α.Ο. Σάμης
Μενεγάτος
Ελευθέριος
Μάστορα Μ.
----------------
        
Με το παιχνίδι μεταξύ A.O. Πρόννων – Προόδου Ιθάκης, το Σάββατο το πρωί στο Δημοτικό Σκάλας, ανοίγει η αυλαία της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ τοπικής κατηγορίας.
Ένα παιχνίδι με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού και οι δύο ομάδες θέλουν νίκη για τους δικούς της λόγους η κάθε μία.
Οι γηπεδούχοι, που θέλουν να εκμεταλλευθούν το ρεπό της Εικοσιμίας, αλλά και ένα αποτέλεσμα που να τους εξυπηρετεί στο Ληξούρι θα παίξουν μόνο για το τρίποντο, ώστε στο συγκεκριμένο παιχνίδι, όχι μόνο να διατηρηθούν στην 4η θέση της βαθμολογικής κατάταξης, αλλά να μειώσουν την διαφορά στους -2 από την 3η και σε περίπτωση ήττας των Φωκάτων στο Ληξούρι να αυξήσουν την διαφορά στους +8 βαθμούς.
Ένα γεγονός που, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα τους εξασφαλίζει την 4αδα και παράλληλα θα τους επιτρέπει να ονειρεύονται και το κάτι παραπάνω στη συνέχεια.
Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη, σε πολύ δυσάρεστη βαθμολογικά θέση, δεν έχουν το δικαίωμα ούτε μπορούν πλέον να επιλέγουν παιχνίδια που θα διεκδικήσουν βαθμούς, αφού τα περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα και το μέλλον τους στην κατηγορία κάθε άλλο από αισιόδοξο φαίνεται.
Έτσι, στην Σκάλα θα πάνε να παίξουν απέναντι σε έναν καλύτερο αντίπαλο και να διεκδικήσουν ότι καλύτερο από αυτό το παιχνίδι.
Δύσκολο φυσικά, όμως όπως είπαμε περιθώρια για άλλες σκέψεις δεν υπάρχουν. Κάθε παιχνίδι από τώρα μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος θα είναι φωτιά, ενώ και πάλι δεν θα είναι σίγουρο ότι θα προλάβουν!
Η ομάδα του Δημ. Ζησιμάτου, μετά την απώλεια ενός ακόμη στόχου φέτος (Supre Cup-κύπελλο) στον μοναδικό που τους απόμεινε για διάκριση, δεν μπορεί να υπάρχει άλλη σκέψη, πέραν της νίκης.
Μετά από 15 αγώνες βρίσκεται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 31 βαθμούς, ενώ ο απολογισμός της είναι 9 νίκες, 6 ισοπαλίες και 2 ήττες.
Οι αντίπαλοι τους, με τα ίδια παιχνίδια παραμένουν ουραγοί με μόλις 4 βαθμούς στο ενεργητικό τους, αφού έχουν καταφέρει 1 νίκη, 1 ισοπαλία και 13 ήττες απολογισμό μέχρι τώρα!!
Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, στο βαθύ της Ιθάκης, η ομάδα του Δημ. Ζησιμάτου είχε πάρει μια εύκολη νίκη με σκορ 5-0!
        
Η 18η αγωνιστική μεταφέρεται πια την Κυριακή 23/2, όπου στις 3 το απόγευμα, αρχικά στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι και στο πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της αγωνιστικής, ο δεύτερος της κατάταξης, αήττητος Παλληξουριακός, φιλοξενεί τα Φωκάτα και τις δύο ομάδες να «καίγονται» για τους τρεις βαθμούς.
Οι γηπεδούχοι θέλουν μόνο νίκη, ώστε να διατηρηθούν στην 2η θέση με την διαφορά (-2) να παραμένει τουλάχιστον η ίδια από τα πρωτοπόρα Διλινάτα, αν δεν υπάρχει κάποια έκπληξη στο Αργοστόλι την ίδια ώρα, και στη συνέχεια να διεκδικήσουν την πρωτιά.
Έτσι, το τρίποντο όχι μόνο είναι απαραίτητο, αλλά γίνεται και επιτακτική η ανάγκη του.
Όμως και για τους φιλοξενούμενους είναι ένα κομβικό παιχνίδι για την πορεία και τη συμμετοχή τους στα playoffs του πρωταθλήματος για ακόμη μία ποδοσφαιρική περίοδο.
Με νίκη ή έστω μια ισοπαλία παραμένουν ζωντανοί στο όνειρο, ενώ με ήττα θα μείνουν πολύ πίσω στον βαθμολογικό πίνακα και θα είναι σχεδόν αδύνατον να καλυφθεί μια μεγάλη διαφορά που θα φτάνει στους -8 βαθμούς, από την 4αδα (αν φυσικά νικήσουν οι Πρόννοι).
Όπως γίνεται κατανοητό, στον Άγιο Αντώνη οι παραπάνω ομάδες θα δώσουν μεγάλη «μάχη» για τους βαθμούς, παράλληλα με μια καλή παρουσία για έναν καλύτερο συνδυασμό.
Παλληξουριακός και Φωκάτα διαθέτουν αρκετά ποιοτικές και πλήρεις ομάδες και η φετινή τους παρουσία μέχρι τώρα είναι εξαιρετική, μιας και βρίσκονται στους στόχους τους, σε πρωτάθλημα και τοπικό κύπελλο. 
Στην τελευταία διοργάνωση συμμετέχουν στους ημιτελικούς και περιμένουν την κλήρωση για να μάθουν τον αντίπαλο τους, ένα βήμα πριν τον μεγάλο τελικό!
Οι γηπεδούχοι, σε 15 παιχνίδια που έχουν δώσει, παραμένουν αήττητοι και βρίσκονται στην 2η θέση της γενικής κατάταξης με 37 βαθμούς, δύο λιγότερους από τα πρωτοπόρα Διλινάτα, έχοντας 11 νίκες, 4 ισοπαλίες.
Οι φιλοξενούμενοι, με τα ίδια παιχνίδια, βρίσκονται στην 5η θέση με 26 βαθμούς και απολογισμό μέχρι σήμερα, 8 νίκες, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες.
Στο Ληξούρι περιμένουμε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι και προβλέπεται «μάχη» στον αγωνιστικό χώρο για το αποτέλεσμα.
Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, η ομάδα του Ηλία Ζερβού, είχε πάρει μια σημαντική νίκη από τον αντίπαλο της με σκορ 2-1!
         
Την ίδια ώρα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, τα πρωτοπόρα Διλινάτα τυπικά γηπεδούχα, θα φιλοξενήσουν τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς σε ένα παιχνίδι που και εδώ οι δύο ομάδες θέλουν νίκη ή πόντους προκειμένου να μείνουν στους στόχους τους.
Η ομάδα του «μεγάλου χωριού» προκειμένου να συνεχίσει στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα της Α’ κατηγορίας, διατηρώντας αυτό το +2 σε περίπτωση νίκης του Παλληξουριακού με αντίπαλο τα Φωκάτα στο Ληξούρι.
Άλλωστε η γκέλα με την ισοπαλία στον Καραβόμυλο την περασμένη Κυριακή με αντίπαλο τον Πυλαριακό, δεν της αφήνει περιθώρια μιας νέας, γιατί τότε είναι πολύ πιθανό να πετάξει ακόμη και η πρωτιά της κανονικής διάρκειας.
Από την άλλη, ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, εδώ και πολύ καιρό ψάχνει βαθμούς νίκης που θα δώσουν σιγουριά για την παραμονή. Κάτι τέτοιο όμως δεν το έχει καταφέρει και σίγουρα σε περίπτωση νίκης του Εθνικού στα Φαρακλάτα, θα έχει πλέον πρόβλημα, αλλά και πολύ κακό σύμμαχο το άγχος!
Στα τελευταία 8 παιχνίδια έχει 6 ήττες και μόλις δύο ισοπαλίες, ενώ έχει να φύγει νικητής από τον αγωνιστικό χώρο από το παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής και την εκτός έδρας νίκη του στον Καραβόμυλο επί του Πυλαριακού!!!!!
Έτσι, βρίσκεται στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 11 βαθμούς, 5 παραπάνω από την διαχωριστική γραμμή και τον Εθνικό. Ο απολογισμός της ομάδας του Τάκη Φωή στα 16 παιχνίδια που έχει δώσει είναι 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 11 ήττες
Η ομάδα του Γ. Τόγια, όπως προαναφέραμε εδώ και αρκετό καιρό οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος, έχει 39 βαθμούς με τα ίδια παιχνίδια με τον αντίπαλο της. Ο δικός της απολογισμός είναι μέχρι τώρα, 12 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα
Στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, περιμένουμε ένα δυνατό και μάλλον ενδιαφέρον παιχνίδι και τις δύο ομάδες να θέλουν για τους λόγους που προαναφέραμε τη νίκη, ιδιαίτερα οι γηπεδούχοι, μιας και την επόμενη αγωνιστική υπάρχει το ρεπό τους και σίγουρα είναι το φαβορί.
Οι δύο ομάδες συναντώνται για 4η φορά φέτος, στις δύο προηγούμενες για το τοπικό κύπελλο, με τα Διλινάτα να παίρνουν ισάριθμες νίκες στα δύο παιχνίδια του Α’ ομίλου (2-0 και 5-0 το σκορ), ενώ σε αυτό του πρώτου γύρου και στο ίδιο γήπεδο, η ομάδα του «μεγάλου χωριού» είχε επικρατήσει με σκορ 3-0.
        
Επίσης την ίδια ώρα στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων, σε ένα παιχνίδι με μονόπλευρο το βαθμολογικό του ενδιαφέρον, η Εύγερος φιλοξενεί τον Εθνικό, με τον τελευταίο να δίνει «μάχη» για την παραμονή του στην Α’ κατηγορία!
Ένα παιχνίδι που το αποτέλεσμα του, ίσως κρίνει κατά πολύ μεγάλο ποσοστό την παραμονή ή όχι των φιλοξενούμενων στη «μεγάλη» κατηγορία.
Με νίκη και ήττα του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς θα πλησιάσουν αρκετά τους «πράσινους» στον βαθμολογικό πίνακα. 
Συγκεκριμένα στους -2 βαθμούς και στη συνέχεια με ένα παιχνίδι μάλιστα λιγότερο θα μπορούν να ονειρεύονται ότι, θα τα καταφέρουν στο να κερδίσουν ένα μεγάλο στοίχημα, την παραμονή τους.
Σε περίπτωση βέβαια ήττας, η συνέχεια θα είναι δύσκολη και ο δρόμος προς την Β’ κατηγορία θα γίνει.... κατηφορικός.
Από την άλλη, η πολύ καλή φετινή ομάδα της Ευγέρου, έργο του Θ. Βουκελάτου, με εξασφαλισμένη εδώ και καιρό την παραμονή της στην κατηγορία, θα δώσει τη δική της «μάχη» για τη νίκη, αφού ο στόχος πλέον είναι το καλύτερο δυνατόν βαθμολογικό πλασάρισμα στην κατηγορία.
Είναι μια μαχητική ομάδα που παλεύει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και έτσι θα κάνει την Κυριακή απέναντι στην ομάδα από το Ληξούρι.
Οι «πορτοκαλί» από τα Φαρακλάτα, μετά από τα 15 παιχνίδια που έχουν δώσει, βρίσκονται στην 7η θέση της βαθμολογικής κατάταξης του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας με 16 βαθμούς, οι οποίοι προέρχονται από 4 νίκες, 4 ισοπαλίες και 8 ήττες.
Από την άλλη, οι «κυανόλευκοι» του Ληξουρίου, με τα ίδια επίσης παιχνίδια, βρίσκονται κάτω από την «κόκκινη» γραμμή του βαθμολογικού πίνακα και συγκεκριμένα την 10η θέση, με απολογισμό μόλις 1 νίκη 3 ισοπαλίες και 11 ήττες.
Στο Ενωσιακό περιμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι και μια μεγάλη προσπάθεια επιβίωσης των φιλοξενούμενων, μιας και η ήττα όπως προαναφέραμε, μπορεί να αποβεί καταδικαστική για την συμπαθή ομάδα του Ληξουριού.
Σίγουρα θα είναι πολύ δύσκολη η αποστολή τους, αφού οι γηπεδούχοι με όσα έχουμε δει, αγωνιστικά, είναι ανώτεροι από αυτούς.
Οι δύο ομάδες συναντώνται για 4η φορά φέτος, μιας και συμμετείχαν στο τοπικό κύπελλο στη φάση των ομίλων και συγκεκριμένα στο Γ’ όμιλο, όπου η ομάδα του Θ. Βουκελάτου, είχε πάρει ισάριθμες νίκες (3-0 στα Φαρακλάτα και 2-1 στο Ληξούρι), ενώ στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, οι ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες με σκορ 1-1.
        
Με ένα σπουδαίο παιχνίδι στις 3 στον Καραβόμυλο, ολοκληρώνεται η 18η αγωνιστική, ανάμεσα σε Πυλαριακό – Σάμη.
Είναι το τοπικό ντέρμπι της περιοχής και σίγουρα μπορεί να μην έχει ιδιαίτερη βαθμολογική σημασία, ωστόσο το γόητρο και η σημασία της νίκης σε τέτοια παιχνίδια το κάνουν πολύ ενδιαφέρον τουλάχιστον αγωνιστικά.
Οι τυπικά γηπεδούχοι θέλουν νίκη για να τριτώσουν το καλό, στις μεταξύ των δύο ομάδων αναμετρήσεις φέτος, αφού έχουν δύο για το κύπελλο και μία ήττα για το πρωτάθλημα.
Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη και αυτοί θα παραταχθούν στον Καραβόμυλο με τον ίδιο στόχο. Θέλουν να ισοφαρίσουν τις επιτυχίες τους στις φετινές τους αναμετρήσεις και να κάνουν το 2Χ2 στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας.
Μία νίκη, που εκτός των άλλων θα τους διατηρήσει στην 6η θέση της βαθμολογικής κατάταξης, ανεξάρτητα τι θα κάνουν οι αντίπαλοι τους.
Η ομάδα του Κ. Βιτωράτου προέρχεται από μια μεγάλη ισοπαλία, την εβδομάδα που πέρασε με τα πρωτοπόρα Διλινάτα, αλλά και μια βαριά ήττα για το κύπελλο από την Εικοσιμία στο ίδιο γήπεδο που την άφησε εκτός διοργάνωσης!
Βρίσκεται πλέον στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 14 βαθμούς, αφού στα 16 παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι σήμερα, έχει 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και 10 ήττες.
Αυτή του Τ. Παπαθεοδωρόπουλου, μετά τη νίκη της στο ίδιο γήπεδο την περασμένη Κυριακή επί της Ευγέρου, βρίσκεται στην 6η θέση με 18 βαθμούς, με τα ίδια παιχνίδια και απολογισμό 5 νίκες, 3 ισοπαλίες και 8 ήττες.
Στον Καραβόμυλο περιμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι και τις δύο ομάδες να παλεύουν για βαθμούς και γόητρο, σε ένα ντέρμπι με αρκετές ιδιαιτερότητες.
Και εδώ, οι παραπάνω ομάδες θα συναντηθούν για 4η φορά, αφού συμμετείχαν στην φάση των ομίλων και συγκεκριμένα στον ίδιο (Β’), με τον Πυλαριακό να παίρνει ισάριθμες νίκες με σκορ 1-0 στο ίδιο γήπεδο, ενώ στο παιχνίδι του πρωταθλήματος στον πρώτο γύρο, επίσης στο ίδιο γήπεδο, οι φιλοξενούμενοι είχαν πάρει τη νίκη με σκορ 1-0.
        
Η βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Βαθμ.
Αγών
Ν
Ι
Η
Γκολ
1.
Α.Ο. Διλινάτα
39
16
12
03
01
40 - 13
2.
Α.Ο. Παλληξουριακός
37
15
11
04
00
36 - 05
3.
Α.Ο. Εικοσιμίας
36
16
10
06
00
44 -12
4.
Α.Ο. Πρόννοι
31
15
09
04
02
25 - 07
5.
Α.Ο. Φωκάτα
26
15
08
02
05
30 - 13
6.
Α.Ο. Σάμης
18
16
05
03
08
18 - 26
7.
Π.Α.Ο. Εύγερος
16
15
04
04
07
15 - 21
8.
Α.Π.Σ. Πυλαριακός
14
16
04
02
10
16 - 31
9.
Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς
11
16
03
02
11
12 - 36
10.
Α.Ο. Εθνικός Κεφ/νιάς
06
15
01
03
11
10 - 43
11.
Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης
04
15
01
01
13
07 - 46
        
Η επόμενη (19η) αγωνιστική
7-8/3/2020
α/α
Ομάδες
1.
Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης - Π.Α.Ο. Εύγερος
2.
Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς - Α.Π.Σ. Πυλαριακός
3.
Α.Ο. Παλληξουριακός - Α.Ο. Εικοσιμίας
4.
Α.Ο. Φωκάτα - Α.Ο. Πρόννοι
5.
Α.Ο. Σάμης - Α.Ο. Εθνικός Κεφαλονιάς
6.
Ρεπό:Α.Ο. Διλινάτα
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου