Δευτέρα, Φεβρουαρίου 17

Στην 6η θέση η Σάμη 2-0 την Εύγερο


Σήμερα το απόγευμα στο Δημοτικό γήπεδο Καραβόμυλου, διεξήχθη η αναμέτρηση της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, ανάμεσα στον Α.Ο. Σάμης και τον Π.Α.Ο. Εύγερος.
Το τελικό αποτέλεσμα βρήκε τους γηπεδούχους να παίρνουν την νίκη με σκορ 2-0, προσπερνώντας την σημερινή τους αντίπαλο, ανεβαίνοντας παράλληλα στην 6η θέση της κατάταξης.
Σε γενικές γραμμές παρακολουθήσαμε ένα καλό παιχνίδι, με τους γηπεδούχους να έχουν την πρωτοβουλία και τους φιλοξενούμενους να αμύνονται, ειδικά από την στιγμή που έμειναν με δέκα παίχτες.
Να αναφέρουμε, ότι οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται έντονα για ακύρωση γκολ στο 16’ με υπόδειξη  της α’ βοηθού.
Φάσεις και γκολ
Στο 5’ ο Ζησιμάτος θα κάνει ένα σουτ από πλάγια αριστερά, αλλά η μπάλα θα περάσει, λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Καραχάλιου.
 Στο 16’ θα έχουμε μια φάση στην οποία θα διαμαρτυρηθούν έντονα οι φιλοξενούμενοι.
Συγκεκριμένα ο Χρ. Παπαναστασάτος θα σεντράρει από αριστερά, η μπάλα θα πάρει μια πολύ παράξενη τροχιά ξεγελώντας τον Κ. Μωραΐτη και θα καταλήξει στο αριστερό «Γ» της εστίας του.
Η βοηθός θα υποδείξει άουτ καθώς θεώρησε ότι, η μπάλα από τη σέντρα που έγινε από τον παραπάνω ποδοσφαιριστή της Ευγέρου, πέρασε εκτός γραμμής πριν καταλήξει στα δίχτυα. Έτσι το γκολ θα ακυρωθεί, μέσα σε έντονες διαμαρτυρίες.
Πριν κοπάσουν όμως οι διαμαρτυρίες και συγκεκριμένα στο 25’, οι φιλοξενούμενοι θα μείνουν με «δέκα» για το υπόλοιπο του αγώνα.
Συγκεκριμένα, ο Καππάτος με κάθετη πάσα θα βρει τον Ζαχαράτο ο οποίος θα πλασάρει, ο τερματοφύλακας θα αποκρούσει και στην επαναφορά ο ίδιος ποδοσφαιριστής, θα «κρεμάσει» τον τερματοφύλακα.
Λίγο πριν καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα ο Καραντινός θα την διώξει με τον χέρι, αντικρίζοντας απευθείας κόκκινη κάρτα και παράλληλα υποδεικνύεται και το πέναλτι.
Την εκτέλεση θα αναλάβει ο Κ. Βιτωράτος, ο οποίος θα νικηθεί από τον εξαιρετικό σήμερα Καραχάλιο.
Στο 30’ σε σουτ του Ζαχαράτου στην κίνηση, μετά από σέντρα του Σοφιανού, η μπάλα θα σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων.
Οι δύο ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο ισόπαλες χωρίς σκορ.
Με την έναρξη του δεύτερου, οι γηπεδούχοι θα ανεβάσουν και άλλο στροφές και στο 54’ θα σταθούν άτυχοι για δεύτερη φορά στο παιχνίδι και θα χάσουν μεγάλη ευκαιρία για το προβάδισμα, με τον Μετάι να σουτάρει και την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας της ομάδας των Φαρακλάτων.
Στο 62’ ο Περιβολάρης θα εκτελέσει φάουλ από πλαγιά αριστερά, ο Βιτωράτος θα κάνει την προβολή, όμως και πάλι ο Καραχάλιος θα αποκρούσει εντυπωσιακά.
Στο 68’ η Σάμη θα κερδίσει δεύτερο πέναλτι, έπειτα από την ανατροπή του Καππάτου από τον Βοροκλινιώτη στην περιοχή.
Την εκτέλεση θα αναλάβει ο Περιβολάρης, όμως και πάλι ο εντυπωσιακός Καραχάλιος θα πει «όχι» αποκρούοντας εξαιρετικά για δεύτερη φορά από τα 11 βήματα.
Στο 74’ η Σάμη θα πάρει κεφάλι στο σκορ. Συγκεκριμένα ο Καππάτος θα περάσει πολύ όμορφη κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας και ο Ζησιμάτος με ωραίο αριστερό σουτ, θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του ανίκητου μέχρι τότε Καραχάλιου για το 1-0.
Στο 85’ οι γηπεδούχοι θα διπλασιάσουν τα τέρματα τους, έπειτα από ωραία πάσα στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενουμένων του Κορσιάνου, ο Ι. Αμούργης με ωραίο πλασέ θα πετύχει το τελικό 2-0.
Τελευταία καλή στιγμή και πάλι με τον Ι. Αμούργη, ο οποίος θα βρεθεί τετ α τετ με τον Καραχάλιο, όμως το πλασέ του θα περάσει άουτ, λίγο πάνω από την εστία.
Έτσι το 2-0 θα είναι το τελικό αποτέλεσμα σε ένα καλό ποιοτικά παιχνίδι, τους γηπεδούχους να παίρνουν μια νίκη γοήτρου και να αφήνουν πίσω τους σημερινούς τους αντιπάλους, αφού θα είναι αυτοί που θα ανέβουν στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Οι φιλοξενούμενοι, έχουν παράπονα, όπως προαναφέραμε σε μια καθοριστική φάση με την ακύρωση του τέρματος που προαναφέραμε, πήγαν στον Καραβόμυλο να παίξουν ανοικτό ποδόσφαιρο και να διεκδικήσουν κάτι, γεγονός που ήταν αδύνατον να συμβεί, όταν από νωρίς έμειναν με παίκτη λιγότερο και όπως ήταν φυσικό έριξαν το μεγαλύτερο βάρος στην άμυνα.
Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθούς τις κες Ε. Μπακάκη και Α. Δαμιανού.
Οι συνθέσεις
Σάμη:(Τ. Παπαθεοδωρόπουλος), Μωραΐτης Κ., Παπαδημάτος, Καψογιώργης (46’ Κορσιάνος), Βιτωράτος Κ., Περιβολάρης, Πολυχρονάτος, Ζησιμάτος (75’ Τρίφι), Καππάτος (82’ Δρακουλόγκωνας),  Σοφιανός (55’ Αμούργης Ι.), Μετάι, Ζαχαράτος.
Εύγερος:(Θ. Βουκελάτος), Καραχάλιος, Παπαναστασάτος Χ., Παπαναστασάτος Κ., Ψάλτης, Βοροκλινιώτης, Καραντινός, Λάσκαρης, Βαγγελάτος, Κανάκης (72’ Καλαφάτης), Τανουσάι (80’ Παπαναστασάτος Αλ.), Θεοδωρόπουλος (80’ Μπουγάς).
* Οι φώτο είναι από το παιχνίδι του α' γύρου
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου