Κυριακή, Φεβρουαρίου 23

"Καταιγίδα" στο Δ.Α.Κ. τα Διλινάτα 8-0 τον Π.Α.Ο. με καρέ τερμάτων από τον Βουκελάτο


Επανήλθαν άμεσα στις νίκες και τη νίκη!! τα πρωτοπόρα Διλινάτα, σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου απέναντι στον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, με το εντυπωσιακό σκορ των 8-0, σε μια στιγμή μάλιστα που ακολουθεί το ρεπό τους, την επόμενη αγωνιστική και συνεχίζουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Α’ κατηγορίας, με την διαφορά να παραμένει στους +2 από τον Παλληξουριακό, ο οποίος ακολουθεί αμέσως μετά στην 2η θέση.
Η ομάδα του Γ. Τόγια, μετά το στραβοπάτημα της προηγούμενης αγωνιστικής και το 1-1 με τον Πυλαριακό στον Καραβόμυλο, θα μπει αποφασιστικά στον αγωνιστικό χώρο με μοναδικό στόχο το τρίποντο.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να είναι καλύτερη του αντιπάλου της, να έχει την κατοχή και με καλή κυκλοφορία μπάλας να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Παπαστεργίου και τελικά να παίρνει αυτό που ήθελε δίκαια, καθαρά και χωρίς ιδιαίτερο κόπο.
Οι «πράσινοι» σήμερα ήταν αμυντικά σε κακή κατάσταση και η βαριά ήττα τους γεμίζει άγχος, αφού ακόμη δεν μπορούν να είναι ήσυχοι, όσον αφορά την παραμονή τους, παρά την ήττα του Εθνικού από την Εύγερο στο Ενωσιακό την ίδια ώρα, μιας και η διαφορά από την ομάδα του Ληξουριού παραμένει στους -2 βαθμούς και ενώ απομένουν ακόμη 4 αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της «μεγάλης» κατηγορίας.
Συμπερασματικά να αναφέρουμε ότι στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου παρακολουθήσαμε ένα μέτριο παιχνίδι, όμως μένει η ικανοποίηση των 8 τερμάτων, αλλά και η αποτελεσματικότητα των γηπεδούχων.
Φάσεις και γκολ
Μόλις στο 3’ σε μια ψηλοκρεμαστή πάσα από το κέντρο για τον Βουκελάτο, ο Γ. Μπάμπης δεν μπορεί να απομακρύνει, η μπάλα θα στρωθεί στον επιθετικό των Διλινάτων που θα πιάσει το κοντινό σουτ και παρά την προσπάθεια του Παπαστεργίου, η μπάλα θα καταλήξει στα δίχτυα του για το 1-0.
Στην δεύτερη καλή στιγμή τους στο παιχνίδι στο 11’, οι γηπεδούχοι θα πετύχουν το 2-0 και πάλι με τον ίδιο ποδοσφαιριστή, ο οποίος θα κλέψει την μπάλα από τον Κώστογλου, θα προχωρήσει στην περιοχή και θα τελειώσει τη φάση με κοντινό σουτ, στέλνοντας την στα δίχτυα του Παπαστεργίου.
Οι τυπικά φιλοξενούμενοι, θα απαντήσουν στο επόμενο λεπτό με το σουτ του Τσεκίτσι να αποκρούεται από τον Causi, που θα πέσει στην αριστερή του γωνία και θα απομακρύνει την μπάλα.
Στο 34’ ο Βουκελάτος σε ρόλο δημιουργού, μετά από ωραία ενέργεια, από αριστερά θα βγάλει σέντρα ακριβείας στη μικρή περιοχή, στο κεφάλι του Αλ. Πολλάτου, σε μια εύκολη υπόθεση για τον τελευταίο που θα την σπρώξει στα δίχτυα, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0 νωρίς – νωρίς.
Ωραία επέμβαση από τον Causi στο 36’, όταν στο απ’ ευθείας εκτελεσμένο φάουλ από την γωνία της περιοχής και αριστερά του Μακρίδη, θα διώξει δύσκολα την μπάλα κόρνερ.
Ο Αλ. Πολλάτος στο 42’ μετά την σέντρα από αριστερά του Μπαζάρογλου και ενώ πιεζόταν από τον Deraj, θα πιάσει την κεφαλιά και θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 4-0 της ομάδας του και δεύτερο προσωπικό του στο παιχνίδι!
Με αυτό το 4-0, που ήδη έχει κρίνει την τύχη του συγκεκριμένου αγώνα, θα ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο.
Στο δεύτερο, η εικόνα θα είναι ίδια, με τα πολλά προβλήματα να συνεχίζονται στην άμυνα του Π.Α.Ο. και τους φιλοξενούμενους να πετυχαίνουν ακόμη τέσσερα τέρματα για το τελικό 8-0!!!
Στο 53’ παραλίγο να έχουμε το γκολ της αγωνιστικής, όταν στην σέντρα από δεξιά του Αλ. Πολλάτου, ο Μπαζάρογλου θα πιάσει ένα εντυπωσιακό γυριστό στον αέρα και η μπάλα θα περάσει άουτ, λίγο έξω από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.
Ο Αλ. Πολλάτος στο 55’, μετά την ωραία συνεργασία Κ. Τζωρτζάτου – Μπαζάρογλου και ωραία σέντρα στην περιοχή του τελευταίου θα πετύχει με κεφαλιά το 5-0 των Διλινάτων και δικό του χατ τρικ!
Στο 63’ θα έχουμε το δεύτερο χατ τρικ στο παιχνίδι και συγχρόνως το 6-0, από τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος Γιάννη Βουκελάτο.
Ο Αλ. Τζωρτζάτος θα βγάλει την σέντρα από δεξιά και ο επιθετικός των Διλινάτων με σουτ μέσα από την περιοχή στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.
Στο 70’ ο Πάπα από δεξιά, θα κάνει την παράλληλη, συρτή σέντρα στη μικρή περιοχή για τον Deraj, όμως ο νεαρός ποδοσφαιριστής των «πράσινων» δεν κάνει καλό πλασέ και απομακρύνουν οι αμυντικοί.
Στο 72’ ο Βουκελάτος, που σήμερα πέταγε «φωτιές» θα πετύχει το 7-0 και το δικό του "καρέ" τερμάτων, με κοντινό και πάλι σουτ στη νέα σέντρα του Χασάι από αριστερά και το κακό διώξιμο της μπάλας από τον D. Beshaj.
Στη συνέχεια και συγκεκριμένα στο 74’ θα έχουμε 4λεπτη διακοπή στο παιχνίδι καθώς τραυματίζεται ο Χαραλαμπόγλου, που τελικά αποχωρεί από το παιχνίδι, ευτυχώς χωρίς κάτι ανησυχητικό.
Τέλος, στο 81’ ο νεαρός I. Nesterenko θα βγάλει την σέντρα από δεξιά και ο Κοσμάτος που θα νικήσει στον αέρα Παπαστεργίου και Κώστογλου, με εντυπωσιακή κεφαλιά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το τελικό 8-0!!
Έτσι με τη πανεύκολη αυτή νίκη τους, τα Διλινάτα θα παραμείνουν στην κορυφή με την διαφορά στο +2 από τον δεύτερο Παλληξουριακό και όπως φαίνεται στο μεταξύ τους παιχνίδι θα λύσουν τις όποιες βαθμολογικές «διαφορές» τους.
Αντίθετα με το «τριφύλλι» που θα συνεχίσει τους υπόλοιπους αγώνες με άγχος και κάποια αβεβαιότητα μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο.
Διαιτητής ο κ. Ν. Αντωνιάδης με βοηθούς τους κ.κ. Δ. Γάτσιο και Π. Κομητόπουλο.
Οι συνθέσεις
Διλινάτα:(Γ. Τόγιας), Causi, Τζωρτζάτος Δημ. (60’ Χασάι), Τζωρτζάτος Κ., Νεστερένκο Α., Τζωρτζάτος Αλ., Λουκάτος, Δρόσος (64’ Lulai), Βουκελάτος, Πολλάτος Αλ. (68’ Nesterenko I.), Μπαζάρογλου (75’ Κοσμάτος), Ντεντλάλα.
Π.Α.Ο. Κεφ/νιάς:(Τ. Φωής), Παπαστεργίου, Beshaj D., Πάπα, Μπάμπης Γ., Κώστογλου, Χαραλαμπόγλου (λ.τ. 78’ Κλωνής), Deraj, Τσεκίτσι (71’ Rexha), Μακρίδης, Κατσούρης, Noakes.
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια
του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου