Σάββατο, Φεβρουαρίου 15

Πέρασε νικηφόρα από το Βαθύ ο Παλληξουριακός 4-0 την Πρόοδο και μείωσε στους 2 από την κορυφή και τα Διλινάτα


Εύκολο πέρασμα από την Ιθάκη και την τοπική Πρόοδο, για τον δεύτερο του βαθμολογικού πίνακα της Α’ κατηγορίας Παληξουριακό, όπου στα πλαίσια της 17ης αγωνιστικής του εν λόγω πρωταθλήματος, θα προσθέσει μία ακόμη νίκη στο ενεργητικό του με σκορ 4-0.
Αυτή ήταν η 11η για το σύνολο του Ηλία Ζερβού και την διατηρεί όχι μόνο στην 2η θέση τους βαθμολογικού πίνακα, αλλά και με την διαφορά πλέον στους -2 βαθμούς από τα πρωτοπόρα Διλινάτα, που έκαναν γκέλα στον Καραβόμυλο με το ισόπαλο 1-1 απέναντι στον Πυλαριακό!
Οι «ερυθρόλευκοι»
καλύτεροι στο παιχνίδι, θα έχουν την κατοχή και με καλή κυκλοφορία μπάλας θα δημιουργήσουν αρκετές ευκαιρίες στην εστία του Γ. Τσιντήλα, θα πετύχουν τέσσερα τέρματα και θα πάρουν έτσι ένα σχετικά εύκολο τρίποντο, απέναντι στην ουραγό του βαθμολογικού πίνακα, ομάδα της Ιθάκης!
Οι γηπεδούχοι, μετά και από αυτή την ήττα, δύσκολα μπορούν να ελπίζουν σε σωτηρία, αφού απέμειναν για αυτούς μόλις 5 αγώνες και μάλιστα αρκετά δύσκολοι.
Φυσικά θα το παλέψουν μέχρι τέλους, όμως όσο δεν έρχονται βαθμοί και πλησιάζουμε στις τελευταίες στροφές, τόσο οι πιθανότητες λιγοστεύουν!
Συμπερασματικά, στο Βαθύ έγινε ένα καλό από πλευράς φιλοξενούμενων παιχνίδι και μέτριο από πλευράς γηπεδούχων. Έτσι οι «ερυθρόλευκοι» της Παλλικής, όπως προαναφέραμε καλύτεροι δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα στο νησί του Οδυσσέα και θα επιστρέψουν στο Ληξούρι με τους τρεις βαθμούς της νίκης και πολύ περισσότερο πιο κοντά στο ρετιρέ.
Τα γκολ του αγώνα
Στο 17' ωραία επιθετική ανάπτυξη από τα αριστερά για τους φιλοξενούμενους, με τους Ν. Μαυροειδή, Χατζιάι και Χ.Σ. Μουρελάτο να συνδυάζονται και την μπάλα να καταλήγει στον Λυκούδη, ο οποίος από κεντρική θέση στο ύψος της μεγάλης περιοχής τελείωσε την φάση με δυνατό δεξί σουτ στην αριστερή γωνία του Τσιντήλα, ανοίγοντας το σκορ 0-1 για την ομάδα του.
Ένα τρομερό σουτ του Αλ. Λυκούδη από τα 30 μέτρα στο 34’ θα στείλει την μπάλα να χτυπήσει στη συμβολή των δοκαριών του Τσιντήλα.
Ένα λεπτό (44’) πριν την ολοκλήρωση του πρώτου 45λεπτου, μετά μεταβίβαση του Μαρκαντωνάτου προς τον Λυκούδη, ο τελευταίος με ωραία κάθετη βρίσκει τον προωθημένο Λουλούδα στην πλάτη της άμυνας και αυτός «σερβίρει» έτοιμο γκολ στον Χ. Μαυροειδή ο οποίος τέλειωσε ψύχραιμα με το δεξί από το ύψος της μικρής περιοχής για το 0-2 των «ερυθρόλευκων».
Αυτό το 0-2 θα είναι και το αποτέλεσμα του πρώτου 45λεπτου. Στην επανάληψη η εικόνα στον αγωνιστικό χώρο παρέμεινε η ίδια και οι φιλοξενούμενοι πιστοποιώντας την ανωτερότητα τους, θα πετύχουν ακόμη δύο τέρματα για το τελικό 0-4!
Με το «καλημέρα» και συγκεκριμένα στο 46’, ο Σιμωτάς κινήθηκε ωραία στην πλάτη της άμυνας για να δεχθεί την κάθετη του Λυκούδη και ολοκληρώνοντας με ψύχραιμο δεξί πλασέ στην απέναντι γωνία του Γ. Τσιντήλα, θα σημειώσει το 1ο του φετινό γκολ και το 0-3 του Παλληξουριακού.
Τέλος, στο 83' ο Ηλιόπουλος με ωραία ενέργεια θα ελιχθεί μέσα στη μεγάλη περιοχή και με δυνατό δεξί σουτ θα στείλει την μπάλα ψηλά στην αριστερή γωνία του νεαρού τερματοφύλακα, Αμάραντου για το τελικό 0-4.
Αυτό το 0-4 για τους φιλοξενούμενους θα παραμείνει μέχρι το τέλος και την ομάδα από το Ληξούρι να παίρνει, όπως αναμενόταν, ένα ακόμη τρίποντο που τον φέρνει ακόμη πιο κοντά στην κορυφή και τα πρωτοπόρα Διλινάτα.
Για τους γηπεδούχους, μπορεί να ήταν μια ήττα εντός προγράμματος, όμως πλέον η κατάσταση παραμένει δυσάρεστη, σε ότι έχει να κάνει με την παραμονή τους στην κατηγορία και η συνέχεια αρκετά δύσκολη.
Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς τον κ. Ν. Αντωνιάδη και Α. Δαμιανού.
Οι συνθέσεις
Πρόοδος Ιθάκης:(Χρ. Μανωλόπουλος), Τσιντήλας (80’ Αμάραντος), Γρίβας Ι., Γαλάτης, Παπαδόπουλος, Λαγκαδάς, Πρεβεζιάνος, Βλησμάς, Κωστόπουλος (74’ Μανωλόπουλος), Αραπογιάννης (77’ Λιβιεράτος), Πίππος (63’ Βλασσόπουλος), Βασιλόπουλος.
Παλληξουριακός:(Ηλ. Ζερβός), Μαρκαντωνάτος, Σιμωτάς Χρ., Hoxhiaj (61’ Tozaj), Μαυροειδής Χ. (56’ Καράι), Λουλούδας, Λυκούδης, Κουκοβίνος, Ρεμούντης (56’ Ηλιόπουλος), Μαυροειδής Ν., Μαρκάτος (72’ Καμινάρης), Μουρελάτος Χ.Σ..
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου