Κυριακή, Φεβρουαρίου 23

3-0 τα Φωκάτα ο Παλληξουριακός και συνεχίζει το "κυνήγι" των Διλινάτων


Στο σπουδαιότερο παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής, σήμερα το απόγευμα στον Άγιο Αντώνη, ο Παλληξουριακός θα πάρει σημαντική νίκη από τα Φωκάτα με σκορ 3-0.
Οι «ερυθρόλευκοι» με τη νίκη τους αυτή, θα συνεχίσουν στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α’ κατηγορίας, 2 βαθμούς πίσω από τα πρωτοπόρα Διλινάτα και ευελπιστούν την επόμενη αγωνιστική ότι θα εκμεταλλευθούν το ρεπό τους και θα είναι αυτοί που θα ανέβουν στην κορυφή.
Φυσικά για να συμβεί αυτό θα πρέπει να περάσουν ένα μεγάλο εμπόδιο που λέγεται Εικοσιμία.
Από την άλλη, η ομάδα της Λακήθρας, δύσκολα θα μπορέσει στη συνέχεια και στα τέσσερα παιχνίδια που απομένουν να καλύψουν μια διαφορά -8 βαθμών που τους χωρίζει από την 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος.
Μαθηματικά ελπίδες υπάρχουν και σίγουρα θα τις εξαντλήσουν!
Όσον αφορά το παιχνίδι, στο πρώτο 45λεπτο ήταν ισορροπημένο με κυρίως παιχνίδι κέντρου και πολύ λίγες καλές στιγμές.
Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι και με το υπέρ τους 1-0 σε μια χρονική στιγμή που δίνει καλή ψυχολογία, θα μπουν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, θα είναι καλύτεροι, θα χτυπήσουν από τα άκρα και αριστερά και τελικά θα πετύχουν ακόμη δύο τέρματα, ενώ θα χάσουν και πέναλτι για να έρθει τελικά μια δίκαιη, όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, νίκη.
Φάσεις και γκολ
Οι φάσεις όπως προαναφέραμε στο πρώτο 45λεπτο ήταν ελάχιστες και έπρεπε να φτάσουμε λίγο πριν το ημίχρονο για να καταγραφούν δύο. Μάλιστα η μια είναι το γκολ των γηπεδούχων!
Στο 44’ οι φιλοξενούμενοι θα απειλήσουν με ένα μακρινό σουτ του Τούρλα που θα στείλει την μπάλα να περάσει άουτ, δίπλα από την εστία του Μαρκαντωνάτου.
Και ενώ όλα έδειχναν ότι το πρώτο ημίχρονο θα ολοκληρωθεί ισόπαλο χωρίς γκολ, στις καθυστερήσεις ο Σωκ. Μαρκάτος βάλθηκε να τους διαψεύσει και τα κατάφερε, ύστερα από μια φανταστική ενέργεια και συγκεκριμένα από τον άξονα με ωραία προσποίηση και στρώσιμο της μπάλας θα πιάσει έναν καταπληκτικό, αριστερό «κεραυνό» και θα στείλει την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Πετεινάτου για το 1-0.
Το γκολ αυτό θα χωρίζει τις δύο ομάδες και θα είναι σκορ ημιχρόνου.
Στην επανάληψη αυτό το 1-0, έδωσε «φτερά» στους γηπεδούχους που ανέβασαν στροφές και έχοντας την υπεροχή, δημιουργώντας ρήγματα από πλάγια και αυξάνοντας περισσότερο την πίεση, θα πετύχουν στη συνέχεια ακόμη δύο τέρματα, ενώ θα αστοχήσουν σε εκτέλεση πέναλτι.
Ο Ρεμούντης, με ωραία ενέργεια στο 56’ θα βγει στην κόντρα από δεξιά και θα βρει στο δεύτερο δοκάρι τον Χοτζιάι, αλλά το πλασέ του νεαρού στέλνει την μπάλα άουτ.
Στο 67’ ο Καράι θα πιέσει στον άξονα, θα κλέψει την μπάλα και κερδίζοντας κάποια μέτρα, θα ανοίξει αριστερά για τον Χ.Σ. Μουρελάτο και αυτός με παράλληλη συρτή σέντρα στον Ηλιόπουλο που θα πλασάρει με το αριστερό και τη μία από το ύψος της περιοχής για το 2-0 των «ερυθρόλευκων».
Νέα ωραία κίνηση από τα αριστερά στο 68’ με τον Χ.Σ. Μουρελάτο, ο οποίος πατώντας περιοχή και πλησιάζοντας την εστία, επιχειρεί μια λόμπα με το δεξί, πάνω από τον Πετεινάτο, ο Ρεμουντης πετάγεται στην πορεία της μπάλας πιάνοντας την κεφάλια, αλλά αστοχεί εξ επαφής για λίγο.
Στο επόμενο λεπτό, οι γηπεδούχοι θα κάνουν τα τέρματα τους τρία και ουσιαστικά «κλειδώνουν» μια σημαντική νίκη.
Ο Ρεμούντης θα πιέσει τον Φωκά, θα του κλέψει την μπάλα και με έξυπνο διαγώνιο πλασέ θα στείλει την μπάλα στην αριστερή γωνία του Πετεινάτου σημειώνοντας το 3-0.
Τέλος στο 80’ ο Ηλιόπουλος κυνηγώντας μια χαμένη μπαλιά μέσα στην περιοχή, θα ανατραπεί από τον Κουμαριώτη και θα υποδειχθεί πέναλτι από τον κ. Θωμά.
Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο Χ. Μαυροειδής, ο οποίος θα στείλει με πολύ δύναμη την μπάλα στο δοκάρι της εστίας του Πετεινάτου.
Ο Παλληξουριακός, μετά από τη σημερινή του νίκη συνεχίζει το «κυνήγι» των Διλινάτων για την πρωτιά, ενώ για τα Φωκάτα αυτή η ήττα, λογικά και με την διαφορά από την 4η θέση στους -8 βαθμούς, μάλλον τα αφήνει εκτός 4αδας ή αν θέλετε κάνει την κατάσταση πολύ δύσκολη, μιας μαθηματικά έχει ακόμη ελπίδες.
Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς τον κ. Ν. Καναλλάτο και την κα. Δ. Ρηγοπούλου.
Οι συνθέσεις
Παλληξουριακός:(Ηλ. Ζερβός), Μαρκαντωνάτος, Σιμωτάς Χρ. (46’ Μαρούλης), Hoxhiaj, Μαυροειδής Χ., Λουλούδας, Λυκούδης, Tozaj (58’ Ηλιόπουλος), Κουκοβίνος (43’ Καράι), Ρεμούντης, Μαρκάτος Σωκ., Μουρελάτος Χ.Σ. (68’ Μαυροειδής Ν.).
Φωκάτα:(Διον. Λιονάτος), Πετεινάτος, Φωκάς Χρ., Μούκα, Αραβαντινός, Κουμαριώτης, Μπάμπης, Φωκάς Ε., Τούρλας, Περαματζής (80’ Λορεντζάτος), Λεσσάι (46’ Διον. Πολλάτος), Γάσπαρης.
** Οι φώτο είναι από παλαιότερο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια
του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου