Κυριακή, Φεβρουαρίου 23

Νίκη για την Εύγερο 3-0 τον Εθνικό που κινδυνεύει


Μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες, επέστρεψε στις νίκες η Εύγερος, η οποία σήμερα το απόγευμα στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων, παρά τις ελλείψεις της, επικράτησε του Εθνικού Κεφαλονιάς με σκορ 3-0 και τον έφερε σε δύσκολη θέση, αναφορικά με τη μεγάλη «μάχη» που δίνει για την παραμονή του στην Α’ κατηγορία!
Αν και αδιάφορη βαθμολογικά, η ομάδα του Θ. Βουκελάτου που σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να δώσει δικαιώματα για σχόλια, μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο με στόχο τη νίκη.
Σε γενικές γραμμές, το παιχνίδι του Ενωσιακού ήταν μέτριο ποιοτικά, αρκετά δυνατό και θα το λέγαμε μοιρασμένο μέχρι που οι φιλοξενούμενοι δέχθηκαν το 1-0. 
Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι καλύτεροι δεν είχαν πρόβλημα.
Οι φιλοξενούμενοι του Εθνικού, έδωσαν μεγάλο αγώνα για ένα αποτέλεσμα που θα τους επέτρεπε να είναι αισιόδοξοι μέχρι τέλους και το κρατούσαν για περίπου μία ώρα, όμως δεν άντεξαν και πλέον έμπλεξαν αρκετά.
Φυσικά, μαθηματικά τίποτε δεν έχει κριθεί και στις 4 αγωνιστικές που απέμειναν οι ποδοσφαιριστές του Σάκη Αναλυτή θα συνεχίσουν τον αγώνα τους και ότι προκύψει!
Φάσεις και  γκολ
Οι φιλοξενούμενοι, μόλις στο 2’ θα έχουν την πρώτη τους ευκαιρία στο παιχνίδι. Ο Δημ. Αναλυτής, μετά από πάσα του Μπόνγκο, θα βρεθεί λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή και θα δοκιμάσει ένα σουτ και την μπάλα να φεύγει, λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Καραχάλιου.
Την ίδια τύχη θα έχει το σουτ του Τανουσάι στο 10’ για τους γηπεδούχους, αφού και εδώ η μπάλα θα περάσει άουτ, πάνω από την εστία του Μακρή.
Στο 14’ στην ωραία συνεργασία από αριστερά, Γιώργου – Δημήτρη Αναλυτή, ο τελευταίος θα βγάλει τον Μπόνγκο, απέναντι από τον Καραχάλιο, όμως το σουτ που πραγματοποιεί θα στείλει την μπάλα ψηλά άουτ.
Ο Τανουσάι στο 25’ δεν εκμεταλλεύεται την αμυντική σύγχυση, αφού θα σουτάρει άστοχα, πάνω από την εστία του Εθνικού.
Σειρά του Γ. Αναλυτή να χάσει καλή ευκαιρία στο 33’, σουτάροντας από καλή θέση ψηλά άουτ, μετά την πάσα του Γαβαλά, ύστερα από ωραία ατομική ενέργεια.
Αυτές θα είναι οι καλές στιγμές στο πρώτο μισό στο παιχνίδι και φυσικά χωρίς σκορ οι δυο ομάδες θα οδηγηθούν στα αποδυτήρια.
Στην επανάληψη και στο 48’, ο Τανουσάι  εκτελεί το κόρνερ από δεξιά, ο Ν. Παπαναστασάτος θα πιάσει το σουτ στην κίνηση και η μπάλα θα περάσει άουτ, πάνω από την εστία του Μακρή.
Μετά από 10’ Χρ. Παπαναστασάτος, ύστερα από ωραία ενέργεια, θα βγάλει την σέντρα – σουτ από αριστερά, η μπάλα θα πάρει μια παράξενη τροχιά και θα καταλήξει στα δίχτυα του Μακρή για το 1-0 των «πορτοκαλί».
Ο Χρ. Παπαναστασάτος στο 59’ θα πασάρει για τον Βαγγελάτο και ο τελευταίος με δυνατό σουτ θα αναγκάσει τον Μακρή να κάνει μεγάλη απόκρουση, διώχνοντας την μπάλα κόρνερ.
Στο 62’ ο Δημητρίου θα βγάλει την σέντρα από δεξιά για τον Αραβαντινό και τον τελευταίο να πιάνει ένα πλασέ στην κίνηση, που θα στείλει την μπάλα, λίγο έξω από την εστία του Καραχάλιου.
Νέα καλή στιγμή για τον Εθνικό στο 65’, με τον Γ. Αναλυτή και ύστερα από ατομική ενέργεια στο τετ α τετ του με τον Καραχάλιο να κάνει το σουτ, η μπάλα να βρίσκει στα σώματα των αμυντικών και να καταλήγει κόρνερ.
Στο 76΄ο Θεοδωρόπουλος θα βγάλει μια επικίνδυνη σέντρα από δεξιά και ο Ε. Καλαφάτης θα κάνει το σουτ, αλλά η μπάλα περνάει άουτ, πάνω από την εστία του Μακρή.
Μια γυριστή κεφαλιά, μέσα από την περιοχή, στο 79' του Γαβαλά, μετά το ψηλοκρεμαστό φάουλ του Πατρίκιου, η μπάλα θα περάσει άουτ, λίγο πάνω από την εστία των γηπεδούχων.
Νέα ευκαιρία για τον Ε. Καλαφάτη στο 83’ που σουτάρει από καλή θέση και στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ, μετά την σέντρα του Θεοδωρόπουλου.
Όμως, στο 87’ ο πρώην γκολκίπερ και νυν επιθετικός των γηπεδούχων, θα σταθεί πιο τυχερός και με κεφαλιά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Μακρή για το 2-0, μετά το κόρνερ από δεξιά του Τανουσάι.
Τέλος, στο 89’ ο Πατρίκιος ανατρέπει τον Θεοδωρόπουλο, εντός περιοχής και ο διαιτητής κ. Απ. Καραΐσκος, αφού συμβουλευθεί τον Α' βοηθό του κ. Ε. Κατερέλο υποδεικνύει πέναλτι.
Εκτελεί εύστοχα ο έμπειρος Κανάκης και γράφει το τελικό αποτέλεσμα στο παιχνίδι 3-0.
Για την Εύγερο ήταν απλά μια νίκη, αφού πλέον δεν υπάρχουν στόχοι στην ομάδα των Φαρακλάτων, ενώ για τον Εθνικό, ίσως να ήταν ένα πολύ άσχημο αποτέλεσμα που κάνει την ούτως ή άλλως δύσκολη συνέχεια, ακόμη δυσκολότερη.
Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Κατερέλο και Α. Καρλή.
Οι συνθέσεις
Εύγερος:(Θ. Βουκελάτος), Καραχάλιος, Παπαναστασάτος Χ., Λάσκαρης, Ψάλτης, Παπαναστασάτος Ν., Τσάκος, Σταματέλος (56’ Καλαφάτης Ε.), Βαγγελάτος, Κανάκης, Τανουσάι, Παπαναστασάτος Αλ. (67’ Θεοδωρόπουλος).
Εθνικός:(Σ. Αναλυτής), Μακρής, Διονυσάτος (35’ Κατερέλος), Κοντογιαννάτος, Μύρτο (60’ Δημητρίου), Πατρίκιος, Σιμωτάς, Αραβαντινός, Μπόνγκο (67’ Λιάτος), Γαβαλάς, Αναλυτής Δ. (60’ Andrea), Αναλυτής Γ..
** Οι φώτο είναι από παλαιότερο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου