Κυριακή, Φεβρουαρίου 16

Νίκη για την Εικοσιμία 3-0 τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς και ελπίδες για ένα καλύτερο πλασάρισμα στη συνέχεια


Σε ένα καλό παιχνίδι στα πλαίσια της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, η Εικοσιμία τυπικά φιλοξενούμενη, θα πάρει μια ακόμη σημαντική νίκη απέναντι στον επικίνδυνο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς και θα διατηρηθεί στην 3η θέση παράλληλα με τη μείωση της διαφορά από την κορυφή στους -3 βαθμούς.
Η ομάδα του Άκη Τσιμάρα, καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, κατάφερε να έχει την υπεροχή και με καλή κυκλοφορία μπάλας να απειλεί σε αρκετές περιπτώσεις την εστία του Παπαστεργίου και παράλληλα με τα 3 τέρματα που θα πετύχει να παίρνει ένα σημαντικό τρίποντο, σε μια περίοδο μάλιστα που έρχεται την επόμενη αγωνιστική το ρεπό της.
Οι «πράσινοι», προσπάθησαν να φανούν ανταγωνιστικοί απέναντι σε μια καλύτερη από εκείνους και με περισσότερες λύσεις ομάδα, όμως τα κατάφεραν μέχρις ενός σημείου, με αποτέλεσμα να δεχθούν την 11η φετινή τους ήττα στο πρωτάθλημα και παράλληλα να υπάρχει το ανάλογο άγχος στη συνέχεια, σε ότι έχει να κάνει με την παραμονή τους.
Συμπερασματικά, όπως προαναφέραμε, στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου παρακολουθήσαμε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι.
Στο πρώτο 45λεπτο οι τυπικά φιλοξενούμενοι καλύτεροι θα προηγηθούν 2-0 και θα δημιουργήσουν καλές φάσεις για περισσότερα, ωστόσο και οι «πράσινοι» είχαν τις πολύ καλές δικές τους στιγμές για να προηγηθούν, ισοφαρίσουν ή στη συνέχεια να  μειώσουν και να ξαναμπούν στο παιχνίδι.
Στην επανάληψη και μέχρι το 60’ η εικόνα δεν άλλαξε στον αγωνιστικό χώρο, από το σημείο αυτό και μετά οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν και προσπαθούσαν να βγουν στην κόντρα κυρίως με τον Μπεσάι από δεξιά, μήπως μειώσουν και να ξαναμπούν στο παιχνίδι.
Στο τελευταίο 10λεπτο και πάλι οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή, πέτυχαν ένα γκολ, αλλά το παιχνίδι πλέον δεν είχε ρυθμό και καλό θέαμα, μέχρι την ολοκλήρωση του.
Φάσεις και γκολ
Μόλις στο 2’ ο διαιτητής κ. θωμάς βλέπει γύρισμα της μπάλας του Μπάμπη στον Παπαστεργίου και παραχωρεί έμμεσο.
Ο Κονόμη πατάει μπάλα για τον Μπούσι και η μπάλα, αφού βρει στο τείχος που ήταν τοποθετημένο πάνω στην γραμμή τέρματος, θα καταλήξει κόρνερ.
Στο 3’ ο Μπούσι εκτελεί το κόρνερ από αριστερά στο β’ δοκάρι για τον Κουμαριώτη που κάνει την κεφαλιά και ο Beshaj D., λίγο πριν την γραμμή διώχνει σωτήρια την μπάλα.
Νέο κόρνερ από τον Μπούσι, αυτή την φορά από δεξιά στο 22’, η μπάλα δεν απομακρύνεται από την περιοχή των γηπεδούχων, θα φτάσει στον Τζάκη όμως το πλασέ του την στέλνει άουτ, λίγο πάνω από την εστία του Παπαστεργίου.
Μεγάλη ευκαιρία για τους "πράσινους" να προηγηθούν στο 28’. Ο Μπεσάι εκτελεί από δεξιά το κόρνερ και ο Γκέκας από πολύ κοντά με κεφαλιά θα στείλει την μπάλα, λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Κουστουμπάρδη.
Μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Άκη Τσιμάρα στο 31’ σε μια φάση διαρκείας στην περιοχή των γηπεδούχων.
Ο Κορσιάνος θα βρει κάθετα στην περιοχή και δεξιά τον Τζάκη, ο οποίος θα κάνει το διαγώνιο σουτ και ο Παπαστεργίου με εντυπωσιακή ενέργεια στην δεξιά του γωνία θα σώσει την εστία του, στην επαναφορά ο Βιτωράτος με προβολή θα στείλει την μπάλα στα σώματα των αμυντικών και θα καταλήξει στον Κορσιάνο που θα κάνει μια νέα προβολή που θα μπλοκάρει τελικά ο τερματοφύλακας του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς με διπλή προσπάθεια.
Και στο 33’ η Εικοσιμία θα πάρει το προβάδισμα στο σκορ, με τον Κορσιάνο να βγάζει εξαιρετική κάθετη πάσα στον Βιτωράτο στην περιοχή και ο τελευταίος με κοντινό σουτ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 και παράλληλα ανοίγει..... λογαριασμό με τη φανέλα της νέας του ομάδας.
Ένα φάουλ του Μακρίδη στο 35’ από το ημικύκλιο της περιοχής θα αναγκάσει τον Κουστουμπάρδη σε σπουδαία επέμβαση, αφού θα πέσει στην δεξιά του γωνία και θα διώξει την μπάλα κόρνερ.
Στο 42’ σε μια «μονομαχία» Βιτωράτου - Μπάμπη στην περιοχή των γηπεδούχων, ο πρώτος θα βρεθεί στο χόρτο και ο διαιτητής κ. Θωμάς δίνει πέναλτι.
Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο Κορσιάνος που με ωραία εκτέλεση θα ευστοχήσει, δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του (0-2).
Ο Μπεσάι στο 44’, μετά την ωραία πάσα του Μακρίδη στην περιοχή και δεξιά, δεν κάνει καλό τελείωμα, απέναντι στον Κουστουμπάρδη και το σουτ που επιχειρεί στέλνει την μπάλα άουτ.
Νέα ευκαιρία για την ομάδα του Τάκη Φωή στο 45+1’ με τον Γκέκα να βρίσκει στην περιοχή τον Μακρίδη σε καλή θέση για σουτ, αυτός όμως καθυστερεί με αποτέλεσμα να μπλοκαριστεί από τους αμυντικούς και να χάσει την μπάλα, σπαταλώντας την ευκαιρία να στείλει την ομάδα του στα αποδυτήρια με τη διαφορά στο ένα τέρμα.
Έτσι αυτό το 0-2 για την ομάδα της Λειβαθούς, θα είναι αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.
Στο δεύτερο, η πρώτη καλή στιγμή θα έρθει στο 67’ και θα είναι για τους φιλοξενούμενους, με τον Μινέτο να ξεφεύγει στο σπριντ από τον Μαρινάκη, όμως το ψηλοκρεμαστό σουτ που θα κάνει είναι άστοχο και στέλνει την μπάλα άουτ.
Στο 71’ ο Λογκόνης δοκιμάζει ένα σουτ εκτός περιοχής, όμως ο Παπαστεργίου σε ετοιμότητα θα πέσει στην δεξιά του γωνία και θα διώξει την μπάλα κόρνερ.
Το κόρνερ εκτελείται από αριστερά από τον ίδιο ποδοσφαιριστή, η μπάλα στην μικρή περιοχή και ο Κορσιάνος με ένα αδύναμο πλασέ στην κίνηση θα αναγκάσει και πάλι τον Παπαστεργίου με σωστά αντανακλαστικά, να πέσει και να μπλοκάρει την μπάλα.
Νέα πολύ καλή επέμβαση για τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, που ήταν πολύ σταθερός σήμερα, αφού στο 79’ στο σουτ του Κορσιάνου από τα όρια της περιοχής, θα πέσει στην δεξιά του γωνία και θα διώξει με ωραία εκτίναξη την μπάλα κόρνερ.
Στο 87’, οι φιλοξενούμενοι θα σταθούν πιο τυχεροί και θα πετύχουν το τελικό 0-3.
Ο Μπελτσώνιας από δεξιά θα πασάρει παράλληλα, συρτά στην περιοχή, ο Κορσιάνος με πολύ ωραία προσποίηση θα αφήσει την μπάλα να περάσει μέσα από τα πόδια του για να καταλήξει στον Βιτωράτο, ο οποίος θα την φέρει στο αριστερό και με ψύχραιμο πλασέ θα την στείλει στα δίχτυα, κάνοντας καλό ποδαρικό στην «παρθενική» του εμφάνιση με την φανέλα της Εικοσιμίας με δύο τέρματα στο ενεργητικό του.
Μετά από τη νίκη της αυτή, η Εικοσιμία θα παραμείνει στην 3η θέση, όμως με την διαφορά από τα πρωτοπόρα Διλινάτα να έχει μειωθεί στους 3 βαθμούς (αχ! αυτές οι ισοπαλίες).
Οι γηπεδούχοι από την άλλη, στη συνέχεια θα πρέπει ψάξουν τους βαθμούς που θα τους δώσουν σιγουριά για την παραμονή. Όμως το άγχος δεν θα είναι ένας καλό σύμμαχος στη συνέχεια.
Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Κατερέλο και Π. Κομητόπουλο.
Οι συνθέσεις
Π.Α.Ο. Κεφ/νιάς:(Τ. Φωής), Παπαστεργίου, Beshaj D., Μπάμπης Γ. (61’ Deraj), Μαρινάκης (72’ λ.τ. Walker), Κώστογλου, Χαραλαμπόγλου, Πάπα, Γκέκας (47’ Noakes), Μακρίδης, Κατσούρης (86’ Κλωνής), Μπεσάι Τα..
Εικοσιμία:(Α. Τσιμάρας), Κουστουμπάρδης, Κουμαριώτης, Καμπανός, Τζάκης, Χρίστο (61’ Λογκόνης), Αποστολάτος, Κορσιάνος (86’ Μαrku), Μπούσι (61’ Στεφανάτος), Κονόμη (77’ Μπελτσώνιας), Μινέτος, Βιτωράτος.
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια
του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου