Κυριακή, Φεβρουαρίου 16

Νίκησαν 2-0 τον πολύ καλό σήμερα Εθνικό στο Ληξούρι και παραμένουν στην 4αδα οι Πρόννοι


Σε ένα πολύ καλό και ενδιαφέρον παιχνίδι, σήμερα το απόγευμα στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, στα πλαίσια της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, οι Πρόννοι θα πάρουν σημαντική νίκη από τον Εθνικό που δίνει «μάχη» για τη σωτηρία του με σκορ 2-0.
Πιο έμπειρη και σοβαρή όταν χρειάστηκε η ομάδα του Δημ. Ζησιμάτου θα πάρει τρεις πολύτιμους βαθμούς και θα διατηρηθεί στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ θα αυξήσει την διαφορά της στους 5 βαθμούς από τα Φωκάτα, που ακολουθούν και παλεύουν και αυτά για μια θέση στην 4αδα.
Ο Εθνικός σήμερα παρουσιάστηκε πολύ καλός, μπήκε δυνατά στο ματς, έκανε κάποιες ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να πάρει κάτι από αυτό το δύσκολο παιχνίδι, το πάλεψε πολύ και μάλιστα το δεύτερο γκολ το δέχθηκε στις καθυστερήσεις.
Πάντως αν συνεχίσει έτσι, μπορεί να ελπίζει ότι θα έχει πιθανότητες και του χρόνου να αγωνίζεται στην ίδια κατηγορία. Δύσκολο αλλά διόλου απίθανο.
Φάσεις και  γκολ
Στο 12’ οι γηπεδούχοι θα χάσουν καλή ευκαιρία για το προβάδισμα, ο Αραβαντινός θα βρει στην περιοχή και δεξιά τον Κατερέλο και ο τελευταίος μόνος με τον Παπαβασιλείου σουτάρει ψηλά άουτ, πάνω από την εστία.
Ο Δημ. Αναλυτής στο 17’ θα βρει έξυπνα στα δεξιά με κάθετη πάσα τον Γ. Αναλυτή, αυτός θα μπει στην περιοχή θα κάνει το σουτ που διώχνει ο Παπαβασιλείου, στην επαναφορά ο ίδιος ποδοσφαιριστής θα κάνει νέο σουτ που θα στείλει την μπάλα άουτ, πάνω από την εστία των φιλοξενουμένων.
Η απάντηση των Πρόννων θα έρθει στο 32’ με την κεφαλιά του Πολλάκη από κοντά, μετά την σέντρα από αριστερά του Αλ. Κουρκουμέλη, να στέλνει την μπάλα άουτ, πάνω από την εστία του Μακρή.
Στο 41’ η ομάδα των Πρόννων θα πάρει το προβάδισμα με ένα εντυπωσιακό σε εκτέλεση γκολ.
Συγκεκριμένα ο Κόμητας θα βγάλει την σέντρα από δεξιά στη μικρή περιοχή και ο Πολλάκης με πολύ όμορφο «τακουνάκι» θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Μακρή για το 0-1.
Στο 44’ παραλίγο να διπλασιάσουν τα τέρματα τους, όταν στην πολύ καλή σέντρα από αριστερά του Αλ. Κουρκουμέλη, ο Σπ. Κουρκουμέλης θα σουτάρει δυνατά, αλλά άστοχα με την μπάλα να περνάει άουτ, πάνω από την εστία των γηπεδούχων.
Στο επόμενο λεπτό ο Δάρας, μετά την σέντρα από δεξιά θα πιάσει εξ’ επαφής την κεφαλιά και ο Μακρής με μια μεγάλη απόκρουση θα διώξει την μπάλα και θα σώσει την εστία του από μια δεύτερη παραβίαση.
Έτσι με το σκορ 0-1 για τους φιλοξενούμενους, οι ομάδες θα οδηγηθούν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.
Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 51’ ο Παπαβασιλείου θα αποκρούσει το σουτ του Κατερέλου, μετά από εκτέλεση φάουλ του Πατρίκιου.
Στο 53’ το σουτ του Κόμητα, ύστερα από την σέντρα του Xhelaj θα στείλει την μπάλα άουτ, λίγο πάνω από την εστία του Μακρή.
Μεγάλη ευκαιρία και κάποιες γκρίνιες για τους γηπεδούχους στο 55’, όταν ο Κατερέλος βγάζει την σέντρα από δεξιά στην περιοχή, εκεί θα πεταχτεί ο Αραβαντινός και θα πλασάρει για να αποκρούσουν οι αμυντικοί πάνω στην γραμμή, ενώ υπήρχαν και κάποιες διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους, θεωρώντας ότι, η μπάλα είχε περάσει την γραμμή, όμως διαιτητής και βοηθός έδωσαν συνέχεια στο παιχνίδι.
Ωραία επέμβαση από τον Μακρή στο 58’ στο σουτ του Σπ. Κουρκουμέλη, που θα πετάξει την μπάλα κόρνερ πάνω από την εστία του, στη σέντρα του Κόμητα από αριστερά.
Στο 62’ ο Μοντεσάντος θα φύγει στην κόντρα και θα πασάρει με το «τακουνάκι» στον Xhelaj, ο οποίος θα σουτάρει από το ύψος της περιοχής και η μπάλα θα καταλήξει άουτ.
Ο Δημητρίου στο 65’ θα κάνει την σέντρα από δεξιά και ο Γαβαλάς από το ύψος του πέναλτι θα είναι άστοχος με την μπάλα να καταλήγει εκτός εστίας.
Στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 90+2’ οι φιλοξενούμενοι θα κερδίσουν πέναλτι στην ανατροπή του Σπαθή, μέσα στην περιοχή από τον Πατρίκιο και τον κ. Αντωνιάδη να υποδεικνύει την παράβαση.
Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο Πολυδωράτος, ο οποίος θα είναι εύστοχος και θα σημειώσει το τελικό 0-2 για την ομάδα του, στο παιχνίδι.
Μια σημαντική νίκη απέναντι σε έναν εξαιρετικό σήμερα Εθνικό που κοίταξε στα μάτια τον αντίπαλο του, ιδιαίτερα στο πρώτο 45λεπτο.
Έτσι, η ομάδα του Δημ. Ζησιμάτου, συνεχίζει στην 4αδα, αυξάνοντας την διαφορά της από τα Φωκάτα που σήμερα είχαν ρεπό, στους 5 βαθμούς.
Από την άλλη, ο Εθνικός αν συνεχίσει με τέτοιες εμφανίσεις έχει κάποιες ελπίδες να ανατρέψει τη σημερινή κατάσταση.
Διαιτητής ο κ. Ν. Αντωνιάδης με βοηθούς τον κ. Α. Καρλή και την κα Μ. Μάστορα.
Οι συνθέσεις
Εθνικός:(Σ. Αναλυτής), Μακρής, Διονυσάτος (56’ Δημητρίου), Μπόνγκο (75’ Λιάτος), Πατρίκιος, Κοντογιαννάτος (90+3’ Πετράτος), Σιμωτάς, Αραβαντινός (82’ Andrea), Γαβαλάς, Κατερέλος, Αναλυτής Δ., Αναλυτής Γ..
Πρόννοι:(Δημ. Ζησιμάτος), Παπαβασιλείου, Πολυδωράτος, Σπαθής, Παπαδημητρόπουλος, Κουρκουμέλης Σπ., Πολλάκης (43’ λ.τ. Xhelaj), Ρώσσης (63’ Κουρκουμέλης Κ.), Μοντεσάντος (88’ Λλαγιάι), Κόμητας, Δάρας (75’ Πρίφτι), Κουρκουμέλης Α..
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου