Κυριακή, Ιανουαρίου 15

"Στραβοπάτημα" των Διλινάτων 1-1 με την ψυχωμένη Σάμη στο Αργοστόλι

Σε ένα πολύ καλό παιχνίδι, σήμερα το μεσημέρι στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α' κατηγορίας, τα Διλινάτα θα αναδειχθούν ισόπαλα του Α.Ο. Σάμης με σκορ 1-1 και θα πέσουν στην τρίτη θέση της κατάταξης, -5 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Παλληξουριακό.

Η ομάδα του "μεγάλου χωριού", λίγο καλύτερη σε γενικές γραμμές και έχοντας την κατοχή, θα κυκλοφορήσει μπάλα, αλλά χωρίς να είναι ιδιαίτερα απειλητική, αντίθετα με τους φιλοξενούμενους που ήταν "φωτιά" στην κόντρα.

Στο πρώτο 45λεπτο πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς ωστόσο να δημιουργεί ευκαιρίες, μπροστά από την εστία του Κ. Μωραϊτη και έτσι το παιχνίδι παίχτηκε κυρίως στο κέντρο, αφού οι μεγάλες μπαλιές δεν έφερναν αποτέλεσμα.

Από την άλλη, η ομάδα από τη Σάμη, στο ίδιο διάστημα παρουσιάστηκε αρκετά καλή, σωστά στημένη στον αγωνιστικό χώρο και το πάλεψε με στόχο να πάρει κάτι από έναν ποιοτικό αντίπαλο, σε μια δύσκολη έδρα, ενώ με πολύ καλή αμυντική τακτική, κρατούσε τους αντιπάλους της μακριά από την περιοχή της και την εστία του Κ. Μωραΐτη.

Γεγονός που ανάγκαζε τα Διλινάτα, που δεν είχαν "καθαρό" μυαλό, να προσπαθούν με κάποια σουτ και μεγάλες μπαλιές να την διασπάσουν, κάτι που δεν έφερε τελικά αποτέλεσμα και οι καλές στιγμές στο παιχνίδι ήταν ελάχιστες.

Στο δεύτερο η εικόνα δεν άλλαξε, μόνο που τώρα θα είναι η Σάμη που θα μπει δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και θα είναι αυτή που θα δημιουργεί δύσκολες καταστάσεις στην εστία του Παγανία, πετυχαίνοντας μάλιστα το 0-1 με την έναρξη του.

Οι γηπεδούχοι προς το τέλος ανέβασαν ρυθμό και κατάφεραν να ισοφαρίσουν.

Φάσεις και γκολ

Οι φάσεις στο πρώτο μισό ήταν ελάχιστες και μόλις δυο αξίζει να καταγραφούν. Μία για κάθε ομάδα.

Στο 22' σε μια εκτέλεση κόρνερ από αριστερά από τον Φωτ. Τζωρτζάτο, η μπάλα θα πάρει πολλά φάλτσα και μια επικίνδυνη τροχιά, όμως ο έμπειρος και αξιόλογος τερματοφύλακας της Σάμης Κ. Μωραΐτης, δεν αιφνιδιάζεται και θα διώξει δύσκολα στο πρώτο δοκάρι σε νέο κόρνερ.

Η επόμενη θα καταγραφεί στο 38', όταν σε μία επικίνδυνη κόντρα από δεξιά ο Μετάι θα προσπαθήσει να βρει τον Ι. Αμούργη, όμως τελευταία στιγμή ο Π. Κουμαριώτης, που έχει καλύψει τον χώρο θα απομακρύνει την μπάλα πλάγια και θα σταματήσει τον κίνδυνο για την εστία του Παγανία.

Αυτές ήταν όλες και όλες οι καλές στιγμές στο πρώτο του μισό.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Δημ. Δελαπόρτας θα κερδίσει την μπάλα από το αμυντικό λάθος και με πολύ ωραίο πλασέ θα την στείλει στην δεξιά γωνία του Παγανία για το 0-1 και το προβάδισμα των φιλοξενούμενων.

Στο 48' μάλιστα θα χαθεί σπουδαία ευκαιρία για το 0-2 με τον Ι. Αμούργη  να φεύγει στην κόντρα, μετά από εξαιρετική πάσα του Μετάι στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, όμως ο Παγανίας με έξοδο θα πέσει στα πόδια του και θα σώσει από το δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων.

Νέα ευκαιρία για τη Σάμη απέναντι στους γηπεδούχους που δείχνουν αιφνιδιασμένοι από την τροπή του αγώνα στο 54'.

Ο Ι. Αμούργης και πάλι στην κόντρα από αριστερά και πλάγια θα αποφύγει τον Κουμαριώτη και θα σουτάρει στην κλειστή γωνία του Παγανία, με την μπάλα να καταλήγει άουτ στην εξωτερική πλευρά των δικτύων, ενώ θα μπορούσε να παίξει παράλληλα στον αμαρκάριστο Χάνδρα, που ήταν μόνος με την εστία.

Οι γηπεδούχοι, μπροστά στο φάσμα μιας ήττας, ανέβασαν ρυθμό και άρχισαν να γίνονται απειλητικοί.

Στο 65' ο Μπαζάρογλου θα βγάλει τη σέντρα από αριστερά στο 2ο δοκάρι με τον Κόμητα να πιάνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα λίγο έξω, από το αριστερό δοκάρι του Μωραΐτη.

Ο Παγανίας στο 67' θα σώσει την εστία του με ωραία επέμβαση,  στο μακρινό συρτά εκτελεσμένο φάουλ του Μετάι, στέλνοντας την μπάλα κόρνερ.

Η ισοφάριση των γηπεδούχων θα έρθει στο 75', όταν μετά την εκτέλεση κορνερ από αριστερά του Μπαζάρογλου, ο Διον. Τζωρτζάτος με ωραία κεφαλιά θα νικήσει τον Κ. Μωραΐτη και θα φέρει το παιχνίδι στα ίσια 1-1.

Στο 87' ο Κουμαριώτης θα βγάλει από αριστερά επικίνδυνη παράλληλη σέντρα στην εστία, όμως δεν θα βρεθεί κάποιος συμπαίκτης του στην πορεία της και να την σπρώξει στα δίχτυα.

Τελευταία καλή στιγμή στο ματς στο 90+1', με τον Μπαζάρογλου να εκτελεί το κόρνερ από αριστερά με πάσα στα όρια της μεγάλης περιοχής για τον Κουμαριώτη, το σουτ του οποίου θα στείλει την μπάλα, άουτ, λίγο πάνω από την εστία του Παγανία και τις ομάδες στα αποδυτήρια ισόπαλες στο σκορ με 1-1.

Τα Διλινάτα να χάνουν πολύτιμο έδαφος και μαζί τη 2η θέση, τη δε Σάμη να παίρνει βαθιά βαθμολογική, αλλά και ψυχολογική ανάσα για τη συνέχεια.

Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Κατερέλο και  Απ. Καραΐσκο.

Οι συνθέσεις

Α.Ο. Διλινάτα:(Γ. Τόγιας), Παγανίας, Γεωργόπουλος, Τζωρτζάτος Φ. (58' Μπεκίρη), Φωκάς, Κοσμετάτος (58' Τζωρτζάτος Διον.), Κόμητας, Μπαζάρογλου, Χασάι (80' Σπανός), Κουράνης, Κουμαριώτης, Χαραλαμπόγλου (69' Ντετλάλα).

Σάμη:(Γ. Καρελάκης), Κ. Μωραΐτης, Καβαλλιεράτος, Βαλλάτος (74' Παππάς), Καραγιαννάκης, Δελαπόρτας (90+3' Δρακουλόγκωνας Β.), Μωραΐτης Ν. (90+3' Κλαουδάτος), Ζησιμάτος, Χάνδρας, Μετάι (79' Σπυράτος),  Σοφιανός, Αμούργης Ι. (74' Φιλιππάτος).

Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια

του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου