Σάββατο, Ιανουαρίου 14

6-2 η Εικοσιμία με ανατροπή τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς και ανέβηκε στην 2η θέση

Με νίκη και σκορ 6-2 επί του πολύ καλού για 55' Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, πριν από λίγο στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, στο μοναδικό παιχνίδι της ημέρας, με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, συνέχισε τις υποχρεώσεις του ο Α.Ο. Εικοσιμίας και ανέβηκε στην 2η θέση της κατάταξης, με τη διαφορά από το πρωτοπόρο και αήττητο Παλληξουριακό να είναι πλέον στον -1 βαθμό.

Για την ομάδα της Λειβαθούς, ήταν η 6η της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Σε γενικές γραμμές παρακολουθήσαμε ένα αμφίρροπο παιχνίδι μέχρι και το 2-2, από τις δύο ομάδες, τους τυπικά γηπεδούχους καλύτερους και πιο παραγωγικούς να επικρατούν με μεγαλύτερη ευκολία στο δεύτερο 45λεπτο, αφού είχαν την υπεροχή, την κατοχή και την κυκλοφορία μπάλας, δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες, μεταξύ αυτών, ακόμη 5 τέρματα και ένα δοκάρι.

Από την άλλη, οι τυπικά φιλοξενούμενοι, προσπάθησαν και σε αυτό το παιχνίδι, δείχνουν σε ανοδική πορεία και πάλεψαν για κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Ωστόσο η ανωτερότητα των αντιπάλων τους, αλλά και η κούραση μετά το 56λεπτο, όπου δέχθηκε την ισοφάριση και το 2-2, δεν το επέτρεψε.

Ήταν μια δίκαιη καθαρή νίκη, που στέλνει μηνύματα για τη συνέχεια, αφού από την ισοφάριση και μετά ήταν η πραγματική Εικοσιμία, κάτι που δεν μπορούμε να πούμε και για το πριν.

Φάσεις και γκολ

Πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι θα είναι για τους τυπικά γηπεδούχους με το σουτ του Ντ. Ντουκάι, εκτός περιοχής, να αποκρούεται από τον Παπαστεργίου στη δεξιά του γωνία.

Ο Κονόμη από αριστερά στο 16' θα βγάλει την μπάλα στην περιοχή, όμως το σουτ του Ντ. Ντουκάι στην κίνηση, δεν ανησυχεί τον Παπαστεργίου, αφού η μπάλα περνάει πάνω από την εστία άουτ.

Στο 28' οι "κυανόλευκοι" θα αποκτήσουν προβάδισμα στο σκορ 1-0. Ο Ντ. Ντουκάι θα βγάλει μια σέντρα από αριστερά στον Μπούσι, αυτός με κεφαλιά θα γυρίσει την μπάλα στον αμαρκάριστο στη μικρή περιοχή Καραγιάννη και ο τελευταίος εύκολα, με πλασέ θα την στείλει στα δίχτυα.

Στο επόμενο λεπτό, ο Ντότσι παραλίγο να φέρει το παιχνίδι στα ίσια, όταν στη μικρή περιοχή θα κερδίσει την μπάλα σε κακή εκτίμηση της φάσης από τον Μαυρίδη, θα κάνει την προβολή για να επέμβει ξανά ο τερματοφύλακας της Εικοσιμίας και ουσιαστικά διορθώνοντας το λάθος του να αποκρούει.

Μια "γλυκιά" σέντρα από δεξιά του Καραγιάννη στο 31' θα βρει τον Τζάκη, λίγο έξω από τη μικρή περιοχή, όμως δεν πιάνει καλά την κεφαλιά και η μπάλα περνάει παράλληλα με την εστία και στη συνέχεια απομακρύνεται.

Στο επόμενο λεπτό, νέα ευκαιρία για τους "πράσινους", όταν Δημητράτος – Ντότσι αλλάζουν εξαιρετικά την μπάλα στα όρια της περιοχής, όμως και εδώ το δυνατό σουτ του επιθετικού του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς θα στείλει την μπάλα να περάσει, άουτ δίπλα από το αριστερό "Γ" της εστίας του Μαυρίδη.

Έτσι, χωρίς άλλη καλή στιγμή μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου 45λεπτου οι ομάδες θα οδηγηθούν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Στην επανάληψη, το παιχνίδι άναψε για τα καλά και τους φιλοξενούμενους να αιφνιδιάζουν και να παίρνουν κεφάλι στο σκορ 1-2, κάτι που αφύπνισε τους γηπεδούχους που πίεσαν τον αντίπαλο τους, αλλάζοντας περισσότερο μπάλα και με οργανωμένες πλέον επιθέσεις, θα φτάσουν στην ανατροπή και το τελικό 6-2!

Στο 49' οι "πράσινοι" αρχικά θα ισοφαρίσουν το σκορ 1-1. Ο Ντότσι εκτελεί με πολύ φάλτσο το φάουλ, εκτός περιοχής και δεξιά, ο Μαυρίδης δεν μπορεί να μπλοκάρει την μπάλα και στην επαναφορά της, ο αμαρκάριστος νεαρός Κοραμπάτος, με κοντινό πλασέ θα την στείλει στα δίχτυα. 

Και στο 54' με μια νέα καταπληκτική εκτέλεση φάουλ από την ίδια με το προηγούμενο σημείο θέση, ο Ντότσι  θα στείλει την μπάλα στο αριστερό "Γ" της εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει Μαυρίδη, για την ανατροπή και το 1-2 της ομάδας του.

Αυτό το γκολ, όπως αποδείχθηκε λειτούργησε θετικά για τους γηπεδούχους, αφού, ανέβασαν αισθητά την απόδοση τους και σε διάστημα 22' θα πετύχουν 5 γκολ, κάνοντας τη δική τους ανατροπή.

Πρώτα όμως και συγκεκριμένα στο 53' θα σταθούν άτυχοι, αφού το σουτ του Ντ. Ντουκάι, μέσα από την περιοχή, η μπάλα θα τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των "πράσινων" και στη συνέχεια θα καταλήξει άουτ.

Όμως, στο 56' θα σταθούν πιο τυχεροί με μια νέα, αυτή την φορά για τους γηπεδούχους, εντυπωσιακή απ' ευθείας εκτέλεση του Μπούσι και την μπάλα να καταλήγει στο δεξί "Γ" του Παπαστεργίου, για να έχουμε έτσι την ισοφάριση και το 2-2.

Ένα γκολ που "έλυσε" τα πόδια των ποδοσφαιριστών της Εικοσιμίας στη συνέχεια.

Στο 59' ο Τσάκος εκτελεί το φάουλ από αριστερά της αντίπαλης περιοχής, η μπάλα θα σταματήσει στο τείχος και στην επαναφορά, το νέο δυνατό συρτό σουτ του επιθετικού του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς θα περάσει άουτ, λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Μαυρίδη.

Ο Φίλιππας στο 66' με ωραίο διαγώνιο σουτ, θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Παπαστεργίου για μια νέα ανατροπή και το 3-2 της ομάδας του.

Στο 67' ο Ντ. Ντουκάι θα πάρει το "όπλο" του και θα ανοίξει λογαριασμό στους σκόρερ του αγώνα, αφού με ωραίο σουτ, απέναντι από τον Παπαστεργίου, θα ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 4-2, μετά την πάσα του Μπούσι και ουσιαστικά "κλειδώνει" μια σημαντική νίκη της ομάδας του.

Στο επόμενο λεπτό, ο ίδιος ποδοσφαιριστής, μετά από την έξυπνη ψηλοκρεμαστή πάσα του Κονόμη στην πλάτη της άμυνας, θα κατεβάσει εξαιρετικά την μπάλα και θα πλασάρει τον Παπαστεργίου για το 5-2!

Το σκορ θα κλείσει με χατ τρικ του Ντ. Ντουκάι στο τελικό 6-2 με τη συμπλήρωση 79' αγώνα.

Συγκεκριμένα ο Μπούσι θα βρει έξυπνα στην περιοχή τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος και αυτός με κοντινό πλασέ, απέναντι από τον Παπαστεργίου θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα από τον διαιτητή κ. Χρηστάτο δεν είχαμε κάποια πολύ σημαντική φάση στο παιχνίδι, απλά κάποια σουτ των γηπεδούχων, χωρίς να απειλήσουν ιδιαίτερα τον Παπαστεργίου.

Μια σημαντική νίκη για τους "κυανόλευκους" της Λειβαθούς, οι οποίοι πέρασαν στην 2η θέση της κατάταξης και αισιοδοξούν για τη συνέχεια.

Αντίθετα, ένας πολύ καλός Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς για 55 περίπου λεπτά, κυρίως αμυντικά, θα χρειαστεί στη συνέχεια μεγαλύτερη προσπάθεια, ώστε να πάρει χρήσιμους βαθμούς για τον στόχο της παραμονής.

Διαιτητής ο κ. Σπ. Χρηστάτος με βοηθούς τους κ.κ. Ν. Αντωνιάδη και Ε. Μενεγάτο.

Οι συνθέσεις

Εικοσιμία:(Τ. Παπαθεοδωρόπουλος), Μαυρίδης, Φουρνιέ, Μάθιου (69' Πολλάτος Διον.), Τζάκης (67' Πίρρα), Ντουκάι Ντ., Φίλιππας (69' Βαλεντής), Καραγιάννης (76' Μινέτος), Χοτζάι (67' Αποστολάτος), Κουμαριώτης, Μπούσι, Κονόμη.

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς:(Τ. Φωής), Παπαστεργίου, Δημητράτος, Τζωρτζάτος, Ρασσιάς, Σαμπανάι, Κοραμπάτος, Μπάμπης (34' λ.τ. Μιχαλάκης), Μαρινάκης (64' λ.τ. Πίρρα), Ρέτζα (81' Μεμούση), Ντότσι (81' Κουράνης), Τσάκος.

Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου