Παρασκευή, Ιανουαρίου 13

Η Pre game της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας....

Το Σαββατοκύριακο 14-15/1/2023 η συνέχεια του τοπικού πρωταθλήματος 
Α’ κατηγορίας και η ολοκλήρωση του α' γύρου
Με την 9η αγωνιστική, τελευταία του α' γύρου, συνεχίζεται η ποδοσφαιρική δράση στο τοπικό πρωτάθλημα της Α’  Κατηγορίας
Μεγαλύτερο το ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα παιχνίδια Πυλαριακού - Πρόννων 
και Ευγέρου - Παλληξουριακού την Κυριακή το απόγευμα σε Μακρυώτικα - Αργοστόλι αντίστοιχα

Θα διεξαχθούν συνολικά 4, σε μια αγωνιστική που βγάζει πρωταθλητή "Χειμώνα"!

Το ένα αύριο Σάββατο 14/1/23, στο  Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και τα υπόλοιπα τρία του προγράμματος την Κυριακή 15/1 σε Αργοστόλι (2) και Μακρυώτικα.

Είναι μια αγωνιστική με πλούσιο βαθμολογικό ενδιαφέρον για κάποιες ομάδες, ιδιαίτερα σε κορυφή - "ουρά", αλλά και γενικότερα.

Η Εικοσιμία ανοίγει την αυλαία της αγωνιστικής, το Σάββατο με το παιχνίδι που προηγείται των υπολοίπων και αντίπαλο τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, ενώ έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο από τους αντιπάλους της.

Ας περιμένουμε λοιπόν, να δούμε τι μας επιφυλάσσει η τελευταία στροφή του πρώτου γύρου στο τοπικό πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας.

Άποψη μας είναι ότι, δεν μπορεί να αλλάξουν και πολύ τα πράγματα.

Ρεπό αυτή την αγωνιστική θα έχει ο Α.Ο. Αστέρας Ληξουρίου.

Τα στατιστικά της 8ης αγωνιστικής

Συνολικά στους 4 αγώνες του προγράμματος σημειώθηκαν 26 τέρματα, 18 περισσότερα από την περασμένη αγωνιστική.

Από αυτά, οι γηπεδούχοι πέτυχαν 4 και οι φιλοξενούμενοι 22!!!

Στις νίκες, οι γηπεδούχοι δεν πέτυχαν κάποια, ενώ οι φιλοξενούμενοι 4. Δεν είχαμε κάποια ισοπαλία.

Αήττητος στο πρωτάθλημα, συνεχίζει να παραμένει, μόνο ο πρωτοπόρος Παλληξουριακός 

Την καλύτερη άμυνα διαθέτει επίσης, ο Α.Ο. Παλληξουριακός με 1 τέρμα παθητικό, μετά από 7 παιχνίδια.

Την καλύτερη επίθεση, διαθέτει επίσης ο Α.Ο. Παλληξουριακός με 19 τέρματα στο ενεργητικό του.

Τη χειρότερη άμυνα, ο ουραγός Α.Ο. Αστέρας Ληξουρίου με 29 τέρματα παθητικό σε 7 παιχνίδια.

Τέλος, τη χειρότερη επίθεση η ίδια ομάδα με 5 γκολ στο ενεργητικό της.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές

α/α

Ημέρα - Ημερομηνία - Ώρα

Διαιτητής

Βοηθοί

1.

Σάββατο 14-1-2023  ώρα:15:00

Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Α.Ο. Εικοσιμίας - Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

Χρηστάτος

Σπύρος

Αντωνιάδης Ν.

Μενεγάτος Ε.

2.

Κυριακή 15-1-2023  ώρα:14:00

Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Α.Ο. Διλινάτα - Α.Ο. Σάμης

Θωμάς

Βασίλης

Κατερέλος Ε

Καραΐσκος Απ.

3.

Κυριακή 15-1-2023  ώρα:15:00

Δημοτικό Μακρυωτίκων

Α.Π.Σ. Πυλαριακός - Α.Ο. Πρόννοι

Αντωνιάδης

Νεόφυτος

Κομητόπουλος Π.

Χαρίση Κ.

4.

Κυριακή 15-1-2023  ώρα:16:30

Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Π.Α.Ο. Εύγερος - Α.Ο. Παλληξουριακός

Καραΐσκος

Απόστολος

Βουτσινάς Α.

Θωμάς Β.

         

Αναλυτικά η 9η αγωνιστική

Σάββατο  14/1/2023

Με το παιχνίδι αύριο Σάββατο 14/1, μεταξύ Εικοσιμίας - Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, στις 3 το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, ανοίγει η αυλαία της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α' κατηγορίας και κλείνει παράλληλα τον πρώτο του γύρο.

Ένα παιχνίδι που οι τυπικά γηπεδούχοι θέλουν τη νίκη και τους τρεις βαθμούς προκειμένου να παραμείνουν στην διαφορά του -4 (σε περίπτωση νίκης του Παλληξουριακού απέναντι στην Εύγερο) και να πάει στον Καραβόμυλο την επόμενη Τετάρτη στο εξ' αναβολής παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής, με στόχο να συνεχίσουν το νικηφόρο σερί τους, αλλά και να μειώσουν την διαφορά στο -1, από τον πρωτοπόρο!

Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι που την περασμένη Τετάρτη έδωσαν αγώνα για την 1η αγωνιστική των προημιτελικών του τοπικού κυπέλου και γνώρισαν την ήττα 1-3 από τα Διλινάτα, θέλουν κατ' αρχήν να παρουσιαστούν, σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, ανταγωνιστικοί απέναντι σε μια ποιοτική ομάδα και όποιο κέρδος έρθει μέσα από αυτό, φυσικά και θα είναι επιτυχία.

Τον τελευταίο καιρό παρουσιάζονται αρκετά ανεβασμένοι και είναι πλέον υπολογίσιμοι για κάθε αντίπαλο.

Και σε αυτό το παιχνίδι θα παλέψουν για το καλύτερο!

Μέχρι τώρα και μετά από 6 αγώνες, οι "κυανόλευκοι" από τη Λειβαθώ βρίσκονται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με απολογισμό 5 νίκες - 1 ήττα και 15 βαθμούς.

Αντίθετα, οι "πράσινοι" μετά από 7 παιχνίδια βρίσκονται στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ισόβαθμοι του Πυλαριακού με απολογισμό 2 νίκες, 1 ισοπαλία, 4 ήττες και συνολικά 7 βαθμούς.

Στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, το Σάββατο το απόγευμα, περιμένουμε ένα παιχνίδι ανοικτό με γκολ, γιατί όχι και όμορφο θέαμα, ενώ το φαβορί εδώ είναι οι τυπικά γηπεδούχοι.

Διαιτητής ο κ. Σπ. Χρηστάτος με βοηθούς τους κ.κ. Ν. Αντωνιάδη και Ε. Μενεγάτο.

         

Κυριακή  15/1/2023

Η 9η αγωνιστική θα συνεχιστεί την επόμενη ημέρα, Κυριακή 15/1/2023, όπου στις 2 το μεσημέρι, αρχικά στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου ο Α.Ο. Διλινάτων, σε ένα παιχνίδι με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές, φιλοξενεί την πάντοτε υπολογίσιμη Σάμη.

Ένα παιχνίδι στο οποίο οι γηπεδούχοι θα επιδιώξουν τη νίκη και τους τρεις βαθμούς, ώστε να παραμείνουν στο κυνήγι του πρωτοπόρου Παλληξουριακού, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα μείνουν πολύ πίσω με την ολοκλήρωση του α' γύρου και η συνέχεια θα γίνει πολύ δύσκολη σε ότι αφορά την πρωτιά.

Προέρχονται από μια σημαντική νίκη, αφού την περασμένη Τετάρτη για την 1η αγωνιστική των προημιτελικών του τοπικού κυπέλλου, στο ίδιο γήπεδο, θα επικρατήσουν του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς με σκορ 3-1 και πλέον βρίσκονται μια ανάσα, από τους "4" της διοργάνωσης.

Οι φιλοξενούμενοι, που δεν έχουν να χάσουν τίποτε από ένα τέτοιο παιχνίδι, αντίθετα θα κερδίσουν πολλά σε πιθανή επιτυχία, θα κατέβουν στο Αργοστόλι χωρίς άγχος για το καλύτερο.

Άλλωστε, η βαθμολογική τους θέση δεν τους επιτρέπει να κάνουν επιλογές.

Την περασμένη Τετάρτη, για τα προημιτελικά του τοπικού κυπέλλου, θα γνωρίσουν την ήττα στο Ληξούρι από τον πρωτοπόρο Παλληξουριακό με σκορ 0-4.

Μετά από 7 αγώνες οι μεν γηπεδούχοι μετρούν 5 νίκες, 1 ισοπαλία, 1 ήττα και βρίσκονται στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 16 βαθμούς δηλαδή 3 πίσω από τον πρωτοπόρο Παλληξουριακό.

Οι φιλοξενούμενοι του Γ. Καρελλάκη με ένα ματς λιγότερο (αγωνίζονται με την Εικοσιμία την προσεχή Τετάρτη, στο εξ' αναβολής της 5ης αγωνιστικής), βρίσκονται κάτω από την "κόκκινη" γραμμή και συγκεκριμένα στην 8
η θέση, με απολογισμό 2 νίκες, 4 ήττες και συνολικά 6 βαθμούς.

Στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου περιμένουμε ένα καλό παιχνίδι, τους γηπεδούχους πιο μπροστά στις προβλέψεις και τους φιλοξενούμενους έτοιμους να παλέψουν για να αλλάξουν τα δεδομένα.

Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Κατερέλο και Απ. Καραΐσκο.

         

Το πρόγραμμα της ημέρας θα συνεχιστεί λίγο αργότερα και ώρα 3 μ.μ. στο Δημοτικό Μακρυωτίκων, με το ντέρμπι της αγωνιστικής και τον Πυλαριακό να φιλοξενεί τον Α.Ο. Πρόννων σε ένα κομβικό και από τις δύο πλευρές παιχνίδι, αφού το αποτέλεσμα του είναι πολύ πιθανόν να κρίνει τους στόχους τους, στη φετινή περίοδο.

Έτσι, γίνεται επιτακτική η κατάκτηση της νίκης και των 3 βαθμών για τις δύο ομάδες, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα έχουν πρόβλημα.

Και οι δύο αντίπαλοι προέρχονται από βαριές εντός έδρας ήττες και σίγουρα η ψυχολογία τους δεν είναι στα καλύτερα.

Οι "κυανέρυθροι", από τα Διλινάτα στο ίδιο γήπεδο με σκορ 1-6!! και οι "κιτρινοπράσινοι" από την Εικοσιμία 2-5!!

Οι γηπεδούχοι, θα πρέπει να αφήσουν πίσω την βαριά ήττα της περασμένης αγωνιστικής και με όπλο τη δυνατή τους έδρα, να μπουν δυνατά με στόχο τους τρεις βαθμούς, που μπορούν να φέρουν καλή ψυχολογία και κυρίως να πλησιάσουν την 4αδα και τον αντίπαλο τους, στους -2 βαθμούς.

Σε 7 παιχνίδια μέχρι τώρα, μετράνε 2 νίκες - 1 ισοπαλία και 4 ήττες.

Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι, με μια ποιοτική ομάδα, θέλουν και αυτοί με τη σειρά τους το τρίποντο.

Ένα τρίποντο που θα δώσει αέρα και άνεση για τη συνέχεια μιας και θα αυξήσουν τη διαφορά από τους διώκτες τους, για είσοδο στην τελική 4αδα του πρωταθλήματος και τη συμμετοχή τους στα playoffs.

Μετά από 7 αγώνες, βρίσκονται στην 4η θέση με 12 βαθμούς, έχοντας σαν απολογισμό 4 νίκες και 3 ήττες.

Στα Μακρυώτικα, την Κυριακή το απόγευμα, περιμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι από δυο ομάδες, αφού αυτό που τις "καίει" είναι η νίκη, η οποία για τους λόγους που αναφέραμε παραπάνω αποτελεί μονόδρομο!

Θεωρούμε ότι, θα είναι ανοικτό και όχι προβλέψιμο.

Διαιτητής ο κ. Ν. Αντωνιάδης με βοηθούς τον κ. Π. Κομητόπουλο και την κ. Κ. Χαρίση.  

         

Τέλος, λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις 4 και 30 το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, στο παιχνίδι το οποίο ολοκληρώνει το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής, η Εύγερος φιλοξενεί τον πρωτοπόρο και αήττητο Παλληξουριακό, σε έναν αγώνα στον οποίο και οι δύο ομάδες θέλουν βαθμούς για δικούς τους λόγους.

Οι μεν γηπεδούχοι για να παραμείνουν εντός στόχου και σε ότι έχει να κάνει με την είσοδο τους στην τελική 4αδα και οι φιλοξενούμενοι για να διατηρήσουν τη μοναξιά της κορυφής του βαθμολογικού πίνακα και παράλληλα το +3 από τον δεύτερο Α.Ο. Διλινάτων, εφόσον ο τελευταίος επικρατήσει στο ίδιο γήπεδο λίγο αργότερα, του Α.Ο. Σάμης.

Η ομάδα του Θ. Βουκελάτου μετά από 7 αγώνες που έχει δώσει βρίσκεται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα με απολογισμό 3 νίκες - 4 ήττες και συνολικά 9 βαθμούς, τρεις πίσω από την 4αδα.

Αντίθετα, αυτή του Ηλία Ζερβού με τα ίδια παιχνίδια, βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 19 βαθμούς με μια διαφορά +3 βαθμών από τον δεύτερο Α.Ο. Διλινάτων και διατηρεί το αήττητο, έχοντας συνολικά 6 νίκες και 1 ισοπαλία στο ενεργητικό της.

Και οι δύο ομάδες προέρχονται από δύο εύκολες, εκτός έδρας νίκες, αφού την περασμένη αγωνιστική επικράτησαν οι μεν γηπεδούχοι στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι του τοπικού Αστέρα με σκορ 5-1, οι δε φιλοξενούμενοι στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου επί του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς με σκορ 6-0.

Μάλιστα οι τελευταίοι, την περασμένη Τετάρτη στα πλαίσια της πρώτης αγωνιστικής των προημιτελικών αγώνων του τοπικού κυπέλλου θα πάρουν νίκη, ουσιαστικά πρόκριση στα ημιτελικά, επί του Α.Ο. Σάμης με σκορ 4-0.

Έτσι λοιπόν και οι δύο ομάδες θέλουν κάτι από αυτό το παιχνίδι και αυτό είναι το τρίποντο της νίκης.

Οι "οράνιε", γνωρίζουν τη δυσκολία του αγώνα, απέναντι από μια πολύ ποιοτική και ενισχυμένη ομάδα, θα προσπαθήσουν να φανούν ανταγωνιστικοί αλλά και για το καλύτερο.

Οι "ερυθρόλευκοι" από την πλευρά τους, θα παραταχθούν στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου με μοναδικό στόχο το τρίποντο και τους λόγους τους εξηγήσαμε παραπάνω.

Εκτός της ποιοτικής διαφοράς των δύο ομάδων, οι φιλοξενούμενοι αναμένονται ενισχυμένοι από τις τελευταίες μεταγραφές, ενώ αναμένεται περαιτέρω ενίσχυση στη συνέχεια, ώστε να είναι έτοιμοι για τα playoffs, αλλά και για τα μπαράζ ανόδου στη Γ' Εθνική που θα ακολουθήσουν, αμέσως μετά και φυσικά, αν έχουν κατακτήσει το τρόπαιο.

Περιμένουμε ένα παιχνίδι το οποίο μπορεί να προσφέρει θέαμα και γκολ, τους γηπεδούχους να παλέβουν για ένα θετικό αποτέλεσμα και τους φιλοξενούμενους να έχουν τον πρώτο λόγο.

Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθούς τους κ.κ. Α. Βουτσινά και Β. Θωμά.

         

Η βαθμολογία

α/α

Ομάδες

Βαθμ.

Αγ.

Ν

Ι

Η

Γκολ

1.

Α.Ο. Παλληξουριακός

19

7

6

1

0

19 - 01

2.

Α.Ο. Διλινάτα

16

7

5

1

1

17 - 04

3.

Α.Ο. Εικοσιμίας

15

6

5

0

1

16 - 06

4.

Α.Ο. Πρόννοι

12

7

4

0

3

17 - 12

5.

Π.Α.Ο. Εύγερος

09

7

3

0

4

15 - 16

6.

Α.Π.Σ. Πυλαριακός

07

7

2

1

4

11 - 20

7.

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

07

7

2

1

4

07 - 18

8.

Α.Ο. Σάμης

06

6

2

0

4

10 - 11

9.

Α.Ο. Αστέρας Ληξουρίου

00

8

0

0

8

05 - 29

        
Η επόμενη (10η) αγωνιστική
(21-22/1/2023)

α/α

Αγώνας

1.

Α.Ο. Παλληξουριακός - Α.Ο. Αστέρας Ληξ.

2.

Π.Α.Ο. Εύγερος - Α.Ο. Εικοσιμίας

3.

Α.Ο. Σάμης - Α.Ο. Πρόννοι

4

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς - Α.Π.Σ. Πυλαριακός

-

Ρεπό: Α.Ο. Διλινάτα

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου