Τετάρτη, Ιανουαρίου 11

Μια ανάσα από την πρόκριση στα ημιτελικά τα Διλινάτα 3-1 τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

Σε ένα αρκετά καλό παιχνίδι, σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, στα πλαίσια των προημιτελικών του τοπικού κυπέλλου, ο Α.Ο. Διλινάτων θα πάρει νίκη, μισή πρόκριση απέναντι στον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς και θα κάνει τη ρεβάνς πιο εύκολη, αφού φαντάζει αρκετά δύσκολο να ανατραπεί αυτό το τελικό 3-1.

Η ομάδα του «μεγάλου» χωριού καλύτερη και πιο ποιοτική, απέναντι στους «πράσινους» που ήταν αρκετά ανταγωνιστικοί, στον πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό.

Είχε την κατοχή και με καλή κυκλοφορία φάνηκε καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο, πέτυχε τρία γκολ και στο τέλος, μια δίκαιη επικράτηση, ενώ είχε και κάποιες καλές στιγμές που θα μπορούσαν να έχουν «καθαρίσει» την πρόκριση, αλλά και ένα δοκάρι.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι, με φιλότιμες προσπάθειες, θα λέγαμε και αρκετά καλοί σε αυτό το παιχνίδι, πάλεψαν όσο άντεξαν και θα μπορούσαν να έχουν μειώσει στις καθυστερήσεις, στο σουτ του Ντότσι και την εντυπωσιακή επέμβαση του Παγανία.

Ήταν πολύ καλά στημένοι αμυντικά και έτοιμοι να κτυπήσουν στην κόντρα με τον ταχύτατο Τσάκο, κάτι που κατάφεραν πετυχαίνοντας, προσωρινά την ισοφάριση και το 1-1.

Μετά το 60’ και από τη στιγμή που δέχθηκαν το 2-1 άρχισε να φαίνεται η κούραση της μεγάλης προσπάθειας, μαζί με την απογοήτευση και τελικά θα δεχθούν, ακόμη ένα τέρμα, το οποίο θα μπορούσαν με σωστή αντίδραση να το είχαν αποφύγει.

Φάσεις και γκολ

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι θα είναι για τους τυπικά γηπεδούχους και συγκεκριμένα στο 10’ με τον Μπαζάρογλου να εκτελεί το κόρνερ από δεξιά, τον Φωκά στο β’ δοκάρι να κατεβάζει την μπάλα, να κάνει το πλασέ και τον Παπαστεργίου να σώνει, ενώ στη συνέχεια απομακρύνουν την μπάλα οι αμυντικοί του.

Νέα μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Γ. Τόγια στο 12’ με την κοντινή κεφαλιά του αμαρκάριστου Διον. Τζωρτζάτου, μετά την σέντρα του Κατσούρη από αριστερά, να στέλνει την μπάλα άουτ, πάνω από την εστία.

Στο 23’ οι τυπικά γηπεδούχοι, που είχαν μπει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, θα χάσουν νέα ευκαιρία με τον Μπεκίρι να αστοχεί σε κοντινή κεφαλιά, μετά την σέντρα του Μπαζάρογλου, που ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας του, αφού θα στείλει την μπάλα άουτ.

Σειρά του Γεωργόπουλου στο 34’ να αστοχήσει σε κοντινή κεφαλιά, μετά το κόρνερ του Φ. Τζωρτζάτου από αριστερά στο β’ δοκάρι και την κεφαλιά πάσα του Φωκά.

Στο επόμενο λεπτό, ο Παπαστεργίου θα κρατήσει προσωρινά το «0» στην εστία του με εντυπωσιακή επέμβαση στην κοντινή, εξ’ επαφής κεφαλιά του Διον. Τζωρτζάτου, πετώντας την μπάλα κόρνερ.

Ένα κόρνερ που ήταν η αφετηρία για το προβάδισμα της ομάδας από τα Διλινάτα, αφού εκτελεί από δεξιά ο Μπαζάρογλου και ο Φωκάς αμαρκάριστος, στο δεύτερο δοκάρι, με κεφαλιά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 της ομάδας του.

Και φτάνοντας στο 40’ οι «πράσινοι» θα φέρουν το παιχνίδι στα ίσια και στο 1-1.

Ο Κορσιάνος θα κάνει την κάθετη πάσα για τον Τσάκο, η μπάλα στην προσπάθεια απομάκρυνσης των αμυντικών, κοντράρει σε κάποιο σώμα, κάτι που εκμεταλλεύεται ο ταχύτατος επιθετικός των φιλοξενούμενων, θα μπει περιοχή, θα πλασάρει τον Παγανία και θα φέρει το παιχνίδι στα ίσια.

Αυτό, θα είναι και το αποτέλεσμα ημιχρόνου. Στην επανάληψη η εικόνα δεν άλλαξε, οι τυπικά γηπεδούχοι ανέβασαν περισσότερο πίεση και στο 62’ θα ανακτήσουν εκ νέου το προβάδισμα.

Ο «ρολίστας» και σήμερα Μπαζάρογλου, με καταπληκτικές επινοήσεις και σέντρες, θα περάσει την μπάλα ψηλοκρεμαστά στην αντίπαλη περιοχή για τον Κουμαριώτη, όμως η μπάλα θα βρει στο χέρι του Σαμπανάι και θα υποδειχθεί η παράβαση από τον κ. Αντωνιάδη.

Εκτελεί εύστοχα ο ίδιος ποδοσφαιριστής για το προσπέρασμα και το 2-1.

Σπουδαία ευκαιρία για τα Διλινάτα που πίεζαν για ένα ακόμη τέρμα στο 68’. Και πάλι ο Μπαζάρογλου με σέντρα από αριστερά, θα βρει τον Διον. Τζωρτζάτο στην περιοχή και αυτός, με προβολή στην έξοδο του Παπαστεργίου θα δώσει πορεία στην μπάλα προς τα δίχτυα. Όμως ο Μιχαλάκης θα προλάβει και θα την διώξει πάνω από την γραμμή σε πλάγιο.

Στο 83’ ο Διον. Τζωρτζάτος θα βγάλει πολύ όμορφη σέντρα από δεξιά στο β’ δοκάρι, ο Μπαζάρογλου θα στρώσει πανέξυπνα για τον Κουμαριώτη ο οποίος θα σουτάρει με δύναμη, η μπάλα θα βρει στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά της, ο Ντεντλάλα με κοντινό πλασέ θα είναι ο επόμενος σκόρερ των Διλινάτων, πετυχαίνοντας έτσι το 3-1.

Νέα ευκαιρία στο 89’, ο Διον. Τζωρτζάτος από δεξιά με παράλληλη πάσα θα βρει στην περιοχή τον Ντετλάλα, όμως ο Παπστεργίου θα του πει «όχι» και με ωραία επέμβαση πέφτοντας στα πόδια του, θα μπλοκάρει την μπάλα.

Τέλος, στο 90+3’ οι φιλοξενούμενοι θα χάσουν την ευκαιρία να αυξήσουν τις όποιες πιθανότητες πρόκρισης τους έχουν απομείνει, με τον Παγανία να κάνει μεγάλη επέμβαση στο δυνατό σουτ του Ντότσι, μετά την πάσα του Τσάκου.

Το παιχνίδι θα ολοκληρωθεί με μια ακόμη χαμένη ευκαιρία των γηπεδούχων και νίκη με σκορ πρόκρισης 3-1, γεγονός το οποίο, αν παρουσιαστεί το ίδιο σοβαρή στον επαναληπτικό, η ομάδα του «μεγάλου» χωριού δεν θα έχει πρόβλημα.

Το «τριφύλλι» είναι σίγουρο ότι, θα παλέψει στη ρεβάνς για τις όποιες πιθανότητες υπάρχουν για την ανατροπή, κάτι που σίγουρα δεν εξαρτάται από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές του.

Διαιτητής ο κ. Ν. Αντωνιάδης με βοηθούς τους κ.κ. Α. Βουτσινά και Σπ. Χρηστάτο.

Οι συνθέσεις

Α.Ο. Διλινάτα:(Γ. Τόγιας), Παγανίας, Καλαφάτης (72’ Χασάη), Γεωργόπουλος, Τζωρτζάτος Φ. (72’ Σπανός), Φωκάς, Κατσούρης (46’ Κουμαριώτης), Κοσμετάτος (46’ Κουράνης), Μπεκίρη, Τζωρτζάτος Διον., Μπαζάρογλου, Στεφανάτος (72’ Ντεντλάλα).

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς:(Τ. Φωής), Παπαστεργίου, Δημητράτος, Τζωρτζάτος, Σαμπανάι, Ρασσιάς, Κοραμπάτος (85’ λ.τ. Μεμούσι), Μπάμπης, Ρέτζα, Κορσιάνος (λ.τ. 56’ Ντότσι), Μιχαλάκης (77’ Πίρρα), Τσάκος.

Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια

του Sportstheα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου