Σάββατο, Ιανουαρίου 7

Άνετα πέρασε από το Δ.Α.Κ. ο Παλληξουριακός 6-0 τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

Όπως αναμενόταν στο παιχνίδι του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου σήμερα το απόγευμα, με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας και στην επιστροφή στην αγωνιστική δράση μετά από ένα 20ήμερο, ο πρωτοπόρος και αήττητος Παλληξουριακός θα επικρατήσει του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς με σκορ 6-0.

Η ομάδα του Ηλία Ζερβού, θα πετύχει την 6η φετινή της νίκη και θα συνεχίσει στο ρετιρέ, ανεβάζοντας πλέον τον πήχη της διαφοράς στους +6 βαθμούς, με ένα παιχνίδι όμως περισσότερο από τους υπόλοιπους διεκδικητές.

Το παιχνίδι δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση, μιας και η διαφορά των δύο ομάδων και το τελικό αποτέλεσμα δίνουν την εικόνα του παιχνιδιού, ιδιαίτερα όταν οι γηπεδούχοι θα μείνουν από το 45' με δέκα ποδοσφαιριστές, με αποτέλεσμα το β' ημίχρονο που ούτως ή άλλως είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού το σκορ ήταν ήδη στο 0-4, να γίνεται αγγαρεία, μιας και οι "ερυθρόλευκοι" κατέβασαν ταχύτητα.

Οι «ερυθρόλευκοι» της Παλλικής, καλύτεροι και πιο έτοιμοι, θα συνεχίσουν νικηφόρα, αφού είχαν την κατοχή μπάλας και με καλή κυκλοφορία δημιουργούσαν αρκετές δύσκολες καταστάσεις στην εστία του Παπαστεργίου, ενώ πέτυχαν έξι τέρματα και είχαν ένα δοκάρι.

Αναμφισβήτητα μια δίκαιη, όσο και εύκολη επικράτηση, που εκτός των τριών βαθμών, δίνει μια διαφορά στους φιλοξενούμενους με +6 και άνω βαθμούς από τους υπόλοιπους «διώκτες» τους, έχοντας όμως δύο παιχνίδια περισσότερα από την Εικοσιμία (-7) και ένα από τους υπόλοιπους της 4αδας (-6)!

Οι «πράσινοι» προσπάθησαν φιλότιμα, όμως η διαφορά ποιότητας, η υπεραριθμία και η δυναμική του αντιπάλου τους δεν τους επέτρεψε κάτι καλύτερο.

Σίγουρα, για τον Τ. Φωή και τους ποδοσφαιριστές του, δεν αλλάζει κάτι στον στόχο της παραμονής από αυτή την ήττα, μιας και είναι από εκείνες που θεωρούνται φυσιολογικές.

Φάσεις και γκολ

Πριν συμπληρωθεί το 1' οι πρωτοπόροι θα προηγηθούν στο σκορ 0-1. Ο Haxhiaj στη μεγάλη περιοχή και αριστερά, θα δώσει παράλληλα την μπάλα στον Μπράτι και ο τελευταίος με "ψηλό" κοντινό σουτ θα νικήσει τον Παπαστεργίου και θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο νεοαποκτηθείς Κουλούρης στο 9' θα διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, ύστερα από ωραία ενέργεια, δεξιά στην περιοχή και στη συνέχεια με δυνατό, διαγώνιο, φαλτσαριστό σουτ, θα την στείλει στα δίχτυα για το 0-2.

Με τη συμπλήρωση του 20λέπτου ο Haxhiaj με δυνατό σουτ, μέσα από την περιοχή θα νικήσει τον Παπαστεργίου και θα γράψει το 0-3.

Στο 43' ο Λεπενιώτης θα ανατραπεί μέσα στην περιοχή από τον Veizai, για να υποδείξει την παράβαση ο διαιτητής κ. Β. Θωμάς.

Εκτελεί ο ίδιος ποδοσφαιριστής, που ήταν ο κορυφαίος του αγώνα και θα είναι εύστοχος, στέλνοντας την ομάδα του στα αποδυτήρια με ένα "καθαρό" προβάδισμα στο σκορ 0-4.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου 45λεπτου, οι γηπεδούχοι θα μείνουν με "δέκα", μετά την κόκκινη κάρτα που θα δεχθεί ο Μούτσα και έτσι θα συνεχίσουν για όλο το υπόλοιπο, με αριθμητικό μειονέκτημα.

Στην επανάληψη, όπως σημειώνουμε παραπάνω, ο ρυθμός θα πέσει, οι γηπεδούχοι θα κατεβάσουν ταχύτητα και όλοι περίμεναν απλά να ολοκληρωθεί το παιχνίδι. Ένα παιχνίδι που είχε κριθεί πολύ νωρίς.

Οι γηπεδούχοι, θα απειλήσουν στο 49' με τον Τσάκο να βγαίνει στην κόντρα και τον Παπαδόπουλο με ωραία προσπάθεια να σώνει την εστία του, ενώ στην επαναφορά ο Μεμούση θα στείλει την μπάλα άουτ, με κακό τελείωμα.

Πολύ ωραία επέμβαση στο 51' από τον Παπαστεργίου που θα πέσει στην δεξιά του γωνία και θα πετάξει την μπάλα κόρνερ, στο δυνατό σουτ, εκτός περιοχής του Haxhiaj.

Στο 60' ο Λεπενιώτης, ύστερα από εντυπωσιακή ατομική ενέργεια από δεξιά, θα μπει στην περιοχή και απέναντι από τον Παπαστεργίου θα παίξει παράλληλα στο β' δοκάρι, με πάσα πάρε-βάλε για τον νεοϋσελθέντα Κουμπουλή, ο οποίος από κοντά θα πλασάρει στην άδεια εστία για το 0-5.

Ίδια ακριβώς φάση στο 73' με τον Αντωνάτο να πλασάρει από πολύ κοντά και να στέλνει όμως τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Παπαστεργίου και στην συνέχεια να καταλήγει άουτ.

Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων στο 83' θα σώσει από το 0-6 με εντυπωσιακές επεμβάσεις σε ισάριθμα σουτ των Μπράτι και Τζουγανάτου, στέλνοντας τελικά την μπάλα να περάσει κόρνερ.

Τέλος, στο 84' ο Λεπενιώτης θα μπει από αριστερά στην περιοχή και αφού αποφεύγει τον Παπαστεργίου με διαγώνιο πλασέ στην απέναντι γωνία, θα σημειώσει το 0-6 της ομάδας του και το δεύτερο προσωπικό του στο παιχνίδι, ολοκληρώνοντας την σπουδαία σημερινή του εμφάνιση.

Έτσι, η ομάδα του Ηλία Ζερβού, θα διευρύνει τη διαφορά της από τον δεύτερο Α.Ο. Διλινάτων στους +6 βαθμούς, έστω και αν μετράει ένα παιχνίδι περισσότερο και παράλληλα διατηρεί το αήττητο.

Όσο για τους «πράσινους» θα γνωρίσουν μια ήττα εντός προγράμματος και πλέον βλέπουν το επόμενο παιχνίδι.

Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς τους κ.κ. Π. Μπαζάρογλου και Α. Βουτσινά.

Οι συνθέσεις

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς:(Τ. Φωής), Παπαστεργίου, Πάπα (71' Πανταζής), Τζωρτζάτος, Σακκάτος (59' Μπάμπης), Φωής, Κοραμπάτος, Μούτσα, Μεμούση, Κορσιάνος (46' Μαρινάκης), Veizai, Τσάκος (79' Κλωνής).

Παλληξουριακός:(Ηλ. Ζερβός), Παπαδόπουλος, Μαλλιώρης, Λούλουδας, Λυκούδης, Κρίστο (59' Κουμπουλής), Αντωνάτος (79' Τζουγανάτος), Μπράτι, Haxhiai (79' Δήμα), Λεπενιώτης, Συριάτος (59' Μπαράκος), Κουλούρης (46' Μαρούλης).

Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου