Κυριακή, Ιανουαρίου 15

Πρωταθλητής χειμώνα ο Παλληξουριακός 2-0 την Εύγερο στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Στο τελευταίο παιχνίδι της ημέρας και στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α' κατηγορίας, στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, ο Παλληξουριακός θα συνεχίσει τις επιτυχίες, αφού θα πετύχει την 8η φετινή του νίκη, με σκορ 2-0 επί της Ευγέρου.

Η ομάδα του Ηλία Ζερβού θα διατηρήσει κορυφή και αήττητο με μια διαφορά +4 βαθμών με την ολοκλήρωση του α' γύρου, από την δεύτερη πλέον Εικοσιμία.

Μάλιστα, θα κερδίσει και τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, πράγμα που δίνει καλή ψυχολογία για τη συνέχεια.

Οι "ερυθρόλευκοι", ενισχυμένοι στον "1" με έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα τον Ηλία Σκάρπο, παρά του ότι, από το 22' θα μείνουν με "10", θα πετύχουν την 7η νίκη τους στο πρωτάθλημα.

Από την άλλη οι γηπεδούχοι, με αρκετές αλλαγές στη σύνθεση τους, στημένοι να "χτυπήσουν" τους πρωτοπόρους, προσπάθησαν για το καλύτερο, να κοντρολάρουν το παιχνίδι του πιο ποιοτικού αντιπάλου τους και το κατάφεραν ως ένα σημείο.

Όμως, η ανωτερότητα των φιλοξενούμενων, δεν το επέτρεψε και το τελικό 0-2 κρίνεται δίκαιο, αν λάβει κανείς υπόψη του και το αριθμητικό μειονέκτημα των "ερυθρόλευκων" της Παλλικής, από το 22', λόγω αποβολής του Λυκούδη.

Σε γενικές γραμμές παρακολουθήσαμε ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι με αρκετή αγωνία μέχρι το τέλος.

Φάσεις και γκολ

Μόλις στο 7' ο Σκάρπος θα μπλοκάρει την κοντινή κεφαλιά του Αλεξάτου, μετά την προσπάθεια του στην περιοχή και αριστερά.

Οι φιλοξενούμενοι θα απαντήσουν στο 15' με την προβολή του Λεπενιώτη στο β' δοκάρι, μετά την σέντρα από αριστερά του Λυκούδη και την μπάλα να περνάει, λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Καλαφάτη.

Ο Μπράτι στο 20' με ένα δυνατό σουτ θέλει να απειλήσει την εστία των γηπεδούχων, όμως η μπάλα θα φύγει, έξω από το αριστερό δοκάρι.

Μετά από 2' οι "ερυθρόλευκοι" θα μείνουν στον αγωνιστικό χώρο με "δέκα", αφού ο Λυκούδης θα δεχθεί την κόκκινη κάρτα του διαιτητή κ. Καραΐσκου.

Μεγάλη ευκαιρία στο 32' για τους πρωτοπόρους, όταν σε διαδοχικές κεφαλιές η μπάλα θα κοντράρει σε σώματα και την τελευταία από τον Haxhiaj, να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Καλαφάτη και να καταλήγει άουτ.

Ο Αντωνάτος στο 43' θα σπάσει το τεχνικό οφσάιντ, θα μπει στην περιοχή, αλλά θα τον προλάβει ο Καλαφάτης και θα στείλει την μπάλα κόρνερ.

Τελευταία φάση στο πρώτο 45λεπτο στο 44', με τον Πάπα να βγάζει την σέντρα από δεξιά και τον Αλεξάτο να κάνει την κεφαλιά στα χέρια του Σκάρπου.

Έτσι, το πρώτο μισό του αγώνα θα ολοκληρωθεί με τις ομάδες ισόπαλες χωρίς σκορ.

Στο δεύτερο το παιχνίδι έγινε πιο δυνατό και αρκετά ενδιαφέρον, ενώ η λύση στο σκοράρισμα να έρθει από την άμυνα και συγκεκριμένα από τον κεντρικό αμυντικό της ομάδας του Ληξουρίου, που πέτυχε και τα δύο γκολ, στις λίγες φάσεις που υπήρχαν.

Στο 51' ο Μπράτι εκτελεί το φάουλ από αριστερά στην περιοχή, όπου εκεί πετάγεται ο Μαλλιώρης και με ωραία κεφαλιά θα σημειώσει το 0-1 της ομάδας του σε μια καλή χρονική στιγμή.

Κόρνερ του Μόκα από αριστερά για τους γηπεδούχους στο 84' με τον Αλ. Πολλάτο να πιάνει την κεφαλιά, μέσα στην περιοχή και την μπάλα να καταλήγει λίγο έξω, από το αριστερό δοκάρι του Σκάρπου.

Τελικά, στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 90+4' οι φιλοξενούμενοι, μετά από πολύ ωραία ατομική ενέργεια του Ηλ. Αντωνάτου θα κερδίσουν πέναλτι, αφού θα ανατραπεί στην περιοχή από τον Βαγγελάτο και θα υποδειχθεί η παράβαση.

Εκτελεί εύστοχα ο Μαλλιώρης και θα "κλειδώνει" οριστικά τη νίκη της ομάδας του, πετυχαίνοντας το 0-2 και το δεύτερο προσωπικό του στο παιχνίδι, αφού μετά από ένα λεπτό θα έχουμε το σφύριγμα της λήξης του αγώνα από τον διαιτητή κ. Απ. Καραΐσκο.

Μια σημαντική νίκη για τους "ερυθρόλευκους", που εκτός των 3 πόντων τους δίνει και μια άνεση από τον δεύτερο Α.Ο. Εικοσιμίας της τάξης των +4 βαθμών.

Από την αντίπερα όχθη, οι "οράνιε" των Φαρακλάτων έμειναν πίσω, ενώ έπεσαν στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα και -3 βαθμούς από την 4αδα και τον Α.Ο. Πρόννων.

Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθούς τους κ.κ. Α. Βουτσινά και Β. Θωμά.

Οι συνθέσεις

Εύγερος:(Θ. Βουκελάτος), Καλαφάτης, Πολλάτος Αλ., Σταματέλος, Παπαναστασάτος Ν., Αλεξάτος, Πολλάκης Γ., Πάπα, Ζαπάντης, Κορσιάνος, Θεοδωρόπουλος, Πολλάκης Σπ..

Παλληξουριακός:(Ηλ. Ζερβός), Σκάρπος, Πολυδωράτος, Μαλλιώρης, Λούλουδας, Λυκούδης, Κρίστο, Αντωνάτος, Μπράτι, Haxhiaj,  Λεπενιώτης, Συριάτος.

Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου