Παρασκευή, Ιανουαρίου 6

Η Pre game της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας....

Το Σαββατοκύριακο η επανέναρξη του
τοπικού πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας
Με την 8η αγωνιστική  και ύστερα από διακοπή ενός περίπου 20ήμερου, λόγω των εορτών, συνεχίζεται η αγωνιστική δράση στο τοπικό πρωτάθλημα της Α’  Κατηγορίας
Μεγαλύτερο το ενδιαφέρον στα ντέρμπι Πυλαριακού - Διλινάτων 
και Πρόννων - Εικοσιμίας την Κυριακή το απόγευμα σε Σκάλα - Μακρυώτικα, αλλά και Αστέρα - Ευγέρου στο Ληξούρι
Θα διεξαχθούν συνολικά 4 παιχνίδια.
Το ένα αύριο Σάββατο 7/1/23, στο  Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και τα υπόλοιπα τρία του προγράμματος την Κυριακή 8/1 σε Μακρυώτικα - Σκάλα και Ληξούρι.
Είναι μια αγωνιστική με τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον, στην οποία τόσο οι ομάδες με στόχο την 4αδα, όσο και αυτές για την παραμονή θέλουν νίκη.

Ο πρωτοπόρος Παλληξουριακός σε αυτό του Σαββάτου στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, φιλοξενείται από τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς και είναι το φαβορί της συνάντησης.

Μεγάλη λοιπόν η αγωνία, λίγο μετά την επιστροφή στους αγώνες του πρωταθλήματος, το οποίο είχε διακοπεί, λόγω των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς για ένα περίπου 20ήμερο και μένει να δούμε την αγωνιστική κατάσταση των ομάδων.

Ρεπό αυτή την αγωνιστική θα έχει ο Α.Ο. Σάμης.

Τα στατιστικά της 7ης αγωνιστικής

Συνολικά στους 4 αγώνες του προγράμματος σημειώθηκαν 8 τέρματα, 4 λιγότερα από την περασμένη αγωνιστική.

Από αυτά, οι γηπεδούχοι πέτυχαν 5 και οι φιλοξενούμενοι 3!

Στις νίκες, οι γηπεδούχοι πέτυχαν 3, και μία οι φιλοξενούμενοι, ενώ δεν είχαμε κάποια ισοπαλία.

Αήττητος στο πρωτάθλημα, συνεχίζει να παραμένει μόνο ο πρωτοπόρος Παλληξουριακός 

Την καλύτερη άμυνα διαθέτει επίσης, ο Α.Ο. Παλληξουριακός με 1 τέρμα παθητικό, μετά από 6 παιχνίδια.

Την καλύτερη επίθεση, διαθέτει ο Α.Ο. Πρόννων με 15 τέρματα στο ενεργητικό του.

Τη χειρότερη άμυνα ο ουραγός Α.Ο. Αστέρας Ληξουρίου με 24 τέρματα παθητικό σε 7 παιχνίδια.

Τέλος, τη χειρότερη επίθεση η ίδια ομάδα με 4 γκολ στο ενεργητικό της.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές

α/α

Ημέρα - Ημερομηνία - Ώρα

Διαιτητής

Βοηθοί

1.

Σάββατο 7-1-2023  ώρα:15:00

Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς - Παλληξουριακός

Θωμάς

Βασίλης

Μπαζάρογλου Π.

Βουτσινάς Α.

2.

Κυριακή  8-1-2023  ώρα:15:00

Δημοτικό Μακρυωτίκων

Α.Π.Σ. Πυλαριακός - Α.Ο. Διλινάτα

Κατερέλος

Ελευθέριος

Κομητόπουλος Π.

--------------

3.

Κυριακή  8-1-2023  ώρα:15:00

Δημοτικό Σκάλας

Α.Ο. Πρόννοι - Α.Ο. Εικοσιμίας

Θωμάς

Βασίλης

Μενεγάτος Ε.

--------------

4.

Κυριακή  8-1-2023  ώρα:15:00

Δημοτ. Ληξουρίου "Α.Ο. Παλληξουριακός"

Α.Ο. Αστέρας Ληξ. - Π.Α.Ο. Εύγερος

Βουτσινάς

Άγγελος

Μπαζάρογλου Π.

--------------

         

Αναλυτικά η 8η αγωνιστική

Σάββατο  7/1/2023

Αύριο ο Σάββατο, στις 3 το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, μετά από ένα 20ήμερο ξεγνοιασιάς, ανοίγει η αυλαία της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α' κατηγορίας και τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς να φιλοξενεί τον πρωτοπόρο και αήττητο Παλληξουριακό, σε ένα παιχνίδι που σίγουρα έχει φαβορί.

Ένα παιχνίδι που για τους φιλοξενούμενους δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη και σύμφωνα με την  δυναμική και την ποιότητα των δύο ομάδων είναι πολύ κοντά στο να το καταφέρουν.

Οι γηπεδούχοι από την άλλη, σε ανοδική πορεία τον τελευταίο καιρό θα προσπαθήσουν να φανούν ανταγωνιστικοί απέναντι σε έναν αντίπαλο, ο οποίος δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις και για το ότι καλύτερο προκύψει μέσα από αυτό.

Μέχρι τώρα και μετά από 6 αγώνες βρίσκονται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα με απολογισμό 2 νίκες, μία ισοπαλία και 3 ήττες και 7 βαθμούς.

Αντίθετα τώρα, οι "ερυθρόλευκοι" με τα ίδια παιχνίδια, διατηρούν το αήττητο βρίσκονται στην κορυφή με 3 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Α.Ο. Διλινάτων με 5 νίκες και μία ισοπαλία.

Στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, το Σάββατο το απόγευμα, περιμένουμε ένα παιχνίδι με θέαμα και γκολ και όπως προαναφέραμε τους πρωτοπόρους φαβορί για το τρίποντο της νίκης.

Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς τους κ.κ. Π. Μπαζάρογλου και Α. Βουτσινά.

         

Κυριακή  8/1/2023

Η 8η αγωνιστική θα συνεχιστεί την επόμενη ημέρα, Κυριακή 8/1/2023 το απόγευμα, όπου στα Μακρυώτικα, ο Πυλαριακός φιλοξενεί τον δεύτερο του βαθμολογικού πίνακα Α.Ο. Διλινάτων, σε ένα παιχνίδι με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Ένα παιχνίδι που μπορεί να κρίνει πολλά για το μέλλον των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα.

Οι γηπεδούχοι, σε ανοδική πορεία θέλουν μόνο νίκη προκειμένου να συνεχίσουν νικηφόρα το πρωτάθλημα και να μπουν ξανά στο «κόλπο» της 4αδας και τη συμμετοχή τους στα playoffs.

Νίκη που θα επαναφέρει τα χαμόγελα και θα φέρει ακόμη καλύτερη ψυχολογία στην ομάδα του Κ. Βιτωράτου.

Όμως και για τους φιλοξενούμενους, σε μια δύσκολη έδρα, απέναντι σε μια καλή ομάδα, η νίκη είναι μονόδρομος ώστε να παραμείνουν ψηλά βαθμολογικά και σε απόσταση μιας νίκης από τον πρωτοπόρο Παλληξουριακό (αν επικρατήσει του ΠΑΟ).

Μετά από 6 αγώνες οι μεν γηπεδούχοι μετρούν 2 νίκες, 1 ισοπαλία, 3 ήττες και βρίσκονται στην 5η θέση, ισόβαθμοι του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς με 7 βαθμούς.

Οι φιλοξενούμενοι του Γ. Τόγια με τα ίδια ματς βρίσκονται στην 2η θέση, τρεις βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Παλληξουριακό με απολογισμό 4 νίκες, 1 ισοπαλία, 1 ήττα και 13 βαθμούς.

Σίγουρα, στα Μακρυώτικα περιμένουμε ένα δυνατό και πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα.

Διαιτητής ο κ. Ε. Κατερέλος με βοηθό τον κ. Π. Κομητόπουλο (δεν υπάρχει 3αδα στο παιχνίδι).

         

Η αγωνιστική θα συνεχιστεί την ίδια ημέρα και ώρα με το ντέρμπι της αγωνιστικής και τον Α.Ο. Πρόννων να υποδέχεται τον Α.Ο. Εικοσιμίας, σε ένα πολύ κομβικό παιχνίδι για τις δύο ομάδες, οι οποίες θέλουν εκτός του να εξασφαλίσουν θέση στην 4αδα και ένα καλό τελικό πλασάρισμα.

Έτσι, σε αυτό το κομβικό παιχνίδι η νίκη είναι απαραίτητη και για τις δύο ομάδες και την επίτευξη των συγκεκριμένων στόχων.

Τόσο οι γηπεδούχοι, με πειστικές εμφανίσεις μέχρι τώρα και αρκετά ανανεωμένο ρόστερ δείχνουν ότι, μπορούν να καταφέρουν κάτι καλύτερο από την περυσινή τους συμμετοχή.

Οι γηπεδούχοι, με όπλο τη δυνατή τους έδρα, μετά την ήττα της περασμένης αγωνιστικής στο Ληξούρι, που σίγουρα δεν αλλάζει τους στόχους τους, δεν βλέπουν άλλο αποτέλεσμα, αφού μόνο με νίκη θα είναι μέσα στην διεκδίκηση μιας πολύ καλής θέσης στην τελική κατάταξη, ενόψει playoffs.

Μετά από 6 αγώνες βρίσκονται στην 3η θέση με 12 βαθμούς, ισόβαθμοι με τον αντίπαλο τους, έχοντας σαν απολογισμό 4 νίκες και 2 ήττες.

Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι, με μια ποιοτική και πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές ομάδα, δείχνουν ικανοί για σπουδαία πράγματα τη φετινή περίοδο.

Με 5 παιχνίδια μέχρι τώρα, όπως αναφέρουμε παραπάνω, είναι ισόβαθμοι του Κυριακάτικου αντιπάλου τους, ενώ μετράνε 4 νίκες και 1 ήττα.

Στην Σκάλα, την Κυριακή το απόγευμα, περιμένουμε ένα πολύ ενδιαφέρον ντέρμπι από δυο ομάδες, οι οποίες μπορούν να προσφέρουν όμορφο θέαμα και γκολ.

Σίγουρα το αναμένουμε αμφίρροπο και ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα.

Διαιτητής ο κ. Α. Βουτσινάς με βοηθό τον κ. Π. Μπαζάρογλου (και σε αυτό το παιχνίδι δεν συμπληρώνεται 3αδα). 

         

Τέλος, την ίδια επίσης ώρα στο Δημοτικό Ληξουρίου στον Άγιο Αντώνη, στο παιχνίδι το οποίο ολοκληρώνει το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής, ο ενισχυμένος την τελευταία μεταγραφική περίοδο Αστέρας Ληξουρίου, θα φιλοξενήσει την Εύγερο.

Ίσως, στο πιο καθοριστικό παιχνίδι της χρονιάς για την ομάδα του Σ. Αναλυτή, το αποτέλεσμα του οποίου θα κρίνει κατά πολύ μεγάλο ποσοστό την τύχη της στην Α’ κατηγορία, αφού από την αρχή βρίσκεται κολλημένη στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και πρέπει επιτέλους να πάρει και βαθμούς.

Βαθμούς που είναι απαραίτητοι, αφού την επόμενη αγωνιστική και με την ολοκλήρωση του πρώτου μισού του πρωταθλήματος, θα κάνει το ρεπό της.

Το ίδιο όμως πάνω κάτω ισχύει και για αυτήν του Θ. Βουκελάτου, η οποία με ένα σερί αρνητικών αποτελεσμάτων και συγκεκριμένα 3 ηττών, βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, αφού σε περίπτωση μιας 4ης το όνειρο της 4αδας κινδυνεύει να χαθεί, αλλά και η θέση της στον βαθμολογικό πίνακα δεν της το επιτρέπει.

Μέχρι τώρα και ύστερα από 7 αγώνες οι γηπεδούχοι βρίσκονται ουραγοί στον βαθμολογικό πίνακα, χωρίς κάποιον βαθμό στο ενεργητικό τους, μιας και μετρούν ισάριθμες ήττες.

Οι φιλοξενούμενοι με ένα παιχνίδι λιγότερο από τον αντίπαλο τους βρίσκονται στην επικίνδυνη ζώνη και συγκεκριμένα στην 7η θέση, ισόβαθμοι της Σάμης με 6 βαθμούς και απολογισμό 2 νίκες και 4 ήττες!!

Όπως φαίνεται από τα παραπάνω, εύκολα καταλαβαίνει κανείς πόσο σημαντικό είναι το τρίποντο και από τις δύο πλευρές και πόσο μπορεί να επηρεάσει την προσπάθεια τους στη συνέχεια.

Στο Ληξούρι, την Κυριακή το απόγευμα περιμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι με πολύ πάθος και τις δύο ομάδες να τα παίζουν όλα για ένα τρίποντο ελπίδας και αισιοδοξίας.

Άλλωστε, ο Αστέρας είναι αρκετά ενισχυμένος στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και ιδιαίτερα αυτός παίζει τα ρέστα του.

Ένα τρίποντο που μπορεί να φέρει χαμόγελα στις δύο ομάδες, αισιοδοξία, αλλά και καλή ψυχολογία, η οποία είναι απαραίτητη για τον στόχο.

Και οι δύο ομάδες δείχνουν ικανές για το αποτέλεσμα και ανάλογα το πως θα παρουσιαστούν οι "οράνιε".

Διαιτητής ο κ. Α. Βουτσινάς με βοηθό τον κ. Π. Μπαζάρογλου (αυτό είναι το τρίτο παιχνίδι της αγωνιστικής που δεν συμπληρώνεται 3αδα). 

         

Η βαθμολογία

α/α

Ομάδες

Βαθμ.

Αγ.

Ν

Ι

Η

Γκολ

1.

Α.Ο. Παλληξουριακός

16

6

5

1

0

13 - 01

2.

Α.Ο. Διλινάτα

13

6

4

1

1

11 - 03

3.

Α.Ο. Πρόννοι

12

6

4

0

2

15 - 07

4.

Α.Ο. Εικοσιμίας

12

5

4

0

1

11 - 04

5.

Α.Π.Σ. Πυλαριακός

07

6

2

1

3

10 - 14

6.

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

07

6

2

1

3

07 - 12

7.

Π.Α.Ο. Εύγερος

06

6

2

0

4

10 - 15

8.

Α.Ο. Σάμης

06

6

2

0

4

10 - 11

9.

Α.Ο. Αστέρας Ληξουρίου

00

7

0

0

7

04 - 24

        

Η επόμενη (9η) αγωνιστική
(14-15/1/2023)

α/α

Αγώνας

1.

Α.Ο. Εικοσιμίας - Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

2.

Α.Ο. Διλινάτα - Α.Ο. Σάμης

3.

Α.Π.Σ. Πυλαριακός - Α.Ο. Πρόννοι

4

Π.Α.Ο. Εύγερος - Α.Ο. Παλληξουριακός

-

Ρεπό: Α.Ο. Αστέρας Ληξουρίου

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου