Πέμπτη, Μαρτίου 16

Τη νίκη 1-0 η Εύγερος επί του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς σε ένα τελικά αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι

Επιστροφή στις νίκες μετά από 6 συνεχόμενες ήττες, σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου για την Εύγερο, όπου στα πλαίσια της 16ης εμβόλιμης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας θα επικρατήσει με σκορ 0-1 του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς.

Έτσι, επέστρεψαν τα χαμόγελα στην ομάδα του Θ. Βουκελάτου και μαζί και η μαθηματικά παραμονή της στην κατηγορία (όχι ότι κινδύνευε, αλλά για το τυπικό και μόνο).

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι, ήταν καλύτεροι στο πρώτο 45λεπτο, είχαν ελαφρά υπεροχή, πέτυχαν το μοναδικό τέρμα, που έκρινε την τύχη του παιχνιδιού, ενώ στο ίδιο διάστημα είχαν αστοχήσει σε εκτέλεση πέναλτι.

Στο δεύτερο οι "πράσινοι" ανέβασαν την απόδοση τους και προς το τέλος μάλιστα απείλησαν με την ισοφάριση την αντίπαλο τους.

Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν μέτριο και οι δύο ομάδες πάλεψαν για το γόητρο, τη νίκη και τους τρεις βαθμούς.

Όσο για τους «πράσινους», μπορούν πλέον από σήμερα να πανηγυρίζουν την παραμονή τους στην κατηγορία και παράλληλα να βλέπουν έναν μελλοντικό τερματοφύλακα για την ομάδα τους, ένα μικρό παιδί, μόλις 15 ετών, κάτω από την εστία τους να κάνει εντυπωσιακές αποκρούσεις, μεταξύ των οποίων και ένα πέναλτι! Μιλάμε για τον Νώντα Καμπίτση.

Σήμερα ήταν ο κορυφαίος του αγώνα και φυσικά, αν δουλέψει σκληρά, το μέλλον του ανήκει.

Για τους τυπικά φιλοξενούμενους ήταν μια νίκη που έσπασε την κατάρα, ενός αρνητικού σερί 6 ηττών και έφερε κάποια χαμόγελα στους "Οράνιε"

Φάσεις και γκολ

Στην πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι η ομάδα των Φαρακλάτων θα πάρει το προβάδισμα.

Συγκεκριμένα ο Μόκας εκτελεί το φάουλ από δεξιά, ο Κορσιάνος στην περιοχή θα πλασάρει τον Καμπίτση και τον νεαρό τερματοφύλακα του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς να απομακρύνει δύσκολα την μπάλα, η οποία θα φτάσει στον Ηλιόπουλο που θα πλασάρει από πολύ κοντά για το 0-1.

Σε μια εκτέλεση κόρνερ από αριστερά του Μόκα, η μπάλα θα πάρει παράξενη τροχιά θα σκάσει στο χορτάρι και στη συνέχεια στο απέναντι δοκάρι του Καμπίτση, για να γίνει τελικά η απομάκρυνση από τους αμυντικούς του.

Στο 24' ο Θεοδωρόπουλος από δεξιά θα βγάλει τη σέντρα, ο Πάπα θα κάνει το σουτ και ο Καμπίτσης θα κάνει ακόμη μια δύσκολη επέμβαση.

Ο Αλαφοστέργιος στο 28' θέλει να περάσει την μπάλα στη μικρή περιοχή, η οποία θα βρει στο χέρι του Μιχαλάκη και θα υποδειχθεί πέναλτι, από τον διαιτητή κ. Απ. Καραΐσκο.

Εκτελεί ο Ηλιόπουλος και ο Καμπίτσης αποκρούει εντυπωσιακά, στην επαναφορά ο ίδιος ποδοσφαιριστής θα κάνει το δυνατό σουτ, αλλά και πάλι ο "μικρός" θα αντιδράσει εξαιρετικά, πετώντας την μπάλα σε κόρνερ.

Τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μισό του αγώνα θα είναι στο 43' με το δυνατό σουτ του Ντότσι, εκτός περιοχής να αποκρούεται χωρίς πρόβλημα από τον Λ. Καλαφάτη.

Mε τους τυπικά φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ με βραχεία κεφαλή 0-1, θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό στο παιχνίδι.

Στο δεύτερο το θέαμα έγινε ακόμη πιο μέτριο, αφού μετά τη νίκη της Σάμης στο Ληξούρι επί του Αστέρα, το παιχνίδι έγινε βαθμολογικά αδιάφορο.

Στην επανάληψη δεν είχε καλό ρυθμό και θέαμα με πολύ λίγες καλές στιγμές, που μάλλον κούραζε.

Στο 55' σε ένα σουτ του Αλεξάτου από τα όρια της περιοχής θα πέσει και θα μπλοκάρει ο Καμπίτσης στην αριστερή του γωνία.

Νέα διπλή εντυπωσιακή επέμβαση από τον μικρό τερματοφύλακα των γηπεδούχων στο 71' με διπλή εντυπωσιακή απόκρουση στο σουτ του Ε. Πάπα.

Ένα σουτ στην κόντρα του Ντότσι στο 75', δεν ανησυχεί τον Καλαφάτη, αφού η μπάλα θα περάσει ψηλά από την εστία του, άουτ.

Στο 77' ο Βαγγελάτος με ωραίο τάκλιν θα σώσει, στέλνοντας την μπάλα κόρνερ, λίγο πριν ο Κορσιάνος που είχε φύγει στην κόντρα, πλασάρει τον Καλαφάτη.

Στο 89' παραλίγο να έχουμε ένα πολύ εντυπωσιακό γκολ.

Συγκεκριμένα ο Ντότσι εκτελεί ψηλοκρεμαστά το φάουλ στην αντίπαλη περιοχή, εκεί ο Κορσιάνος θα πιάσει ένα φανταστικό ανάποδο ψαλίδι και η μπάλα θα φύγει ελάχιστα πάνω από την εστία του Καλαφάτη άουτ.

Αυτή ήταν η τελευταία καλή στιγμή στο σημερινό παιχνίδι. 
Την Εύγερο να παίρνει τη νίκη και να βάζει τέλος σε ένα αρνητικό σερί με 6 ήττες και τους "πράσινους" να δέχονται μια "γλυκιά" ήττα, αφού παρέμειναν στη "μεγάλη" κατηγορία μετά τη ήττα του Αστέρα, δύο αγωνιστικές μάλιστα πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Τέλος να αναφέρουμε ότι στην αρχή του παιχνιδιού και λίγο πριν την σέντρα κρατήθηκε 1' σιγή στη μνήμη του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της Α.Ε.Κ. Μίμη Παπαΐωάννου, ο οποίος είχε διατελέσει και προπονητής στην ομάδα της Ευγέρου.

Επίσης, σε ένδειξη συμπαράστασης στον προπονητή της ομάδας του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς Τάκη Φωή, οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων κράτησαν ένα πανό που έλεγε "Μανωλάκη κράτα γερά", ενώ οι ποδοσφαιριστές του Π.Α.Ο. έκαναν την εμφάνιση τους με φανέλες που επίσης έγραφαν το "Κράτα γερά Μανωλάκη", ενώ στον καθιερωμένο όρκο νίκης φώναξαν το όνομα του μικρού Μανωλάκη

Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθούς τους κ.κ. Α. Βουτσινά και Ν. Αντωνιάδη.

Οι συνθέσεις

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς:(Τ. Φωής), Καμπίτσης, Σαμπανάι, Τζωρτζάτος, Μιχαλάκης, Ποιμενίδης, Μαρινάκης, Κοραμπάτος (83' Κουράνης), Μούτσα, Ντότσι, Ζέκιο (57' Ρέτζα), Κορσιάνος.

Εύγερος:(Θ. Βουκελάτος), Καλαφάτης, Αλεξάτος (80' Πάπα Α.), Πάπα Ε.,  Πολλάκης Σπ., Κορσιάνος, Αλαφοστέργιος (57' Ζαπάντης), Θεοδωρόπουλος (57' Ζουρνατζής), Ταβιανάτος (86' Παπαναστασάτος Χρ.), Ηλιόπουλος, Βαγγελάτος, Μόκας (80' Λασκαράτος).

Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου