Σάββατο, Μαρτίου 18

Μισή ανάσα από την πρωτιά και το +4 η Πρόοδος 3-0 τον Οδυσσέα στο τοπικό

Με ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, το τοπικό της Ιθάκης ανάμεσα σε Πρόοδο - Οδυσσέα, στο Δημοτικό Σταυρού «Ν. Ραυτόπουλος», συνεχίστηκε σήμερα Σάββατο 18/3 το πρωί με την 5η του αγωνιστική, το πρωτάθλημα της Β' τοπικής κατηγορίας.

Οι τυπικά γηπεδούχοι του Κ. Πίππου, στην δεύτερη μεταξύ τους φετινή αναμέτρηση, σε ένα μίνι πρωτάθλημα μόλις 6 αγωνιστικών και 4 αγώνων για κάθε ομάδα, θα επικρατήσουν και πάλι με σκορ 3-0, θα συνεχίσουν πλέον μόνοι στο ρετιρέ, θα βρεθούν μισή ανάσα από την 1η θέση της τελικής κατάταξης και το bonus των +4 βαθμών που δίνει στα playoffs και μαζί μια καλύτερη τύχη στον στόχο της κατάκτησης του τίτλου και της ανόδου.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι, για 4ο συνεχόμενο παιχνίδι θα δεχθούν ισάριθμες ήττες και με αυτό το αρνητικό σερί του 4Χ4, θα τερματίσουν στην 3η θέση της τελικής κατάταξης και στην επόμενη φάση θα ξεκινήσουν με +1 βαθμό, χωρίς φυσικά αυτό να λέει τίποτα, μιας και σε αυτή την σειρά όλα μπορούν να συμβούν, σε ότι έχει να κάνει με την άνοδο των δύο στη «μεγάλη» κατηγορία, σίγουρα όμως θα χρειαστεί καλύτερη παρουσία.

Σε γενικές γραμμές, στον Σταυρό έγινε ένα καλό παιχνίδι με πολύ δύναμη και αρκετές "μονομαχίες".

Η ομάδα του Κ. Πίππου και στη ρεβάνς του 4-0 πρώτου γύρου, έδειχνε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο, να είναι ουσιαστική, "καθαρίζοντας" μάλιστα πολύ νωρίς το ντέρμπι, αφού στο 13' το σκορ ήταν 2-0 και θα πάρει μια πολύ σημαντική νίκη, η οποία την φέρνει κοντά στην πρωτιά της κανονικής διάρκειας, αλλά και την χρήζει πρώτο φαβορί για τη συνέχεια, αφού αναμένεται να περάσει με το +4 στην επόμενη φάση.

Για να χαθεί η πρωτιά, γεγονός που έχει λίγες πιθανότητες, θα πρέπει την τελευταία αγωνιστική, με αντίπαλο τον Α.Ο.Κ.Ι. στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, να ηττηθεί από τον αντίπαλο της, με περισσότερα από 4 τέρματα!

Σε ότι, έχει να κάνει με αυτή του Σπ. Ζερβού, σε ένα παιχνίδι από την πλευρά της βαθμολογικά αδιάφορο, τελευταίο της κανονικής περιόδου, μιας και έχει το ρεπό της την τελευταία αγωνιστική, έκανε ότι μπορούσε για να μην πάει στα playoffs χωρίς βαθμό, μετά από τα 4 παιχνίδια της σειράς.
Η ομάδα του Σταυρού, προσπάθησε για το καλύτερο και μια νίκη γοήτρου στο δεύτερο τοπικό ντέρμπι της σεζόν, είχε τρεις - τέσσαρες καλές ευκαιρίες να πετύχει κάποιο τέρμα και να αλλάξει τις ισορροπίες στο παιχνίδι, όμως και πάλι δεν τα κατάφερε και έτσι θα ολοκληρώσει χωρίς βαθμό τη σειρά ουραγός του βαθμολογικού πίνακα. Αν μπορεί μια ομάδα να θεωρηθεί ουραγός σε ένα πρωτάθλημα 3 ομάδων!!

Πλέον, ο στόχος είναι επικεντρωμένος στα playoffs, όπου εκεί θα χρειαστεί να φανεί πιο ανταγωνιστική, ώστε να διεκδικήσει την άνοδο στην Α’ κατηγορία.

Τα γκολ

Οι γηπεδούχοι, θα προηγηθούν πολύ νωρίς στο πρώτο 45λεπτο 2-0 και κάπου εκεί θα κριθεί το ντέρμπι.

Συγκεκριμένα το 1-0 θα πετύχει μόλις στο 9' ο Χ. Ηλιόπουλος με ωραία κεφαλιά, ύστερα από το εκτελεσμένο φάουλ από αριστερά στην περιοχή του Πόρτολου, βάζοντας με αυτό τον τρόπο οδηγό την ομάδα του στο τοπικό.

Στο 13' θα έχουμε και το 0-2 με γκολ που θα πετύχει ο Ο. Χύκα με κοντινό πλασέ, μετά από ωραία ενέργεια και πάλι από αριστερά και την παράλληλη πάσα του Β. Ηλιόπουλου.

Έτσι, το πρώτο μισό στο τοπικό της Ιθάκης θα ολοκληρωθεί, στέλνοντας τις ομάδες στα αποδυτήρια με τους τυπικά γηπεδούχους μπροστά στο σκορ 2-0 και ακλόνητο φαβορί για τη 3η συνεχόμενη νίκη τους.

Με την εικόνα ίδια και στο δεύτερο, οι «κοκκινόμαυροι» της Ιθάκης θα πετύχουν ένα ακόμη τέρμα και θα ολοκληρώσουν το παιχνίδι με σκορ 3-0, διατηρώντας παράλληλα το αήττητο συν το απαραβίαστο της εστίας τους στο συγκεκριμένο!

Το 3-0 που θα είναι και το τελικό, θα πετύχει στο 63' ο νεαρός Β. Ηλιόπουλος με ωραίο σουτ στην κίνηση, εκμεταλλευόμενος και την αμυντική αδράνεια στην πάσα του Πόρτολου.

Την ίδια ώρα, οι «κιτρινόμαυροι» του Οδυσσέα θα μείνουν με παίκτη λιγότερο για το υπόλοιπο του αγώνα, αφού ο Renato B. θα δει την κόκκινη κάρτα του διαιτητή κ. Α. Βουτσινά.

Έτσι, οι τυπικά γηπεδούχοι θα πανηγυρίσουν μια ακόμη σημαντική νίκη που τους φέρνει μια ανάσα από την 1η θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και οι φιλοξενούμενοι με μια ακόμη ήττα την 4η στην σειρά, χωρίς ωστόσο να τους δημιουργεί πρόβλημα, μιας και δεν μπορούσε να αλλάξει την κατάταξη και την τελική 3η θέση που καταλαμβάνει.

Διαιτητής ο κ. Α. Βουτσινάς με βοηθούς τους κ.κ. Π. Μπαζάρογλου και Αθ. Μπλίκα (φίλαθλο).

Οι συνθέσεις

Πρόοδος Ιθάκης:(Κ. Πίππος), Γ. Τσιντήλας, Μπραχίμι (88'Totaj), Πάτερης, Μανωλόπουλος (88' Μωραΐτης), Αρταβάνης, Πρεβεζιάνος, Πόρτολος (88' Bushi), Χύκα, Πολυχρονάκης, Ηλιόπουλος Χ. (70' Sula), Ηλιόπουλος Χ. (60' Μαγρίπης).

Οδυσσέας:(Σπ. Ζερβός), Γαΐλάς, Μαλιακρίδας Μ., Φατούρος, Τσίρος, Plepi, Βασιλόπουλος, Renato, Προσαλέντης Π., Κουτσουβέλης (87' Λιβάνης), Προσαλέντης Ν. (73' Καραβίας Ι.), Μαρούλης (80' Cela).



Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου