Κυριακή, Μαρτίου 19

Με το "σπαθί" του ο Πυλαριακός 4αδα... 3-2 τα Διλινάτα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Σε ένα σημαντικό και πολύ καλό και ποιοτικό παιχνίδι για τις δύο ομάδες, σήμερα το μεσημέρι στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, στα πλαίσια της 17ης προτελευταίας αγωνιστικής της α’ φάσης του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, ο Πυλαριακός θα πάρει μια μεγάλη νίκη απέναντι στα Διλινάτα με σκορ 2-3 και παράλληλα με την ήττα των Πρόννων από την Εικοσιμία, θα τερματίσει στην 4η θέση που οδηγεί στα playoffs!

Αυτή ήταν η 1η φετινή νίκη στις τέσσερις μεταξύ τους συναντήσεις, όμως ήταν από σκέτο "χρυσάφι".

Μια νίκη που του ήρθε στην πιο κατάλληλη στιγμή.

Αντίθετα με τον αντίπαλο του, ο οποίος πλέον παραμένει οριστικά στην 3η.

Σε ότι έχει να κάνει με το σημερινό παιχνίδι, όπως είπαμε παραπάνω ήταν πολύ καλό με αρκετή αγωνία, πάθος, 5 γκολ και η νίκη των φιλοξενούμενων, απέναντι σε μια δυνατή ομάδα και μάλιστα στην έδρα της, και μόνο για την τόλμη που έδειξαν και την προσπάθεια που κατέβαλαν, είναι δίκαιη.

Σε γενικές γραμμές, τα Διλινάτα ήταν εκείνα που είχαν την υπεροχή, ιδιαίτερα στο δεύτερο 45λεπτο, χωρίς όμως να μπορούν να δημιουργούν κινδύνους στην εστία του Δ. Καλλιβωκα, αφού η ομάδα του Κ. Βιτωράτου αμυντικά ήταν πολύ καλή, με κορυφαίο τον Π. Σταμούλη, ενώ στημένη στην κόντρα από τις πτέρυγες, χτύπαγε την αντίπαλη εστία με τους ταχύτατους Μπαλάσκα και Γρηγοράτο, πετυχαίνοντας 3 γκολ με τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές.

Στον αγωνιστικό χώρο, είδαμε μια ομάδα να το θέλει πάρα πολύ και αυτό στο τέλος τη δικαίωσε. Και αυτή ήταν ο Πυλαριακός!

Τα γκολ του αγώνα

Στο 4' οι γηπεδούχοι θα χάσουν πολύ καλή ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ στην κεφαλιά του αμαρκάριστου στο β' δοκάρι Χ. Φωκά, μετά το κόρνερ από δεξιά του Κουμαριώτη και τον Δ. Καλλιβωκά να μπλοκάρει την μπάλα.

Νέα πολύ καλή στιγμή για τα Διλινάτα μετά από 2'. Ο Καλαφάτης θα βγάλει παράλληλα την μπάλα από δεξιά στην περιοχή, ο Κουμαριώτης κατ' αρχήν μπλοκάρεται και στη συνέχεια ο Λουκάτος που θα γίνει κάτοχος της μπάλας σουτάρει από πολύ κοντά άστοχα, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Στο 22' οι φιλοξενούμενοι θα καταφέρουν να πάρουν το προβάδισμα με ένα πολύ ωραίο και δύσκολο πλασέ από κοντά του Γρηγοράτου για το 0-1, μετά την εξαιρετική παράλληλη πάσα από δεξιά του Βασιλόπουλου.

Στο 28' μάλιστα θα πετύχουν και το 0-2 με τον Γ. Καλιβωκά να βρίσκει με εξαιρετική ψηλοκρεμαστή πάσα στα αριστερά τον Μπαλάσκα, αυτός θα μπει στην περιοχή και με ένα καταπληκτικό πλασέ στην έξοδο του Παγανία, θα δώσει προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Στο 45' μετά από πολύ ώρα, οι γηπεδούχοι θα απειλήσουν με ένα απ' ευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Κουμαριώτη, όμως ο Δ. Καλλιβωκάς θα πέσει και θα μπλοκάρει την μπάλα χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα.

Με τους "κυανέρυθρους" μπροστά στο σκορ με δύο τέρματα, θα ολοκληρωθεί το πρώτο 45λεπτο.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι θα ξεκινήσουν με μια αλλαγή στη σύνθεση τους, τον Σπανό να περνάει στη θέση του Στεφανάτου, ενώ θα είναι αυτοί που θα αυξήσουν την πίεση επιθετικά, χωρίς ωστόσο να δημιουργούν φάσεις εκτός των δύο τερμάτων που πέτυχαν στη συνέχεια, με σκοπό αρχικά να μειώσουν.

Στην πρώτη καλή στιγμή στο 69' ο Κόμητας θα βρεθεί στην περιοχή και δεξιά θα κάνει το σουτ, όμως είναι άστοχο και η μπάλα καταλήγει άουτ.

Στο 73' θα έχουμε τελικά τη μείωση και το 1-2 με κοντινό σουτ του Ν. Λουκάτου, ύστερα από δική του προσπάθεια και αμυντική αδράνεια.

Στο 85' η ομάδα της Πυλάρου θα "παγώσει" και πάλι το Δ.Α.Κ., αφού θα πετύχει το 1-3 που την κάνει πλέον φαβορί για το τρίποντο.

Ο Γρηγοράτος με μια εξαιρετική ατομική προσπάθεια, από το χώρο του κέντρου ως την αντίπαλη περιοχή, θα πασάρει στον Μπαλάσκα μέσα στην περιοχή και αριστερά και ο τελευταίος με πολύ ψύχραιμο πλασέ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα στην έξοδο του Παγανία!

Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι στη συνέχεια, ήταν να μειώσουν στο 89' στο τελικό 2-3 με δυνατό σουτ του Κουμαριώτη, μέσα από την περιοχή, μετά την παράλληλη συρτή σέντρα του Καλαφάτη από δεξιά.

Αυτό το 2-3 άφησε για λίγο στην αναμονή τους "κυανέρυθρους" για να έρθουν στη συνέχεια τα ευχάριστα με την ήττα των Πρόννων από την Εικοσιμία και την κατάκτηση της 4ης θέσης, κλείνοντας παράλληλα θέση για τα playoffs.

Αντίθετα, οι γηπεδούχοι πέταξαν την ευκαιρία να διεκδικήσουν την 2η θέση και οριστικά μετά από αυτή την ήττα μένουν στην 3η, πίσω από Παλληξουριακό και Εικοσιμία.

Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθούς τους κ.κ. Β. Θωμά και Π. Μπαζάρογλου.

Οι συνθέσεις

Α.Ο. Διλινάτα:(Γ. Τόγιας), Παγανίας, Στεφανάτος (46' Σπανός), Τζωρτζάτος Φ., Γεωργόπουλος, Κοσμετάτος, Κουράνης, Φωκάς, Δρόσος (63' Κόμητας), Λουκάτος, Κουμαριώτης, Καλαφάτης Ε.

Πυλαριακός:(Κ. Βιτωράτος), Καλλιβωκάς Δ., Παπαδάτος, Γονατάς, Καλλιβωκάς Γ., Μπαλάσκας, Γρηγοράτος, Σταμούλης, Αλυσανδράτος (64' Μανωλάτος), Rexha (58' Σαλιάι), Βασιλόπουλος, Καππάτος.

Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου