Κυριακή, Μαρτίου 26

Επιτυχημένος και με ρεκόρ συμμετοχών ο σημερινός 11ος Βαλλιάνειος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου 2023

Με απόλυτη επιτυχία και ρεκόρ συμμετοχών, πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 26/3, ένα από τα κορυφαία δρομικά αθλητικά δρώμενα στο νησί μας, ο 11ος Βαλλιάνειος λαϊκός αγώνας δρόμου 2023, με μεγάλη, όπως προαναφέραμε συμμετοχή και άρτια διοργάνωση από τους υπεύθυνους.

Να θυμίσουμε εδώ ότι, ο παραπάνω αγώνας αποτελεί μια συνδιοργάνωση της ΠΙΝ – ΠΕ Κεφαλληνίας και τελεί υπό την αιγίδα του Βαλλιανείου κληροδοτήματος.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν τέλειες, η διαδρομή επίσης εντυπωσιακή και όλοι μικροί - μεγάλοι χάρηκαν τη συμμετοχή τους, ανεξάρτητα από την τελική κατάταξη.

Οι διοργανωτές Διον. Φωκάς, Κατ. Φωκά, Βαν. Σαμόλη, ΠΙΝ – ΠΕ Κεφαλληνίας, αλλά και όσοι βοήθησαν στην επιτυχία έβαλαν και φέτος τα δυνατά τους και τα κατάφεραν με το παραπάνω.

Στο μικρόφωνο και την παρουσίαση, έκανε όπως κάθε φορά και για 11 χρόνια, ο δημοσιογράφος Σάκης Βούτος, ο οποίος με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο και την χαρακτηριστική φωνή του, λάμπρυνε την διοργάνωση.

Μαζί του και η Βάνια Σαμόλη από την οργανωτική επιτροπή, η οποία στη συνέχεια έλαβε μέρος στον αγώνα.

Οι αθλητές των 10 km σε ηλιακές κατηγορίες από 13 έως 61+, μετά την εκκίνηση έτρεξαν την κλασσική διαδρομή του αγώνα, από την πλατεία Βαλλιάνου, τον δρόμο με τους Φοίνικες, στο ορφανοτροφείο προς Φανάρι έως στο ύψος του Βιολογικού, όπου μπροστά από το εστιατόριο του Όσκαρ, με επιτόπου αναστροφή επέστρεψαν και τερμάτισαν στο ίδιο ακριβώς σημείο με την αφετηρία.

Η διαδρομή ήταν βατή, ενδιαφέρουσα, με εξαιρετική θέα, σε ένα ειδυλλιακό πάντρεμα πλούσιας βλάστησης και θαλάσσιου στοιχείου σε μία περιοχή τουριστική και προσφιλής σε όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Πριν από την εκκίνηση του δρόμου των 10 Km, προηγήθηκαν, όπως κάθε φορά οι καθιερωμένοι παιδικοί αγώνες (50 – 100 και +100 μέτρα), μπροστά από το κτίριο της αντιπεριφέρειας, ενώ οι μαζορέτες της σχολής χορού της Ελισάβετ Λιβιεράτου, έδιναν ένα πανέμορφο "χρώμα" στην διοργάνωση.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν και πραγματοποίησαν επιδείξεις ο Αθλητικός Σύλλογος Καράτε Κεφαλονιάς, το χορευτικό της Σχολής της Ελισάβετ Λιβιεράτου, αλλά και αγώνες από το τμήμα μαθητών χιπ χοπ της ίδιας σχολής.

Το μουσικό μέρος της εκδήλωσης επιμελήθηκε ο μετρ του είδους Θωμάς Βουτσινάς, προσθέτοντας ιδιαίτερο χρώμα στην ημέρα.

Ύστερα από τους καθιερωμένους χαιρετισμούς, δόθηκε η εκκίνηση των 10 km από το μέλος της οργανωτικής επιτροπής κ. Διονύση Φωκά.

Αφετηρία και τερματισμός, όπως προαναφέραμε ήταν η κεντρική πλατεία Αργοστολίου.

Όλοι όσοι συμμετείχαν στον αγώνα παρέλαβαν αναμνηστικό μετάλλιο, ενώ οι νικητές των κατηγοριών βραβεύθηκαν ξεχωριστά.

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι στο μεγάλο αγώνα συμμετείχαν από 250 με 300 αθλητές και αθλήτριες, που αποτελεί ρεκόρ στον συγκεκριμένο αγώνα και στους παιδικούς περισσότερα από 100 παιδιά αγόρια και κορίτσια!

Οι 3 πρώτοι νικητές σε άνδρες και γυναίκες:

Άνδρες

1ος  Σπ. Σκαφιδάς με χρόνο 37:57

2ος  Β. Λάσκαρης με χρόνο 39:70

3ος  Π. Χάλδας με χρόνο 40:26

Γυναίκες

1η  Στ. Μπενάκη με χρόνο 47:26

2η  Κατ. Καραπέτσου με χρόνο 49:32

3η  Ερ. Γαλάτη με χρόνο 50:21

Η πολύ όμορφη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις απονομές, ενώ το ραντεβού ανανεώθηκε για του χρόνου.

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση, η οποία ήταν απόλυτα επιτυχημένη!

Και του χρόνου!

Θα ακολουθήσουν δύο μεγάλα φωτορεπορτάζ

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου