Παρασκευή, Μαρτίου 31

Η Pre game της πρεμιέρας των playoffs του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας....

Την Κυριακή 2/4/2023 η πρεμιέρα των playoffs
του τοπικού πρωταθλήματος  Α’ κατηγορίας

Πρεμιέρα λοιπόν στα playoffs, σίγουρα σε μια δύσκολη στιγμή για το τοπικό ποδόσφαιρο, μετά τα.... όμορφα του τελικού της περασμένης Κυριακής και την οριστική διακοπή του.

Άλλη μια μαχαιριά για το πολύπαθο τα τελευταία χρόνια τοπικό ποδόσφαιρο.

Και για αυτό, όλοι έχουμε ευθύνες, όπως επίσης όλοι είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε κάτι για αυτό πριν βουλιάξει ακόμη περισσότερο, γιατί τότε θα είναι πολύ αργά.

Ας ληφθούν άμεσες αποφάσεις για το καλό του, είτε αρέσουν είτε όχι. Όμως απαραίτητα πρέπει να ληφθούν!

Όμως, όπως είπαμε στην αρχή, έχουμε πρεμιέρα playoffs με τη συμμετοχή 4 ομάδων και συγκεκριμένα των Παλληξουριακού - Εικοσιμίας - Διλινάτων και Πυλαριακού.

Έχουμε αγώνες που βγάζουν τον φετινό πρωταθλητή και εκεί όλοι πρέπει να βοηθήσουν και να συνδράμουν για την ομαλή διεξαγωγή τους.

Την Κυριακή,  περνάμε στην πιο κρίσιμη καμπή του φετινού πρωταθλήματος με τη διεξαγωγή ενός μίνι πρωταθλήματος 6 σημαντικών αγώνων για κάθε ομάδα.

Πρεμιέρα λοιπόν με τους 2 αγώνες του προγράμματος, σε Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και Μακρυώτικα στις 5 το απόγευμα.

Παιχνίδια με τεράστιο ενδιαφέρον, ιδιαίτερα σε αυτό του Αργοστολίου, ανάμεσα στον πρωταθλητή της κανονικής περιόδου και αήττητο Παλληξουριακό και την πολύ αξιόλογη ομάδα του Α.Ο. Εικοσιμίας.

Παιχνίδια, το αποτέλεσμα των οποίων μπορεί να μας δείξει κάποια πράγματα και τι μπορεί να περιμένουμεστη συνέχεια, όπως και να μας "βραχυκυκλώσει" για τα καλά. Κυριακή κοντή γιορτή λοιπόν!

Εμείς, να ευχηθούμε να πάνε όλα καλά, όλοι να δείξουν την ανάλογη ψυχραιμία και ο καλύτερος, αυτός που θα το αξίζει ας το σηκώσει.

Τα στατιστικά της περασμένης 18ης τελευταίας αγωνιστικής

Συνολικά στους 4 αγώνες του προγράμματος, σημειώθηκαν 16 τέρματα, 5 περισσότερο από την προπερασμένη αγωνιστική.

Από αυτά, οι γηπεδούχοι πέτυχαν 7 και οι φιλοξενούμενοι 9.

Στις νίκες από 2 οι γηπεδούχοι και οι φιλοξενούμενοι. 

Επίσης δεν είχαμε κάποια ισοπαλία.

Αήττητος ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και μετά από 16 αγώνες ο Παλληξουριακός.

Την καλύτερη άμυνα, διαθέτει η ίδια ομάδα με μόλις 4 τέρματα παθητικό, όπως και την καλύτερη επίθεση με 63 τέρματα στο ενεργητικό της στα ίδια παιχνίδια.

Τη χειρότερη επίθεση ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς με 9 τέρματα ενεργητικό μετά από 16 παιχνίδια.

Την χειρότερη άμυνα διαθέτει επίσης ή ίδια ομάδα με 53 γκολ παθητικό!

Τις περισσότερες νίκες (14) έχει πετύχει οι Παλληξουριακός.

Τις περισσότερες ήττες (14) έχει δεχθεί ο Αστέρας Ληξουρίου!

Τις περισσότερες ισοπαλίες οι Παλληξουριακός - Διλινάτα που έχουν από 2.

Τέλος, τρεις ομάδες οι Πρόννοι - Ευγέρος - Αστέρας Ληξουρίου, ολοκλήρωσαν μετά από 18 αγωνιστικές αγνοώντας την ισοπαλία!

         

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές

α/α

Ημέρα - Ημερομηνία - Ώρα

Διαιτητής

Βοηθοί

1.

Κυριακή 2-4-2023  ώρα:17:00

Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Α.Ο. Εικοσιμίας - Α.Ο. Παλληξουριακός

Καραΐσκος

Απόστολος

Θωμάς Β.

Μπαζάρογλου Π.

2.

Κυριακή 2-4-2023  ώρα:17:00

Δημοτικό Μακρυωτίκων

Α.Π.Σ. Πυλαριακός - Α.Ο. Διλινάτων

Αντωνιάδης

Νεόφυτος

Κατερέλος Ε.

Ματιάτος Ν.

Το ρεπορτάζ της 1ης  αγωνιστικής

Κυριακή  2/4/2023

Με το πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι του προγράμματος, ανάμεσα σε Εικοσιμία - Παλληξουριακό, ανοίγει η αυλαία της πιο κρίσιμης φάσης του φετινού πρωταθλήματος, τα playoffs για την ανάδειξη του φετινού πρωταθλητή στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.

Ένα παιχνίδι ανάμεσα στον πρώτο και το δεύτερο της τελικής κατάταξης της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. 

Δύο από τις κορυφαίες του ομάδες που θέλουν και θα παλέψουν για τη διάκριση και τον τίτλο του πρωταθλητή.

Πολύ σημαντικό και για τους δύο, αφού το αποτέλεσμα του μπορεί να κρίνει πολλά για τη συνέχεια και να μας δώσει μία εικόνα για το πως θα εξελιχθεί αυτή η σειρά.

Οι γηπεδούχοι, με μια νεανική και πολύ ανταγωνιστική ομάδα, θέλουν κατ' αρχήν να ανατρέψουν τα προγνωστικά και να πάρουν κεφάλι στον βαθμολογικό πίνακα με μια επικράτηση που θα τους φέρει να καλύπτουν τη διαφορά του -2 από τον αήττητο αντίπαλο τους και με το καλημέρα να μπαίνουν επικεφαλής.

Σίγουρα μόνο εύκολο δεν θα είναι το έργο τους, αφού οι πρωταθλητές της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος διαθέτουν ένα πολύ δυνατό και ενισχυμένο ρόστερ, χωρίς μέχρι τώρα να έχουν δώσει ιδιαίτερα δικαιώματα αμφισβήτησης.

Στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, οι "ερυθρόλευκοι" θα παραταχθούν με στόχο να προασπίσουν τον τίτλο τους, ξεκινώντας με ένα πολύ σημαντικό τρίποντο. 

Ένα τρίποντο που θα τους χρήσει σαν το πρώτο φαβορί με το καλημέρα.

Πάντως, όλα είναι ανοικτά σε ένα μεγάλο ντέρμπι στο οποίο εκτός των άλλων περιμένουμε να παρακολουθήσουμε ποιοτικό ποδόσφαιρο με αγωνία και πλούσιο θέαμα.

Και οι δύο αντίπαλοι είναι ικανοί και μας το έδειξαν στο παιχνίδι του β' γύρου σε εκείνο το πολύ ωραίο ντέρμπι και το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 2-2!

Ελπίζουμε όλα να πάνε καλά και να ολοκληρωθεί ένα μεγάλο παιχνίδι τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου, όπως το απαιτεί η ιστορία των δύο ομάδων.

Να θυμίσουμε ότι, δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα ο πρώτος σκόρερ του φετινού πρωταθλήματος Μ. Μπράτι του Παλληξουριακού, ο οποίος αποβλήθηκε στον τελικό του τοπικού κυπέλλου που δεν τελείωσε ποτέ και αυτό είναι ένα πλήγμα για τους "ερυθρόλευκους"!!

Ο «Έλεγχος» τους στην κανονική διάρκεια

Οι γηπεδούχοι τερμάτισαν στην 2η θέση 4 βαθμούς, πίσω από τον αντίπαλο τους, με έναν πολύ καλό απολογισμό και γενικά καλή παρουσία.

Συγκεκριμένα, σε 16 παιχνίδια πήραν 13 νίκες, αναδείχθηκαν 1 ισόπαλοι, γνώρισαν 2 φορές την ήττα, πέτυχαν 53 γκολ και δέχθηκαν 13, ενώ συγκέντρωσαν συνολικά 40 βαθμούς.

Επίσης, είχαν τη δεύτερη καλύτερη άμυνα και επίθεση στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι φιλοξενούμενοι, τερμάτισαν αήττητοι στην 1η θέση 4 βαθμούς πάνω από τον δεύτερο αντίπαλο τους, με μια πολύ καλή παρουσία, τόσο αγωνιστικά όσο και βαθμολογικά.

Στα δικά τους 16 παιχνίδια πανηγύρισαν 14 φορές τη νίκη, είχαν 2 ισοπαλίες, πέτυχαν 63 γκολ και δέχθηκαν μόλις 4, έχοντας την καλύτερη άμυνα και επίθεση του πρωταθλήματος ενώ συγκέντρωσαν 44 βαθμούς. 

Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθούς τους κ.κ. Β. Θωμάς και Π. Μπαζάρογλου.

         

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής θα συνεχιστεί την ίδια ημέρα και ώρα, όπου στο Δημοτικό Μακρυωτίκων, σε ένα παιχνίδι κομβικής σημασίας για τις δύο ομάδες ο Πυλαριακός θα φιλοξενήσει τον Α.Ο. Διλινάτων, σε ένα παιχνίδι που θέλουν μόνο τρίποντο.

Ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, αφού η ήττα θα τους θέσει μακριά από την διεκδίκηση του τίτλου, ιδιαίτερα αν έχει περάσει από το Αργοστόλι και την Εικοσιμία ο Παλληξουριακός.

Και οι δύο θέλουν να κάνουν καλό ποδαρικό στη σειρά, ώστε να παραμείνουν ζωντανοί στο όνειρο, αφού σε ένα μίνι πρωτάθλημα 6 αγωνιστικών, σίγουρα κάθε χαμένος βαθμός είναι "μαχαιριά" στην προσπάθεια και το στόχο των ομάδων.

Οι γηπεδούχοι, πολύ ανεβασμένοι τις τελευταίες αγωνιστικές, αλλά και γενικότερα σε όλο σχεδόν τον β' γύρο, με μια καλή και ποιοτική ομάδα, δείγμα της δουλειάς που γίνεται τα τελευταία χρόνια στην ομάδα της Πυλάρου, είναι το αουτσάιντερ σε αυτή τη διαδικασία, όμως θα παλέψουν για το καλύτερο δυνατόν πλασάρισμα, ιδιαίτερα σε παιχνίδια όπως είναι της Κυριακής στην έδρα τους για να φανούν ανταγωνιστικοί και να δικαιολογήσουν την παρουσία τους εδώ.

Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι, σίγουρα με ένα δυνατό ρόστερ, μετά τον τελικό που δεν είχε αίσιο τέλος και κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τι θα γίνει και ποια θα είναι η απόφαση της Π.Ε. στη συνέχεια, θέλουν να μπουν στη σειρά νικηφόρα (άλλωστε δεν έχουν άλλη επιλογή), ώστε ανεξάρτητα τι θα γίνει στο ντέρμπι του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, να παραμείνουν στο "κόλπο" της διεκδίκησης του τίτλου.

Σίγουρα με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα η κατάσταση θα γίνει δύσκολη στη συνέχεια.

Στα Μακρυώτικα, περιμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι. Δεν ξέρουμε αν μπορούμε να περιμένουμε καλό θέαμα ή γκολ, όμως σίγουρα αγωνία θα υπάρχει για το αποτέλεσμα.

Ο Γ. Τόγιας, δεν θα έχει στη διάθεση του ένα από τα καλύτερα "εργαλεία" του, τον Αγγ. Γεωργόπουλο ο οποίος είναι τιμωρημένος.

 Ο «Έλεγχος» τους στην κανονική διάρκεια

Οι γηπεδούχοι τερμάτισαν στην 4η θέση της βαθμολογικής κατάταξης, κάνοντας ένα δυνατό μπάσιμο, λίγο πριν την ολοκλήρωση του α’ γύρου, αφού στην αρχή δεν τα πήγαιναν καθόλου καλά, και με ανάλογες καλές εμφανίσεις κατάφεραν να τερματίσουν σαν η 4η ομάδα του πρωταθλήματος.

Στα 16 παιχνίδια τους τη φετινή σεζόν, πήραν 9 φορές τη νίκη, αναδείχθηκαν 1 φορά ισόπαλοι, αλλά γνώρισαν και 6 φορές την ήττα

Πέτυχαν 28 γκολ και δέχθηκαν 40, ενώ συγκέντρωσαν συνολικά 28 βαθμούς.

Οι φιλοξενούμενοι, τερμάτισαν στην 3η θέση με μια πολύ καλή γενικότερη παρουσία, τόσο αγωνιστική όσο και βαθμολογική.

Στα 16 παιχνίδια που έδωσαν στη σεζόν «χαμογέλασαν» στα 10, έφεραν 2 ισοπαλίες και γνώρισαν 4 φορές την ήττα, πέτυχαν 32 γκολ και δέχθηκαν 14, ενώ συγκέντρωσαν 32 βαθμούς.

Οι δύο ομάδες δεν είναι άγνωστες μεταξύ τους, αφού θα συναντηθούν για 5η φορά φέτος.

Στην κανονική διάρκεια και στον πρώτο γύρο στα Μακρυώτικα τα Διλινάτα είχαν πάρει μια εύκολη νίκη με σκορ 6-1, ενώ στην κρίσιμη για τους γηπεδούχους συνάντηση του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, είχαν επικρατήσει με σκορ 2-3.

Όμως, η τύχη τους είχε φέρει αντίπαλους και στον ημιτελικό του τοπικού κυπέλλου, όπου η ομάδα του «μεγάλου» χωριού θα πάρει την πρόκριση στον τελικό, με δύο νίκες και το ίδιο σκορ 1-0, τόσο στα Μακρυώτικα όσο και στο Αργοστόλι.

Διαιτητής ο κ. Ν. Αντωνιάδης με βοηθούς τους κ. Ε. Κατερέλο και Ν. Ματιάτο.

         

Η βαθμολογία

Θέση

Ομάδες

Βαθμ.

Αγ.

Ν

Ι

Η

Γκολ

1.

Α.Ο. Παλληξουριακός

4

-

-

-

-

- - -

2.

Α.Ο. Εικοσιμίας

2

-

-

-

-

- - -

3.

Α.Ο. Διλινάτα

1

-

-

-

-

- - -

4.

Α.Π.Σ. Πυλαριακός

0

-

-

-

-

- - -

        

Η επόμενη (2η) αγωνιστική

(9/4/2023)

α/α

Αγώνας

1.

Α.Ο. Εικοσιμίας - Α.Ο. Διλινάτων

2.

Α.Ο. Παλληξουριακός - Α.Π.Σ. Πυλαριακός

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου