Παρασκευή, Μαρτίου 17

Η Pre game της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας....

Το Σαββατοκύριακο 18-19/3/2023 η συνέχεια του τοπικού πρωταθλήματος 
Α’ κατηγορίας

Ενδιαφέρον υπάρχει στη "μάχη" της τελευταίας θέσης της τελικής 4αδας, μεταξύ Πυλαριακού - Πρόννων, αλλά και της 2ης την οποία διεκδικούν η Εικοσιμία και τα Διλινάτα, αφού η πρώτη θέση είναι αδύνατον να χαθεί για τον Παλληξουριακό στα δυο τελευταία παιχνίδια με Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς - Εύγερο αντίστοιχα και την διαφορά στο +4. 

Επίσης, όσον αφορά την ομάδα που από την επόμενη περίοδο θα αγωνίζεται στη "μικρή" κατηγορία, ξεκαθάρισε και εδώ, με τον Αστέρα Ληξουρίου να αποχαιρετάει την Α' κατηγορία!

Ξεχωρίζουν αυτά των Διλινάτων - Πυλαριακού, Εικοσιμίας - Πρόννων στο Δ.Α.Κ με τις φιλοξενούμενες, όπως αναφέρουμε παραπάνω να παλεύουν για το 4ο και τελευταίο εισιτήριο που οδηγεί στους "4" των playoffs, για την ανάδειξη του φετινού πρωταθλητή της Α' κατηγορίας.

Θα διεξαχθούν συνολικά 4 παιχνίδια, σε μια αγωνιστική που όπως προαναφέραμε, το βαθμολογικό της ενδιαφέρον είναι περιορισμένο και αφορά την 2η, αλλά και την τελευταία κυρίως θέση της τελικής κατάταξης στην 4αδα!

Τώρα, όσον αφορά τα τέσσερα παιχνίδια, θα διεξαχθούν αύριο Σάββατο 18 στο Αργοστόλι και μεθαύριο 19/3/2023, σε Αργοστόλι (2) και Ληξούρι.

Ρεπό αυτή την αγωνιστική θα έχει ο Α.Ο Σάμης.

Τα στατιστικά της περασμένης 16ης αγωνιστικής

Συνολικά στους 4 αγώνες του προγράμματος, σημειώθηκαν 10 τέρματα, 3 λιγότερα από την περασμένη αγωνιστική.

Από αυτά, οι γηπεδούχοι πέτυχαν 3 και οι φιλοξενούμενοι 7!

Στις νίκες, οι γηπεδούχοι πέτυχαν 1, ενώ οι φιλοξενούμενοι 3. 

Επίσης δεν είχαμε κάποια ισοπαλία.

Αήττητος στο πρωτάθλημα μετά από 14 αγώνες παραμένει ο Παλληξουριακός.

Την καλύτερη άμυνα διαθέτει η ίδια ομάδα με 3 τέρμα παθητικό, μετά από 14 επίσης παιχνίδια.

Την καλύτερη επίθεση με 50 τέρματα στο ενεργητικό του, διαθέτει επίσης ο πρωτοπόρος Παλληξουριακός με τα ίδια παιχνίδια.

Τη χειρότερη επίθεση, οι Α.Ο. Αστέρας Ληξουρίου - Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς με 9 τέρματα ενεργητικό σε 14 παιχνίδια.

Την χειρότερη άμυνα επίσης ο Αστέρας με 50 γκολ παθητικό!

Τις περισσότερες νίκες (12) έχει πετύχει οι Παλληξουριακός.

Τις περισσότερες ήττες (14) έχει δεχθεί ο Αστέρας Ληξουρίου!

Τις περισσότερες ισοπαλίες οι Παλληξουριακός - Διλινάτα που έχουν από 2.

Τέλος, τρεις ομάδες οι Πρόννοι - Ευγέρος - Αστέρας Ληξουρίου, συνεχίζουν μετά από 16 αγωνιστικές να αγνοούν την ισοπαλία!

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Αναλυτικά τα παιχνίδια και οι διαιτητές  

α/α

Ημέρα - Ημερομηνία - Ώρα

Διαιτητής

Βοηθοί

1.

Σάββατο 18-3-2023  ώρα:16:00

Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Π.Α.Ο. Εύγερος - Α.Ο. Αστέρας Ληξουρίου

Χρηστάτος

Σπύρος

Καραΐσκος Απ.

Ματιάτος Ν.

2.

Κυριακή 19-3-2023  ώρα:13:00

Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Α.Ο. Διλινάτων - Α.Π.Σ. Πυλαριακός

Καραΐσκος

Απόστολος

Θωμάς Β.

Μπαζάρογλου Π.

3.

Κυριακή 19-3-2023  ώρα:16:00

Δημοτικό Ληξουρίου "Α.Ο. Παλληξουριακός"

Α.Ο. Παλληξουριακός - Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

Αντωνιάδης

Νεόφυτος

Ματιάτος Ν.

Χαρίση Κ.

4.

Κυριακή 19-3-2023  ώρα:16:00

Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Α.Ο. Εικοσιμίας - Α.Ο. Πρόννοι

Θωμάς

Βασίλης

Βουτσινάς Α.

Μπαζάρογλου Π.

         

Το ρεπορτάζ της 17ης αγωνιστικής

Σάββατο  18/3/2023

Με το εντελώς αδιάφορο παιχνίδι του προγράμματος, αύριο Σάββατο 18/3, μεταξύ Ευγέρου - Αστέρα Ληξουρίου, στις 4 απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, ανοίγει η αυλαία της 17ης, προτελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος Α' κατηγορίας και τις δύο ομάδες να παίζουν απλά για το γόητρο.

Ακόμη και με νίκη στη συνέχεια δεν μπορούν να αλλάξουν κάτι, αφού οι θέσεις τους την φετινή περίοδο είναι προδιαγεγραμμένες η 7η και 9η αντίστοιχα.

Οι γηπεδούχοι, προέρχονται από νίκη 1-0 στο ίδιο γήπεδο με τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, ύστερα από 6 συνεχόμενες ήττες, ενώ οι φιλοξενούμενοι από καταδικαστική ήττα στον Άγιο Αντώνη με σκορ 2-3 από τη Σάμη.

Μια ήττα που τους έστειλε και μαθηματικά στη Β' τοπική κατηγορία.

Η ομάδα των Φαρακλάτων, μετά από 14 παιχνίδια, βρίσκεται στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα με μόλις 12 βαθμούς, αποτέλεσμα των 4 νικών και 10 ηττών που έχει μέχρι σήμερα!

Από την άλλη, αυτή του Σάκη Αναλυτή μέχρι τώρα και ύστερα από ανάλογα παιχνίδια, έχει ένα πάρα πολύ αρνητικό σερί της τάξης των ισάριθμων ηττών.

Περιμένουμε ένα παιχνίδι, το οποίο ελπίζουμε να μην αποδειχθεί αγγαρεία και παρά το αδιάφορο των βαθμών, οι ομάδες να αγωνιστούν για το γόητρο σε ένα ούτως η άλλως ανοικτό παιχνίδι, στο οποίο αποκλείονται και οι σκοπιμότητες.

Στον πρώτο γύρο στο Ληξούρι, η ομάδα του Θ. Βουκελάτου, είχε πάρει μια εύκολη νίκη, με σκορ 5-1.

Διαιτητής ο κ. Σπ. Χρηστάτος με βοηθούς τους κ.κ. Απ. Καραΐσκο και Ν. Ματιάτο.

         
Κυριακή  19/3/2023

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής θα συνεχιστεί την επόμενη ημέρα, Κυριακή 19/3 στις 1 το μεσημέρι!!, όπου στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, σε ένα παιχνίδι με έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον για τις δύο ομάδες, τα Διλινάτα θα φιλοξενήσουν τον Πυλαριακό.

Οι γηπεδούχοι, μετά την νίκη τους την περασμένη Τετάρτη στο ντέρμπι με την Εικοσιμία, στο ίδιο γήπεδο με σκορ 1-0, ανανέωσαν τις ελπίδες τους για την 2η θέση της τελικής κατάταξης και η νίκη είναι το μοναδικό ζητούμενο.

Το ίδιο όμως ισχύει και για τον αντίπαλο τους, ο οποίος την περασμένη αγωνιστική πραγματοποίησε το ρεπό του και θέλει μόνο νίκη προκειμένου να παραμείνει σε θέση 4αδας ή ακόμη και να την εξασφαλίσει σε περίπτωση ήττας των Πρόννων λίγο αργότερα στο ίδιο γήπεδο. Διαφορετικά όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική σε ένα παιχνίδι πραγματικό τελικό.

Μέχρι τώρα και μετά από 14 αγώνες, ο Α.Ο. Διλινάτων παραμένει στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, όμως με τη διαφορά πλέον στους -2, πίσω από την Εικοσιμία με 32 βαθμούς, έχοντας πετύχει 10 νίκες - 2 ισοπαλίες, ενώ έχει δεχθεί 2 ήττες. 

Όσον αφορά τους "κυανέρυθρους" της Πυλάρου, με τους ίδιους αγώνες βρίσκονται στην 4η θέση της βαθμολογικής κατάταξης με 22 βαθμούς και απολογισμό 7 νίκες - 1 ισοπαλία και 6 ήττες.

Στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, την Κυριακή το μεσημέρι, περιμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι στο οποίο και οι δύο ομάδες θα παλέψουν για μια νίκη που μπορεί να δώσει πολύ ενδιαφέρον για τη συνέχεια στο πρωτάθλημα και στην τελευταία του "στροφή".

Άλλωστε, τα παιχνίδια ανάμεσα σε αυτές τις δύο ομάδες πάντα έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Διλινάτα - Πυλαριακός συναντώνται για 4η φορά μεταξύ τους φέτος και στις 3 προηγούμενες, η ομάδα του "μεγάλου" χωριού ήταν η νικήτρια. Έτσι φαίνεται ότι του έχει πάρει τον αέρα.

Η πρώτη στα Μακρυώτικα στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής, όπου οι γηπεδούχοι είχαν περάσει "αέρας" με σκορ 6-1!

Οι δύο επόμενες ήταν για τα ημιτελικά του τοπικού κυπέλλου, όπου οι γηπεδούχοι με δύο νίκες 1-0, σε Μακρυώτικα και Δ.Α.Κ. θα πάρουν το εισιτήριο του μεγάλου τελικού.

Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθούς τους κ.κ. Β. Θωμά και Π. Μπαζάρογλου.

         

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής συνεχίζεται λίγο αργότερα την ίδια ημέρα και στο ίδιο γήπεδο. 

Συγκεκριμένα στις 4 το απόγευμα με ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, προτελευταία "στροφή" πριν το φινάλε και την Εικοσιμία να φιλοξενεί τους Πρόννους.

Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα για την ομάδα της Λειβαθούς, ιδιαίτερα αλλά και τους Πρόννους η νίκη είναι κομβική, αφού οι πρώτοι έχουν ρίξει πλέον όλο το βάρος στην 2η θέση, ενώ οι αντίπαλοι τους θέλουν τουλάχιστον να μην χάσουν και να "χτυπήσουν" στο τελευταίο παιχνίδι τον Πυλαριακό στην έδρα τους, ακόμη και αν λίγο νωρίτερα στο ίδιο γήπεδο έχει πάρει τη νίκη από τα Διλινάτα.

Η ομάδα του Τ. Παπαθεοδωρόπουλου προέρχεται από ήττα την 2η στο φετινό πρωτάθλημα, την περασμένη Τετάρτη από τα Διλινάτα στο ίδιο γήπεδο, με αποτέλεσμα να χάσει κάθε ελπίδα για το κάτι παραπάνω.

Όμως και οι αντίπαλοι τους προέρχονται επίσης από ήττα. Μια ήττα όμως φυσιολογική, έστω και αν αγωνίστηκαν στην έδρα τους, από τον πρωτοπόρο και αήττητο Παλληξουριακό με σκορ 3-0.

Η "κυανόλευκοι" της Λειβαθούς, μετά από 14 αγώνες, βρίσκονται στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, 5 βαθμούς πλέον πίσω από τον πρωτοπόρο Παλληξουριακό και την 1η θέση, έχοντας σαν απολογισμό 11 νίκες - 1 ισοπαλία - 2 ήττες και 34 βαθμούς.

Η ομάδα των Πρόννων, με τα ίδια παιχνίδια, βρίσκεται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 21 βαθμούς, 1 πίσω από τον 4ο Πυλαριακό. Με τα ίδια παιχνίδια έχει 7 νίκες και ισάριθμες ήττες, ενώ έχει πάρει "διαζύγιο" φέτος με την ισοπαλία!

Στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, την Κυριακή το απόγευμα, περιμένουμε ένα δυνατό και ενδιαφέρον παιχνίδι, στο οποίο οι δύο αντίπαλοι θα "κυνηγήσουν" το τρίποντο για τους λόγους που αναφέρουμε παραπάνω.

Σίγουρα, υπάρχει απογοήτευση στην πλευρά των γηπεδούχων, όμως όλοι στην ομάδα είναι αποφασισμένοι να αφήσουν πίσω την ήττα από τα Διλινάτα και να διεκδικήσουν το τρίποντο, προκειμένου να μην χαθεί και αυτή η 2η θέση.

Όσον αφορά τους φιλοξενούμενους, θα προσπαθήσουν για το καλύτερο και αν καταφέρουν να πάρουν κάτι, θα είναι στα θετικά τους και θα βοηθήσει στην καλή ψυχολογία, μιας και είναι πολύ πιθανό, να ακολουθήσει ένας μεγάλος "τελικός" την τελευταία αγωνιστική, με έπαθλο τη συμμετοχή τους στην τελική 4αδα.

Στον πρώτο γύρο στο Δημοτικό Σκάλας, οι τωρινοί γηπεδούχοι είχαν πάρει εύκολη νίκη με σκορ 5-2!

Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς τους κ.κ. Α. Βουτσινά και Π. Μπαζάρογλου.

         

Τέλος, το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί την ίδια ώρα στο "Α.Ο. Παλληξουριακός" στον Άγιο Αντώνη, με τον πρωτοπόρο και αήττητο Παλληξουριακό να φιλοξενεί τον Π.Α.Ο Κεφαλονιάς στον Άγιο Αντώνη.

Και εδώ θα έχουμε ένα εντελώς αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, τους πρωτοπόρους απλά να διατηρούν το αήττητο τους, να σφραγίζουν και μαθηματικά την πρωτιά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν για μια καλή παρουσία απέναντι σε μια ομάδα σαφώς καλύτερη και πολύ πιο ποιοτική, όπως είναι οι πρωτοπόροι.

Η ομάδα του Ηλία Ζερβού, προέρχεται από μια σημαντική νίκη στην Σκάλα 3-0 επί των Πρόννων.

Μία νίκη που τις εξασφαλίζει και την πρωτιά στην κανονική διάρκεια, αφού τα δύο παιχνίδια που απομένουν για την ολοκλήρωση, είναι με κατώτερους αντιπάλους και μάλιστα στην έδρα της (το συγκεκριμένο και στο φινάλε με την Εύγερο).

Οι "πράσινοι" αντίθετα προέρχονται από μια "γλυκειά" ήττα παραμονής από την Εύγερο με σκορ 1-0 στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.

Μέχρι τώρα και ύστερα από 14 αγώνες, οι "ερυθρόλευκοι βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 38 βαθμούς και απολογισμό 12 νίκες - 2 ισοπαλίες!

Έτσι, θέλουν και αναμένεται να διατηρήσουν το αήττητο, αφού ο στόχος είναι να πάει μέχρι τέλους και να ολοκληρώσει μία ακόμη ποδοσφαιρική χρονιά χωρίς ήττα. 

Κάτι άλλωστε που έχει καταφέρει και παραμένει πιστή στον στόχο της, σχεδόν πέντε χρόνια και συγκεκριμένα από τις 5 Μαΐου του 2019, ημέρα στην οποία γνώρισε την τελευταία και μάλιστα εντός έδρας ήττα, από τους Πρόννους 0-1 στα playoffs.

Ήττα που τότε τους στοίχησε την απώλεια του πρωταθλήματος, από τον αντίπαλο της!

Από την άλλη, η ομάδα του "τριφυλλιού"  και στα 13 παιχνίδια που έχει δώσει, έχει σαν απολογισμό 2 νίκες - 1 ισοπαλία - 10 ήττες και βρίσκεται στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με 7 βαθμούς, αλλά από την προηγούμενη αγωνιστική με εξασφαλισμένη μαθηματικά την παραμονή της στους "μεγάλους"!

Στον πρώτο γύρο στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, η ομάδα του Ηλία Ζερβού, είχε περάσει πολύ εύκολα, επικρατώντας με σκορ 6-0.

Στο "Α.Ο. Παλληξουριακός", περιμένουμε ένα παιχνίδι ουσιαστικά χωρίς μεγάλες προσδοκίες, ίσως όμως και κάποια γκολ, λόγω ποιοτικής διαφοράς των ομάδων, τους "ερυθρόλευκους" σαφώς καλύτερους έτοιμους να πετύχουν το στόχο τους, να παίρνουν την 13η και τυχερή τους νίκη και να πηγαίνουν στα playoffs με το bonus των +4 βαθμών, αλλά και σαν το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου, ο οποίος αν έρθει θα είναι ο 10ος στην ιστορία τους και ο 2ος συνεχόμενος (δεν υπολογίζονται οι περίοδοι του covid (2019-2020 και 2020-2021).

Διαιτητής ο κ. Ν. Αντωνιάδης με βοηθούς τον κ. Ν. Ματιάτο και την κ. Κ. Χαρίση.

         

Η βαθμολογία

Θέση

Ομάδες

Βαθμ.

Αγ.

Ν

Ι

Η

Γκολ

1.

Α.Ο. Παλληξουριακός

38

14

12

02

00

50 - 03

2.

Α.Ο. Εικοσιμίας

34

14

11

01

02

44 - 12

3.

Α.Ο. Διλινάτα

32

14

10

02

02

30 - 10

4.

Α.Π.Σ. Πυλαριακός

22

14

07

01

06

24 - 38

5.

Α.Ο. Πρόννοι

21

14

07

00

07

27 - 20

6.

Α.Ο. Σάμης

19

15

06

01

08

23 - 34

7.

Π.Α.Ο. Εύγερος

12

14

04

00

10

20 - 31

8.

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

07

13

02

01

10

09 - 38

9.

Α.Ο. Αστέρας Ληξουρίου

00

14

00

00

14

09 - 50

        

Η επόμενη (18η) αγωνιστική
(Τετάρτη 22//3/2023)

α/α

Αγώνας

1.

Α.Ο. Σάμης - Α.Ο. Διλινάτων

2.

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς - Α.Ο. Εικοσιμίας

3.

Α.Ο. Πρόννοι - Α.Π.Σ. Πυλαριακός

4

Α.Ο. Παλληξουριακός - Π.Α.Ο. Εύγερος

-

Ρεπό: Α.Ο. Αστέρας Ληξουρίου

         
Οι σκόρερ
Αναλυτικά ο πίνακας των 10 πρώτων 
της κατάταξης στην Α' κατηγορία

α/α

Ποδοσφαιριστής

Σωματείο

Τέρματα

1.

Μπράτι Μελέκι

Α.Ο. Παλληξουριακός

17

2.

Ντουκάι Ντετάρ

Α.Ο. Εικοσιμίας

16

3.

Λεπενιώτης Νικόλαος

Α.Ο. Παλληξουριακός

09

4.

Θωμαΐδης Νικόλαος

Α.Π.Σ. Πυλαριακός

08

5.

Μπαλάσκας Παναγιωτης

Α.Π.Σ. Πυλαριακός

08

6.

Lluka Islam

Α.Ο. Πρόννοι

07

7.

Αντωνάτος Ηλίας

Α.Ο. Παλληξουριακός

06

8.

Λουκάτος Νικόλαος

Α.Ο. Διλινάτα

06

9.

Θεοδωρόπουλος Γιώργος

Π.Α.Ο. Εύγερος

05

10.

Καραγιάννης Κωνσταντίνος

Α.Ο. Εικοσιμίας

05

Ακολουθούν και άλλοι ποδοσφαιριστές με 5 ή λιγότερα τέρματα

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου