Τετάρτη, Μαρτίου 22

Νίκη και καλή ψυχολογία ενόψει playoffs για την Εικοσιμία... 7-0 τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

Σε ένα μέτριο παιχνίδι και τις δύο ομάδες να το βλέπουν σαν μια απλή υποχρέωση, ιδιαίτερα οι γηπεδούχοι, σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και στην αυλαία της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, η δεύτερη της βαθμολογικής κατάταξης Εικοσιμία, δεν θα δυσκολευτεί ιδιαίτερα απέναντι στον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, επικρατώντας με σκορ 7-0 και πηγαίνει στα playoffs με νίκη, αλλά και καλή ψυχολογία.

Όσον αφορά τους γηπεδούχους, αποχαιρετούν (όχι ακριβώς αφού υπάρχει ακόμη το εξ’ αναβολής παιχνίδι με τον Αστέρα στο Ληξούρι) μία μέτρια περίοδο με αρκετά όμως προβλήματα και το ότι, κατάφεραν να παραμείνουν στην κατηγορία, τους αξίζουν πολλά μπράβο.

Η αλήθεια επίσης είναι ότι, όλη την χρονιά προσπάθησαν, έχοντας καλές αλλά και κακές στιγμές στα 15 μέχρι τώρα παιχνίδια τους.

Ιδιαίτερη κριτική σε αυτά τα παιχνίδια δεν απαιτείται και απλά να αναφέρουμε ότι, οι τυπικά φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι πιο παραγωγικοί, αποτελεσματικοί και η νίκη τους ήταν δίκαιη.

Πλέον το μυαλό είναι στραμμένο στα playoffs, όπου εκεί θέλουν να διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή 2022-2023.

Έναν τίτλο που τελευταία φορά κατάφεραν να κερδίσουν πριν από 5 χρόνια και συγκεκριμένα την περίοδο 2017-2018.

Επίσης, αγωνιστικά το θέαμα δεν ήταν σπουδαίο από τη πλευρά των "πράσινων", που δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να φανούν απειλητικοί.

Τα γκολ του αγώνα

Πριν καν συμπληρωθούν τα πρώτα 2' στο παιχνίδι οι τυπικά φιλοξενούμενοι θα πάρουν την πρωτοπορία στο σκορ 0-1 με πολύ ωραίο πλασέ στην κίνηση του Ι. Μινέτου, μετά την σέντρα από δεξιά του Διον. Πολλάτου στο α' δοκάρι.

Στο 14' θα γίνει και το 0-2 και πάλι με τον Ι. Μινέτο, ο οποίος θα εκμεταλλευθεί την κακή συνεννόηση Καμπίτση – Μαρινάκη και με γυρισμένη πλάτη στο τέρμα θα στείλει με τακουνάκι την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 17' ο Φίλιππας με δυνατό σουτ λίγο μέσα από την περιοχή, θα στείλει την μπάλα να τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι του Καμπίτη.

Ο Καπλάνη στο 23' από την σέντρα του Μάθιου από δεξιά, αμαρκάριστος στο β' δοκάρι θα αστοχήσει σε κοντινή κεφαλιά.

Ο Φίλιππας στο 24' με ένα "ξερό" σουτ μέσα από την περιοχή δεν αφήνει κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Καμπίτση και τη μπάλα καταλήγει ψηλά στην δεξιά του γωνία για το 0-3.

Ο Καμπανός θα είναι ο σκόρερ του 0-4 στο 38' μετά από ωραία ενέργεια και σουτ μέσα από την περιοχή και αριστερά, στην απέναντι γωνία της εστίας των γηπεδούχων.

Με μια μικροευκαιρία για τους "πράσινους" θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό στο παιχνίδι του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.

Με αυτό το 0-4 και "κλειδωμένη" πλέον τη νίκη για τους "κυανόλευκους' της Λειβαθούς θα ολοκληρωθεί το πρώτο 45λεπτο.

Κορσιάνος – Μούτσα συνεργάζονται πολύ ωραία και ο τελευταίος από πολύ δύσκολη θέση θα κάνει το σουτ, αντί να κόψει την μπάλα στην μικρή περιοχή, με αποτέλεσμα να καταλήξει άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μεσολωρά.

Το δεύτερο συνεχίστηκε με το ίδιο μοτίβο και την ομάδα του Τ. Παπαθεοδωρόπουλου να συνεχίζει παραγωγική.

Μόλις στο 48' θα προηγηθούν 0-5 με διαγώνιο σουτ του Καπλάνη, μέσα από την περιοχή και αριστερά, μετά την πάσα του Καραγιάννη.

Στο 61' οι γηπεδούχοι θα απειλήσουν, όταν στο σουτ του Κουράνη, μέσα από την περιοχή, η μπάλα θα βρει στα σώματα των αμυντικών και θα καταλήξει κόρνερ.

Ένα κόρνερ που εκτελέστηκε από αριστερά με τον Ζέκιο, την μπάλα να περνάει παράλληλα με την εστία του Μεσολωρά, χωρίς να βρεθεί κάποιος συμπαίκτης του να την σπρώξει στα δίχτυα.

Στο σουτ του Κονόμη στο 65' από τα όρια της περιοχή, απομακρύνει δύσκολα την μπάλα ο Καμπίτσης.

Στο 76' η Εικοσιμία θα πετύχει το 0-6 με κοντινό σουτ στην κίνηση, μέσα από την περιοχή του Κονόμη, μετά το κόρνερ από δεξιά του Μπούσι.

Νέο δοκάρι σε σουτ του Φίλιππα στο 78' και ύστερα από παρέμβαση του Καμπίτση που θα σώσει την εστία του.

Το τελικό 0-7 θα πετύχει στο 81' ο Φίλιππας με απ' ευθείας σουτ στην κίνηση, μετά την πολύ καλή σέντρα από δεξιά του Αραβαντινού.

Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθούς τους κ.κ. Π. Μπαζάρογλου και Στ. Πλαχούρα (φίλαθλο).

Οι συνθέσεις

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς:(Τ. Φωής), Καμπίτσης, Σαμπανάι, Τζωρτζάτος, Μιχαλάκης, Ποιμενίδης, Μαρινάκης, Ρέτζα, Μούτσα, Κορσιάνος (41' Πανταζής), Κουράνης, Ζέκιο (70' Κλωνής).

Εικοσιμία:(Αν. Παπαθεοδωρόπουλος), Μεσολωράς, Καπλάνι (65' Αποστόλου) Καραγιάννης (65' Αραβαντινός), Μάστορας, Καμπανός (65' Κονόμη), Μάθιου, Παπαδόπουλος, Πολλάτος Διον., Μινέτος Ι. (65' Μπούσι), Χοτζάι (65' Τζάκης), Φίλιππας. 

Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου