Τρίτη, Μαρτίου 21

Η Pre game της 18ης τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας....

Αύριο Τετάρτη 22/3/2023 η συνέχεια και η ολοκλήρωση 
του τοπικού πρωταθλήματος  Α’ κατηγορίας

Φτάσαμε στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος Α' κατηγορίας και τα πάντα έχουν κριθεί σε ότι έχει να κάνει με την 4αδα, αλλά και την ομάδα που αποχαιρετάει την κατηγορία.

Μετά από 4 μήνες και 10 ημέρες αγώνων, αναβολών, γκρίνιας και άλλων προβλημάτων που προέκυψαν στην πορεία, φτάσαμε στο τέλος με την αυριανή 18η αγωνιστική.

Ένα πρόγραμμα τεσσάρων αγώνων, από τους οποίους δεν προκύπτει κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον, πλην όμως όλοι θέλουν να ολοκληρώσουν την χρονιά με μια νίκη γοήτρου.

Ο Παλληξουριακός είναι ο πρωταθλητής της κανονικής διάρκειας, κατά την προσωπική μου άποψη δίκαια από όλες τις απόψεις, αφού είναι η αήττητη, πιο πλήρης και σταθερή ομάδα της διοργάνωσης.

Ακολουθεί η Εικοσιμία στην 2η σε μια πάρα πολύ καλή χρονιά, αν εξαιρέσει κανείς την μεγάλη γκέλα του αποκλεισμού της στα προημιτελικά του τοπικού κυπέλλου από τον Αστέρα Ληξουρίου.

Τρίτη, η ομάδα του Α.Ο. Διλινάτων, μια σταθερή ποδοσφαιρική αξία που όμως σε κάποια σημεία παρουσιάζονταν αρκετά χαλαρή, με αποτέλεσμα να χαθούν αρκετοί βαθμοί για το κάτι παραπάνω.

Τέλος, ο Πυλαριακός του δεύτερου μισού, ήταν η ομάδα που μας είχε καταπλήξει πέρυσι τερματίζοντας στην 2η θέση.

Στην αρχή ξεκίνησε μουδιασμένα, χάθηκαν βαθμοί και παραλίγο και η 4η θέση.

Αυτές λοιπόν οι τέσσερις ομάδες, θα διεκδικήσουν την κούπα του πρωταθλητή 2022-2023 στα playoffs, εκεί του ο Παλληξουριακός με το bonus των +4 βαθμών δείχνει ικανός να διατηρήσει και φέτος τον τίτλο του.

Όμως, τίποτε δεν είναι δεδομένο και αυτό που ευχόμαστε είναι να γίνουν ποιοτικά παιχνίδια με όμορφο θέαμα!

Τώρα, όσον αφορά τα τέσσερα παιχνίδια, θα διεξαχθούν αύριο Τετάρτη 22/3, με ώρα έναρξης 4 μ.μ. σε Αργοστόλι - Σάμη - Σκάλα και Ληξούρι.

Ρεπό αυτή την αγωνιστική θα έχει ο Α.Ο Αστέρας Ληξουρίου, ο οποίος θα χρειαστεί να παίξει δύο ακόμη παιχνίδια στη συνέχεια με Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς και Εύγερο που είχαν αναβληθεί για διάφορους λόγους.

Τα στατιστικά της περασμένης 17ης αγωνιστικής

Συνολικά στους 3 από τους 4 αγώνες του προγράμματος, σημειώθηκαν 15 τέρματα, 5 περισσότερα από την προπερασμένη αγωνιστική.

Από αυτά, οι γηπεδούχοι πέτυχαν 11 και οι φιλοξενούμενοι 4.

Στις νίκες οι φιλοξενούμενοι 1 και οι γηπεδούχοι 2. 

Επίσης δεν είχαμε κάποια ισοπαλία.

Αήττητος στο πρωτάθλημα μετά από 15 αγώνες παραμένει ο Παλληξουριακός.

Την καλύτερη άμυνα, διαθέτει η ίδια ομάδα με μόλις 3 τέρματα παθητικό, όπως και την καλύτερη επίθεση με 57 τέρματα στο ενεργητικό της στα ίδια παιχνίδια.

Τη χειρότερη επίθεση, οι Α.Ο. Αστέρας Ληξουρίου - Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς με 9 τέρματα ενεργητικό μετά από 14 παιχνίδια.

Την χειρότερη άμυνα διαθέτει επίσης ο Αστέρας με 50 γκολ παθητικό!

Τις περισσότερες νίκες (13) έχει πετύχει οι Παλληξουριακός.

Τις περισσότερες ήττες (14) έχει δεχθεί ο Αστέρας Ληξουρίου!

Τις περισσότερες ισοπαλίες οι Παλληξουριακός - Διλινάτα που έχουν από 2.

Τέλος, τρεις ομάδες οι Πρόννοι - Ευγέρος - Αστέρας Ληξουρίου, συνεχίζουν μετά από 17 αγωνιστικές να αγνοούν την ισοπαλία!

         

Το ρεπορτάζ της 18ης τελευταίας αγωνιστικής

Τετάρτη  22/3/2023

Με το εντελώς αδιάφορο αγωνιστικά, όπως άλλωστε και τα υπόλοιπα τρία του προγράμματος,  ανοίγει αύριο Τετάρτη 22/3 το πρόγραμμα της 18ης, τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας και στο Δημοτικό Καραβόμυλου ο Α.Ο. Σάμης φιλοξενεί τα Διλινάτα.

Φινάλε λοιπόν στο «μεγάλο» πρωτάθλημα, μετά από 4 μήνες και 10 μέρες για τον Α.Ο. Σάμης και συνέχεια για τα Διλινάτα, όπου στα playoffs για την ανάδειξη του φετινού πρωταθλητή, που θα συνεχίσουν με το bonus στο +1, θα αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη.

Οι γηπεδούχοι, που την περασμένη αγωνιστική πραγματοποίησαν το ρεπό τους, με μια απογοήτευση για την αποτυχία του φετινού στόχου τους, θα προσπαθήσουν για μια νίκη προκειμένου να κλείσει η χρόνια με χαμόγελα.

Μέχρι σήμερα και στα 15 παιχνίδια που έχουν δώσει, βρίσκονται στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 19 βαθμούς, έχοντας 6 νίκες - 1 ισοπαλία και 8 ήττες (23 - 34 τέρματα).

Οι φιλοξενούμενοι, με τα ίδια παιχνίδια (10 νίκες – 2 ισοπαλίες – 3 ήττες και 32 βαθμούς - 32-13 τέρματα), μετά την ήττα τους με σκορ 3-2, στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου την περασμένη Κυριακή από τον Πυλαριακό, τερματίζουν οριστικά τρίτοι στην κατάταξη και συνεχίζουν στα playoffs με τον +1 βαθμό που δίνει η συγκεκριμένη θέση.

Στον Καραβόμυλο περιμένουμε να δούμε ένα ανοικτό παιχνίδι, αφού δεν υπάρχει λόγος να παρουσιαστούν οι δύο ομάδες με κλειστές άμυνες.

Η ομάδα του Γ. Τόγια ίσως παρουσιαστεί αρκετά ανανεωμένη, αφού την προσεχή Κυριακή αγωνίζεται στον τελικό του τοπικού κυπέλλου και εκεί πλέον έχει πέσει όλο το βάρος.

Στον πρώτο γύρο στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες με σκορ 1-1.

Διαιτητής ο κ. Α. Βουτσινάς με βοηθό τον κ. Π. Κομητόπουλο.

Σημ.:Θα πρέπει εδώ να αναφέρουμε ότι, σε κανένα παιχνίδι δεν υπάρχει ορισμένη διαιτητική 3αδα!

         

Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής θα συνεχιστεί την ίδια ημέρα και ώρα, όπου στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, σε ένα παιχνίδι αγγαρείας και σίγουρα τυπικής διαδικασίας, ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς θα φιλοξενήσει την Εικοσιμία.

Και εδώ το ενδιαφέρον παραμένει μόνο για μια νίκη γοήτρου, αφού οι περισσότερες ομάδες, εκτός αυτών της 4αδας το μόνο που σκέφτονται είναι το φινάλε και η επιστροφή στην εξωαγωνιστική κανονικότητα.

Η ομάδα της Λειβαθούς, μετά από 15 αγώνες, βρίσκεται και εκεί άλλωστε θα τερματίσει, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο συγκεκριμένο παιχνίδι, δηλαδή στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, 5 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο, αήττητο, πρωταθλητή της κανονικής περιόδου Παλληξουριακό και την 1η θέση, με απολογισμό 12 νίκες - 1 ισοπαλία - 2 ήττες και 37 βαθμούς (46-13 τέρματα).

Από την πλευρά τους οι «πράσινοι», εξασφάλισαν την παραμονή τους στους «μεγάλους» για ακόμη μια περίοδο, πριν κάποιες ημέρες και μόνο για αυτό τον λόγο η χρονιά μπορεί να θεωρεί πετυχημένη, μιας και ο στόχος επιτεύχθηκε.

Οι φιλοξενούμενοι, προέρχονται από μια αγχώδη και αγωνιώδη νίκη, στο ίδιο γήπεδο επί του Α.Ο. Πρόννων με σκορ 2-1 στο 90’, ενώ οι τυπικά γηπεδούχοι από μια εντός πινακίου ήττα από τον πρωταθλητή Παλληξουριακό στον Άγιο Αντώνη με σκορ 7-0.

Οπωσδήποτε φυσιολογική και αναπόφευκτη.

Η ομάδα του "τριφυλλιού"   στα 14 παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι σήμερα, έχει σαν απολογισμό 2 νίκες - 1 ισοπαλία - 11 ήττες (9-45 τέρματα).

Βρίσκεται στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με μόλις 7 βαθμούς, αλλά όπως είπαμε παραπάνω και εξασφαλισμένη μαθηματικά την παραμονή της στην Α’ τοπική κατηγορία!

Στον πρώτο γύρο στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, η ομάδα του Τ. Παπαθεοδωρόπουλου, είχε πάρει μια εύκολη νίκη, επικρατώντας με σκορ 6-2.

Στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου περιμένουμε ένα επιθετικό παιχνίδι που μπορεί να φέρει κάποια παραπάνω γκολ.

Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθό τον κ. Π. Μπαζάρογλου.

         

Την ίδια επίσης ώρα, στο Δημοτικό Σκάλας ο Α.Ο. Πρόννων με την απογοήτευση του αποκλεισμού από τα playoffs και τη συνέχεια μιας καλής πορείας εκεί, φιλοξενεί τον Πυλαριακό σε ένα παιχνίδι στο οποίο πριν μια εβδομάδα όλοι περιμέναμε να κριθεί ο 4ος της τελικής 4αδας.

Όμως, ο αυριανός τους αντίπαλος από την μία, που νίκησε στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου την περασμένη αγωνιστική τα Διλινάτα και η ατυχία της ομάδας του Γκ. Ρέτσι να δεχθεί το 2-1 από την Εικοσιμία στο 90’, το κάνει και αυτό αδιάφορο και μια τυπική διαδικασία, με τους γηπεδούχους μάλιστα να ολοκληρώσουν την παρουσία τους στο πρωτάθλημα και λίγο νωρίτερα από ότι, ήταν ο αρχικός τους στόχος.

Σίγουρα υπάρχει απογοήτευση, ιδιαίτερα για τον τρόπο που ήρθε η τελευταία ήττα, όμως όλοι στην ομάδα της Σκάλας είναι αποφασισμένοι να παίξουν για τη νίκη, παρά τις απουσίες που αφήνει το παιχνίδι της Κυριακής, για το γόητρο, να κρατήσουν τουλάχιστον, έτσι που ήρθαν τα πράγματα, την 5η θέση και να ολοκληρώσουν τη φετινή παρουσία τους στη διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι και λίγα χαμόγελα!

Είπαμε και παραπάνω ότι, ο Πυλαριακός προέρχεται από μια μεγάλη νίκη επί του δυνατού Α.Ο. Διλινάτων και μάλιστα εκτός έδρας, «κλειδώνοντας» θέση στην τελική 4αδα.

Στην Σκάλα μάλιστα, δεν θα παρουσιαστεί αδιάφορος και θα προσπαθήσει να φύγει με ένα θετικό αποτέλεσμα, πράγμα που είναι μέσα στις δυνατότητες τους προκειμένου να αποδείξει ότι δίκαια κέρδισε θέση στους "4".

Η ομάδα των Πρόννων, μετά από 15 παιχνίδια, βρίσκεται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 21 βαθμούς.

Ο απολογισμός της είναι 7 νίκες και 8 ήττες, ενώ δεν ξέρει τι θα πει ισοπαλία!

Όσον αφορά τον 4ο του πρωταθλήματος Πυλαριακό, με τους ίδιους αγώνες έχει συγκεντρώσει 25 βαθμούς, προϊόν 8 νικών - 1 ισοπαλίας και 6 ηττών.

Στο Δημοτικό Σκάλας, όπως και σε όλα τα υπόλοιπα δεν μπορούμε να περιμένουμε κάποιο ποδοσφαιρικό υπερθέαμα, σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, όμως με ανοικτές άμυνες, μιας και δεν υπάρχουν σκοπιμότητες, μπορεί να χειροκροτήσουμε κάποια παραπάνω τέρματα από ότι συνήθως σε τέτοια παιχνίδια.

Στον πρώτο γύρο στα Μακρυώτικα οι "κυανέρυθροι" είχαν πάρει μια σημαντική για αυτή την περίοδο νίκη και σκορ 1-0.

Διαιτητής ο κ. Σπ. Χρηστάτος με βοηθό τον κ. Ε. Μενεγάτο.

         

Τέλος στο Δημοτικό του Αγίου Αντωνίου και εδώ την ίδια ημέρα και ώρα, ο πρωταθλητής της κανονικής περιόδου Παλληξουριακός, σε αδιάφορο και εδώ βαθμολογικά παιχνίδι, φιλοξενεί την Εύγερο και θέλει νίκη για να ολοκληρώσει την παρουσία του στην πρώτη φάση με τον καλύτερο και προπάντων αήττητο τρόπο.

Οι γηπεδούχοι, σίγουρα η καλύτερη και πιο πλήρης ομάδα μέχρι τώρα, κέρδισαν απόλυτα δίκαια την πρωτιά στην κανονική διάρκεια του φετινού  πρωταθλήματος και μαζί το +4 bonus που δίνει η θέση στα playoffs. 
Μάλιστα φαντάζει σαν το πρώτο φαβορί για τον φετινό τίτλο και την εκ νέου συμμετοχή του στα μπαράζ ανόδου των πρωταθλητών Ενώσεων για άνοδο στην Γ’ Εθνική κατηγορία.

Οι γηπεδούχοι, προέρχονται από μια εύκολη νίκη στο ίδιο γήπεδο επί του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς με σκορ 7-0, ενώ οι αντίπαλοι τους την προηγούμενη αγωνιστική δεν αγωνίστηκαν, αφού υπήρξε αναβολή στο παιχνίδι τους με τον Αστέρα Ληξουρίου στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.

Μέχρι τώρα και ύστερα από 15 αγώνες, οι "ερυθρόλευκοι βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 41 βαθμούς και απολογισμό 13 νίκες - 2 ισοπαλίες (57-3 τέρματα)!

Η ομάδα των Φαρακλάτων, μετά από 14 παιχνίδια, βρίσκεται στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα με μόλις 12 βαθμούς, αποτέλεσμα των 4 νικών και 10 ηττών που έχει μέχρι σήμερα (20-31 τέρματα)!

Στον Άγιο Αντώνη αύριο το απόγευμα περιμένουμε ένα παιχνίδι στο οποίο οι γηπεδούχοι θέλουν το τελευταίο τρίποντο στη σειρά, προκειμένου να διατηρήσουν το αήττητο. 

Από την άλλη, όπως είναι φυσικό το μυαλό τους ίσως να βρίσκεται στον μεγάλο τελικό της Κυριακής με αντίπαλο τα Διλινάτα, ενώ και ο Ηλίας Ζερβός έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει ποδοσφαιριστές από τους λεγόμενους αναπληρωματικούς, για να ξεκουράσει κάποιους από τους βασικούς του.

Θεωρούμε ότι σαν πιο ποιοτικοί θα είναι το φαβορί για το τρίποντο.

Φυσικά και η ομάδα των Φαρακλάτων θα παλέψει για να φανεί ανταγωνιστική απέναντι στο μεγάλο αντίπαλο της και από εκεί και πέρα για το καλύτερο.

Περιμένουμε ένα ελεύθερο, ανοικτό παιχνίδι με καλό θέαμα και σε αυτό μπορεί να συμβάλει η πολύ καλή ομάδα της Ευγέρου!

Στον πρώτο γύρο στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, οι "ερυθρόλευκοι" πέρασαν το εμπόδιο των "Οράνιε" των Φαρακλάτων με νίκη και σκορ 2-0.

Διαιτητής ο κ. Ν. Αντωνιάδης με βοηθό τον κ. Ε. Κατερέλο.

**Διαιτητές μέχρι την ολοκλήρωση του ρεπορτάζ δεν είχαν ανακοινωθεί από τη διοργανώτρια.

         

Η βαθμολογία

Θέση

Ομάδες

Βαθμ.

Αγ.

Ν

Ι

Η

Γκολ

1.

Α.Ο. Παλληξουριακός

41

15

13

02

00

57 - 03

2.

Α.Ο. Εικοσιμίας

37

15

12

01

02

46 - 13

3.

Α.Ο. Διλινάτα

32

15

10

02

03

32 - 13

4.

Α.Π.Σ. Πυλαριακός

25

15

08

01

06

27 - 40

5.

Α.Ο. Πρόννοι

21

15

07

00

08

28 - 22

6.

Α.Ο. Σάμης

19

15

06

01

08

23 - 34

7.

Π.Α.Ο. Εύγερος

12

14

04

00

10

20 - 31

8.

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

07

14

02

01

11

09 - 45

9.

Α.Ο. Αστέρας Ληξουρίου

00

14

00

00

14

09 - 50

        

Η επόμενη αγωνιστική τα Playoffs για τον πρωταθλητή

         
Οι σκόρερ
Αναλυτικά ο πίνακας των 10 πρώτων 
της κατάταξης στην Α' κατηγορία

α/α

Ποδοσφαιριστής

Σωματείο

Τέρματα

1.

Μπράτι Μελέκι

Α.Ο. Παλληξουριακός

20

2.

Ντουκάι Ντετάρ

Α.Ο. Εικοσιμίας

16

3.

Μπαλάσκας Παναγιωτης

Α.Π.Σ. Πυλαριακός

10

4.

Λεπενιώτης Νικόλαος

Α.Ο. Παλληξουριακός

09

5.

Αντωνάτος Ηλίας

Α.Ο. Παλληξουριακός

08

6.

Θωμαΐδης Νικόλαος

Α.Π.Σ. Πυλαριακός

08

7.

Lluka Islam

Α.Ο. Πρόννοι

07

8.

Λουκάτος Νικόλαος

Α.Ο. Διλινάτα

07

9.

Μακρυνώρης Γεώργιος

Α.Ο. Πρόννων

06

10.

Θεοδωρόπουλος Γιώργος

Π.Α.Ο. Εύγερος

05

Ακολουθούν και άλλοι ποδοσφαιριστές με 5 ή λιγότερα τέρματα

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου