Τετάρτη, Μαρτίου 15

Σε κίνδυνο η 2η θέση για την Εικοσιμία.… Ήττα 1-0 από τα Διλινάτα

Σε ένα αρκετά καλό και δυνατό παιχνίδι, στο ντέρμπι της ημέρας, σήμερα το μεσημέρι στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, το οποίο προηγήθηκε των υπολοίπων κατά μισή ώρα και άνοιξε το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α' κατηγορίας, τα Διλινάτα θα πάρουν μια πολύ μεγάλη νίκη από την Εικοσιμία, ανανεώνοντας τις ελπίδες τους για την κατάκτηση της 2ης θέση, με σκορ 1-0!

Μία νίκη με την οποία τους δίνει το δικαίωμα όπως είπαμε να ελπίζουν για την 2η θέση της τελικής κατάταξης και το bonus των +2 βαθμών.

Στο σημερινό παιχνίδι του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, παρακολουθήσαμε ένα αρκετά ενδιαφέρον ντέρμπι.

Στο πρώτο 45λεπτο και στα πρώτα 10' ήταν αρκετά ισορροπημένο, σε ένα αναγνωριστικό ξεκίνημα για τις δύο ομάδες, ενώ στη συνέχεια η ομάδα της Λειβαθούς, πατούσε λίγο καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, το παιχνίδι πάνω που άρχισε να παίρνει ένα καλό ρυθμό, τα πολλά φάουλ τον έκοβαν, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν σημαντικές στιγμές, εκτός των – τριών τεσσάρων που αναφέρουμε παρακάτω.

Στην επανάληψη, η εικόνα δεν άλλαξε, όπου μετά το 1-0 των Διλινάτων, η Εικοσιμία προσπάθησε να πιέσει για την ανατροπή, δημιούργησε και πάλι 2-3 καλές στιγμές, χωρίς ωστόσο τελικά να τα καταφέρει.

Φάσεις και γκολ

Πρώτη και πολύ καλή στιγμή στο παιχνίδι στο 9' για την Εικοσιμία με τον Κονόμη να εκτελεί το κόρνερ από δεξιά στην περιοχή, η μπάλα στον Αποστόλου που θα κάνει την κεφαλιά και τον Κουμαριώτη να σώνει πάνω στη γραμμή την εστία της ομάδας του.

Στο 17' ένα μακρινό σουτ του Κόμητα δεν ανησυχεί τον Μεσολωρά, αφού η μπάλα θα περάσει ψηλά άουτ από την εστία του.

Νέα καλή στιγμή για τους τυπικά φιλοξενούμενους στο 31'.

Ο Καμπανός από αριστερά στη μεγάλη περιοχή θα κόψει τη μπάλα παράλληλα για τον Αποστόλου και τον τελευταίο να μην πιάνει καλά το σουτ και να χάνεται μια σπουδαία ευκαιρία για το προβάδισμα.

Τέλος στο 44' θα απαντήσουν τα Διλινάτα στις δύο καλές ευκαιρίες της Εικοσιμίας με τον Καλαφάτη από δεξιά να παίζει παράλληλα στην μικρή περιοχή για τον Διον. Τζωρτζάτο, όμως στο σουτ του ποδοσφαιριστή της ομάδας του Γ. Τόγια, η μπάλα κοντράρει στον Τζάκη και θα καταλήξει κόρνερ. Μια πολύ κρίσιμη επέμβαση του αμυντικού των φιλοξενούμενων που κράτησε το "0".

Αμέσως μετά, θα έχουμε τη λήξη του ημιχρόνου και τις αντίπαλες ομάδες χωρίς σκορ να αποχωρούν για τα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο, η εικόνα δε άλλαξε, όμως το παιχνίδι έγινε πιο νευρικό και χωρίς τον ρυθμό του πρώτου, αφού οι γηπεδούχοι ήθελαν να κρατήσουν αυτό το 1-0 και οι φιλοξενούμενοι, που είχαν τις ευκαιρίες να ισοφαρίσουν, επηρεασμένοι από το άγχος δεν μπόρεσαν να κάνουν το παιχνίδι τους και φυσικά δεν κατάφεραν κάτι.

Στην πρώτη καλή στιγμή σε αυτή την περίοδο και συγκεκριμένα στο 59' οι γηπεδούχοι θα ανοίξουν το σκορ 1-0 με πολύ ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή του Ε. Καλαφάτη, ύστερα από την παράλληλη πάσα του Κοσμετάτου από δεξιά.

Στο 61' η Εικοσιμία θα φτάσει κοντά στην ισοφάριση, όταν στην σέντρα από δεξιά του Καπλάνη, ο Αποστολάτος θα πιάσει την κεφαλιά, όμως αρχικά ο Μαγδαληνός θα σώσει και στην επαναφορά ο Καραγιάννης αστοχεί από πολύ κοντά.

Στο 76' ο Μπούσι θα βρει δεξιά τον Ντρεγιάι, αυτός θα παίξει παράλληλα στην περιοχή για τον Καμπανό, ο οποίος απέναντι από την εστία δεν προλαβαίνει στην προβολή και χάνεται μια πολύ μεγάλη ευκαιρία.

Ο Μπούσι στο 87' εκτελεί το κόρνερ από δεξιά και ο Αποστολάτος από κοντά με κεφαλιά θα στείλει την μπάλα άουτ, λίγο πάνω από την εστία του Μαγδαληνού.

Ο Καραγιάννης στο 88' στην κόντρα θα καθυστερήσει μπροστά από τον Μαγδαληνό, θα χάσει το κοντρόλ και μαζί μια σημαντική ευκαιρία, αφού θα προλάβουν και θα απομακρύνουν οι αμυντικοί.

Στο 90+2' ο Βαλεντής θα αντικρίσει την κόκκινη κάρτα και οι φιλοξενούμενοι θα συνεχίσουν με "10" για το υπόλοιπο.

Τελευταία καλή στιγμή να σώσουν ότι μπορούν οι "κυανόλευκοι" θα χάσουν στο 90+9' με το πολύ δυνατό σουτ του Ντ. Ντουκάι  να πέφτει εντυπωσιακά και να σώνει ο Μαγδαληνός, ο οποίος ήταν πολύ καλός και σταθερός, σε όλο το 90λεπτο.

Τελικά, οι τυπικά γηπεδούχοι θα πάρουν ένα πολύ σημαντικό τρίποντο, αλλά και το μυαλό πλέον των δύο ομάδων να τρέχει στα playoffs για την ανάδειξη του πρωταθλητή, όπου θα παλέψουν για τον φετινό τίτλο, από όποια θέση και να ξεκινήσουν!

Διαιτητής ο κ. Ν. Αντωνιάδης με βοηθούς τους κ.κ. Απ. Καραΐσκο και Α. Βουτσινά.

Οι συνθέσεις

Α.Ο. Διλινάτα:(Γ. Τόγιας), Μαγδαληνός, Γεωργόπουλος, Τζωρτζάτος Διον. (90+3' Στεφανάτος), Κοσμετάτος, Κουράνης, Φωκάς, Κόμητας, Χασάι, Δρόσος (72' Τζωρτζάτος Φ.), Λουκάτος, Κουμαριώτης.

Εικοσιμία:(Αν. Παπαθεοδωρόπουλος), Μεσολωράς, Αποστολάτος, Αραβαντινός (66' Ντρεγιάι), Αποστόλου (46' Καπλάνι), Κονόμη (66' Μπούσι), Ντ. Ντουκάι, Καμπανός, Τζάκης (72' Χοτζάι), Βαλεντής, Μινέτος Ι. (55' Καραγιάννης),  Κουμαριώτης.

Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου