Τετάρτη, Μαρτίου 22

Τρίτος στο Κύπελλο ο ΑΣΕΑ Κεφαλονιά και Ιθάκη

Τρίτος στο Κύπελλο ο ΑΣΕΑ Κεφαλονιά και Ιθάκη, εξαιρετική πορεία για Ζαμπέτη στις παγκορασίδες που σταμάτησε στα προημιτελικά!

Στο τρίτο σκαλί του βάθρο ανέβηκε ο ΑΣΕΑ Κεφαλονιά και Ιθάκη, ο οποίος στο φαινάλ φορ του Κυπέλλου ηττήθηκε από το Λουτράκι, όμως επικράτησε του ΑΟ Ξυλόκαστρου. Παράλληλα, ολοκληρώθηκαν τα προκριματικά παμπαίδων- παγκορασίδων  Δυτικής Ελλάδας με την Έλενα Ζαμπέτη να διαγράφει μια έξοχη πορεία, μιας και τερμάτισε στις θέσεις 5-6 στις παγκορασίδες αποκλειόμενη στα προημιτελικά. Σε ό,τι αφορά τους παμπαίδες, Γεμενετζής, Σιγάλας, Σιμωτάς και Ζαμπέτης αποκόμισαν σημαντικά συμπεράσματα για το μέλλον στο αγωνιστικό τους ντεμπούτο. 

Στην κατηγορία των παμπαίδων παρά τις ήττες τους ο Χρήστος Γεμενετζής, ο Θεόδωρος Σιγάλας, ο Νικόλαος Σιμωτάς και ο Χαράλαμπος Ζαμπέτης κατέβαλαν σημαντικές προσπάθειες και αποκόμισαν όλοι πολύτιμες αγωνιστικές εμπειρίες που θα τους βοηθήσουν να εξελιχθούν αθλητικά, καθώς πήραν το «βάπτισμα του πυρός», αφού ήταν οι πρώτοι αγώνες στους οποίους έλαβαν μέρος. Παράλληλα, πρέπει να επισημανθεί πως έχουν ελάχιστο διάστημα στο οποίο ασχολούνται με την επιτραπέζια αντισφαίριση. Συνολικά οι προαναφερθέντες άφησαν  εξαιρετικά δείγματα γραφής και ταυτόχρονα υποσχέσεις για το μέλλον, αν αναλογιστεί κανείς την απειρία τους και το γεγονός ότι αντιμετώπιζαν μεγαλύτερους ηλικιακά αντιπάλους.  

Όσον αφορά τις παγκορασίδες, η Έλενα Ζαμπέτη προκρίθηκε από τον όμιλο με απολογισμό 1 νίκη και 1 ήττα. Πιο συγκεκριμένα, επικράτησε 3-1 σετ της Ιωάννας Κίντης και ηττήθηκε με 3-0 σετ από τη Σοφία Φίλη, δηλαδή το πρώτο φαβορί του ομίλου. Έπειτα από τον όμιλο, τέθηκε αντιμέτωπη με την Κίντη Αθανασία και υποτάχθηκε στην ανωτερότητα της τελευταίας. Έτσι, ολοκλήρωσε μια σπουδαία πορεία, η οποία σταμάτησε στα προημιτελικά της διοργάνωσης και τερμάτισε στις θέσεις 5-6.

Επίσης, η Ηρώ Σκριβάνου μολονότι πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της ηττήθηκε και στα δυο ματς που έδωσε με 3-0 σετ, εντούτοις η απόδοσή της ήταν εξαιρετική, δείχνοντας πως μπορεί να πετύχει σημαντικά πράγματα στο μέλλον.  

Παράλληλα  με τους αγώνες παμπαίδων-παγκορασίδων διεξήχθη και το φάιναλ φορ του Κυπέλλου Δυτικής Ελλάδας. Στον πρώτο ημιτελικό ο ΑΣΕΑ Κεφαλονιά και Ιθάκη κοντραριζόταν με την ομάδα του Λουτρακίου, σωματείο που βρίσκεται στην Α2 Κατηγορία. Ως πρώτος παίκτης επελέγη ο Μανώλης Σγουρομάλλης, ως δεύτερος ο Δημήτρης Βιτσιώτης και ως τρίτος ο Λάμπρος Κολαϊτης για τον ΑΣΕΑ Κεφαλονιά και Ιθάκη. Παρότι οι παίκτες του Πολυχρόνη Πολίτση τα έδωσαν όλα, ο ΑΣΕΑ Κεφαλονιά και Ιθάκη ηττήθηκε με συνολικό σκορ 4-2. Βιτσιώτης και Σγουρομάλλης πέτυχαν έκαστος από μια νίκη για τους ηττημένους.

Στο μικρό τελικό διασταύρωσαν τα ξίφη τους ο ΑΟ Ξυλόκαστρου με τον ΑΣΕΑ Κεφαλονιά και Ιθάκη. Σημειωτέον ότι η κεφαλονίτικη ομάδα  ηττήθηκε δυο φορές στο πρωτάθλημα φέτος από τον ΑΟ Ξυλόκαστρου. Ωστόσο, οι τελευταίοι είχαν σημαντικές απουσίες καθώς δεν ήταν διαθέσιμοι οι Νικολόπουλος και Δασκαλόπουλος. Από την άλλη πλευρά, ο προπονητής Πολυχρόνης Πολίτσης επέλεξε ως πρώτο παίχτη να δηλώσει τον Βιτσιώτη, ως δεύτερο τον Σγουρομάλλη και ως τρίτο τον Συμεωνίδη. Σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στο πρωτάθλημα, ο ΑΣΕΑ Κεφαλονιά και Ιθάκη πανηγύρισε τη νίκη με συνολικό σκορ 4-2. Αυτή η νίκη συνδυάστηκε με μια ιδιαίτερη επιτυχία για το σύλλογο, αφού για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κατόρθωσε να ανέβει στο βάθρο. Φέτος κατέλαβε την τρίτη θέση, ενώ πέρυσι η ομάδα είχε τερματίσει δεύτερη. Αν μη τι άλλο ξεχωρίζει η συγκλονιστική απόδοση του Δημήτρη Βιτσιώτη που αν και βρέθηκε σε παιχνίδι πίσω στο σκορ με 2-0 σετ και 10-7, πήρε το ροζ φύλλο. Στη συνέχεια, με την ψυχολογία στα ύψη επιβλήθηκε του αντιπάλου Σιάχου με 3-0 σετ. Οι αγώνες έγιναν στην Πάτρα και συγκεκριμένα στο «Κλειστό Γυμναστήριο Πετρόπουλος». Τις απονομές έκανε ο αδερφός του Πετρόπουλου.

Σε αυτό το σημείο, ο ΑΣΕΑ Κεφαλονιά και Ιθάκη επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά τη Levante Ferries, το Athinais Tours όπως και τους χορηγούς της ομάδας Petersons Group, τον κ. Βασίλη Ξενό, την Clean Services, τον κ. Κώστα Δήμα, το προπονητικό τιμ της ομάδας, τον Δήμο Αργοστολίου, αλλά και την Περιφέρεια. Η χρονιά μοιάζει να κλείνει με όμορφο τρόπο για τον ΑΣΕΑ Κεφαλονιά και Ιθάκη, ενώ μένουν τα μπαράζ ανόδου στην Α2 Κατηγορία τα οποία θα διεξαχθούν το Μάιο.

Τέλος, είναι σημαντικό να αναφερθεί πως ο ΑΣΕΑ Κεφαλονιά και Ιθάκη αποτελεί συνδιοργανωτή του παγκόσμιου τουρνουά πινγκ πονγκ ΑμεΑ που θα ξεκινήσει στις 28 Απριλίου και θα λάβει χώρα στο νησί.

  Βίντεο

Εικόνες






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου