Σάββατο, Μαρτίου 2

4-1 η Εικοσιμία την Πρόοδο Ιθάκης και διεκδικεί την 3η θέση

Στο σημερινό πρωινό παιχνίδι του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α' κατηγορίας, η Εικοσιμία θα πάρει τη νίκη από την Πρόοδο Ιθάκης με σκορ 4-1 και πλέον βρίσκεται με το ένα πόδι στα playoffs του πρωταθλήματος.

Οι γηπεδούχοι, αν και παρατάχθηκαν με πολλά νέα πρόσωπα στη σύνθεση τους, ήταν καλύτεροι, είχαν την υπεροχή στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και η νίκη τους σε γενικές γραμμές κρίνεται δίκαιη.

Αγωνιστικά στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, το πρωί του Σαββάτου παρακολουθήσαμε ένα μέτριο, ιδιαίτερα στο δεύτερο μισό παιχνίδι, τους "κυανόλευκους" της Λειβαθούς, όπως προαναφέραμε καλύτερους και πιο ποιοτικούς, να παίρνουν αυτό που ήταν το ζητούμενο και τους τρεις βαθμούς.

Η Πρόοδος από την άλλη, με αρκετές απουσίες στη σύνθεση της, προσπάθησε φιλότιμα, προσπάθησε να χτυπήσει στην κόντρα, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Ωστόσο, δεν αλλάζει κάτι σε ότι έχει να κάνει στη "μάχη" για την παραμονή, αφού την επόμενη αγωνιστική και συγκεκριμένα την προσεχή Τετάρτη 6/3, το μεγάλο Θιακιώτικο ντέρμπι μπορεί να κρίνει τα πάντα, όπου είναι πιθανό ακόμη και να μάθουμε την ομάδα που θα αποχαιρετήσει την κατηγορία και ο στόχος των "Κοκκινόμαυρων" της Ιθάκης πλέον σε αυτό επικεντρώνεται, για μία νίκη σωτηρίας!

Υπομονή μέχρι Τετάρτη λοιπόν!

Οι φάσεις και τα γκολ του αγώνα

Οι γηπεδούχοι θα μπουν πολύ δυνατά και μόλις στο 3' θα ανοίξουν το σκορ 1-0 με μία σέντρα - σουτ του Ντ. Ντουκάι, εκτός περιοχής και αριστερά στο απέναντι "Γ" της εστίας του Ν. Πίππου.

Μάλιστα στο επόμενο λεπτό θα πετύχουν και το 2-0 με δυνατό σουτ στην κίνηση του Κονόμη, από τα όρια της περιοχής και ύστερα από την προσωρινή απομάκρυνση των αμυντικών των φιλοξενούμενων.

Μια πολύ ωραία επέμβαση του Ν. Πίππου στο 8' θα σώσει πέφτοντας στην δεξιά του γωνία, διώχνοντας την μπάλα κόρνερ, στο σουτ, μέσα από την περιοχή του Καραγιάννη.

Στο 18' ο Φίλιππας θα κατεβάσει την μπάλα με το στήθος και θα σουτάρει δυνατά, όμως η μπάλα θα περάσει, λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Πίππου και θα καταλήξει άουτ.

Στο επόμενο λεπτό, ο ίδιος ποδοσφαιριστής θα βρεθεί σε πολύ ευνοϊκή θέση μέσα στην περιοχή, μετά την απομάκρυνση του Παπαδόπουλου, όμως κάνει κακό σουτ και η μπάλα θα φύγει άουτ, ψηλά από την εστία του Ν. Πίππου.

Στο 25' ο Τζάκης θα ανατρέψει στην περιοχή τον Μπαντούνα και θα υποδειχθεί το πέναλτι.

Εκτελεί ο Τζάγκας, για να αποκρούσει αρχικά ο Μαυρίδης, στη συνέχεια η μπάλα θα σταματήσει στο δεξί δοκάρι και στην επαναφορά της ο ίδιος θα την στείλει στα δίχτυα για το 2-1. Ένα γκολ που θα ξαναβάλει στο παιχνίδι τους Ιθακήσιους, οι οποίοι ωστόσο έδειχναν σημάδια βελτίωσης και χτυπούσαν στην κόντρα.

Μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου 45λεπτου, δεν θα έχουμε κάτι σημαντικό στον αγωνιστικό χώρο και έτσι θα ολοκληρωθεί με τους "κυανόλευκους" από τη Λειβαθώ, μπροστά στο σκορ 2-1.

Στην επανάληψη, η εικόνα στον αγωνιστικό χώρο δεν θα αλλάξει, οι γηπεδούχοι θα έχουν την υπεροχή, χωρίς ωστόσο να εντυπωσιάζουν και θα πετύχουν ακόμη δύο τέρματα, για το τελικό 4-1.

Στο 62' ο Μακρυνώρης από δεξιά, θα βρει τον Ντ. Ντουκάι στην περιοχή, όμως στο σουτ που επιχειρεί μπλοκάρει την μπάλα ο Ν. Πίππος.

Μετά από 2' λεπτά ο Ντ. Ντουκάι, μετά από ωραία ατομική ενέργεια στην αντίπαλη περιοχή θα κάνει το διαγώνιο σουτ από αριστερά, όμως η μπάλα θα βρει σε αμυντικό και θα περάσει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων κόρνερ.

Στο 65' ο Μακρυνώρης θα βγει στην πλάτη της άμυνας της Προόδου, με τον Πίππο να πραγματοποιεί έξοδο, ο επιθετικός της Εικοσιμίας προλαβαίνει να πλασάρει και συγχρόνως ο τερματοφύλακας της Προόδου να τον βρίσκει, η μπάλα με την παρέμβαση του θα σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι και ο διαιτητής κ. Ν. Αντωνιάδης, αφού δεν κατέληξε στα δίχτυα υποδεικνύει πέναλτι.

Εκτελεί εύστοχα ο Κονόμη για το 3-1, βάζοντας τέλος την αγωνία που άφηνε το μέχρι εκείνη την ώρα ρευστό 2-1.

Στο 69' οι γηπεδούχοι θα "κλειδώσουν" τη σημερινή και πολύ σημαντική τους νίκη, με ένα πάρα πολύ ωραίο γυριστό του Κονόμη, μέσα από την περιοχή, μετά την σέντρα ακριβείας από δεξιά του Ντ. Ντουκάι, όπου παρά την προσπάθεια του Πίππου, η μπάλα θα καταλήξει στα δίχτυα του για το 4-1.

Ο Κοσμετάτος στο 83' με ωραία σέντρα από δεξιά, θα βρει τον Ι. Μινέτο απέναντι από τον Πίππο, όμως ο τελευταίος δεν βρίσκει όπως θα ήθελε την μπάλα και χάνει μία πολύ σημαντική ευκαιρία για να αυξήσει το σκορ της ομάδας του.

Τέλος, στο 88' ο Ντ. Ντουκάι θα χάσει διπλή ευκαιρία για ένα ακόμη γκολ, αφού στο δυνατό σουτ που επιχειρεί από τα όρια της περιοχής ο Ν. Πίππος θα απομακρύνει δύσκολα την μπάλα που θα βρει στα σώματα και στην επαναφορά, το δεύτερο σουτ του επιθετικού της Εικοσιμίας θα την στείλει άουτ.

Έτσι το παιχνίδι του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου θα ολοκληρωθεί με νικητές τους γηπεδούχους, οι οποίοι θα κάνουν ένα μεγάλο βήμα για τη συμμετοχή τους στην τελική 4αδα και την 3η θέση.

Όσο για τους φιλοξενούμενους όπως είπαμε παραπάνω, δεν αλλάζει κάτι στον στόχο της παραμονής αυτή η ήττα, την οποία άφησαν ήδη πίσω και η σκέψη τους πλέον μένει στο μεγάλο "τελικό" της Τετάρτης με αντίπαλο τον Οδυσσέα, σε ένα ματς που θα κρίνει κατά πολύ μεγάλο ποσοστό, ποια από τις δύο ομάδες θα επιστρέψει στη Β' τοπική κατηγορία, της επόμενης περιόδου.

Διαιτητής ο κ. Ν. Αντωνιάδης με βοηθούς τους κ.κ. Π. Μπαζάρογλου και Χ. Τοττάκης.

Συνθέσεις

Εικοσιμία:(Λ. Κουμαριώτης - Π. Στεφανάτος), Μαυρίδης, Τζάκης (72' Παπαδόπουλος), Πίρρα, Ηλιόπουλος, Καμπανός (72' Χαραλαμπέλης), Μάθιου, Μπούσι, Ντουκάι Ντ., Φίλιππας (22' λ.τ. Κοσμετάτος), Καραγιάννης (46' Μακρυνώρης – 70' λ.τ. Μινέτος Ι.).

Πρόοδος Ιθάκης:(Κ. Πίππος), Πίππος, Sula (72' Λιβάνης), Totaj (72' Κανέλλος), Μανωλόπουλος, Παπαδόπουλος (72' Πρίφτης), Πάτερης, Μαγριπής, Τσάγκας, Μπαντούνας, Πόρτολος, Ηλιόπουλος Β. (65' Μωραΐτης).

Αργότερα φωτορεπορτάζ από το σημερινό παιχνίδι

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea, όπως και η αφαίρεση του -λογότυπου- από τις φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου