Σάββατο, Δεκεμβρίου 9

Ένας επιβλητικός Παλληξουριακός πέρασε εύκολα 0-4 από το Δ.Α.Κ. και το ντέρμπι με την Εικοσιμία

Στο απογευματινό παιχνίδι του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, στο μεγάλο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α' κατηγορίας, ο Παλληξουριακός ασταμάτητος, θα προσθέσει ακόμη μία νίκη στο ενεργητικό του, πετυχαίνοντας το απόλυτο, ενώ θα ξεφύγει του Πυλαριακού στην κορυφή, κατά τρεις βαθμούς, με τον τελευταίο όμως να έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο.

Η ομάδα του Τ. Παπαθεοδωρόπουλου, ύστερα από μία πολύ καλή εμφάνιση και παρότι από το 53' έπαιζε με παίκτη λιγότερο, θα επικρατήσει με σκορ 4-0, αφού θα είναι καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Το ντέρμπι σε γενικές γραμμές ήταν καλό, είχε ρυθμό και οι "ερυθρόλευκοι", πολύ παραγωγικοί, έχοντας την πρωτοβουλία θα πάρουν μία δίκαιη, όσο και ευρεία για ντέρμπι νίκη.

Στα πρώτα 25' οι φιλοξενούμενοι, θα έχουν την υπεροχή και θα απειλήσουν σε κάποιες στιγμές.

Όμως μετά την επιτυχία και το 0-1 των "ερυθρόλευκων", οι γηπεδούχοι θα ισορροπήσουν τον αγώνα και θα έχουν και αυτοί τις δικές τους καλές στιγμές.

Στο δεύτερο, οι φιλοξενούμενοι θα καθαρίσουν από νωρίς την υπόθεση νίκη, μιας και θα προηγηθούν στο σκορ 0-2 στο 51' και κάπου εκεί θα πέσει και ο ρυθμός, με αιτία είτε τα αρκετά φάουλ και τις συχνές διακοπές, είτε από το μέγεθος του σκορ και τις πολλές αλλαγές που έγιναν στο παιχνίδι, όμως και πάλι οι ερυθρόλευκοι θα έχουν το πάνω χέρι στον αγωνιστικό χώρο του Δ.Α.Κ..

Σύμφωνα με όσα παρουσίασαν οι δύο αντίπαλοι, η νίκη της ομάδας του Ληξουριού, είναι δίκαιη και θα λέγαμε ότι, δύσκολα θα βρεθεί αντίπαλος να ανακόψει την πορεία της, αφού ούτε και η Εικοσιμία μπόρεσε να τα καταφέρει στο σημερινό ντέρμπι!

Οι φάσεις και τα γκολ του αγώνα

Καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους στο 9' με τον Ντρεγιάι να απομακρύνει την μπάλα πριν φτάσει στον Κορσιάνο, μετά το κόρνερ από αριστερά του Μπράτι και θα την στείλει εκ νέου κόρνερ στην απέναντι πλευρά.

Ο Μπράτι στο 14' από καλή θέση θα εκτελέσει απ' ευθείας το φάουλ και θα μπλοκάρει εύκολα την μπάλα ο Μεσολωράς.

Στο 24' οι "ερυθρόλευκοι" θα πάρουν προβάδισμα στο σκορ 0-1 με κοντινό σουτ του Πολυδωράτου, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Μπράτι από δεξιά, εκμεταλλευόμενος και την στιγμιαία αμυντική αδράνεια.

Εντυπωσιακή επέμβαση του νεαρού τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων Βλάχου στο 41', αφού σε μία δύσκολη στιγμή για την εστία του, στο δυνατό σουτ από τα όρια της περιοχής του Φίλιππα, θα πεταχτεί στην αριστερή του γωνία και θα πετάξει την μπάλα κόρνερ.

Νέα καλή στιγμή για τους γηπεδούχους στο 43' με τον Καραγιάννη, από καλή θέση να κάνει το σουτ, όμως είναι χωρίς δύναμη και ο Βλάχος μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα.

Στις καθυστερήσεις και στο 45+1' ο Ντ. Ντουκάι εκτελεί το φάουλ έξω από την περιοχή και δεξιά, η μπάλα θα φτάσει επικίνδυνα στο απέναντι δοκάρι, εκεί που ο Κορσιάνος παρακινδυνευμένα με προβολή, μπροστά από τον Καραγιάννη, θα στείλει την μπάλα να περάσει κόρνερ, σύριζα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Βλάχου.

Αυτό το 0-1 θα είναι σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη όπως είπαμε οι "ερυθρόλευκοι" πιο παραγωγικοί, στις λίγες φάσεις που έγιναν, θα πετύχουν ακόμη τρία τέρματα "καθαρίζοντας" ακόμη ένα ντέρμπι, όντας το πρώτο φαβορί για την πρωτιά της κανονικής περιόδου.

Στο 50', αρχικά θα απειλήσουν με ένα γυριστό σουτ του Συριάτου, μέσα από την περιοχή και την μπάλα να περνάει άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μεσολωρά.

Στο επόμενο λεπτό όμως, θα πετύχουν το 0-2. Ο Πολυδωράτος από δεξιά θα βρει στην περιοχή τον Γεωργάκη και ο τελευταίος με ωραία προσπάθεια και πλασέ, παρά το τάκλιν του Κουμαριώτη, θα νικήσει τον Μεσολωρά και θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του για δεύτερη φορά στο παιχνίδι.

Από το 53' οι φιλοξενούμενοι θα συνεχίσουν με παίκτη λιγότερο, αφού θα αποβληθεί με 2η κίτρινη κάρτα ο Κ. Αντωνάτος.

Στη συνέχεια και συγκεκριμένα στο 75', οι φιλοξενούμενοι θα κερδίσουν πέναλτι.

Ο Λυκούδης εκτελεί ψηλοκρεμαστά το φάουλ, η μπάλα φτάνει στα όρια της περιοχής, εκεί ο Γεωργάκης με καταπληκτική ενέργεια, θα κατεβάσει την μπάλα με το στήθος, θα κάνει το πλασέ και ο Κουμαριώτης θα αποκρούσει με το χέρι, σε μία πορεία της μπάλας που πιθανόν να πήγαινε έξω, από την εστία και θα υποδειχθεί το πέναλτι.

Εκτελεί εύστοχα ο Αλ. Λυκούδης για το 0-3.

Το τελικό 0-4 θα πετύχει στο 81' με ωραία κεφαλιά ο Ηλ. Αντωνάτος, μετά το κόρνερ από δεξιά του Λυκούδη.

Μέχρι την ολοκλήρωση του ντέρμπι δεν θα έχουμε κάτι άξιο αναφοράς. Έτσι οι ερυθρόλευκοι συνεχίζουν με το απόλυτο 5Χ5 στη διοργάνωση ή αν θέλετε το 11Χ11 φέτος και παράλληλα συνεχίζουν στην κορυφή, χωρίς πλέον αντίπαλο, αλλά και ένα παιχνίδι περισσότερο από τον δεύτερο Πυλαριακό, τον οποίο σήμερα άφησαν πίσω τους.

Για τους γηπεδούχους ήταν μία άσχημη ήττα, η δεύτερη στη σεζόν, γεγονός που τους απομακρύνει από την κορυφή και το σημερινό τους αντίπαλο και συγκεκριμένα στους -8 βαθμούς!

Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθούς τους κ.κ. Στ. Πλαχούρα και Χ. Τοτάκη.

Οι συνθέσεις

Εικοσιμία:(Λ. Κουμαριώτης - Π. Στεφανάτος), Μεσολωράς, Φωκάς, Κουμαριώτης (85' Μινέτος Ι.), Καμπανός, Ντρεγιάι, Ηλιόπουλος, Βαλεντής, Ντουκάι Ντ. (90' λ.τ. Αραβαντινός), Φίλιππας, Χαραλαμπέλης (46' Κοσμετάτος), Καραγιάννης (46' Μπούσι – 63' λ.τ. Κονόμη).

Παλληξουριακός:(Τ. Παπαθεοδωρόπουλος), Βλάχος, Πολυδωράτος, Μπερκής, Κορσιάνος (65' Λυκούδης), Κουκοβίνος (85' Νουρεντίνι), Αντωνάτος Ηλ. (85' Ρεμούντης), Μπράτι (58' λ.τ. Γαβαλάς), Xaxhxiaj, Αντωνάτος Κ., Γεωργάκης, Συριάτος.

Σε λίγο φωτορεπορτάζ από το σημερινό παιχνίδι

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου