Σάββατο, Δεκεμβρίου 9

Στον 9ο όμιλο οι μικτές μας Κ-14 και Κ-16 με Μεσσηνία - Ηλεία - Ζάκυνθο

Η  προκήρυξη για τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα των Μικτών Κ-14 και Κ-16 της  περιόδου 2023/2024 έγινε γνωστή και εντός των ημερών θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση και η έναρξη των αγώνων.

Η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής ολοκληρώθηκε, ενώ να σημειωθεί ότι το πρωτάθλημα Κ-14 ονομάζεται Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων και το πρωτάθλημα Κ-16 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων K-16 2023-2024 (γεν. 2008-2009).

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Κ-14 περιόδου 2023/2024, στην 1η Φάση θα διεξαχθεί σε 13 ομίλους και οι Μικτές ΕΠΣ κεφαλονιάς - Ιθάκης  θα αγωνιστούν στον 9ο όμιλο με τις ομάδες των άλλων δύο της Πελοπονήσου και την άλλη της Ζακύνθου.

9ος όμιλος

Ε.Π.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Ε.Π.Σ. Ζακύνθου

Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας

Ε.Π.Σ. Ηλείας

Τρόπος διεξαγωγής των πρωταθλημάτων:

Οι αγώνες 1ης Φάσης στους ομίλους από 1 έως και 12 θα διεξαχθούν με την μορφή 6 αγώνων για τον κάθε ένα όμιλο (διπλοί αγώνες). 

Η 1η Φάση στον Όμιλο 13 θα διεξαχθεί με τη μορφή 5 Αγωνιστικών (μονοί αγώνες). 

Στην 2η Φάση προκρίνονται οι 13 πρώτες ομάδες κάθε Ομίλου και οι 3 καλύτερες δεύτερες ομάδες που συμμετείχαν στους Ομίλους από 1 έως και 12 (εξαιρείται ο Όμιλος 13).

2η ΦΑΣΗ (16 Ομάδες)

Οι δεκαέξι (16) ομάδες που θα προκύψουν από την 1η Φάση θα χωριστούν σε δύο γκρουπ με γεωγραφικά κριτήρια και έπειτα θα πραγματοποιηθεί κλήρωση και τα ζευγάρια που θα προκύψουν θα αγωνιστούν σε μονούς αγώνες. Στα ζευγάρια που θα προκύψουν από την Κλήρωση ισχύουν τα παρακάτω:

  1. Αν κληρωθεί να αγωνιστεί πρώτη καλύτερη Ομάδα 1ης Φάσης με 2η Καλύτερη Ομάδα 1ης Φάσης, γηπεδούχος υποχρεωτικά θα είναι η Πρώτη καλύτερη Ομάδα 1ης Φάσης.

  2. Αν σε ζευγάρι Ομάδων κληρωθούν να αγωνιστούν δύο πρώτες καλύτερες

Ομάδες 1ης Φάσης, γηπεδούχος θα είναι η ομάδα του ζευγαριού που θα κληρωθεί πρώτη στην διαδικασία της Κλήρωσης.

3. Αν σε ζευγάρι Ομάδων κληρωθούν να αγωνιστούν δύο δεύτερες καλύτερες Ομάδες 1ης Φάσης, γηπεδούχος θα είναι η Ομάδα του ζευγαριού που θα κληρωθεί πρώτη στην διαδικασία της Κλήρωσης.

3η ΦΑΣΗ (Προημιτελικοί, 8 Ομάδες)

Θα πραγματοποιηθεί κλήρωση και οι οκτώ (8) ομάδες που θα προκύψουν από την 2η Φάση θα αγωνιστούν σε μονούς αγώνες με γηπεδούχες τις ομάδες που θα κληρωθούν πρώτες σε κάθε ζευγάρι.

4η φάση (Ημιτελικοί, 4 Ομάδες)

Οι τέσσερις (4) ομάδες που θα προκύψουν από την 3η Φάση, θα αγωνιστούν (ύστερα από κλήρωση) σε μονούς αγώνες που θα διεξαχθούν σε ουδέτερο γήπεδο.

5η φάση (Τελικός-Μικρός Τελικός)

Οι αγώνες που θα προκύψουν στην εν λόγω φάση θα διεξαχθούν σε ουδέτερα γήπεδα

ως εξής:

Οι νικήτριες ομάδες της 4ης Φάσης θα αγωνιστούν στον Τελικό.

Οι ηττημένες ομάδες της 4ης Φάσης θα αγωνιστούν στον Μικρό Τελικό.

Στο Πρωτάθλημα Κ-14 η διάρκεια του αγώνα είναι 2 Χ 40 λεπτά συν το ημίχρονο 15 λεπτά. 

Επιπλέον χρόνος (λόγω τραυματισμού ή για διακοπή του παιχνιδιού) προστίθεται στο τέλος κάθε ημιχρόνου και υπεύθυνος για αυτό είναι ο διαιτητής.

Στο Πρωτάθλημα Κ-16 η διάρκεια του αγώνα είναι 2 Χ 45 λεπτά και το ημίχρονο 15 λεπτά. 

Επιπλέον χρόνος (λόγω τραυματισμού ή για διακοπή του παιχνιδιού) προστίθεται στο τέλος κάθε ημιχρόνου και υπεύθυνος για αυτό είναι ο διαιτητής.

Η παρουσία γιατρού του αγώνα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Κ-14 είναι υποχρεωτική.

Υποχρεωτική είναι και η ύπαρξη στο γήπεδο απινιδωτή ως προϋπόθεση έναρξης του αγώνα.

Οι προπονητές πρέπει να είναι κάτοχοι διπλώματος τουλάχιστον UEFA Β και οι βοηθοί προπονητή πρέπει να είναι κάτοχοι διπλώματος τουλάχιστον UEFA C.

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Κ-14 συμμετέχουν ποδοσφαιριστές που γεννήθηκαν από 01.01.2010 έως 31.12.2011 κα στο πρωτάθλημα Κ-16 συμμετέχουν ποδοσφαιριστές που γεννήθηκαν από 01.01.2008 έως 31.12.2009.

Ποδοσφαιριστής που ανήκει ηλικιακά στην κατηγορία των Κ-14 δύναται να συμμετάσχει σε αγώνες του πρωταθλήματος Κ-16, στερούμενος όμως το δικαίωμα συμμετοχής του στην κατηγορία Κ-14. 

Ο Ποδοσφαιριστής πρέπει να έχει συμπληρώσει το δέκατο τέταρτο (14ο ) έτος της ηλικίας του.

Στο Πρωτάθλημα επιτρέπονται έως και πέντε (5) αλλαγές, οι οποίες θα πραγματοποιούνται σε τρείς (3) διακοπές του αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου