Παρασκευή, Δεκεμβρίου 8

Η Pre game της 5ης αγωνιστικής του τοπικού πρωταθλήματος Α' κατηγορίας

Αύριο και μεθαύριο η 5η αγωνιστική του
τοπικού πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας

Το προσεχές Σαββατοκύριακο 9-10/12, θα συνεχιστεί το τοπικό πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας, με τους 5 συνολικά αγώνες του προγράμματος της 5ης αγωνιστικής.

Μια αγωνιστική με πολύ μεγάλο αγωνιστικό και βαθμολογικό ενδιαφέρον και πολλά ντέρμπι. 

Έχουμε διανύσει το 1/4 του πρωταθλήματος και πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια σε καμία ομάδα για γκέλες.

Όλες, θέλουν να παραμείνουν στόχο τους, είτε σε ότι αφορά 4αδα και συμμετοχή τους στα playoffs, είτε για την παραμονή τους στη "μεγάλη" κατηγορία.

Σε αυτή την αγωνιστική, ξεχωρίζουν τα ντέρμπι Εικοσιμίας - Παλληξουριακού, την Κυριακή στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και αυτό μεταξύ Διλινάτων - Πυλαριακού, στο ίδιο γήπεδο.

Ξεχωριστό όμως είναι το ενδιαφέρον και για τα υπόλοιπα παιχνίδια, ιδιαίτερα αυτά των Προόδου - Ευγέρου στο Σταυρό το Σάββατο το πρωί και Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς - Πρόννων στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, την Κυριακή το απόγευμα.

Αγωνιστικά τώρα, το Σαββατοκύριακο 9-10/12/2023, θα διεξαχθούν συνολικά 5 παιχνίδια.

Συγκεκριμένα 3 το Σάββατο σε Σταυρό της Ιθάκης - Καραβόμυλο - Αργοστόλι και 2 την Κυριακή στο Αργοστόλι.

Αναλυτικά τα παιχνίδια και οι διαιτητές

α/α

Ημέρα - Ημερομηνία - Ώρα

Διαιτητής

Βοηθοί

1.

Σάββατο 9-12-2023  ώρα:11:00

Δημοτικό Σταυρού

Α.Ο. Πρόοδος Ιθ. - Π.Α.Ο. Εύγερος

Αντωνιάδης

Νεόφυτος

Κωνσταντέλλος Κ.

Μπλίκας Α.

2.

Σάββατο 9-12-2023  ώρα:11:00

Δημοτικό Καραβόμυλου

Α.Ο. Σάμης - Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης

Βουτσινάς

Άγγελος

Μπαζάρογλου Π.

Χαρίση Κ.

3.

Σάββατο 9-12-2023  ώρα:15:00

Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Α.Ο. Εικοσιμίας - Α.Ο. Παλληξουριακός

Καραΐσκος

Απόστολος

Πλαχούρας Στ.

Τοτάκης Χαρ.


4.

Κυριακή 10-12-2023  ώρα:12:00

Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς - Α.Ο. Πρόννων

Καραΐσκος

Απόστολος

Πλαχούρας Στ.

Τοτάκης Χ.

5.

Κυριακή 10-12-2023  ώρα:15:00

Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Α.Ο. Διλινάτων - Α.Π.Σ. Πυλαριακός

Κατερέλος

Ελευθέριος

Αβάζαρος Χρ.

Κωνσταντέλος


         

Αναλυτικά η 5η αγωνιστική

Σάββατο 9/12/2023

Με το παιχνίδι ανάμεσα στην Πρόοδο Ιθάκης και την Εύγερο, ανοίγει η αυλαία της 5ης αγωνιστικής, αύριο Σάββατο 9/12 στις 11:00 το πρωί στο Δημοτικό Σταυρού "Ν. Ραυτόπουλος", στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας.

Ένα πολύ κρίσμο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, ιδιαίτερα για τους "οράνιε" των Φαρακλάτων, που έχουν ένα κάνει ένα άσχημο ξεκίνημα και βρίσκονται κάτω από την "κόκκινη" γραμμή του υποβιβασμού. 

Αλλά και οι γηπεδούχοι, έχουν κάνει περίπου ανάλογο ξεκίνημα, αφού στα ίδια παιχνίδια μετρούν 3 ήττες και μία νίκη, την οποία πέτυχαν την προηγούμενη εξ' αναβολής αναμέτρηση τους, με αντίπαλο τον ουραγό Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς.

Έτσι λοιπόν, το παιχνίδι γίνεται κρίσιμο και η νίκη πλέον είναι το ζητούμενο, τόσο από τον Κ. Πίππο, που θέλει να μεγαλώσει το σερί της ομάδας του, ώστε να ανέβει βαθμολογικά, κερδίζοντας την ανάλογη ψυχολογία, όσο και από τον Θ. Βουκελάτο, ο οποίος σε μια δύσκολη έδρα θα παρατάξει την ομάδα του, με στόχο να κάνει "σεφτέ" στη σεζόν και να αποχωρήσει από την Ιθάκη, παίρνοντας το πιο σημαντικό τρίποντο, μέχρι το επόμενο.

Οι "κοκκινόμαυροι", όπως αναφέρουμε παραπάνω, προέρχονται από μία εύκολη νίκη στο ίδιο γήπεδο την περασμένη Τετάρτη με σκορ 5-1.

Νίκη που εκτός του πρώτου τρίποντου της χρονιάς, δίνει και καλή ψυχολογία για το παιχνίδι, στο οποίο μοναδικός στόχος είναι να μεγαλώσει το σερί τους!

Οι "οράνιε", μετά το "Χ" της πρεμιέρας, μετρούν 3 ήττες στα τρία επόμενα παιχνίδια με την τελευταία, την προηγούμενη αγωνιστική στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου από τον πρωταθλητή Παλληξουριακό με σκορ 0-6. Μια φυσιολογική ήττα που δεν αλλάζει κάτι στην ομάδα των Φαρακλάτων.

Όμως, σε αυτό του Σαββάτου πρέπει να πάρει κάτι για να ανέβει βαθμολογικά, μιας και βρίσκεται μία θέση πάνω από τον τελευταίο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς και κάτω από την γραμμή του υποβιβασμού!

Στο Σταυρό, αύριο το πρωί περιμένουμε ένα δυνατό, με αγωνία μέχρι τέλους παιχνίδι και τις δύο ομάδες, πανέτοιμες να διεκδικήσουν τους τρεις σημαντικούς βαθμούς.

Θεωρούμε ανοικτό οποιοδήποτε αποτέλεσμα.

Διαιτητής ο κ. Ν. Αντωνιάδης με βοηθούς τους κ.κ. Κ. Κωνσταντέλλο και Α. Μπλίκα.

         

Η συνέχεια της 5ης αγωνιστικής, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, με το παιχνίδι ανάμεσα σε Α.Ο. Σάμης - Οδυσσέα Ιθάκης, στις 11 το πρωί στο Δημοτικό Καραβόμυλου.

Ένα πολύ σημαντικό βαθμολογικά και αγωνιστικά παιχνίδι για τις δύο ομάδες, που θέλουν νίκη και ιδιαίτερα για τους γηπεδούχους, οι οποίοι με τρίποντο βάζουν βάσεις για την 4αδα.

Άλλωστε, ποιοτικά είναι καλύτεροι, με περισσότερες λύσεις στο ρόστερ, αγωνίζονται στην έδρα τους και σίγουρα με την ενίσχυση των φίλων τους πιστεύουν ότι, μπορούν να τα καταφέρουν.

Σίγουρα, ο αντίπαλος τους μέχρι τώρα έχει δείξει μια πολύ καλή αγωνιστική εικόνα, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα του και οπωσδήποτε στον Καραβόμυλο θα παραταχθεί με στόχο να "κλέψει" κάτι από αυτό το πολύ δύσκολο για αυτόν παιχνίδι.

Ο Α.Ο. Σάμης, μέχρι τώρα και στα τέσσερα παιχνίδια που έχει δώσει, έχει δύο νίκες και δύο ήττες, ενώ βρίσκεται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ισόβαθμος του αντιπάλου του με 6 βαθμούς.

Ο Οδυσσέας Ιθάκης με τα ίδια πλέον παιχνίδια, μετράει δύο νίκες και ισάριθμες ήττες, με αποτέλεσμα να έχει κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα για τον στόχο της παραμονής και το καλύτερο τελικό πλασάρισμα.

Έτσι, το συγκεκριμένο παιχνίδι για τις δύο ομάδες αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον, το αποτέλεσμα του οποίου θα δώσει μία καλύτερη εικόνα για τη μελλοντική τους πορεία στο πρωτάθλημα.

Στον Καραβόμυλο, το πρωί του Σαββάτου, περιμένουμε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, στο οποίο οι γηπεδούχοι είναι το φαβορί για την 3η τους νίκη, αλλά και οι φιλοξενούμενοι έχουν την πίστη για κάτι καλό από το πέρασμα τους από τον Καραβόμυλο και θα χρειαστούν ιδιαίτερη προσοχή.

Διαιτητής ο κ. Α. Βουτσινάς με βοηθούς τον κ. Π. Μπαζάρογλου και την κ. Κ. Χαρίση.

         

Η 5η αγωνιστική, συνεχίζεται την ίδια ώρα με το ντέρμπι του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου ανάμεσα στον εκ των πρωτοπόρων του πρωταθλήματος Παλληξουριακό και τον Α.Ο. Εικοσιμίας, το οποίο αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον από τους φίλους των δύο ομάδων και όχι μόνο!

Ένα σπουδαίο παιχνίδι για τις δύο ομάδες, αφού από το αποτέλεσμα του, αν και είμαστε ακόμη στο 1/4 της διοργάνωσης, μπορεί να κριθούν πολλά για την τελική τους κατάταξη. 

Και αυτό γιατί, αν οι γηπεδούχοι δεν μπορέσουν να σταματήσουν την αήττητη φετινή πορεία των "ερυθρόλευκων", στη συνέχεια θα αντιμετωπίσουν και πρόβλημα, αφού θα μείνουν αρκετά πίσω βαθμολογικά. Συγκεκριμένα στους -8 βαθμούς και μάλλο θα πρέπει να αποχαιρετήσουν το στόχο της πρωτιάς στην κανονική περίοδο.

Από την άλλη, ο αντίπαλος τους με πιθανή επικράτηση, όχι μόνο θα έχει βγάλει χωρίς απώλειες παιχνίδια με βασικούς του αντιπάλους στη διεκδίκηση, αλλά θα έχει αποκτήσει και μια καλή διαφορά από αυτούς.

Οι "κυανόλευκοι" της Λειβαθούς, προέρχονται από μία άβολη ισοπαλία στη Σκάλα με σκορ 2-2 απέναντι στον τοπικό Α.Ο. Πρόννων. Μία ισοπαλία που τους άφησε πίσω με αποτέλεσμα στο παιχνίδι του Σαββάτου να θέλει νίκη.

Αντίθετα, οι "ερυθρόλευκοι" προέρχονται από μία ακόμη άνετη επικράτηση, με αντίπαλο στο ίδιο γήπεδο την Εύγερο με σκορ 6-0 και με μία εξαιρετική παρουσία μέχρι τώρα, παραμένουν αήττητοι με το απόλυτο φέτος 10Χ10 και σύμφωνα με όσα γενικότερα βλέπουμε στη διοργάνωση δείχνουν ότι, είναι το μεγάλο φαβορί για την πρωτιά της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Επομένως και για αυτούς η νίκη είναι άκρως απαραίτητη και εξηγήσαμε παραπάνω τους λόγους.

Με αυτά και αυτά, προμηνύεται ένα μεγάλο παιχνίδι στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, χωρίς να μπορεί να χαρακτηριστεί κάποια από τις δύο ομάδες ως το φαβορί.

Σίγουρα, η ποιότητα τους, μας κάνει να πιστεύουμε ότι, θα παρακολουθήσουμε ένα σπουδαίο ματς.

Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθούς τους κ.κ. Στ. Πλαχούρα και Χ. Τοτάκη.

         
Κυριακή 10/12/2023

Την επόμενη ημέρα πλέον, Κυριακή 10/12, στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και σε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι επίσης για την 5η αγωνιστική στις 12 το μεσημέρι, ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς  θα φιλοξενήσει τον Α.Ο. Πρόννων, εκεί που οι δύο ομάδες θα προσπαθήσουν για την κατάκτηση ενός από τα πιο σημαντικά τρίποντα της σεζόν, για την πορεία τους και τις θέσεις που έχουν θέσει σαν στόχο.

Και το σημειώνουμε έτσι γιατί, από τη μία οι γηπεδούχοι χωρίς βαθμό μέχρι τώρα και ουραγοί του βαθμολογικού πίνακα, θέλουν να σπάσουν το "ρόδι" με μια σημαντικότατη νίκη και να πάρουν βαθιά βαθμολογική ανάσα.

Ενώ οι φιλοξενούμενοι, με καλή ψυχολογία από τη νίκη τους στην Ιθάκη την περασμένη Τετάρτη, επί του Οδυσσέα, βλέπουν με καλύτερο μάτι την 4αδα και φυσικά θέλουν να διατηρηθούν στο στόχο, με μία δεύτερη εκτός έδρας και μάλιστα συνεχόμενη.

Περιμένουμε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι τόσο βαθμολογικά, όσο και αγωνιστικά, αφού οι "πράσινοι" κάποια στιγμή πρέπει να αντιδράσουν και σε αυτό το παιχνίδι δεν παίρνει νέο άσχημο αποτέλεσμα, γιατί τότε τα πράγματα από πολύ νωρίς, θα γίνουν πολύ δύσκολα και ο στόχος της παραμονής θα τεθεί σε αμφιβολία.

Οι φιλοξενούμενοι, επίσης δε μπορεί να σκέφτονται τίποτε άλλο, εκτός της νίκης. Μια νίκη που θα γεμίσει αισιοδοξία για τον δικό τους στόχο που είναι η είσοδος στην τελική 4αδα, αλλά και την διάκριση τους στο θεσμό του τοπικού κυπέλλου.

Μέχρι τώρα, όπως αναφέρουμε και παραπάνω, οι γηπεδούχοι παραμένουν χωρίς βαθμό και φυσικά είναι ουραγοί στο βαθμολογικό πίνακα.

Όσον αφορά τους φιλοξενούμενους στα 4 μέχρι σήμερα παιχνίδια τους, έχουν 2 νίκες 1 ισοπαλία και 1 ήττα και βρίσκονται στην 3η θέση της κατάταξης, ισόβαθμοι της Εικοσιμίας, αλλά και -5 βαθμούς από τους πρωτοπόρους.

Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθούς τους κ.κ. Στ. Πλαχούρα και Χ. Τοτάκη.

         

Τέλος, λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις 3 στο ίδιο γήπεδο, θα πέσει η αυλαία της 5ης αγωνιστικής, με το μεγάλο παιχνίδι της ημέρας, μεταξύ Α.Ο. Διλινάτων - Πυλαριακού, το οποίο μπορεί να χαρακτηρισθεί και σαν ντέρμπι.

Ένα παιχνίδι το οποίο μπορεί να κρίνει πολλά για τη μετέπειτα πορεία των παραπάνω ομάδων και ιδιαίτερα των γηπεδούχων οι οποίοι έχουν μείνει πολύ πίσω και πλέον κάθε απώλεια βαθμού, θα είναι "μαχαιρία" στην προσπάθεια τους.

Αλλά και για τους φιλοξενούμενους, που βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ισόβαθμοι του Παλληξουριακού και βλέπουν τον αντίπαλο τους από ψηλά και στους +8 βαθμούς είναι κρίσιμο, αφού αυξάνοντας τη διαφορά αφήνουν έναν από τους διεκδικητές θέσης στην 4αδα αρκετά πίσω, αλλά και στην περίπτωση που τα καταφέρουν, θα διατηρήσουν για μία ακόμη αγωνιστική, το απόλυτο και το ρετιρέ!

Μέχρι σήμερα και στα τέσσερα παιχνίδια που έχουν δώσει οι δύο αντίπαλοι, οι γηπεδούχοι μετρούν 1 νίκη, 1 ισοπαλία και 2 ήττες, μία όχι και τόσο καλή συγκομιδή, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στην 7η θέση της βαθμολογικής κατάταξης με μόλις 4 βαθμούς!

Οι φιλοξενούμενοι, σε μία εκ νέου εντυπωσιακή χρονιά, δείχνουν ότι μπορούν να το φτάσουν αρκετά μακριά και το συγκεκριμένο παιχνίδι θα είναι πρόκληση, στο μέχρι σήμερα καλύτερο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα Α' κατηγορίας στην ιστορία τους.

Όπως προαναφέραμε, βρίσκονται επικεφαλής του βαθμολογικού πίνακα, ισόβαθμοι του Παλληξουριακού με 12 βαθμούς και φυσικά το απόλυτο 4Χ4. 

Μάλιστα σε αυτό το πολύ σημαντικό παιχνίδι, θέλουν να το διευρύνουν ακόμη περισσότερο!

Μετά τα παραπάνω, γίνεται κατανοητό ότι, η νίκη για τις δύο ομάδες είναι το ζητούμενο και με αυτόν το στόχο θα παραταχθούν στο παιχνίδι της Κυριακής στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.

Περιμένουμε ένα δυνατό ντέρμπι, ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα, το οποίο ευχόμαστε να δώσει θέαμα και γκολ!

Διαιτητής ο κ. Ε. Κατερέλος με βοηθούς τους κ.κ. Κ. Κωνσταντέλλο και Κ. Κωνσταντέλλος.

         

Η βαθμολογία

α/α

Ομάδες

Βαθμ.

Αγών

Ν

Ι

Η

Γκολ

1.

Α.Ο. Παλληξουριακός

12

4

4

0

0

20 - 01

2.

Α.Π.Σ. Πυλαριακός

12

4

4

0

0

14 - 02

3.

Α.Ο. Εικοσιμίας

07

4

2

1

1

07 - 06

4.

Α.Ο. Πρόννων

07

4

2

1

1

06 - 05

5.

Α.Ο. Σάμης

06

4

2

0

2

07 - 08

6.

Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθ.

06

4

2

0

2

02 - 05

7.

Α.Ο. Διλινάτων

04

4

1

1

2

05 - 06

8.

Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης

03

4

1

0

3

10 - 11

9.

Π.Α.Ο. Εύγερος

01

4

0

1

3

01 - 10

10.

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

00

4

0

0

4

01 - 19


         
Οι σκόρερ

Αναλυτικά ο πίνακας των 10 πρώτων κατά αλφαβητική σειρά 

της κατάταξης στην Α' κατηγορία

α/α

Ποδοσφαιριστής

Σωματείο

Τέρματα

1.

Αντωνάτος Ηλίας 

Α.Ο. Παλληξουριακός

6

2.

Καρασαββίδης Γιώργος

Α.Ο. Σάμης

5

3.

Μπράτι Μέλι

Α.Ο. Παλληξουριακός

5

4.

Κορσιάνος Αντώνης

Α.Ο. Παλληξουριακός

4

5.

Κουμαριώτης Παναγιώτης

Α.Π.Σ. Πυλαριακός

4

6.

Ηλιόπουλος Χάρης

Α.Ο. Πρόοδος Ιθ.

3

7.

Καραγιάννης Κώστας

Α.Ο. Εικοσιμίας

3

8.

Καρανίκας Δημήτρης

Α.Ο. Πρόοδος Ιθ.

3

9.

Φίλιππας Γεράσιμος

Α.Ο. Εικοσιμίας

3

10.

Αντωνάτος Κώστας

Α.Ο. Παλληξουριακός

2

**  Ακολουθούν και άλλοι ποδοσφαιριστές με 2 ή λιγότερα τέρματα

         

Η επόμενη (6η αγωνιστική)
(16-17/12/2023)

α/α

Ομάδες

1.

Π.Α.Ο. Εύγερος - Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης

2.

Α.Ο. Παλληξουριακός - Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης

3.

Α.Π.Σ. Πυλαριακός - Α.Ο. Σάμης

4.

Α.Ο. Πρόννοι - Α.Ο. Διλινάτων

5

ΠΑ.Ο. Κεφαλονιάς - Α.Ο. Εικοσιμίας

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου