Παρασκευή, Δεκεμβρίου 15

Η Pre game της 6ης αγωνιστικής του τοπικού πρωταθλήματος Α' κατηγορίας

Αύριο και μεθαύριο η 6η αγωνιστική του

τοπικού πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας

Το Σαββατοκύριακο 16-17/12, θα συνεχιστεί το τοπικό πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας, με τους 5 συνολικά αγώνες του προγράμματος της 6ης αγωνιστικής και στη συνέχεια θα πάμε σε διακοπή λόγω των εορτών.

Μια αγωνιστική με πολύ μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον τουλάχιστον σε δύο παιχνίδια τα θεωρητικά ντέρμπι.

Φτάσαμε αισίως στην 6η αγωνιστική και πλέον όλες οι ομάδες θέλουν βαθμούς, άλλες για να μπουν στην 4αδα και άλλες για τη "μάχη" της παραμονής τους στη "μεγάλη" κατηγορία.

Σε αυτή την αγωνιστική, ξεχωρίζουν τα ντέρμπι Πυλαριακού - Σάμης, το Σάββατο στα Μακρυώτικα και αυτό μεταξύ Πρόννων - Διλινάτων στο Δημοτικό Σκάλας.

Όμως ενδιαφέρον υπάρχει και στο παιχνίδι Ευγέρου - Οδυσσέα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου το Σάββατο το πρωί.

Αγωνιστικά τώρα, το Σαββατοκύριακο 16-17/12/2023, θα διεξαχθούν συνολικά 5 παιχνίδια.

Συγκεκριμένα 3 το Σάββατο σε Αργοστόλι - Ληξούρι - Μακρυώτικα και 2 την Κυριακή σε Αργοστόλι - Σκάλα.

Να θυμίσουμε εδώ ότι, τα τοπικά πρωταθλήματα διακόπτονται λόγω των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και θα επαναρχίσουν το Σαββατοκύριακο 6-7/1/2024.

Ας έχουμε λοιπόν Καλές γιορτές με υγεία με μια πολύ Καλή και δημιουργική νέα χρονιά!


Αναλυτικά τα παιχνίδια και οι διαιτητές

α/α

Ημέρα - Ημερομηνία - Ώρα

Διαιτητής

Βοηθοί

1.

Σάββατο 16-12-2023  ώρα:11:00

Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Π.Α.Ο. Εύγερος - Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθ.

Βουτσινάς

Άγγελος

Χαρίση Κ.

Κομητόπουλος Π.

2.

Σάββατο 16-12-2023  ώρα:11:00

Δημοτικό Ληξουρίου "ΑΟ Παλληξουριακός"

Α.Ο. Παλληξουριακός - Α.Ο. Πρόοδος 

Θωμάς

Βασίλης

Καραΐσκος Απ.

Αβάζαρος Χρ

3.

Σάββατο 16-12-2023  ώρα:15:00

Δημοτικό Μακρυωτίκων

Α.Π.Σ. Πυλαριακός - Α.Ο. Σάμης

Αντωνιάδης

Νεόφυτος

Τοτάκης Χαρ.

Μπαζάρογλου Π.


4.

Κυριακή 17-12-2023  ώρα:15:00

Δημοτικό Σκάλας

Α.Ο. Πρόννων - Α.Ο. Διλινάτα

Πλαχούρας

Στέργιος

Μπαζάρογλου Π.

Χαρίση Κ.

5.

Κυριακή 17-12-2023  ώρα:15:30

Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς - Α.Ο. Εικοσιμίας

Καραΐσκος

Απόστολος

Κατερέλος Ελ.

Αβάζαρος Χρ.


         

Αναλυτικά η 6η αγωνιστική

Σάββατο 16/12/2023

Με το παιχνίδι ανάμεσα στην Εύγερο και τον Οδυσσέα Ιθάκης, ανοίγει η αυλαία της 6ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Α' κατηγορίας, αύριο Σάββατο 16/12 στις 11:00 το πρωί στο Δ.A.K. Αργοστολίου.

Ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, ιδιαίτερα για τους γηπεδούχους, οι οποίοι μετά το εκκωφαντικό πέρασμα τους από την  Ιθάκη και εκείνο το 6-1 επί της Προόδου, αλλά και το ισόπαλο 1-1 στον 1ο προημιτελικό αγώνα με αντίπαλο τον Παλληξουριακό στο ίδιο γήπεδο με πολύ καλή παρουσία, θέλουν να συνεχίσουν τις επιτυχίες και να ανέβουν περισσότερο βαθμολογικά, με στόχο να προλάβουν να διεκδικήσουν στη συνέχεια θέση στην τελική 4αδα.

Αλλά και οι φιλοξενούμενοι, μετά τις συνεχόμενες ήττες από Πρόννους στην έδρα τους και Σάμη στον Καραβόμυλο, που χάλασαν κάπου μία πολύ καλή εικόνα που έκτισαν τις 3 πρώτες αγωνιστικές, θέλουν να επιστρέψουν στις επιυχιές και να πάρουν ότι καλύτερο μπορούν, από ένα παιχνίδι που ουσιαστικά δεν είναι το φαβορί της συνάντησης.

Μέχρι σήμερα και ύστερα από 5 αγωνιστικές, οι γηπεδούχοι με έναν μέτριο, βάσει του στόχου τους απολογισμό με 1 νίκη - 1 ισοπαλία και 3 ήττες, βρίσκονται 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ισόβαθμοι του Α.Ο. Διλινάτων με 4 βαθμούς.

Από την άλλη, ο Οδυσσέας Ιθάκης με έναν λίγο καλύτερο απολογισμό και συγκεκριμένα με 2 νίκες και 3 ήττες, βρίσκεται στην 6η θέση με 6 βαθμούς.

Ευκαιρία λοιπόν για τους "οράνιε" να φτιάξουν ένα καλό σερί και να αφήσουν πίσω τον αυριανό τους αντίπαλο.

Δεν ξέρουμε αν θα είναι εύκολο το έργο τους, σίγουρα όμως θα χρειαστούν ανάλογη προσπάθεια για να τα καταφέρουν!

Στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, αύριο το πρωί περιμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι και τις δύο ομάδες, έτοιμες να δώσουν τη δική τους "μάχη" για τη νίκη και τους τρεις πολύτιμους βαθμούς της.

Διαιτητής ο κ. Α. Βουτσινάς με βοηθούς την κ. Κ. Χαρίση και τον κ. Π. Κομητόπουλο.

         

Η συνέχεια της 6ης αγωνιστικής, την ίδια ημέρα και ώρα με το παιχνίδι ανάμεσα στον εκ των πρωτοπόρων του πρωταθλήματος Παλληξουριακό και την Πρόοδο Ιθάκης, στις 11 το πρωί στο Δημοτικό Ληξουρίου "Α.Ο. Παλληξουριακός".

Ένα παιχνίδι στο οποίο υπάρχει φαβορί και αυτό είναι οι γηπεδούχοι, ως καλύτερη και πιο ποιοτική ομάδα μέχρι τώρα, σε σχέση με την αντίπαλο τους και όχι μόνο.

Το σίγουρο είναι ότι, οι φιλοξενούμενοι, που δεν έχουν ξεκινήσει όπως θα ήθελαν, θα παλέψουν για το καλύτερο, τουλάχιστον να φανούν ανταγωνιστικοί.

Οι "ερυθρόλευκοι" άλλωστε ποιοτικά είναι καλύτεροι, με περισσότερες λύσεις στο ρόστερ, αγωνίζονται στην έδρα τους και αντικειμενικά υπάρχει αρκετή διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Μέχρι τώρα και ύστερα από 5 αγωνιστικές, διατηρούν το αήτττητο αλλά και το απόλυτο 5Χ5!

Βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ισόβαθμοι του Πυλαριακού με 15 βαθμούς, προϊόν των 5 νικών τους, ενώ προέρχονται από μία άνετη εκτός έδρας νίκη, στο ντέρμπι με την Εικοσιμία με σκορ 4-0!

Οι "κοκκινόμαυροι" της Ιθάκης από την άλλη, βρίσκονται με τα ίδια παιχνίδια στην 9η θέση κάτω από την "κόκκινη" γραμμή με μόλις 1 νίκη και 4 ήττες, τελευταία στην έδρα τους από την Εύγερο με το βαρύ 1-6!!

Στον Άγιο Αντώνη, το πρωί του Σαββάτου, περιμένουμε ένα ανοικτό επιθετικό παιχνίδι, στο οποίο οι γηπεδούχοι, θα αφήσουν πίσω την ισοπαλία της περασμένης Τετάρτης στον αγώνα κυπέλλου, όπως είπαμε είναι το μεγάλο φαβορί για την 6η σερί νίκη τους.

Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς τους κ.κ. Απ. Καραΐσκο και Χρ. Αβάζαρο.

         

Το πρόγραμμα του Σαββάτου ολοκληρώνεται το απόγευμα της ίδιας ημέρας, με το τοπικό ντέρμπι στα Μακρυώτικα, ανάμεσα στον εκ των πρωτοπόρων του πρωταθλήματος Πυλαριακό και τον Α.Ο. Σάμης, το οποίο αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον από τους φίλους των δύο ομάδων από όλη την περιοχή!

Μετά τον αγώνα κυπέλλου της περασμένης Τετάρτης και την άνετη νίκη της ομάδας του Σπ. Παπαδάτου με σκορ 0-4, Πυλαριακός - Σάμη θα ξαναβρεθούν αντίπαλοι, αυτή την φορά και για το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας, σε έναν αγώνα που φυσικά δεν θα έχει καμία ομοιότητα με αυτόν της Τετάρτης.

Οι γηπεδούχοι μετά την 4αρα των προημιτελικών είναι αποφασισμένοι να δώσουν απαντήσεις και πολύ περισσότερο, να διατηρήσουν το απόλυτο και την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, θέλοντας να αποδείξουν ότι, απλά ήταν μια κακή παρένθεση το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Από την άλλη μια πολύ καλή και νεανική ομάδα που κτίζεται προγραμματισμένα, στα Μακρυώτικα θα παραταχθεί για ένα νέο παιχνίδι, αφήνοντας πίσω τον θρίαμβο της Τετάρτης για να αποδείξουν με τη σειρά τους ότι, έχουν τη δυνατότητα να προσπεράσουν δύσκολες έδρες και ποιοτικούς αντιπάλους, έστω και αν αυτοί είναι οι πρωτοπόροι του πρωταθλήματος.

Σίγουρα, είναι ένα ακόμη ντέρμπι και μάλιστα τοπικό, όπου όλα θα παίξουν το ρόλο τους, αφού όπως είπαμε, είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι από το προηγούμενο.

Οι γηπεδούχοι, μετά από 5 αγωνιστικές μετρούν το απόλυτο 5Χ5 και όπως είναι λογικό βρίσκονται στο "ρετιρέ", ισόβαθμοι του Παλληξουριακού με 15 βαθμούς!

Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι, που πλέον λειτουργούν πολύ ομαδικά και έχουν ανέβει επίπεδο, βρίσκονται στην 3η θέση με 9 βαθμούς, ύστερα από τις τρεις νίκες και τις δύο ήττες που έχουν στον μέχρι σήμερα απολογισμό τους.

Σε ένα πολύ σημαντικό αγωνιστικά και βαθμολογικά παιχνίδι, περιμένουμε τους "κυανέρυθρους" της Πυλάρου να βγάλουν αντίδραση και να παρακολουθήσουμε άλλο ένα πολύ θεαματικό παιχνίδι το Σάββατο το απόγευμα στα Μακρυώτικα.

Διαιτητής ο κ. Ν. Αντωνιάδης με βοηθούς τους κ.κ. Χ. Τοτάκη και Π. Μπαζάρογλου.

         
Κυριακή 17/12/2023

Την επόμενη ημέρα πλέον, Κυριακή 17/12, στο Δημοτικό Σκάλας και σε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, στις 3 το απόγευμα ο Α.Ο. Πρόννων  θα φιλοξενήσει τον Α.Ο. Διλινάτων και τις δύο ομάδες έτοιμες να διεκδικήσουν, ένα από τα πιο σημαντικά τρίποντα της σεζόν, ώστε να παραμείνουν εντός στόχων.

Μετά την παρένθεση της περασμένης Τετάρτης, με τους αγώνες των προημιτελικών του τοπικού κυπέλλου, όπου οι δύο  ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες, με αντιπάλους την Πρόοδο στην Ιθάκη (1-1) και την Εικοσιμία στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου (0-0) αντίστοιχα, σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για την πορεία τους, ρίχνουν όλο το βάρος, για ένα νικηφόρο αποτέλεσμα που θα τους διατηρήσει στο στόχο τους.

Οι γηπεδούχοι, προέρχονται από μία κακή ήττα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου (1-2) από τον ουραγό της βαθμολογίας Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο παιχνίδι να γίνεται κομβικό για αυτούς.

Μέχρι τώρα και σε 5 παιχνίδια, δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένοι από αυτό που παρουσιάζουν, αφού είναι δεδομένο ότι αξίζουν πολύ παραπάνω.

Βρίσκονται στην 4η θέση της βαθμολογικής κατάταξης, ισόβαθμοι της Εικοσιμίας με 7 βαθμούς, έχοντας έναν μέτριο απολογισμό 2 νίκες - 1 ισοπαλία και 2 ήττες.

Οι φιλοξενούμενοι, προέρχονται από δύο συνεχόμενες ήττες, και θέλουν να γυρίσουν τον... διακόπτη σε θέση on.

Επίσης και αυτοί δεν έχουν ξεκινήσει καλά στη διοργάνωση, όπου με τους ίδιους αγώνες βρίσκονται στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ισόβαθμοι της Ευγέρου με 4 βαθμούς και απολογισμό 1 νίκη - 1 ισοπαλία και 3 ήττες!

Η ανάγκη των παραπάνω ομάδων για το αποτέλεσμα και τους τρεις βαθμούς, μας κάνει να πιστεύουμε ότι στο Δημοτικό Σκάλας, την Κυριακή το απόγευμα, θα παρακολουθήσουμε ένα μεγάλο ντέρμπι με δύναμη, πάθος και γιατί όχι με καλό θέαμα και γκολ!

Διαιτητής ο κ. Στ. Πλαχούρας με βοηθούς τον κ. Π. Μπαζάργλου και την κ. Κ. Χαρίση.

         

Τέλος, λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις 3 και 30' στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, θα πέσει η αυλαία της 6ης αγωνιστικής, με το παιχνίδι μεταξύ του τυπικά γηπεδούχου Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς και της Εικοσιμίας στο οποίο και οι δύο "καίγονται" για τη νίκη.

Οι γηπεδούχοι για να βελτιώσουν τη θέση τους στο βαθμολογικό πίνακα, μιας και το άσχημο ξεκίνημα τους και εκείνο το 4Χ4 ηττών τους έχει αφήσει σε θέση ουραγού της Α' κατηγορίας με τα περιθώρια πλέον να στενεύουν επικίνδυνα.

Οι φιλοξενούμενοι, που τον τελευταίο καιρό δεν φαίνονται να πατούν καλά, δεν μπορούν να σκέφτονται κάποιο άλλο αποτέλεσμα, το οποίο θα είναι καταστροφικό, εκτός από τη νίκη και τους τρεις βαθμούς.

Άλωστε το τρίποντο επίβάλλεται, μετά από την τελευταία ήττα στο ίδιο γήπεδο από τον Παλληξουριακό και εκείνο το 0-4, την προηγούμενη αγωνιστική. 

Οι "πράσινοι" με πολύ καλή ψυχολογία μετά την πρώτη και πολύ μεγάλη νίκη τους την περασμένη αγωνιστική, στο ίδιο γήπεδο επί του Α.Ο. Πρόννων, θα παραταχθούν απέναντι σε έναν πιο ποιοτικότερο αντίπαλο για το καλύτερο, που αν το πετύχουν θα είναι "χρυσό".

Η ομάδα του Αργοστολίου, μετά από 5 αγωνιστικές μετράει 1 νίκη και 4 ήττες, ενώ όπως είπαμε και παραπάνω, παραμένουν ουραγοί στο βαθμολογικό πίνακα, ισόβαθμοι της Προόδου Ιθάκης με 3 βαθμούς.

Αυτή της Λειβαθούς, με τα ίδια ματς, μετράει 2 νίκες - 1 ισοπαλία και 2 ήττες. Αποτέλεσμα να βρίσκεται στην 4η θέση, ισόβαθμοι του Α.Ο Πρόννων με 7 βαθμούς.

Περιμένουμε ένα δυνατό, επιθετικό παιχνίδι, το οποίο ευχόμαστε να δώσει θέαμα και γκολ και τους τυπικά φιλοξενούμενους να έχουν τον πρώτο λόγο, αν φυσικά παρουσιαστούν σοβαροί και σαφώς πιο έτοιμοι, από αυτά που έχουν δείξει μέχρι τώρα!

Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθούς τους κ.κ. Ελ. Κατερέλο και Χρ. Αβάζαρο.

         

Η βαθμολογία

α/α

Ομάδες

Βαθμ.

Αγών

Ν

Ι

Η

Γκολ

1.

Α.Ο. Παλληξουριακός

15

5

5

0

0

24 - 01

2.

Α.Π.Σ. Πυλαριακός

15

5

5

0

0

16 - 02

3.

Α.Ο. Σάμης

09

5

3

0

2

13 - 08

4.

Α.Ο. Εικοσιμίας

07

5

2

1

2

07 - 10

5.

Α.Ο. Πρόννων

07

5

2

1

2

07 - 07

6.

Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθ.

06

5

2

0

3

02 - 11

7.

Α.Ο. Διλινάτων

04

5

1

1

3

05 - 08

8.

Π.Α.Ο. Εύγερος

04

5

1

1

3

07 - 11

9.

Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης

03

5

1

0

4

11 - 17

10.

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

03

5

1

0

4

03 - 20

         
Οι σκόρερ

Αναλυτικά ο πίνακας των 10 πρώτων κατά αλφαβητική σειρά 

της κατάταξης στην Α' κατηγορία

α/α

Ποδοσφαιριστής

Σωματείο

Τέρματα

1.

Αντωνάτος Ηλίας 

Α.Ο. Παλληξουριακός

7

2.

Καρασαββίδης Γιώργος

Α.Ο. Σάμης

5

3.

Κουμαριώτης Παναγιώτης

Α.Π.Σ. Πυλαριακός

5

4.

Μπράτι Μέλι

Α.Ο. Παλληξουριακός

5

5.

Κορσιάνος Αντώνης

Α.Ο. Παλληξουριακός

4

6.

Δελαπόρτας Δημήτρης

Α.Ο. Σάμης

3

7.

Ηλιόπουλος Χάρης

Α.Ο. Πρόοδος Ιθ.

3

8.

Καραγιάννης Κώστας

Α.Ο. Εικοσιμίας

3

9.

Καρανίκας Δημήτρης

Α.Ο. Πρόοδος Ιθ.

3

10.

Φίλιππας Γεράσιμος

       Α.Ο. Εικοσιμίας        3

**  Ακολουθούν και άλλοι ποδοσφαιριστές με επίσης 3 ή λιγότερα τέρματα

         

Η επόμενη (7η) αγωνιστική
(6-7/1/2024)

α/α

Ομάδες

1.

Π.Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης - Α.Ο. Εικοσιμίας

2.

Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθ. - Α.Ο. Παλληξουριακός

3.

Π.Α.Ο. Εύγερος - Α.Π.Σ. Πυλαριακός

4.

Α.Ο. Διλινάτων - Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

5

Α.Ο. Σάμης - Α.Ο. Πρόννων

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου