Σάββατο, Δεκεμβρίου 16

Ένα γκολ ήταν αρκετό να πάρει τη νίκη η Ευγερος.... 1-0 το μαχητικό Οδυσσέα Ιθάκης

Σήμερα Σάββατο 16/12 το πρωί στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, άνοιξε η αυλαία 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α' κατηγορίας με το παιχνίδι ανάμεσα στην Εύγερο και τον Οδυσσέα Ιθάκης.

Οι "οράνιε" των Φαρακλάτων με καλή ψυχολογία και κεκτημένη ταχύτητα από το σπουδαίο "Χ" στον 1ο προημιτελικό του τοπικού κυπέλλου με αντίπαλο στο ίδιο γήπεδο Παλληξουριακό, αλλά και εκείνο το 6-1 της Ιθάκης την περασμένη αγωνιστική, θα πάρει μια πολύ σημαντική νίκη με σκορ 1-0, που τους φέρνει στην 4η θέση του Βαθμολογικού πίνακα, ισόβαθμους Πρόννων και Εικοσιμίας με 7 βαθμούς. 

Συμπερασματικά και ότι έχει να κάνει με το παιχνίδι, οι γηπεδούχοι καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του, είχαν την υπεροχή και δημιούργησαν κάποιες καλές στιγμές, μπροστά από την εστία του Γαΐλα, τελικά να πετυχαίνουν το μοναδικό τους τέρμα στο 7' και να κατακτούν τη 2η και δίκαιη νίκη τους, στη διοργάνωση.

Ο Οδυσσέας, με αρκετές απουσίες στη σύνθεση του θα το παλέψει, δίνοντας σημασία στην οργάνωση της άμυνας του και παράλληλα προσπαθούσε να χτυπήσει στην κόντρα, ιδιαίτερα με τον ταχύτατο Παν. Κουτσουβέλη.

Οι φάσεις και τα γκολ του αγώνα

Στο 4' ο Μόκας εκτελεί το κόρνερ από αριστερά στην περιοχή, ο Αδηλίνης θα κάνει την κεφαλιά και η μπάλα στα χέρια του Γαΐλα.

Οι φιλοξενούμενοι θα απαντήσουν με ένα σουτ του Μωραΐτη, από τα όρια της περιοχής και αριστερά να μπλοκάρεται από τον Γαλανόπουλο.

Στο επόμενο λεπτό οι "οράνιε" θα ανοίξουν το σκορ με το μακρινό σουτ του Βαγγελάτου, τον Γαΐλα να μην κάνει καλή εκτίμηση της πορείας της μπάλας, η οποία θα φύγει από τα χέρια του και θα καταλήξει στα δίχτυα για το 1-0.

Στο 13' θα σταθούν άτυχοι, αφού η μπάλα μετά την κεφαλιά του Αδηλίνη στο κόρνερ από δεξιά του Μόκα, θα σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Οδυσσέα.

Ο Plepi στο 19' θα φύγει στην κόντρα από αριστερά, θα κάνει το σουτ και ο Γαλανόπουλος μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα την μπάλα.

Σημαντική ευκαιρία για το 2-0 θα χαθεί για τους γηπεδούχους, μετά τη νέα εκτέλεση κόρνερ του Μόκα από δεξιά και την κοντινή κεφαλιά του Σταματέλου να στέλνει την μπάλα άουτ, πάνω από την εστία του Γαΐλα.

Με την ολοκλήρωση του πρώτου μισού, ο Κουτσουβέλης θα βγάλει εξαιρετική κάθετη στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων στον Plepi, όμως ο τελευταίος θα σουτάρει χωρίς δύναμη και η μπάλα θα καταλήξει στην αγκαλιά του Γαλανόπουλου.

Έτσι, το πρώτο 45λεπτο θα ολοκληρωθεί με αυτό το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Στην επανάληψη η εικόνα στον αγωνιστικό χώρο δεν άλλαξε δραματικά, ενώ και οι δυνατές συγκινήσεις απουσίαζαν.

Στο 54' ο Σταματέλος θα "τσιμπήσει" την μπάλα, θα την περάσει ψηλοκρεμαστά πάνω από τους αμυντικούς και θα κάνει την κεφαλιά, όμως θα την στείλει να περάσει άουτ, σύριζα από το δεξί δοκάρι του Γαΐλα.

Στο επόμενο λεπτό, ο Ντεντλάλα εκτελεί από μακριά το φάουλ ψηλοκρεμαστά και φέρνει την μπάλα στην αντίπαλη άμυνα, εκεί που ο Αδηλίνης θα πιάσει την κεφαλιά και θα σώσει πάνω στη γραμμή ο Μαλιακρίδας.

Ο Μόκας, που και σήμερα ήταν πολύ καλός, στο 70' με ωραία κάθετη θα βγάλει τον Θεοδωρόπουλο στην περιοχή απέναντι από τον Γαΐλα, όμως θα καθυστερήσει στο πλασέ με αποτέλεσμα η μπάλα να κοντράρει στον Μαλλιακρίδα και να καταλήξει κόρνερ, σε μία πολύ καλή στιγμή για τους γηπεδούχους.

Ο Μόκας στο 88' θα σουτάρει δυνατά στην κίνηση, στο μακρινό φάουλ – γέμισμα στην περιοχή του Βαγγελάτου, που συνεχίζει τελευταία σε υψηλές "πτήσεις", όμως η μπάλα ανάμεσα σε πολλά πόδια θα καταλήξει άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας των "κιτρινόμαυρων".

Τέλος, στο 90+4' ο Τσίρος σε μία μακρινή ψηλοκρεμαστή, απευθείας εκτέλεση φάουλ θα στείλει την μπάλα άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γαλανόπουλου.

Αυτή ήταν η τελευταία φάση στο παιχνίδι του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και την ομάδα του Θ. Βουκελάτου να παίρνει μία δίκαιη, σύμφωνα με όσα είδαμε στον αγωνιστικό χώρο νίκη και να βελτιώνει, μετά την αγωνιστική τη βαθμολογική της εικόνα.

Η ομάδα του Σπ. Ζερβού, παρά τις πολλές απουσίες της το πάλεψε, δέχθηκε ένα γκολ το οποίο θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί και έδειξε ότι επέστρεψε στη "μεγάλη" κατηγορία για να παραμείνει για χρόνια, μιας και είναι μία ομάδα με πολλά νέα και ταλαντούχα παιδιά!

Σίγουρα, είναι μία διαφορετική χρονιά από ότι είχαμε συνηθίσει να την βλέπουμε τα προηγούμενα χρόνια.

Διαιτητής ο κ. Α. Βουτσινάς με βοηθούς την κ. Κ. Χαρίση και τον κ. Π. Κομητόπουλο.

Συνθέσεις

Π.Α.Ο. Εύγερος:(Θ. Βουκελάτος), Γαλανόπουλος, Λασκαράτος, Αδηλίνης, Βαγγελάτος, Μόκας, Papa A.(82' Ταβιανάτος Α., Αλεξάτος, Θεοδωρόπουλος, Σταματέλος, Ντεντλάλα, DedlalaL. (69' Ζουρναρτζής).

Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθ.:(Σπ. Ζερβός), Γαϊλάς, Τσίρος, Μαλιακρίδας Μ., Βασιλόπουλος, Μαλιακρίδας Κ., Καράι (82' Μήτσουρας), Plepi (87' Shkambaj), Προσαλέντης Π., Κουτσουβέλης, Μωραΐτης, Cela.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ από το σημερινό παιχνίδι

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea, όπως και η αφαίρεση του -λογότυπου- από τις φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου