Κυριακή, Δεκεμβρίου 10

1η και Καλή....... Μεγάλη νίκη ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς 2-1 τους Πρόννους

Την 1η του νίκη στη σεζόν σημείωσε, σήμερα το μεσημέρι στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α' κατηγορίας, ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς επί του δυνατού Α.Ο. Πρόννων με σκορ 2-1!

Η "πράσινη" ομάδα, μετά από αυτή τη νίκη, αλλά πολύ περισσότερο από την εμφάνιση, μπορεί να ελπίζει για ένα καλύτερο μέλλον στην Α' κατηγορία.

Μπορεί να παραμένει ουραγός, όμως σήμερα απέναντι σε έναν αντίπαλο που έχει στόχο την 4αδα, έστειλε μήνυμα παντού και δήλωσε παρόν.

Στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και σε ότι έχει να κάνει με το αγωνιστικό μέρος, παρακολουθήσαμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και αρκετά ισορροπημένο στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνίδι.

Οι γηπεδούχοι, παθιασμένοι για να σταματήσουν το αρνητικό μέχρι τότε σερί, μπήκαν από την αρχή δυνατά για την 1η τους νίκη και έτσι το ολοκλήρωσαν, αφού δεν σταμάτησαν σε κανένα σημείο να παλεύουν και να το πιστεύουν, ακόμη και όταν ήταν για λίγο πίσω στο σκορ.

Για αυτό και μόνο για αυτή την προσπάθεια την άξιζαν.

Οι φιλοξενούμενοιδεν βρέθηκαν σε καλή ημέρα, ίσως νσ μην περίμεναν την αντίδραση των γηπεδούχων τη δεδομένη στιγμή, με αποτέλεσμα να δεχθούν μία ήττα που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στη συνέχεια και στους στόχους της ομάδας των Πρόννων.

Οι φάσεις και τα γκολ του αγώνα

Με τη συμπλήρωση 10' και στην πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι, οι φιλοξενούμενοι θα ανοίξουν το σκορ 0-1 με ωραία κεφαλιά του Χρ. Κουρκουμέλη στο κόρνερ από αριστερά του Κ. Ζαπάντη.

Με το πέρασμα πέντε λεπτών, οι γηπεδούχοι θα φέρουν το ματς στα ίσια. Ο Σαμπανάι θα εκτελέσει το μακρινό φάουλ στην καρδιά της άμυνας των Πρόννων, που θα δείξει αιφνιδιασμένη, αφού ο Μιχαλάκης θα κερδίσει την κεφαλιά και θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Παπαβασιλείου για το 1-1.

Στο επόμενο 5λεπτο θα έχουμε τέσσερις πολύ καλές ευκαιρίες για τις δύο ομάδες, οι οποίες θα μπορούσαν να είχαν πάρει το προβάδισμα.

Στο 16' σε ένα διαγώνιο δυνατό σουτ, μέσα από την περιοχή και δεξιά του Μπεσάι, ο Παπαβασιλείου θα διώξει με υπερένταση την μπάλα κόρνερ.

Στο 19' σειρά των γηπεδούχων, στο κόρνερ από δεξιά του Κ. Ζαπάντη, ο Παπαδημητρόπουλος από κοντά δεν πιάνει την κεφαλιά όπως θα ήθελε και έτσι η μπάλα καταλήγει άουτ.

Στο επόμενο λεπτό, ο Μπεσάι εκτελεί το φάουλ από δεξιά και θα φέρει την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, σε μια ίδια φάση με αυτή του 1-1, ο Σαμακοβλής δεν πιάνει καλά την μπάλα στην κεφαλιά που επιχειρεί, δίνοντας την ευκαιρία στον Παπαβασιλείου να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια την μπάλα.

Η φάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη και στην αντεπίθεση οι Πρόννοι θα κάνουν το σουτ από τα όρια της περιοχής με τον Μακρυνώρη και τον Παπαστεργίου να διώχνει εντυπωσιακά την μπάλα στην αριστερή του γωνία κόρνερ.

Νέο κόρνερ από τον Κ. Ζαπάντη στο 25', που ήταν ο εκτελεστής τους και από τις δύο πλευρές, η μπάλα στην περιοχή στον Χρ. Κουρκουμέλη, αυτός θα κάνει το σουτ και ο Noakes θα σώσει διώχνοντας πάνω στη γραμμή.

Ο ρυθμός παρέμενε ο ίδιος μόνο που δεν έβγαιναν πλέον φάσεις.

Στην τελευταία φάση του πρώτου 45λεπτου σε ένα ακόμη κόρνερ, ο Παπαδημητρόπουλος θα πιάσει την κεφαλιά, όμως η μπάλα θα περάσει πάνω από την εστία του Παπαστεργίου άουτ.

Έτσι, ισόπαλο με σκορ 1-1 θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.

Στο δεύτερο η εικόνα στον αγωνιστικό χώρο δεν άλλαξε, εκτός της νίκης των "πράσινων".

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας στο παιχνίδι, ο Σαμακοβλής θα κάνει το δυνατό σουτ, από τα όρια της περιοχής για να διώξει σε κόρνερ ο Παπαβασιλείου.

Ευκαιρία για τους γηπεδούχους, που πλέον χτυπούσαν στην κόντρα στο 62', όταν ο Μπεσάι θα μπει από δεξιά στην περιοχή, μετά την πάσα του Noakes, όμως το σουτ που θα πραγματοποιήσει θα στείλει την μπάλα εκτός εστίας.

Άλλο ένα κόρνερ από δεξιά στο 63' από τον Κ. Ζαπάντη, ο Παπαδημητρόπουλος θα πιάσει την κεφαλιά από καλή θέση, όμως και αυτή την φορά θα στείλει την μπάλα πάνω από την εστία του Παπαστεργίου.

Ο Ντότσι στο 73' με μία φαντεζί ενέργεια από δεξιά, θα αποφύγει τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων και από πολύ πλάγια θα κάνει το σουτ, για να πεταχτεί στην δεξιά του γωνία ο Παπαστεργίου, διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ.

Μετά από δύο λεπτά, το "τριφύλλι" θα πετύχει την ανατροπή και το 2-1 με όμορφο τελείωμα του Μπεσάι, στην έξοδο του Παπαβασιλείου και στην κάθετη του Noakes.

Στο 77' ο Κρασί από αριστερά θα βγάλει τη σέντρα στην περιοχή στον αμαρκάριστο Μακρυνώρη και τον τελευταίο να σουτάρει άστοχα και να στέλνει την μπάλα άουτ, ψηλά από την εστία του Παπαστεργίου.

Πολλά ήταν και τα στημένα για τους φιλοξενούμενους, αφού οι αμυντικοί των γηπεδούχων "καθάριζαν" κάθε επικίνδυνη φάση ενώ σε άλλες περιπτώσεις το ρόλο της έπαιξε και η αστοχία των φιλοξενούμενων.

Στο τελευταίο του αγώνα και συγκεκριμένα στο 82' σε εκτέλεση του Κ. Ζαπάντη, ο Ρώσσης από πολύ κοντά θα πιάσει μία κεφαλιά και η μπάλα θα περάσει πάνω από την εστία των γηπεδούχων.

Άλλη καλή στιγμή μέχρι την ολοκλήρωση του, δεν είχαμε στο παιχνίδι και οι "πράσινοι" πανηγύρισαν μία πολύ μεγάλη νίκη, την πρώτη τους στη σεζόν, ενώ οι φιλοξενούμενοι έμειναν αρκετά πίσω, με μια άβολη σημερινή ήττα που είναι η δεύτερη στη σεζόν!

Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθούς τους κ.κ. Στ. Πλαχούρα και Χ. Τοτάκη.

Οι συνθέσεις

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς:(Τ. Φωής), Παπαστεργίου, Κοραμπάτος, Σαμπανάι, Μιχαλάκης, Μπουγάς, Μούτσα,  Noakes, Κότσι, Μπεσάι, Σαμακοβλής (90' Ζέκιο), Ντότσι (86' λ.τ. Πάπα).

Α.Ο. Πρόννοι:(Κ. Στάβερης), Παπαβασιλείου, Κουρκουμέλης Χ., Δημητράτος, Ρασσιάς (46'Xhelaj), Μακρυνώρης, Ρώσσης, Κουρκουμέλης Σπ., Σιμωτάς (69' Κρασί), Ζαπάντης Κ. (82' Κουρκουμέλης Κ.), Παπαδημητρόπουλος, Ζαπάντης Ε. (46' Ντουκάι).

Σε λίγο φωτορεπορτάζ από το σημερινό παιχνίδι

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου